Įkraunama...
Įkraunama...

Šiandien testavau

Creed Fantasia de Fleurs
Tai tas negerai, tai anas ne taip... Lyg per skysta, lyg per paprasta, nuobodu. Pažiūriu į sukūrimo metus ir nutylu. Iš pagarbos istorijai. Viršutinėse natose - iriso ir rožės gaiva, vaiskus lengvas vasarkvapis, per daug neišraiškingas, kad vertėtų gilintis. Švaros, gaivos kvepaliukas - vandeniukas... Ir staiga išlenda seniena - animalistinė, gili, prieštaraujanti visai kompozicijos esmei nata. Hmm. Nesiūlau didelio kiekio aklai. Manau, savo negerbėjų (gal tiksliau nesupratusių jų) ratą šie kvepalai turi. Gerbėjų be abejo taip. Man jie tiesiog įdomūs. Ne tiek animalistiniai, kad nusigąsčiau, per daug lengvi, kad susižavėčiau. Bet gerbiu už tai, kad lydėjo ne vieną kartą ir sugebėjo išlikti.

M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Myliu šitą kvapą. Ne pirmą kartą šiandien uostau, bet tąsyk, pirmąsyk, matyt nieko nesugebėjau pasakyti. Viršutinėse natose šiek tiek žalumos. Vėliau - žemiškas. Nepersaldus. Jaukus, šiltas, prieskoniškas, bet neįkyriai. Geras pačiulio, muskato ir dar kažkokių prieskonių derinys vos parūgštintam bergamotės fone. Brandos ir rimties kvapas. Tinka vardas... Ypač gerokai pravėsęs kvepia vėlyvu, drėgnu rudeniu.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 12 08, 18:11)
M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Myliu šitą kvapą. Ne pirmą kartą šiandien uostau, bet tąsyk, pirmąsyk, matyt nieko nesugebėjau pasakyti. Viršutinėse natose  šiek tiek žalumos. Vėliau - žemiškas. Nepersaldus. Jaukus, šiltas, prieskoniškas, bet neįkyriai. Geras pačiulio, muskato ir dar kažkokių prieskonių derinys vos parūgštintam bergamotės fone. Brandos ir rimties kvapas. Tinka vardas... Ypač gerokai pravėsęs kvepia vėlyvu, drėgnu rudeniu.

bigsmile.gif Sveika sugrįžusi...po kelis kartus skaičiau tavo senus atsiliepimus ir taip laukiau naujų wink.gif

Į temą - aš irgi kelis žodžius apie M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Kvapas man taip pat patiko savo kitimo variacijomis ir kokias keistas mintis sukėlė. Taip pat tai pirmas kvapas, turintis sezono pavadinimą, kuris man gražiausiai atskleidė ankstyvą rudenį, derliaus ėmimo metą. Mano testavimo įspūdžiai buvo tokie: žolė, žolė, žalumynai. Tik žalumynai čia daržovių..morkų, burokėlių viršūnių. Vienu momentu net šviežiu šienu pakvipo. Vėliau kvapas ima intensyvėti ir saldėti - tampa įdomia vaisių-daržovių samplaika. Nežinau kodėl, bet man kilo mintys apie burokėlius ir morkas biggrin.gif Tada pakvipo uogos - raudonosios vynuogės, jų sultys. Kintant kvapui jaučiu žemės ir laukų aromatą - šviežiai suartos dirvos, nupjautų rugių ražienos. Esu net pasibraukusi, kad gerai pravėsęs kvepėjo šilta, saldžia pavanilinta mediena. Ypač nusaldėja ant manęs bazė. Labai jaukus ir mielas kvapas.
user posted image
Atsakyti
Lorenzo Villoresi - Incensi . Vytintos žuvies kvapas blink.gif Suvokiu, kad tai prieskonių ir smilkalų mišinio padarinys. Bet pirmosiomis minutėmis tikrai man asmeniškai kvepia vytinta žuvimi ir gal net žuvų žvynais (mėgstu ją, bet tikrai ne kvepaluose...brrrr). Kintant kvapui išlenda padūmavusi mediena. Nemalonus žuvakvapis po truputį nyksta ir lieka švelni, rami mediena. Keistas kvapas, nelabai supratau jo esmės, nes kvepėti taip tikrai jokiu būdu nenorėčiau.

