Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

nu tik nereikia pradet ieskoti kur gydytojai geresni ar lt ar sveciuose salyse,nes tai butu nelogiska gi visu pasaulio gydytoju nesulyginsi taip kaip net neiseitu sulyginti net visu lietuvos gydytoju 4u.gif

nenukrypkite nuo temos 4u.gif
Atsakyti
Tai, kad tema nukrypusi nuo temos...

Natūralus gimdymas: gimdymas, kai netaikoma jokia medicininė intervencija, net vaisiaus vandenų praplėšimas.

Dar platesnė sąvoka yra ekologiškas gimdymas, kai labai svarbi yra aplinka, palanki gimdyvei ir kūdikiui, jų emocijoms, gimdyme dalyvaujantys žmonės gerbia motinos orumą ir privatumą, palaiko jos pasitikėjimą savimi, padeda jai išgyventi gimdymą sąmoningai, suvokti jo vertę ir prasmę.

Verta prisiminti ir tai, kad slopinti skausmus galima ir gausybe kitų natūralių priemonių – taisyklingu kvėpavimu, meditavimo pratimais, tinkamai pasirinkus padėtį, kuri gali pagreitinti gimdymą, masažo pratimais, pagaliau ir tuo, kad šalia jau gali būti mylimas žmogus. Žinoma, tai nebus taip veiksminga kaip medikamentinis nuskausminimas. Bet natūralu.

Juk kiekvienas naujas vaistas, metodas iš pradžių atrodo patys geriausi ir tik po kiek laiko pradeda aiškėti kažkokie nepageidautini reiškiniai, šalutiniai poveikiai. Todėl šiandienine galimybe jį rinktis, nereikėtų piktnaudžiauti.

http://gyvenimas.del...php?id=18585434
http://www.gyvybe.lt...1/uzg11_04.html

Kuri saziningai, galetu pasakyti, kad taip gimde?
Ir ar toks gimdymas galetu tureti minusus?

QUOTE(niamniuska @ 2011 05 22, 12:42)
nu tik nereikia pradet ieskoti kur gydytojai geresni ar lt ar sveciuose salyse,nes tai butu nelogiska gi visu pasaulio gydytoju nesulyginsi taip kaip net neiseitu sulyginti net visu lietuvos gydytoju  4u.gif

nenukrypkite nuo temos  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 22 gegužės 2011 - 14:20
QUOTE(RVJ @ 2011 05 18, 11:39)
1. Net labai priklauso nuo medikų profesionalumo.
Labai didelis privalumas, kai šalia yra profesionalus gydytojas su labai profesionali komanda.
Kartą buvo puiki akušerė, kuri iš karto nuteikė pozityviai. Pasakė, kad gimdymas - neskaudės labiau nei sąrėmiai, koki 3 stūmimai ir gims vaikutis, taip sureguliavo visą eigą, kas antras sąrėmis, įspėdavo, kad nestumti, turiu pailsėti - tai buvo pats gražiausias vaikučio gimimas.

drinks_cheers.gif Visiskai sutinku .. Ir mano asmenine patirtis ta liudija .. smile.gif Pirmo gimdymo metu turejau tokia komanda, buvo viskas liux, nors gimd. komplikuotas.. antro gimdymo metu akusere kvaksejo mano vyrui - ji pati neisstums .. doh.gif blink.gif Tai kaip jaustis gimdyvei, jei iskart uzprogramuojama .. Aisku, nieko ir neisejo ...Zodziu, kai kuriems akuseriams butu gerai palankyt psichologinio paruosimo kursus kokius ar ka .. doh.gif

QUOTE(Garbaliukas @ 2011 05 18, 15:45)
Dekui,kad palaikote.Jau kaip susinervinau,paskaicius,tai ne tas zodis.Atrodo,kad sitam forume gali but tik tos,kurios gimdymo stebukla patyre.Cia ateik pasiguost,issisneket,ir prasau-nabagele esu isvadinama. doh.gif

Zodziu, patarimas vel is asmenines patirties - neissilieti forume, nes svetimo skausmo nebuna .. Kai pati vienoj temoj aprasiau savo liudna antraji gimdyma IRL, tai dar ir issityciojo kai kurios, kad pasirinkau "skyle" gimdymui, nors pas mus pasirinkimas is ligoniniu yra skurdus (rinktis galima is 2 pagal gyvenama vieta) Vienzo, likau kai kuriu forumieciu dar ir apkaltinta, kad medikai "sugrybavo" ir mano gimdyma paverte kosmaru
O siaip stiprybes, esat labai drasi, stipri ir viskas su Jumis gerai .. Maziau kreipkit demesio i neigiamas nuomones ir replikas .. 4u.gif

QUOTE(RVJ @ 2011 05 19, 12:06)

