Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

tai ir bandau pasakyti..naturalus - tureti buti ''kuo arciau gamtos"..

nemanau, kad moteris, kuri gimdymo metu, cia kalbu apie ''naturalu"- budama valdoma savo instinktu, isiklausanti i save ir jaucianti savo kuna - sugebes "IPLYSTI" ar jai bus reikalingas KIRPIMAS ir SIUVIMAS.

GaL but to butu galima isvengti ir gimdant iprastai, jei:
ir pati gimdyve zinotu ir jaustu ar ja ispetu, kada reiketu susilaikyti nuo stumimo, kad neplysti..ir patys medikai imtusi atsakomybes ir jiems pakaktu profesionalumo to momento nepraleisti ir laiku suvadovauti..

nors yra teorija, kad gimdant ant nugaros rizika iplysti ar buti kirptai yra pati didziausia..

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 04 27, 16:14)
Labai pritariu. Is tiesu tik dalis mano gimdymo buvo tokia naturali kaip norejau ir jai minusu negaliu rasti - per saremius buvau palikta viena palatoje, galejau ieskoti sau patogios padeties, tik pora kartu atejo sesele paklausyti vaikucio sirdeles. Ir turbut nustebinsiu, bet buciau norejusi kiek ilgesnio gimdymo, prasidedancio ne tokiais stipriais ir daznais saremiais, nes buvo labai sunku susikaupti  ir rasti sau vieta, kai viskas progresavo taip greitai.

O stumimas buvo butent tas tradicinis vaginalinis gimdymas ligonineje, turejau stumti guledama ant nugaros ir mane labai daug kirpo. Taigi minusu mano gimdyme buvo, bet ar galiu juos pavadinti naturalaus gimdymo minusais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.t: 27 balandžio 2011 - 15:28
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 04 27, 18:27)
nors yra teorija, kad gimdant ant nugaros rizika iplysti ar buti kirptai yra pati didziausia..

As vis pagalvoju, ar tikrai del kirpimo mano anatomija kalta buvo (kaip gydytoja sake), ar tiesiog stumimo poza. Nors negaleciau pasakyti, kad ant nugaros man nebuvo patogu.
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 04 27, 10:45)

Kuri is cia pasisakiusiu idealiausiu atveju naturaliam gimdyme- gimde namie viena ir tik vyras po to padejo priimti vaikuti?
Kuri gimde namie ir kvietesi pribuveja pagelbeti?
Kuri is jusu ieskojo gydytojo, kuris leidzia gimdyti netradiciskai gulint, ar vandenyje- nesikisa i gimdymo eiga, saremiaujama ramioje aplinkoje, kur personalas vaiksto ant pirstu galu ir taktiskai uzeina pasiteirauti kaip sekasi ir tik trumpam uzdeda vaisiaus tonu monitoriu , o po to vel pasisalina..

Kuri is jusu pasitelkusi vyra i pagalba, ramiai iskvepavo skauma, t.y jai nereikejo  nuskausminamu?

Kuri is jusu pasiruose gimdymui is anksto? T.y zinojo seka, jautesi viduje stabiliai ir suvoke tokio gimdymo prasme sau ir vaikui?
Galima butu testi toliau ir vardinti kuo dar naturalus gimdymas skiriasi nuo iprasto..rasant kokie tokio gimdymo pliusai..

Jūs rimtai manote, kad gimdymo natūralumo esmė yra tame, kas priima vaiką - vyras/pribuvėja/gydytojas ir kur tas gimdymas vyksta - namie/ligoninėj ar rugių lauke? rolleyes.gif
Pvz. aš savo gimdymo metu nenorėjau nei vandens, nei kamuolių, nei tūpėjimo, nei klūpėjimo, nei visokių kitokių "fantastinių" pozų ar priemonių. Aš norėjau tik gulėti rolleyes.gif Ir nemanau, kad mano tokį norą nulėmė gimdymo vieta ar žmonės šalia cool.gif
Mano asmenine nuomone, gimdymo natūralumą apibrėžia tik kuo mažesnis bereikalingas pašalinių kišimąsis į gimdymo eigą (tiek patarimais, tiek medikamentais, tiek ir chirurginėmis priemonėmis). O visa kita - tik detalės. Nei užuolaidos, nei sienų spalva, nei tai, į kieno ranką ar koją pasitaikė atsiremti, jokios įtakos gimdymo "natūralumui" nedaro.

