Creed Fantasia de Fleurs
Tai tas negerai, tai anas ne taip... Lyg per skysta, lyg per paprasta, nuobodu. Pažiūriu į sukūrimo metus ir nutylu. Iš pagarbos istorijai. Viršutinėse natose - iriso ir rožės gaiva, vaiskus lengvas vasarkvapis, per daug neišraiškingas, kad vertėtų gilintis. Švaros, gaivos kvepaliukas - vandeniukas... Ir staiga išlenda seniena - animalistinė, gili, prieštaraujanti visai kompozicijos esmei nata. Hmm. Nesiūlau didelio kiekio aklai. Manau, savo negerbėjų (gal tiksliau nesupratusių jų) ratą šie kvepalai turi. Gerbėjų be abejo taip. Man jie tiesiog įdomūs. Ne tiek animalistiniai, kad nusigąsčiau, per daug lengvi, kad susižavėčiau. Bet gerbiu už tai, kad lydėjo ne vieną kartą ir sugebėjo išlikti.
M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Myliu šitą kvapą. Ne pirmą kartą šiandien uostau, bet tąsyk, pirmąsyk, matyt nieko nesugebėjau pasakyti. Viršutinėse natose šiek tiek žalumos. Vėliau - žemiškas. Nepersaldus. Jaukus, šiltas, prieskoniškas, bet neįkyriai. Geras pačiulio, muskato ir dar kažkokių prieskonių derinys vos parūgštintam bergamotės fone. Brandos ir rimties kvapas. Tinka vardas... Ypač gerokai pravėsęs kvepia vėlyvu, drėgnu rudeniu.
QUOTE(rusma @ 2011 12 08, 18:11)
M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Myliu šitą kvapą. Ne pirmą kartą šiandien uostau, bet tąsyk, pirmąsyk, matyt nieko nesugebėjau pasakyti. Viršutinėse natose šiek tiek žalumos. Vėliau - žemiškas. Nepersaldus. Jaukus, šiltas, prieskoniškas, bet neįkyriai. Geras pačiulio, muskato ir dar kažkokių prieskonių derinys vos parūgštintam bergamotės fone. Brandos ir rimties kvapas. Tinka vardas... Ypač gerokai pravėsęs kvepia vėlyvu, drėgnu rudeniu.

Į temą - aš irgi kelis žodžius apie M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Kvapas man taip pat patiko savo kitimo variacijomis ir kokias keistas mintis sukėlė. Taip pat tai pirmas kvapas, turintis sezono pavadinimą, kuris man gražiausiai atskleidė ankstyvą rudenį, derliaus ėmimo metą. Mano testavimo įspūdžiai buvo tokie: žolė, žolė, žalumynai. Tik žalumynai čia daržovių..morkų, burokėlių viršūnių. Vienu momentu net šviežiu šienu pakvipo. Vėliau kvapas ima intensyvėti ir saldėti - tampa įdomia vaisių-daržovių samplaika. Nežinau kodėl, bet man kilo mintys apie burokėlius ir morkas

Lorenzo Villoresi - Incensi . Vytintos žuvies kvapas
Suvokiu, kad tai prieskonių ir smilkalų mišinio padarinys. Bet pirmosiomis minutėmis tikrai man asmeniškai kvepia vytinta žuvimi ir gal net žuvų žvynais (mėgstu ją, bet tikrai ne kvepaluose...brrrr). Kintant kvapui išlenda padūmavusi mediena. Nemalonus žuvakvapis po truputį nyksta ir lieka švelni, rami mediena. Keistas kvapas, nelabai supratau jo esmės, nes kvepėti taip tikrai jokiu būdu nenorėčiau.
Hermessence - Vanille Galante. Drėgnas, žalsvas saldumas...kažkuo primena Nicolai - Kiss Me Tender, tik žymiai lengvesnės ir paprastesnės kompozicijos versiją. Gaivi vanilė su trupučiu medienos. Užteko mėginuko, daugiau nereikia. Jokių emocijų, jokių asociacijų - neįdomus kvapas. Iš mano mylimų vanilinių kvapų tikrai yra 100 kartų puikesnių ir kompoziciškai įdomesnių kvapų su cinkeliu. Vanille Galante neradau jokio cinkelio.
Brecourt - Ambre Noir - pagaliau po dviejų kvapų-nesusipratimų šioks toks atokvėpis. Ambre Noir sodrus, gilus, tamsus ir paslaptingas kvapas. Itin ryški myra. Prabangus, klampus. Vėliau po truputį nuskaidrėja - tikriausiai lambdanum natos dėka. Ryškėja prieskoniuota, minkšta, šilta ir saldoka mediena. Bazė - labai gražus ambros ir vanilės derinys.
Visą testavimo laiką kilo mintys, kad kvapas kažką primena. Taigi, pradžioje panašu į Hermessence Ambre Narguile, o bazėje į Etro - Ambra. Pats gražiausias Brecourt kvapas, kurį tikrai mielai priglausčiau savo kvepalyne. Juodas, gilus kvapas juodame buteliuke.