Idomus straipsnis wub.gif

QUOTE(niamniuska @ 2011 05 22, 13:42)
nu tik nereikia pradet ieskoti kur gydytojai geresni ar lt ar sveciuose salyse,nes tai butu nelogiska gi visu pasaulio gydytoju nesulyginsi taip kaip net neiseitu sulyginti net visu lietuvos gydytoju  4u.gif

nenukrypkite nuo temos  4u.gif

Sorry, cia turbut as nukreipiau nuo temos truputi blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Nikolia @ 2011 05 22, 15:19)

As taip gimdziau, minusu nezinau, nejauciu kol kas .. Ateity pasakysiu ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 22 gegužės 2011 - 17:11
QUOTE(Nikolia @ 2011 05 22, 14:19)
]

antrąjį beveik taip ir gimdžiau.. tik vandenis nukirpo, kai atsidarymas jau buvo 8.. nes iš vakaro turėjau temperatūros, tikrino gydytojas ar ne žali jie..
minusų jokių, reabilitavo mane po pirmojo gimdymo su visais išvardintais temoje minusais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2011 05 22, 14:19)
http://gyvenimas.del...php?id=18585434

ax.gif Visus tris kartus rolleyes.gif

"Todėl negaliu neužsiminti ir apie dvasinius natūralaus gimdymo privalumus. Žinoma, kiek naivu tikėtis, kad šiais laikais, kai pasiaukojimas ir skausmas beveik visai nuvertinti, kai niekas neįžiūri dvasinės transformacijos galimybės kančioje, ar daug moterų susimąstys apie tai, tačiau sunku ir paprieštarauti, kad natūralus, nemedikamentinis gimdymas – didžiausia dovana savo kūdikiui, kurią tik gali dovanoti motina. Natūraliai pagimdžiusi moteris dovanoja sau žinojimą, kad yra labai stipri, daug galinti, ji įgyja pasitikėjimo ir jėgos. Kartais gimdymo skausmai dovanoja moteriai pačius sakrališkiausius išgyvenimus, kokius ji tik gali patirti gyvenime."

Nuostabūs žodžiai iš straipsnio wub.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif Būtent taip ir jaučiuosi - stipri, daug galinti ir padovanojus didžiausias dovanas savo vaikams. Galit ir vėl pulti, kad giriuosi, bet tikrai turiu pagrindą, juolab, kad lengvų gimdymų neturėjau, tik natūralius smile.gif buvo sunku, bet verta wub.gif Iš dalies net keista, kad atėjo tokie laikai kai į natūralų gimdymą pasirinkusias moteris daugelio kitų, ypač tų, kurios perka blink.gif CP, darosi epidūrus nuomone, esame vadinamos urvinėmis moterimis doh.gif Visiškai čia neliečiu tų, kurios CP turi dėl sveikatos problemų, kaip beje ir epidūrus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 05 22, 18:12)

As taip gimdziau, minusu nezinau

Norejau papildyt, kad toks buvo pirmas gimdymas .. Minusu tuo metu buvo, bet tikrai jie nebuvo reiksmingi ir ilgalaikiai .. O antro naturalaus gimdymo minusus isvardint reiketu ilgai ir nuobodziai .. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 05 22, 19:17)
Aš  ax.gif Visus tris kartus  rolleyes.gif

Nuostabūs žodžiai iš straipsnio  wub.gif  drinks_cheers.gif  thumbup.gif Būtent taip ir jaučiuosi - stipri, daug galinti ir padovanojus didžiausias dovanas savo vaikams. Galit ir vėl pulti, kad giriuosi, bet tikrai turiu pagrindą, juolab, kad lengvų gimdymų neturėjau, tik natūralius smile.gif buvo sunku, bet verta  wub.gif Iš dalies net keista, kad atėjo tokie laikai kai į natūralų gimdymą pasirinkusias moteris daugelio kitų, ypač tų, kurios perka  blink.gif CP, darosi epidūrus nuomone, esame vadinamos urvinėmis moterimis  doh.gif Visiškai čia neliečiu tų, kurios CP turi dėl sveikatos problemų, kaip beje ir epidūrus  4u.gif

Visiškai sutinku 4u.gif aš savim didžiuojuos, kad pagimdžiau pati be jokių nuskausminamųjų. blush2.gif ( čia ne kokia pagyra, bet tiesiog pati sau džiaugiuos )

O dabar iškilo toks klausimas : jei buvo naudoti skatinamieji, tai gimdymas jau nenatūralus ? blink.gif man juos leido ne todėl, kad aš norėjau, o todėl kad per 6 val. kaklelis visiškai neatsidarinėjo, o vandenų jau buvo labai daug nubėgę, tad didėjo infekcijos tikimybė, ir negalėjo laukt kol natūraliai atsidarys... ( tikiuosi, kad su antru gimdymu viskas bus ok, nes nuo tų skatinamųjų tai su Dievais kalbėjausi.. )
Atsakyti
bet koks isikisimas jau yra nenaturalumas. skatinamieji taip pat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2011 05 23, 08:38)
bet koks isikisimas jau yra nenaturalumas. skatinamieji taip pat mirksiukas.gif

tai geras pasirodo nenatūraliai gimdžiau.. nors ir pati, bet gaunas kad ne lotuliukas.gif nu aš kitaip biški galvoju..
Atsakyti
na jus gi pati paraset.."jie negalejo laukti, kol kaklelis NATURALIAI atsidarys..''