Hermessence - Vanille Galante. Drėgnas, žalsvas saldumas...kažkuo primena Nicolai - Kiss Me Tender, tik žymiai lengvesnės ir paprastesnės kompozicijos versiją. Gaivi vanilė su trupučiu medienos. Užteko mėginuko, daugiau nereikia. Jokių emocijų, jokių asociacijų - neįdomus kvapas. Iš mano mylimų vanilinių kvapų tikrai yra 100 kartų puikesnių ir kompoziciškai įdomesnių kvapų su cinkeliu. Vanille Galante neradau jokio cinkelio. schmoll.gif

Brecourt - Ambre Noir - pagaliau po dviejų kvapų-nesusipratimų šioks toks atokvėpis. Ambre Noir sodrus, gilus, tamsus ir paslaptingas kvapas. Itin ryški myra. Prabangus, klampus. Vėliau po truputį nuskaidrėja - tikriausiai lambdanum natos dėka. Ryškėja prieskoniuota, minkšta, šilta ir saldoka mediena. Bazė - labai gražus ambros ir vanilės derinys.
Visą testavimo laiką kilo mintys, kad kvapas kažką primena. Taigi, pradžioje panašu į Hermessence Ambre Narguile, o bazėje į Etro - Ambra. Pats gražiausias Brecourt kvapas, kurį tikrai mielai priglausčiau savo kvepalyne. Juodas, gilus kvapas juodame buteliuke.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 08 gruodžio 2011 - 20:50
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 12 08, 21:36)
Hermessence -  Vanille Galante. Drėgnas, žalsvas saldumas...kažkuo primena Nicolai - Kiss Me Tender, tik žymiai lengvesnės ir paprastesnės kompozicijos versiją. Gaivi vanilė su trupučiu medienos. Užteko mėginuko, daugiau nereikia. Jokių emocijų, jokių asociacijų - neįdomus kvapas. Iš mano mylimų vanilinių kvapų tikrai yra 100 kartų puikesnių ir kompoziciškai įdomesnių kvapų su cinkeliu. Vanille Galante neradau jokio cinkelio.  schmoll.gif

Pritariu. Man jie primena vanilinę degtinę-nei degtinė, nei vanilė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutule: 08 gruodžio 2011 - 21:33
QUOTE(rusma @ 2011 12 08, 19:11)
Creed Fantasia de Fleurs
Tai tas negerai, tai anas ne taip... Lyg per skysta, lyg per paprasta, nuobodu. Pažiūriu į sukūrimo metus ir nutylu. Iš pagarbos istorijai.

Rusma, tikrai įdomu skaityti taip išsamiai aprašytą kvepalų kvapo pokytį ir asociacijas. Skaitau ir baltai pavydžiu, niekada nesugebėčiau taip apibūdinti. Na, tiesiog pritrūksta asociacijų, patirties, o gal kvapų atpažinimo. Kartais kvapas atrodo toks pažįstamas, o į ką ir nemoku aprašyti... Tiesiog trūksta parfumerinės patirties ir geros nosies  bigsmile.gif

QUOTE(zuvyte26 @ 2011 12 08, 21:36)
Lorenzo Villoresi - Incensi .
Hermessence -  Vanille Galante.

Brecourt - Ambre Noir - pagaliau po dviejų kvapų-nesusipratimų šioks toks atokvėpis. Ambre Noir sodrus, gilus, tamsus ir paslaptingas kvapas. Itin ryški myra. Prabangus, klampus. Vėliau po truputį nuskaidrėja - tikriausiai lambdanum natos dėka. Ryškėja prieskoniuota, minkšta, šilta ir saldoka mediena. Bazė - labai gražus ambros ir vanilės derinys.
Visą testavimo laiką kilo mintys, kad kvapas kažką primena. Taigi, pradžioje panašu į Hermessence Ambre Narguile, o bazėje į Etro - Ambra. Pats gražiausias Brecourt kvapas, kurį tikrai mielai priglausčiau savo kvepalyne. Juodas, gilus kvapas juodame buteliuke.
user posted image

zuvyte26, labai įdomu buvo paskaityti išsamius aprašymus. Labai smagu paskaityti. bigsmile.gif Tikrai mėgavausi skaitydama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivameil: 08 gruodžio 2011 - 21:40
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 12 08, 21:14)