Hermessence - Vanille Galante. Drėgnas, žalsvas saldumas...kažkuo primena Nicolai - Kiss Me Tender, tik žymiai lengvesnės ir paprastesnės kompozicijos versiją. Gaivi vanilė su trupučiu medienos. Užteko mėginuko, daugiau nereikia. Jokių emocijų, jokių asociacijų - neįdomus kvapas. Iš mano mylimų vanilinių kvapų tikrai yra 100 kartų puikesnių ir kompoziciškai įdomesnių kvapų su cinkeliu. Vanille Galante neradau jokio cinkelio.

Brecourt - Ambre Noir - pagaliau po dviejų kvapų-nesusipratimų šioks toks atokvėpis. Ambre Noir sodrus, gilus, tamsus ir paslaptingas kvapas. Itin ryški myra. Prabangus, klampus. Vėliau po truputį nuskaidrėja - tikriausiai lambdanum natos dėka. Ryškėja prieskoniuota, minkšta, šilta ir saldoka mediena. Bazė - labai gražus ambros ir vanilės derinys.
Visą testavimo laiką kilo mintys, kad kvapas kažką primena. Taigi, pradžioje panašu į Hermessence Ambre Narguile, o bazėje į Etro - Ambra. Pats gražiausias Brecourt kvapas, kurį tikrai mielai priglausčiau savo kvepalyne. Juodas, gilus kvapas juodame buteliuke.

QUOTE(zuvyte26 @ 2011 12 08, 21:36)

Pritariu. Man jie primena vanilinę degtinę-nei degtinė, nei vanilė

QUOTE(rusma @ 2011 12 08, 19:11)
Creed Fantasia de Fleurs
Tai tas negerai, tai anas ne taip... Lyg per skysta, lyg per paprasta, nuobodu. Pažiūriu į sukūrimo metus ir nutylu. Iš pagarbos istorijai.
Tai tas negerai, tai anas ne taip... Lyg per skysta, lyg per paprasta, nuobodu. Pažiūriu į sukūrimo metus ir nutylu. Iš pagarbos istorijai.
Rusma, tikrai įdomu skaityti taip išsamiai aprašytą kvepalų kvapo pokytį ir asociacijas. Skaitau ir baltai pavydžiu, niekada nesugebėčiau taip apibūdinti. Na, tiesiog pritrūksta asociacijų, patirties, o gal kvapų atpažinimo. Kartais kvapas atrodo toks pažįstamas, o į ką ir nemoku aprašyti... Tiesiog trūksta parfumerinės patirties ir geros nosies

QUOTE(zuvyte26 @ 2011 12 08, 21:36)
Lorenzo Villoresi - Incensi .
Hermessence - Vanille Galante.

Hermessence - Vanille Galante.

zuvyte26, labai įdomu buvo paskaityti išsamius aprašymus. Labai smagu paskaityti.

QUOTE(zuvyte26 @ 2011 12 08, 21:14)
Į temą - aš irgi kelis žodžius apie M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Kvapas man taip pat patiko savo kitimo variacijomis ir kokias keistas mintis sukėlė. jaučiu žemės ir laukų aromatą - šviežiai suartos dirvos, nupjautų rugių ražienos. Esu net pasibraukusi, kad gerai pravėsęs kvepėjo šilta, saldžia pavanilinta mediena. Ypač nusaldėja ant manęs bazė. Labai jaukus ir mielas kvapas.

