Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 4 tema

QUOTE(vanda_zydi @ 2011 02 15, 19:49)
Sveikos!

Gal galit Jus man paaiskinti kuo sitos medziagines sauskelnes yra geresnes nei vienkartines. tik labai prasau be jokiu moralizavimu:)

"kažkuri mamytė yra va ką parašiusi (tikiuosi nesupyks, kad cituoju, tiesiog dar rugpjūčio mėnesį perskaičiau ir net išsisaugojau, nes labai išsamiai parašė):

Daugelyje rūšių vienkartinių sauskelnių esama labai nuodingos cheminės medžiagos TBT (angl. tributyl tin), naudojamos blogam kvapui naikinti ir išvengti grybelio. Kūdikiai per sauskelnes gali gauti TBT kiekius, iki 3,6 karto viršijančius Pasaulio sveikatos organizacijos leistinas dienos normas. Egzistuoja duomenys apie TBT kenksmingumą jūrinių vėžiagyvių imuninei bei hormoninei sistemoms, todėl planuojama atsisakyti šio komponento gaminant laivų dažus. Tyrimų apie TBT poveikį žmogaus organizmui, matyt, dar teks palaukti.

Balinimas chloru, dažniausiai naudojamas gaminant sauskelnes, išskiria į aplinką nuodingus dioksinus. Jų toksiškumas toks didelis, kad šiuo metu diskutuojama ar „saugūs“ kiekiai apskritai egzistuoja. Tyrimuose su laboratorinėmis pelėmis paaiškėjo, kad kai kurių rūšių vienkartinių sauskelnių į orą išskiriamos medžiagos yra kenksmingos pelių kvėpavimo sistemai ir sukelia reakcijas, panašias į astmos simptomus. Reikalingi tyrimai patikrinti, kiek sauskelnių naudojimas susijęs su didėjančiu vaikų astminių susirgimų skaičiumi.

Sauskelnių gamintojams nėra keliami reikalavimai ant pakuotės nurodyti sudedamąsias medžiagas ar gamybos procesus, todėl daugelio faktų apie vartojamą produktą ir jo kenksmingumą aplinkai mes negalime žinoti.
Papildyta:
Aišku, dar reikia paminėt, kad plačiau suvysčius vaiką geriau vystosi klubo sąnariai, dėl ko vaikutį geriau vystyti, o ne kišti į vienkartines.

Taip pat mažiukas žymiai anksčiau ims suvokti "puodo reikalus", nes nadodami viekartines sauskelnes tėvai tarsi ignoruoja tai, kad vaikas tuštinasi, leisdami vaikui to taip pat "nepastebėti".

JAV kas trečias vyras turi problemų dėl vaisingumo- būtent dėl vienkartinių naudojimo, kaip mamytė "belle femme" rašė- "šiltnamio efekto". O kai neseniai internete radau info, kad jau ir Lietuvoj užfiksuojama mažamečių, sergančių įvairiomis vaginalinėmis ligomis būtent dėl nekokybiškų vienkartinių sauskelnių arba atvejų, kai tėvai sauskelnes "taupo" ilgiau jų nekeisdami, tai net baisu pasidarė. verysad.gif "
Atsakyti
Juračiuxzx, sveikinimai nuoširdžiausi susilaukus mažulyčio. Daug daug sveikatos ir ramių naktų bei sotaus pienelio smile.gif

Man irgi taip brangios visos dienos su mažiuke, tikrai taip greitai auga, atrodo pirmoji tikrai lėčiau augo biggrin.gif

Atsakyti
Juraciuxzx, sveikinimai dideliausi!!! Ramių naktelių ir saldaus pienelio!!!
na, bet ir šaunuolė, kaip dėjo garo paskutinėm dienom, tiek grožių prisiuvo, tarsi tikrai nujausdama, kad tuoj pasibels mažutis. Labai džiugi žinia smile.gif

QUOTE(Coccinela @ 2011 02 13, 23:54)
Naja, tai aš ir mezgiau iš merino 70 ir šilko 30 proc.  mirksiukas.gif
Rodaus  ax.gif
user posted image
user posted image
Sunaudojau 150g, gal ir dar daugiau.

koks grožis wub.gif jaučiu nesusilaikysiu ir stversiu virbalus biggrin.gif Neįmanoma čia su jumis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gruodinuke: 15 vasario 2011 - 22:45
As siandien pirma karta bandziau siuti PUL sausklenes. Sekesi sunkokai, del PUL pacio gal kazkiek, bet labiausiai del to, kad vidu dariau is bambuko veliuro. tai PUL kietas nesitempia, sunkiau slysta, bambukas kaip trikotazas tasosi i visas puse, tai biski pavargau. Bet is esmes atrodo gavosi normaliai. Ryt detaliau isbandysim biggrin.gif