Į temą - aš irgi kelis žodžius apie M. Micallef Les 4 Saisons: Automne
Kvapas man taip pat patiko savo kitimo variacijomis ir kokias keistas mintis sukėlė. jaučiu žemės ir laukų aromatą - šviežiai suartos dirvos, nupjautų rugių ražienos. Esu net pasibraukusi, kad gerai pravėsęs kvepėjo šilta, saldžia pavanilinta mediena. Ypač nusaldėja ant manęs bazė. Labai jaukus ir mielas kvapas.
user posted image

Tikrai taip drinks_cheers.gif - ir vystanti žolė, ir uogos, bet ypač - šviežiai suartos žemės aromatas. Subtiliai. Prisikišti nosį ir dar riešą įvairiais kampais pavartyti reikia, kad visą tą gėrį suuostum atskirom natom. Su daržovėmis man nesisieja, nebent su lapais (gal todėl, kad yra daugiau gerokai labiau užsifiksavusių daržovinių kvepalų biggrin.gif ). Dėl nusaldėjančios bazės - tai salsva, sausa pavanilinta mediena man pasijaučia po kokių 12 val., dažniausiai aš tiek neišlaukiu ir jau būnu nuplovus (nemėgstu sausos, saldžios medienos, bet šituose kvepaluose ji sakyčiau pavėluota, todėl toleruoju smile.gif )...

Labai gražiai aprašei kvapus 4u.gif . Taip norisi dar tavo įspūdžių thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(daivameil @ 2011 12 08, 22:39)
Rusma, tikrai įdomu skaityti taip išsamiai aprašytą kvepalų kvapo pokytį ir asociacijas. Skaitau ir baltai pavydžiu, niekada nesugebėčiau taip apibūdinti. Na, tiesiog pritrūksta asociacijų, patirties, o gal kvapų atpažinimo. Kartais kvapas atrodo toks pažįstamas, o į ką ir nemoku aprašyti... Tiesiog trūksta parfumerinės patirties ir geros nosies  bigsmile.gif

Kvapus aprašyti pasidaro lengva kai jų pauostai ne šimtą ir gal net ne du... Blogiausia, kad atmintis ne beribė, ir neužrašyti įspūdžiai pasimiršta. Kartais gailiuosi, kad kai kurių įspūdžių neužsirašiau, o atkurti nebeišeina... daivameil, ačiū už gerą žodį, rašykit, ir tikrai bus su malonumu skaitančių Jūsų įspūdžius.
Atsakyti
neatsizaviu Rusma ir Zuvyte wub.gif Merginos, kaip prisimenat ?? ir dar sugebat lygint, parasot, kad prisimenat ka tas ar kitas kvapas primena, i ka panasus. Nesuvokiama kaip galima tiek prisimint kvapu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2011 12 09, 10:21)
Nesuvokiama kaip galima tiek prisimint kvapu  bigsmile.gif

Aš prisimenu/įsidėmiu tik lėtai, dėmesingai pratestuotus kvepalus. Parduotuviniai purkštelėjimai palieka tik patiko/nepatiko viršutinės natos įspūdį ir labai labai retais atvejais ką nors daugiau...