Tikrai taip

Labai gražiai aprašei kvapus

Papildyta:
QUOTE(daivameil @ 2011 12 08, 22:39)
Rusma, tikrai įdomu skaityti taip išsamiai aprašytą kvepalų kvapo pokytį ir asociacijas. Skaitau ir baltai pavydžiu, niekada nesugebėčiau taip apibūdinti. Na, tiesiog pritrūksta asociacijų, patirties, o gal kvapų atpažinimo. Kartais kvapas atrodo toks pažįstamas, o į ką ir nemoku aprašyti... Tiesiog trūksta parfumerinės patirties ir geros nosies

Kvapus aprašyti pasidaro lengva kai jų pauostai ne šimtą ir gal net ne du... Blogiausia, kad atmintis ne beribė, ir neužrašyti įspūdžiai pasimiršta. Kartais gailiuosi, kad kai kurių įspūdžių neužsirašiau, o atkurti nebeišeina... daivameil, ačiū už gerą žodį, rašykit, ir tikrai bus su malonumu skaitančių Jūsų įspūdžius.
neatsizaviu Rusma ir Zuvyte
Merginos, kaip prisimenat ?? ir dar sugebat lygint, parasot, kad prisimenat ka tas ar kitas kvapas primena, i ka panasus. Nesuvokiama kaip galima tiek prisimint kvapu

QUOTE(Faustina2000 @ 2011 12 09, 10:21)
Aš prisimenu/įsidėmiu tik lėtai, dėmesingai pratestuotus kvepalus. Parduotuviniai purkštelėjimai palieka tik patiko/nepatiko viršutinės natos įspūdį ir labai labai retais atvejais ką nors daugiau...
Comme des Garcons Series 1 Leaves: Lily

Jokių lelijų

Givenchy Ysatis

Labai patraukliai atrodę pagal natas, deja, šie kvepalai ne man. Nosį pakutenę gaiviom, lengvom gėlinėm viršutinėm natom, ant mano odos iš karto virsta muilu. Testavau 2 kartus, net iš mėginėlio persipyliau į purškiamą atomiką.

Jo Malone Vintage Gardenia

Nei čia gardenija, nei čia vintage. Turiu didelį įtarimą, kad mano nosis ir smegenys tam tikrų natų šiam kūriny nepagauna. Jokių baltų gėlių, jokių tuberosų, jokių gardenijų. Šias natas aš mėgstu ir esu pratestavusi daugybę jų interpretacijų... Sausa mediena, sausi lapai, iš karto asociacija su sausa beržine šluota

O aš kažkada apie Garconus kaip tik pagalvojau,kad tai vienas iš tų brendų,kurio kvepalai labai ilgai laiko.Kiek testavau,visi be galo ilgai išsilaikydavo

QUOTE(rusma @ 2011 12 10, 07:55)
Aš prisimenu/įsidėmiu tik lėtai, dėmesingai pratestuotus kvepalus. Parduotuviniai purkštelėjimai palieka tik patiko/nepatiko viršutinės natos įspūdį ir labai labai retais atvejais ką nors daugiau...
Aš taip pat

Papildyta:
QUOTE(rusma @ 2011 12 10, 07:55)
Jo Malone Vintage Gardenia
Nei čia gardenija, nei čia vintage. Turiu didelį įtarimą, kad mano nosis ir smegenys tam tikrų natų šiam kūriny nepagauna. Jokių baltų gėlių, jokių tuberosų, jokių gardenijų. Šias natas aš mėgstu ir esu pratestavusi daugybę jų interpretacijų... Sausa mediena, sausi lapai, iš karto asociacija su sausa beržine šluota
... Viskas būtų ok, bet sausumas kvepaluose - mano priešas... Ir šitoje gardenijoje sausros fazė per ilga, kad galėčiau su jais draugauti. Bazė man patinka, netgi labai. Pakinta, sudrėgnėja, jaučiasi smilkalai, mira, mediena, piktokas kardamonas. Jokių gėlių taip ir neišdygsta... Nesaldūs. Skaitau kitų aprašymus ir slėptis norisi. Nebūtų gamyklinis mėginukas, sakyčiau etiketė sumaišyta...

