Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(Nikolia @ 2011 05 22, 15:19)

Ir ar toks gimdymas galetu tureti minusus?

Minusų-ne, komplikacijų- taip.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 05 18, 18:34)
oi nesinervink, dings viskas pamazu. Praeis laiko, uzsimirs ir viskas bus gerai. Nedaug juk dar laiko po gimdymo praejo. Mano gimdymas irgi buvo labai skausmingas ir baigesi jis CP ir pogimdyviune depresija buvo, o gal dar net tebera. Ir to jausmo stebuklingo pamacius vaikeli nebuvo ir nera iki siol  verysad.gif bet zinai....sianakt kaip tik galvojau....labai lengva ir paprasta myleti vaikeli kai viskas vyksta pagal plana ir kai hormonai susidelioja taip kaip jiems ir priklauso ir kai tas rysys mamos ir vaiko uzsimezga naturaliai, kaip gamtos duota. O jeigu viskas ivyksta ne taip? Jei hormonai nesuveikia? Jei nera to rysio is gamtos duoto? Va tada ir prireikia begalines stiprybes myleti savo vaika. Ir tik MAMA sitaip gali. Kai gime mano dukrele lijo lietus...dangu denge tirsti debesys...mano sieloj buvo tas pats...bet as zinojau, kad aukstai, uz visu debesu saule visada sviecia. Taip ir mano meile - nepaisant visu liuciu ir debesu, griaustiniu ir depresiju, aukstai aukstai virs viso to - ji visada sviecia. Tu esi mama, tau prireiks daug daugiau stirpybes nei toms kurioms viska gamta surikiavo tvarkingai, bet tu sugebesi, nes esi gerokai stipresne nei pati manai  4u.gif

O tokiom bėdom ir problemom spręsti reikia pasitelkti psichologų pagalba. Ir nereikia tvirtinti kad natūralu yra nesidžiaugti vaikelio gimimu, kad ir kokiu būdų jis į pasaulį atėjo, kad ir kiek mama dėl to kentėjo.
Atsakyti

QUOTE(dange @ 2011 05 23, 15:05)
Minusų-ne, komplikacijų- taip.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
As irgi laikausi nuomones, kas siais laikais reikia vel ir vel priminti, ka reiskia naturalus gimdymas, kad tai ne vien tik vaginalinis gimdymas be nuskausminamuju.

Tai gimdymas, kuomet nenaudojama jokia isorine medicinine/ medikamentine pagalba.

Mane pacia pacioj pabaigoj skatino ir nors visus saremius atlaikiau be nuskausminamuju, plysau (vietoj kirpimo), nenaudojo jokiu vakumu, repliu, pilvo uzspaudimu ir panasiai, taciau vis tik tai nebuvo iki galo naturalus gimdymas del tu minetu oksitokcino lasiuku 30min pries finala.

Is to, kiek teko patirti naturalaus, galiu pasakyti, kad minusai- poziurio reikalas. Man didziausias pliusas yra jausti tolydzio stiprejanti saremiu skausma, pereinanti i stangas, tada tarpvietes tempima, iki deginimo, kada jau eina galvute.. Taip, skauda labai, taciau tik tas skausmas igalina pilnai jausti visa kudikio atejima, visa virsma, vykstanti kune. Tad skausmas siuo atveju man- pliusas. Kitoms gi- didziulis minusas, bereikalinga kancia..
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 05 23, 15:46)
As irgi laikausi nuomones, kas siais laikais reikia vel ir vel priminti, ka reiskia naturalus gimdymas, kad tai ne vien tik vaginalinis gimdymas be nuskausminamuju.

Tai gimdymas, kuomet nenaudojama jokia isorine medicinine/ medikamentine pagalba.

Mane pacia pacioj pabaigoj skatino ir nors visus saremius atlaikiau be nuskausminamuju, plysau (vietoj kirpimo), nenaudojo jokiu vakumu, repliu, pilvo uzspaudimu ir panasiai, taciau vis tik tai nebuvo iki galo naturalus gimdymas del tu minetu oksitokcino lasiuku 30min pries finala.