Comme des Garcons Series 1 Leaves: Lily

user posted image
Jokių lelijų smile.gif. Aišku, pagal natas jų ir neturi būti, pavadinimo sukurtos klaidingos nuostatos. Pakalnutės. Viršutinės natos tokios švarios, tokios grynos, skaidrios, tarsi nosį įmerktum į ką tik nuskintų pakalnučių puokštę. Greitai kinta. Iš žiedų vos po kelių minučių lieka tik prisiminimas. Kvepia karčiais, sodriais, žaliais pakalnučių lapais. Kas laikė rankose ilgesnį laiką pakalnučių puokštę, prisimins jų žalumos aromatą, man beje, ne itin malonų. Pagalvojau, gal iš atminties nesąmoningai kapstau atminimus, kai tėvai kategoriškai reikalaudavo nusiplauti rankas pasiskynus pakalnučių (esą jos nuodingos). Kvapas toks natūralus, kad širdy tikrai atbunda vėlyvo pavasario nuotaika... Rimtas, kartus, ganėtinai šleifingas, aš jo neieškau kilnodama riešus, jis mane pats susiranda. Vasarą, karštyje, manau skleistųsi dar įdomiau, bet nevargintų. Toks tvarkingas sakyčiau, pakankamai gaivus, žalias, be jokių užuominų į saldėsius. Laikosi nuostabiai. Įsidėmejau tai, nes iš Comme des Garcons (tegu ir nedaug bandytų) man nesilaikė nė vieni, dingdavo kaip dūmas po valandas arba pradingdavo širdies natos, nebebūdavo jokio kvapo, po kažkiek laiko nei iš šio nei iš to atsirasdavo bazė... Lily kitokia. Gražiausia man bazė - dingsta pakalnutinė žaluma, lieka puokštė pačių tikriausių, gražiausių, rasotų alyvų... Prisiminiau, kad už alyvinius kvepalus žerdavausi daugybę komplimentų, bet nepaisant to, visus turėtus iš kolekcijos po truputį išgyvendinau... Jeigu ši Lily randama (kuo dar nespėjau pasidomėti, bet turiu įtarimą, kad gali būti sunkoka), visai norėčiau šiek tiek daugiau nei turimi 5 ml smile.gif.

Givenchy Ysatis
user posted image

Labai patraukliai atrodę pagal natas, deja, šie kvepalai ne man. Nosį pakutenę gaiviom, lengvom gėlinėm viršutinėm natom, ant mano odos iš karto virsta muilu. Testavau 2 kartus, net iš mėginėlio persipyliau į purškiamą atomiką. schmoll.gif . Nepatinku aš jiems, jokio šipro jie man parodyti nenori... Nors iš mėginuko uostomi man jie patinka...

Jo Malone Vintage Gardenia
user posted image

Nei čia gardenija, nei čia vintage. Turiu didelį įtarimą, kad mano nosis ir smegenys tam tikrų natų šiam kūriny nepagauna. Jokių baltų gėlių, jokių tuberosų, jokių gardenijų. Šias natas aš mėgstu ir esu pratestavusi daugybę jų interpretacijų... Sausa mediena, sausi lapai, iš karto asociacija su sausa beržine šluota lotuliukas.gif ... Viskas būtų ok, bet sausumas kvepaluose - mano priešas... Ir šitoje gardenijoje sausros fazė per ilga, kad galėčiau su jais draugauti. Bazė man patinka, netgi labai. Pakinta, sudrėgnėja, jaučiasi smilkalai, mira, mediena, piktokas kardamonas. Jokių gėlių taip ir neišdygsta... Nesaldūs. Skaitau kitų aprašymus ir slėptis norisi. Nebūtų gamyklinis mėginukas, sakyčiau etiketė sumaišyta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 10 gruodžio 2011 - 08:28
O aš kažkada apie Garconus kaip tik pagalvojau,kad tai vienas iš tų brendų,kurio kvepalai labai ilgai laiko.Kiek testavau,visi be galo ilgai išsilaikydavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 12 10, 07:55)
Aš prisimenu/įsidėmiu tik lėtai, dėmesingai pratestuotus kvepalus. Parduotuviniai purkštelėjimai palieka tik patiko/nepatiko viršutinės natos įspūdį ir labai labai retais atvejais ką nors daugiau...