Foto biski irgi kreivos nes is telefono blush2.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 02 15, 19:54)
na ir ko gero uzpakaliukui maloniau jausti svelnia medziaga nei plastika, popieriu ar kazka panasaus.

mano agrindinis sitas argumentas smile.gif
Juraciukui ir Jonui - sveikinimai 4u.gif pagaliau gal kuria diena parodys su modeliu sitokius grozius biggrin.gif
gitulia, fainos sauskelnes, is kur toks nematytas Pul'as g.gif
Atsakyti
Coccinela, superinės kelnytės thumbup.gif thumbup.gif

vanda_zydi, kažkodėl nieks nepaminėjo kainos kausimo.. Bent jau man, tai buvo veiksnys nr.1. Ypač jei pati siuvies, ir ne iš brangiausių medžiagų, tai oi kaip susitaupo. O jei dar vaikas alergiškas visokiom vienkartinėm sauskelnėm ir turi vienkartines keist kas porą valandų, tai finansai tikrai pajaučia, kad vaikas su vystyklais auga.

Merginos ne į sauskelnių temą, bet prie jos.... Ar esat kuri išbandžius tuos skalbimo burbulus? Kaip su jais skalbiasi sauskelnės, rūbai....
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2011 02 15, 22:33)
Juračiuxzx, sveikinimai nuoširdžiausi susilaukus mažulyčio. Daug daug sveikatos ir ramių naktų bei sotaus pienelio smile.gif

Man irgi taip brangios visos dienos su mažiuke, tikrai taip greitai auga, atrodo pirmoji tikrai lėčiau augo biggrin.gif

Juračiuk, ojej kaip sveikinuuuu wub.gif wub.gif wub.gif

Naja - žinok tikrai greit auga, aš jau mažiau ir mažiau naudoju. Kraunu kraunu kitam lėliukui. Na savo kitam gal vėl naujas siūsiu smile.gif
Atsakyti
Gitulia, gražuolės-švelnuolės, veliūras blizga... wub.gif

Ir iškarpa labai į šmikius šmakius panaši.
Žinokit, draugei aš juos užrekomendavau ir jai visai netiko, sako, per trumpos, net ravas užpakaliuko išlindęs matos. Taip nustebau.. kaži, kaip jums ten jos (į)tiks unsure.gif
Atsakyti
sveikos,

juračiuk, puikiai pasidarbavai thumbup.gif ir sauskelnytės tavo superinės, ir sunelį pasigimdei wub.gif skanaus pienelio, ramių naktų ir sausų užpakaliukų 4u.gif

gitulia, gražuolis thumbup.gif

mamos, gal kuri man pataraist g.gif nusipirkau tokios fainos medžiagos - tokio storo žakardinio audimo (panašu kaip vaikuosčių pirktinių), minkštutė, nebalinta, gryna medvilnė ir svarbiausiai - baisiai pigi - 2 lt metras. ir ką gi - nesugeria blink.gif vanduo nubėga kaip nuo kokio pulo doh.gif jau aš ir išskalbiau ant 40 - jokio efekto. gal patarsit kaip tą sugeriamumą galima padidinti, nes nu pagal sudėtį ir audimą turėtų labai gerai gerti doh.gif

dėl nešioklių temos - galėčiau ir aš joje pasisakyti, nes irgi esu prisisiuvus. aišku daugiau pasisakymų būtų kaip NEreikia daryti doh.gif biggrin.gif

dar pasidžiausiu bambukiniu pleduku maxiiniu - be visa ko, prisisiuvau iš likučių šluosčių virtuvei prižiūrėti - nugi super, šluosto geriau negu koks mikropluoštas thumbup.gif taip malonu dabar visą stalviršį, viryklės paviršių, net kriauklę viduje nusausinu thumbup.gif

ai, dar norėjau paklausti ne į temą - kas siuvot kepures iš ottobre - kaip nešiojasi? ar gerai laikosi ant galvos? nes kiek tų šalmukų turėjom, tik vienas buvo geras - ir ant akių neslinko ir ant burnos neslinko ir ausys uždengtos. tai va tą vienintelį neseniai sudeginau prie židinio doh.gif

vanda_zydi, niekas čia su tom sauskelnėm nesikankina dėl to kad jos kažkuo labai geresnės. visi mamų argumentai teisingi, bet manau kad daugumai tiesiog patinka su jais "žaisti". jei būtų persunku (arba KAI tampa persunku) - dedam vienkartines.
nepabandžius - nesuprasi mirksiukas.gif