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 04 28, 11:53)
Jūs rimtai manote, kad gimdymo natūralumo esmė yra tame, kas priima vaiką - vyras/pribuvėja/gydytojas ir kur tas gimdymas vyksta - namie/ligoninėj ar rugių lauke?  rolleyes.gif
Pvz. aš savo gimdymo metu nenorėjau nei vandens, nei kamuolių, nei tūpėjimo, nei klūpėjimo, nei visokių kitokių "fantastinių" pozų ar priemonių. Aš norėjau tik gulėti rolleyes.gif Ir nemanau, kad mano tokį norą nulėmė gimdymo vieta ar žmonės šalia cool.gif
Mano asmenine nuomone, gimdymo natūralumą apibrėžia tik kuo mažesnis bereikalingas pašalinių kišimąsis į gimdymo eigą (tiek patarimais, tiek medikamentais, tiek ir chirurginėmis priemonėmis). O visa kita - tik detalės. Nei užuolaidos, nei sienų spalva, nei tai, į kieno ranką ar koją pasitaikė atsiremti, jokios įtakos gimdymo "natūralumui" nedaro.

Butent drinks_cheers.gif Labai taikliai pasaket thumbup.gif Pati ta pati norejau rasyt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jūs rimtai manote, kad gimdymo natūralumo esmė yra tame, kas priima vaiką - vyras/pribuvėja/gydytojas ir kur tas gimdymas vyksta - namie/ligoninėj ar rugių lauke?  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
va ir man taip buvo, tik as uzejus saremiui vis vaiksciojau ratais doh.gif bet maciusios akuseres sakydavo, kad jei jau taip minu takus tai greit gimdysiu. bet va(cia mano toks minusas) dukryte kelia skynesi su vandenmaisiu i prieki...
na nekirpo man tu vandenu... o gavosi taip kad ir patys neplyso, nezinau kaip paaiskint doh.gif
kirpo tik jau paskutiniu momentu kai jau teko stumti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 28 balandžio 2011 - 14:05
Norėčiau paklausti tų, kurios šlykštisi vaiko lindimu "pro ten" ir papo kišimu - ar jums nešlykštus ir natūralus vaiko pradėjimo būdas? juk daug moderniau ir estetiškiau būtų dirbtinis apvaisinimas g.gif . O jei dar nereikėtų būti nėščiai, o vaisių užauginti būtų galima kokiame nors "super-duper"inkubatoriuje thumbup.gif
Tikiuosi ironiją supras visos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(torisa @ 2011 04 28, 15:02)
Norėčiau paklausti tų, kurios šlykštisi vaiko lindimu "pro ten" ir papo kišimu - ar jums nešlykštus ir natūralus vaiko pradėjimo būdas? juk daug moderniau ir estetiškiau būtų dirbtinis apvaisinimas g.gif . O jei dar nereikėtų būti nėščiai, o vaisių užauginti būtų galima kokiame nors "super-duper"inkubatoriuje thumbup.gif

saunuole thumbup.gif ,ir as taip pamasciau,juk nestumas ir sudarko moters kuna,geriausias patarimas, seksu uzsiimineti tik del malonumo,jokiu vaikuciu blush2.gif kad nebutu galvos skaudulio del krutines,nukarusio pilvo virssvorio na zinoma ir klyniuko lotuliukas.gif
abu vaikucius gimdziau naturaliai,na plyso,bet gi susiuvo,paskaudejo,betgi vel argi tai nepakeliama,jei pati nusiteiksi kad tai nera trauma ,kad tai naturalu ir kad skausmus kenti del savo stebuklo,tikrai buna lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2011 04 28, 16:19)
saunuole thumbup.gif ,ir as taip pamasciau,juk nestumas ir sudarko moters kuna,geriausias patarimas, seksu uzsiimineti tik del malonumo,jokiu vaikuciu  blush2.gif kad nebutu galvos skaudulio del krutines,nukarusio pilvo virssvorio na zinoma ir klyniuko  lotuliukas.gif
abu vaikucius gimdziau naturaliai,na plyso,bet gi susiuvo,paskaudejo,betgi vel argi tai nepakeliama,jei pati nusiteiksi kad tai nera trauma ,kad tai naturalu ir kad skausmus kenti del savo stebuklo,tikrai buna lengviau mirksiukas.gif