Aš taip pat drinks_cheers.gif Jei daug kvepalų testuoju per tam tikrą laiką - užsirašau knygelėje biggrin.gif Antraip prisiminimai būtų poros - trijų sakinių.
Papildyta:
QUOTE(rusma @ 2011 12 10, 07:55)
Jo Malone Vintage Gardenia
Nei čia gardenija, nei čia vintage. Turiu didelį įtarimą, kad mano nosis ir smegenys tam tikrų natų šiam kūriny nepagauna. Jokių baltų gėlių, jokių tuberosų, jokių gardenijų. Šias natas aš mėgstu ir esu pratestavusi daugybę jų interpretacijų... Sausa mediena, sausi lapai, iš karto asociacija su sausa beržine šluota  lotuliukas.gif ... Viskas būtų ok, bet sausumas kvepaluose - mano priešas... Ir šitoje gardenijoje sausros fazė per ilga, kad galėčiau su jais draugauti.  Bazė man patinka, netgi labai. Pakinta, sudrėgnėja, jaučiasi smilkalai, mira, mediena, piktokas kardamonas. Jokių gėlių taip ir neišdygsta... Nesaldūs. Skaitau kitų aprašymus ir slėptis norisi. Nebūtų gamyklinis mėginukas, sakyčiau etiketė sumaišyta...

drinks_cheers.gif Aš taip pat juose neradau jokio vintage ir jokių baltų gėlių. Prieš testavimą jau buvau nusiteikusi, kad kvapas man nepatiks, nes ryški gardenija man labai nepatinka, o čia dar vintage. blink.gif Bet buvau labai nustebinta, kad šioje kompozicijoje ji negrojo pirmu smuiku. Matyt buvo pasislėpusi už kitų natų. Pastebėjau, kad mano nosis labiausiai pagauna tai, ką mėgsta, todėl nejutau nieko apart ryškaus kardamono (šio nemėgstu, bet nosis jį visuomet pagauna), smilkalų, myros ir medienos, bazėje nusaldėjančios . Pritariu dėl kvapo sausumo, nors man tai nėra minusas, bet pats kvapas tikrai nesužavėjo. Knygelėje šalia šio kvapo padėtas minusiukas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 10 gruodžio 2011 - 14:09
Brecourt - Agaressence
user posted image
Dar vienas kvapas iš Brecourt, kuris man patiko. Iš pirmų natų jau stebiuosi, koks nuostabus, daug žadantis natų miksas. Rasota žolė, šafranas, slyva...gėlės?. Iš gėlių juntu tik švelnias tuberozas. Laimė rožės aš nerandu. Greitai kvapas ima asocijuotis su pyragu. Bet nelabai saldžiu, labiau gaiviu ir drėgnu - želiniu ar jogurtiniu, su mažais saldaus kremo sluoksneliais. Kvapas gan jaunatviškas, pakylėjantis. Bazėje ramus santalmedis transformuojasi į šilko švelnumo nuostabią medieną...Tikriausiai tai argamedis, su vos pagaunama animalistine nata. Po kiek laiko kvapas tampa pudriškas ir labai jau ima panašėti į vyriškus kvepalus. Įdomus, intriguojantis kvapas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 10 gruodžio 2011 - 14:49
Joop! All About Eve

Rašė žmonės, kad obuoliais kvepia. Pritariu smile.gif. Nemelavo smile.gif. Viršutinės natos man pasirodė žiauriai saldžios, bet po poros minutėlių susitvarkė. Jausmas tarsi prieš nosį būčiau pasidėjusi šviežią, ką tik nuo medžio obuolį, kurio dar nespėjau atsikąsti. Pravėsęs jau turi lengvą panašumą į keptą obuolį su trupučiu cinamono. Jaunatviškas, linksmas, mielas. Labai paprastas, bet tuo paprastumu ir gražus.

Kenneth Cole Black

Gražus, daugiakomponentis gėlių kvapas. Dominuoja tuberosos ir jazminai, jaučiasi irisai ir našlaitės, pakalnutes taip pat sugaunu. Karčios žalumos rėmas, truputis citrusinės gaivos ir matyt lotoso dėka - vandeningumo pojūtis. Ryškus. Galingas. Kasdienai man gal net kiek per drąsus, padauginus ko gero daug ką iš aplinkinių iš kojų verstų, bet mano nosiai tai yra "teisingas" baltų gėlių perteikimas (maždaug taip pagal nutylėjimą įsivaizduoju baltų gėlių tipinius kvepalus). Tik klausimas galvoje sukasi - kas čia juodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 11 gruodžio 2011 - 07:47