na ir dar paklausiu - draugei žadėjau prisisiūti gimimui vystykliukų. jos lelius gims gegužį, ir ji sako kad vilnonių kelnių tikrai nedės (ir aš ją suprantu, vasarą irgi nedėjau). taigi teks jai siuti variantą su vilnoniais įklotais. tai va - ką čia tokio pasiuvus, kad ilgiau užtektų g.gif kaip galvojat, jei siūti antro dydžio vystyklus ir nedėti spausžių, o segti su snapiu - ar nebus perdideli naujagimiui? ar geriau daryt alia prefoldus dviejų sluoksnių (nestorinant viduriuko), tada į vidų dės vilnonį įklotą ir dar ant viršaus sulankstytą prefoldą? bet tada tų prefoldų bus daugiau negu reikia, kokių 40 doh.gif pamėtykit prašau man idėjų. dar turiu laiko iki kovo kol medžiagos atvažiuos, tada jau reiks pradėt siūti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xena: 16 vasario 2011 - 11:25
QUOTE(JulieTa @ 2011 02 16, 08:09)
gitulia, fainos sauskelnes, is kur toks nematytas Pul'as  g.gif

Is spaudziu viskas, is spaudziu mirksiukas.gif

QUOTE(Coccinela @ 2011 02 16, 11:19)
Gitulia, gražuolės-švelnuolės, veliūras blizga...  wub.gif

Ir iškarpa labai į šmikius šmakius panaši.
Žinokit, draugei aš juos užrekomendavau ir jai visai netiko, sako, per trumpos, net ravas užpakaliuko išlindęs matos. Taip nustebau.. kaži, kaip jums ten jos (į)tiks  unsure.gif

Aga musu smakiai vakar pasieke namus pagaliau, tai pries siudama dar bandziau istempti paziureti ar panasi iskarpa. Tai panasi, tik smakiai siek tiek siauresni per klyniuka ir trumpesnes. O siaip panasu.

As savo 13 kg. monstriukui uzdejau vakar smakius, tai zinokit gal tikrai noretusi siek tiek didesniu. Segames ant paskutiniu knopkiu jau, del trumpumo taip nera, kad uzpakaliukas matytusi, bet jos taip zemu liemeniu, mums tas netrukdo. O siaip svelnios, fainos.
Ar tie iklotai paminksteja su laiku? susysioti tai is viso beveik mediniai gavosi, palyginus su mano turimu bambuko veliuru ar pleduku g.gif
Atsakyti

Xena, del tos medziagos, tai gal kazka panasaus i brezenta nusipirkot? as tokios irgi prie kalvariju turgaus buvau seniau nusipirkus - viena buvo tanki ir visiskai vandens nepraleidzia, na nebent ilgai palaikius, kita minkstesne, ir po pirmo skalbimo eme leist vandeni, o siuvau kelnes tikedamasi, kad tokios lietaus kelnes bus... arba gali buti, kad cia kokia zaliavine medvilne...turbut jei praskalbus aukstoj temperaturoj neprades gerti vandens, reiskias tokia jau ji smile.gif bent as taip mastau...

o del daugkartiniu be vilnoniu kelnyciu, tai labai suprantu ta mamyte, nes vasara as savajai irgi vilnoniu nedejau - tokie karsciai baisus. mum labai labai pasiteisino pulo, viskas viename sauskelnes. taupant juk galima turet keleta atskiru vien pliko pulo kelnyciu, nes naujagimis juk daug nesisioja, tik daznai labai, tad keisti galima tik vidini sugerianti sluoksni - ar prefolda, ar sauskelne.

Gitulia, na tikrai jaukios sauskelnytes gavosi smile.gif labai grazios
Atsakyti
Gitulia thumbup.gif ir kaip gražiai suderinai ateivius su spaudėm wub.gif

xena, aš gi tuos šalmus siuvu, tai ten pagal galvos apimtis reikia tiksliai tiksliai, plius ant siūlių užmesk po cm, nes aš pirmąjį variantą kai siuvau, neužmečiau tai tokia ankštoka gavos doh.gif beto reik labai žiūrėt kad trikotažas tinkamai sukirptas būtų, nes vieną apvadėlį blogai buvau susikirpus tai vaikui buvo nepatogu, o šiaip gera iškarpėlė, tik reik pradžioj pasimokyt iš mano klaidų, nes va tokių čiūdų iš neapdairumo privėliau blush2.gif biggrin.gif

aš irgi norėčiau pasimokyt siūt nešiokles, slingą pirkausi kol mažius visai mažas buvo tai kažkaip man atrodo kad mei tai ar vaikjuostė fainesnė mažiams, o slingams tokiems didesniems g.gif
Atsakyti