va tai ir yra skirtumas..del ko..reta, kuri tikrai PAGIMDO TIKRAI NATURALIAI..

ir del ko TEMA TIKROS NATURALAUS GIMDYMO IDEJOS NEATITINKA..

quote=Burbuliuke wink.gifp,2011 05 23, 10:12]
tai geras pasirodo nenatūraliai gimdžiau.. nors ir pati, bet gaunas kad ne lotuliukas.gif nu aš kitaip biški galvoju..
[/quote]
Atsakyti
wink.gifp+2011 05 23, 08:16-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 23, 08:16)
Visiškai sutinku  4u.gif  aš savim didžiuojuos, kad pagimdžiau pati be jokių nuskausminamųjų.  blush2.gif  ( čia ne kokia pagyra, bet tiesiog pati sau džiaugiuos )

Labai taikliai parašėt drinks_cheers.gif Būtent džiaugiuos ir didžiuojuos drinks_cheers.gif

QUOTE(S.w.a.t @ 2011 05 23, 12:56)
na jus gi pati paraset.."jie negalejo laukti, kol kaklelis NATURALIAI atsidarys..''

va tai ir yra skirtumas..del ko..reta, kuri tikrai PAGIMDO TIKRAI NATURALIAI..

ir del ko TEMA TIKROS NATURALAUS GIMDYMO IDEJOS NEATITINKA..
quote=Burbuliuke wink.gifp,2011 05 23, 10:12]
tai geras pasirodo nenatūraliai gimdžiau.. nors ir pati, bet gaunas kad ne  lotuliukas.gif  nu aš kitaip biški galvoju..

Niu būsiu prie tų "tikrai natūraliai" bigsmile.gif Realiai, jei trečiąjį būčiau gimdžiusi Lietuvoje, būtų tikrai skatinę, nes trečiąjį pernešiojau lygiai dvi savaites (netyčiukas jis pas mus ir gavosi matyt paskutinę iš įmanomų minučių hihihi.gif). UK leidžia nešiot dvi savaites po termino, niekas jokio vandenų kiekio netikrino, sekanti diena buvo paskirta skatinimui, bet iš vakaro prasidėjo gimdymas thumbup.gif Nei karto nekirpo, plyšau tik visus tris kartus, dėl ko ir rašiau toks ir minusas, kad sunku buvo į tualetą eit po gimdymo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gebene: 23 gegužės 2011 - 13:31
QUOTE(ether @ 2011 05 17, 13:47)
Ko Jūs čia aikčiojate? Nei susireikšminimas, nei ką - aprašė moteris savo patirtį ir įspūdžius. Ne visoms jie džiaugsmo fontanais trykšta. Kiek žmonių - tiek skirtingų patirčių ir tai dar nereiškia, kad vienas geresnis už kitą.

Aišku , ir ir kam iš vis tas džiaugsmas vaikelį pagimdžius. blink.gif Nepakartojama...
QUOTE(Garbaliukas @ 2011 05 18, 15:45)

Turbut blogos nuotaikos atrsinejote.Nemandagu taip.Nepatiko,ka perskaitet?Visko gyvenime buna ir nereikia taip visko idealizuoti.Nepatiko,kad neperskaitet,kaip as kankinausi,bet viskas dingo,kai mano stebukleli man ant pilvo padejo?Ot nebuvo taip,niekas niekur nedingo ir is pasamones nedings niekada.Jums gal gimdymas-grazus ir didingas,o man-kazkas nenupasakojamai baisu.Mokekit gerbti visas nuomones.
Papildyta:

Dekui,kad palaikote.Jau kaip susinervinau,paskaicius,tai ne tas zodis.Atrodo,kad sitam forume gali but tik tos,kurios gimdymo stebukla patyre.Cia ateik pasiguost,issisneket,ir prasau-nabagele esu isvadinama. doh.gif

Nu jo, gal ir blogos nuotaikos rašiau, be to kompas strigo .O nemandagaus tai nieko tikrai neparašiau.Jeigu nuomone nepatiko - tai ji būtinai nemandagiai pasakyta? Jeigu rašot į forumą , tai turit tikėtis ir atsakymu, ir ne visada ir ne būtinai tie atsakymai turi jums patikti. Kiekvienas , kaip jau minėjot ir pati, čia reiškia savo nuomone.Ir bėje mano nuomone irgi yra gerbtina, nesvarbu ,ar ji jums patinka ar ne.
P.S. jeigu norit pasiguosti, tai šita tema nelabai tinkama.Jūs čia ne natūralaus gimdymo minusus aprašėte, o savo neigiamas emocijas, susijusias su minėtų gimdymu.
Atsakyti