tik ne visos moterys sioj temoj tai supranta, nes vis aiskina kad gimdymas kuna sudarko doh.gif
man visus tris kartus siuvo, bet lyg nejutau kad skaudetu, na nebent tol kol siuvo, nes per pirma gimdyma daugiau ir nuskausminamuju leist negalejo-sutino viskas, teko kentet unsure.gif
Atsakyti
sveika isiskaityti i posta, paziureti sekanti ir tada pagalvojus atsakyti:

naturalus- arciau gamtos...ir ESME YRA JUS PATI. JUSU INSTINKTAI, JUSU GEBEJIMAS VALDYTI SAVO KUNA, ISIKLAUSYTI I SAVE IR JAUSTI KOKIU MOMENTU KOKI VEIKSMA REIKIA DARYTI..

Ar jus meginot kada medituoti ar dainuoti labai isijautus?
Manychiau - Gimdymas kazkuo tai primena..

ir ZINOMA, dzin kas aplink..zmones, sienos, civilizacija..
o medikai, vyras, pagalbines priemones..ir tt..
Kazkam saugiau, kai medikas salia, bet nemaiso, kazkam saugiau kai vyras salia ir siek tiek pavadovauja..renkiesi kas Tau yra geriau...

Gyvunai geriausias pavyzdys..tos siekiamybes pagimdyti, kaip imanoma NATURALIAU - Jie gimdo ir zindo..pasiduodami instinktui..o ne svarstydami apie pliusus ir minusus ir kuno estetika..ar dar koki brieda..
Paprastai pas tokius naturalius zmones ir su kunu problemu nebuna..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.t: 28 balandžio 2011 - 16:26
QUOTE(torisa @ 2011 04 28, 17:02)

Atsakysiu, nes as butent is ju ir esu .
Nenorejau, nei gimdyti, nei maitinti.
Slykstu ir tas ir kitas .
Del nestumo. Tai nera mano svajones busena. Nieko ten gero, stebuklingo as neradau. Issiputi, kaip balionas, nugara skauda, kojos/ rankos tinsta, skauda, nuotaika keiciasi kas pusvalandi, hormonai kraustosi is proto, na ir daug visokiu " maloniu staigmenu", kaip slapimo nelaikymas, varikoze, strijos ir pan. O dar viduje kazkas spardosi ir zagsi diena/nakti fear.gif , zodziu nieko tokio kas galetu man patikti schmoll.gif .
Jeigu butu alternatyva ir finansines galimybes, tai rimtai pagalvociau g.gif . gal kokia surogatine motinyste g.gif . Nematau tame nieko tokio, beja paklausiau vyra ( idomu pasidare ax.gif ), tai sake, gal ir nieko , jeigu butu tokia galimybe, nes puikiai supranta, koks stresas organizmui tas nestumas tongue.gif , o nauda, ar yra ?
Del pradejimo budo, tai man irgi vienodai, kaip pradeti ta vaika, kaip kam gaunasi, taip tas ir pradeda tongue.gif , o sexo su vaiko pradejimo as nesutapatinu tongue.gif . Kai noriu pradejimo, tai tuo ir uzsiemu, o kai noriu sexo, tai pradejimas cia kaip ir ne prie ko mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visata8: 28 balandžio 2011 - 17:27
ir ka daryt...kartais tikrai baisu darosi....
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 28, 18:34)
ir ka daryt...kartais tikrai baisu darosi....

bet jau du vaikus turi... ir jokio inkstinkto... na ka padarysi...
Atsakyti