Montale Black Aoud Montale for menPirmas mano pauostytas Montale (nepatrauklios man atrodė skarbonkės, o ir gausa kvapų sukūrė atstumiantį įspūdį - pažiūri į tiek ir... na ko tikėtis iš masinių kepinių, ai...). Būčiau turbūt niekad į juos nosies neatsukus, bet priklydo netyčia mėginukas

. Ir išjudino senokai prigesusį susidomėjimą dar neuostytais kvepalai. Suveikė taip sakant

Pačiulis. Maloniai rūgštokas, ryškus, bet neįkyrus pačiulis man dominuoja pradinėse natose. Pirmoji asociacija buvo su Tom Ford White Patchouli. Vyriškas tai vyriškas, man asmeniškai būtų per drąsus kvapas. Bet patiko. Širdy išlindo drėgna rožė - ilgokai uosčiau ir galvojau, kad rožės pateikimas panašus į pravėsusį Agent Provocateur Agent Provocateur, tik man gražesnis, subtilesnis labdanum'o ir pačiulio fonas, nei vetiveriškai medieniško Agento... Labiausiai vyro reakcija nustebino - " ką čia uostai?" Atkišau riešą. "Tai kad nieko nėr.". Nieko sau nieko. Man geras 12 val. kvepėjo... O jis taip nieko ir nerado...
Parfums de Nicolaï Number One Pirma kvėptelėjau iš tepamo mėginuko ant savo odos, paskui į natas pažiūrėjau. Likau labai nustebinta. Baltom gėlėm man nė iš tolo, nebent šalia užkimšto buteliuko kas nors puokšte mosavo, ne daugiau

Žolės ir šieno mišinys viršutinėse natose. O žalumos natų čia pasirodo nėr

. Nepadarė įspūdžio. Pravėsę jie man tapo artimais taip pat pravėsusiems Caron Fleur de Rocaille. Gėliški (Caron'e tą gėlinę natą aš nurašydavau mimozoms, čia jų nėr, tai nežinau, kas sudaro meduotų, aštrokų gėlių įspūdį)... Jau be žalumos, bet ir be jazminų, tuberosų, rožių... Nesupratau matyt aš to meno... Ne man Patricia... Deja, eilinį kartą įsitikinu...
Carla Fracci Salome' sena svajonė puostyti visus Carla Fracci kvepalus. Vis arčiau prie išsipildymo. Gražus, jaukus, šiltas, lengvas aromatas. Pasirodė toks
mamytės - geros, ramios, globėjiškos naminės moters kvapas

. Gal dėl gražaus nekompotiško vaisių derinio, gal dėl neįkyriai lengvų gėlinių natų, o gal dėl tonka pupelių kuriamo vientisumo, sulietumo pojūčio. Turėčiau - tikrai nuoširdžiai mylėčiau. Juose man viskas pasirodė savo vietose - išbalansuota, suderinta, išdirbta... Panašią nuotaiką man kurdavo Dior Dolce Vita (nesakau, kad jie panašūs kuo nors daugiau nei šiltas lengvumas), tik Dolce Vita man greitai įkyrėdavo ir persekiodavo, o Salome' leidžia apie save pamiršti...