Is to, kiek teko patirti naturalaus, galiu pasakyti, kad minusai- poziurio reikalas. Man didziausias pliusas yra jausti tolydzio stiprejanti saremiu skausma, pereinanti i stangas, tada tarpvietes tempima, iki deginimo, kada jau eina galvute.. Taip, skauda labai, taciau tik tas skausmas igalina pilnai jausti visa kudikio atejima, visa virsma, vykstanti kune. Tad skausmas siuo atveju man- pliusas. Kitoms gi- didziulis minusas, bereikalinga kancia..

drinks_cheers.gif
Atsakyti
ziuriu tema tuoj gausis naturalaus gimdymo pliusai ,nes dauguma kaip susitarusios tik apie tai 4u.gif gerbiu jusu issakymus bet ne i ta tema kalbate 4u.gif

gerbiu moteros kurios pagimde naturaliai jusu pasirinkima,jus to norejote,kai kurios pajuto nuo to malonuma,pasididziaviam ir palaima,kiekviena skirtinga,todel ir mteros kurios pasirinko blaivia galva cezari gal irgi pajuto ir dvasini ir psichologini ir visa koki malonuma ir pasitenkinima ,tarkim taip kaip as,tad nenukrypkime nuo temos 4u.gif cia kalbama turetu buti ne apie tai kad koki malonuma pajutote vaginaliniu gimdymu,bet apie tai kokiu buvo nemalonumu,minusu ir panasiai... 4u.gif
Atsakyti
tai prie ko cia zodis "'NATURALUS"..sukurkit tema Vaginalinio Gimdymo minusai..

NATURALIAI gimdziusios NEPATIRIA KOMPLIKACIJU, NEPATIRIA PROBLEMU IR SU PLYSIMAIS.

Mano drauge..atejo pagimde per 8 valandas, normaliai atlaike skausma..NEPLYSO..vaikas gimdamas traumu nepatyre..ir po keliu valandu ja israse namo..
VA TAIP ZMOGUS PAGIMDE NATURALIAI..

QUOTE(niamniuska @ 2011 05 23, 18:23)
ziuriu tema tuoj gausis naturalaus gimdymo pliusai ,nes dauguma kaip susitarusios tik apie tai  4u.gif gerbiu jusu issakymus bet ne i ta tema kalbate  4u.gif

gerbiu moteros kurios pagimde naturaliai jusu pasirinkima,jus to norejote,kai kurios pajuto nuo to malonuma,pasididziaviam ir palaima,kiekviena skirtinga,todel ir mteros kurios pasirinko blaivia galva cezari gal irgi pajuto ir dvasini ir psichologini ir visa koki malonuma ir pasitenkinima ,tarkim taip kaip as,tad nenukrypkime nuo temos  4u.gif cia kalbama turetu buti ne apie tai kad koki malonuma pajutote vaginaliniu gimdymu,bet apie tai kokiu buvo nemalonumu,minusu ir panasiai... 4u.gif

Atsakyti
nepykit bet tai absoliuciai idiotiska tema 4u.gif ka reiskia minusai naturalaus gimdymo doh.gif tai yra tai kam moterys sutvertos..gimdyti vaikucius..suprantama jei yra medicinines indikacijos cezariui..tada viskas aisku..bet mase moteru gimdo pacios tai kokia cia gali buti kalba apie minusus..jei tai neisvengiama doh.gif kokie gali buti minusai?? skauda?? nemalonu? nepatogu? ilgai trunka? na neviskas gyvenime yra vien gelytes ir roziniai drambliukai..vaikais nesninga juos reikia pagimdyti ... tai gal uzvedam tokia tema nestumo minusai??? ar lytiniu santykiu minusai??? ieskom surogatiniu motinu..juk nestumas turi oho kiek minusu..ir figurai ir nuotaikai ir ttt.. o kam lytiniai santykiai..vieni minusai..darom vaikus dirbtiniu apvaisinimu doh.gif
ps.. cia aisku kalba neina apie zmones kurie turi sveikatos problemu ir jiem tam tikros proceduros butinos, sekmes jiems dideliausios 4u.gif
bet jau kartais reik atsipeiketi zmones mielieji.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2011 05 23, 15:01)
Aišku , ir ir kam iš vis tas džiaugsmas vaikelį pagimdžius.  blink.gif Nepakartojama...