Brecourt - Agaressence

Dar vienas kvapas iš Brecourt, kuris man patiko. Iš pirmų natų jau stebiuosi, koks nuostabus, daug žadantis natų miksas. Rasota žolė, šafranas, slyva...gėlės?. Iš gėlių juntu tik švelnias tuberozas. Laimė rožės aš nerandu. Greitai kvapas ima asocijuotis su pyragu. Bet nelabai saldžiu, labiau gaiviu ir drėgnu - želiniu ar jogurtiniu, su mažais saldaus kremo sluoksneliais. Kvapas gan jaunatviškas, pakylėjantis. Bazėje ramus santalmedis transformuojasi į šilko švelnumo nuostabią medieną...Tikriausiai tai argamedis, su vos pagaunama animalistine nata. Po kiek laiko kvapas tampa pudriškas ir labai jau ima panašėti į vyriškus kvepalus. Įdomus, intriguojantis kvapas.

Dar vienas kvapas iš Brecourt, kuris man patiko. Iš pirmų natų jau stebiuosi, koks nuostabus, daug žadantis natų miksas. Rasota žolė, šafranas, slyva...gėlės?. Iš gėlių juntu tik švelnias tuberozas. Laimė rožės aš nerandu. Greitai kvapas ima asocijuotis su pyragu. Bet nelabai saldžiu, labiau gaiviu ir drėgnu - želiniu ar jogurtiniu, su mažais saldaus kremo sluoksneliais. Kvapas gan jaunatviškas, pakylėjantis. Bazėje ramus santalmedis transformuojasi į šilko švelnumo nuostabią medieną...Tikriausiai tai argamedis, su vos pagaunama animalistine nata. Po kiek laiko kvapas tampa pudriškas ir labai jau ima panašėti į vyriškus kvepalus. Įdomus, intriguojantis kvapas.
Joop! All About Eve
Rašė žmonės, kad obuoliais kvepia. Pritariu
. Nemelavo
. Viršutinės natos man pasirodė žiauriai saldžios, bet po poros minutėlių susitvarkė. Jausmas tarsi prieš nosį būčiau pasidėjusi šviežią, ką tik nuo medžio obuolį, kurio dar nespėjau atsikąsti. Pravėsęs jau turi lengvą panašumą į keptą obuolį su trupučiu cinamono. Jaunatviškas, linksmas, mielas. Labai paprastas, bet tuo paprastumu ir gražus.
Kenneth Cole Black
Gražus, daugiakomponentis gėlių kvapas. Dominuoja tuberosos ir jazminai, jaučiasi irisai ir našlaitės, pakalnutes taip pat sugaunu. Karčios žalumos rėmas, truputis citrusinės gaivos ir matyt lotoso dėka - vandeningumo pojūtis. Ryškus. Galingas. Kasdienai man gal net kiek per drąsus, padauginus ko gero daug ką iš aplinkinių iš kojų verstų, bet mano nosiai tai yra "teisingas" baltų gėlių perteikimas (maždaug taip pagal nutylėjimą įsivaizduoju baltų gėlių tipinius kvepalus). Tik klausimas galvoje sukasi - kas čia juodo?
Rašė žmonės, kad obuoliais kvepia. Pritariu

Kenneth Cole Black
Gražus, daugiakomponentis gėlių kvapas. Dominuoja tuberosos ir jazminai, jaučiasi irisai ir našlaitės, pakalnutes taip pat sugaunu. Karčios žalumos rėmas, truputis citrusinės gaivos ir matyt lotoso dėka - vandeningumo pojūtis. Ryškus. Galingas. Kasdienai man gal net kiek per drąsus, padauginus ko gero daug ką iš aplinkinių iš kojų verstų, bet mano nosiai tai yra "teisingas" baltų gėlių perteikimas (maždaug taip pagal nutylėjimą įsivaizduoju baltų gėlių tipinius kvepalus). Tik klausimas galvoje sukasi - kas čia juodo?