Nu jo, gal ir blogos nuotaikos rašiau, be to kompas strigo .O nemandagaus tai nieko  tikrai neparašiau.Jeigu nuomone nepatiko - tai ji būtinai nemandagiai pasakyta? Jeigu rašot į forumą , tai turit tikėtis ir atsakymu, ir ne visada  ir ne būtinai tie atsakymai turi jums patikti. Kiekvienas , kaip jau minėjot ir pati, čia reiškia savo nuomone.Ir bėje mano nuomone irgi yra gerbtina, nesvarbu ,ar ji jums patinka ar ne.
P.S. jeigu norit pasiguosti, tai šita tema nelabai tinkama.Jūs čia ne natūralaus gimdymo minusus aprašėte, o savo neigiamas emocijas, susijusias su minėtų gimdymu.

Na taip,gerbtina nuomone kiekvieno.
P.S O aprasiau as cia ne tik savo neigiamas emocijas,kaip jus teigiate,bet ir minusus,kuriuos patyriau naturaliai gimdydama.
Papildyta:
QUOTE(anikita @ 2011 05 23, 19:08)
nepykit bet tai absoliuciai idiotiska tema 4u.gif  ka reiskia minusai naturalaus gimdymo doh.gif  tai yra tai kam moterys sutvertos..gimdyti vaikucius..suprantama jei yra medicinines indikacijos cezariui..tada viskas aisku..bet mase  moteru gimdo pacios tai kokia cia gali buti kalba apie minusus..jei tai neisvengiama doh.gif  kokie gali buti minusai?? skauda?? nemalonu? nepatogu? ilgai trunka?  na neviskas gyvenime yra vien gelytes ir roziniai drambliukai..vaikais nesninga juos reikia pagimdyti ... tai gal uzvedam tokia tema nestumo minusai??? ar lytiniu santykiu minusai??? ieskom surogatiniu motinu..juk nestumas turi oho kiek minusu..ir figurai ir nuotaikai ir ttt.. o kam lytiniai santykiai..vieni minusai..darom vaikus dirbtiniu apvaisinimu doh.gif
ps.. cia aisku kalba neina apie zmones kurie turi sveikatos problemu ir jiem tam tikros proceduros butinos, sekmes jiems dideliausios 4u.gif
bet jau kartais reik atsipeiketi zmones mielieji.. 4u.gif

O as manau,kad ne kiek ne idiotiska.Ateinam cia issakyti minusu,kuriuos patyreme gimdydamos naturaliai.Kuriom nebuvo,tos ir neraso.O kad moterys sutvertos vien gimdyti,tai cia jau atskira tema.
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2011 05 23, 15:15)
O tokiom bėdom ir problemom spręsti reikia pasitelkti psichologų pagalba. Ir nereikia tvirtinti kad natūralu yra nesidžiaugti vaikelio gimimu, kad ir kokiu būdų jis į pasaulį atėjo, kad ir kiek mama dėl to kentėjo.

o tai gal zinote koki psichologa kuris i namus ateitu? Ir pinigu uz tai daug neimtu? Ir dar aukle, kuri ateitu tuo metu kol psichologas spres mano problemas pasedeti su vyresneliais? Ir irgi uz tai pinigu daug neimtu. Ir dar but gerai dar viena aukle kad panesiotu mazaja jeigu ji verks kol as spresiu savo psichologines problemas.
Vaikelio gimimu nesidziaugti nera naturalu, bet taip nutinka. Tik manau beprasmiska bandyti tai suprasti toms kurios viskas tvarkoj buvo.
Taip as pervargstu, tai itakoja, taip as turiu psichologiniu problemu, taip hormonai neteisingai susideliojo, taip reiketu pailseti, reiketu skirti laiko sau ir rupinimuisi tik vaikeliu pamirstant visas kitas problemas ir rupescius, butu gerai ir nakti issimiegoti arba tureti kas diena pabutu su vaiku ir leistu man pailseti. Daug kas butu gerai. Bet gyvenimas yra toks koks yra. Nebuna jame idealiu salygu, todel as privalau tvarkytis pati. Neturiu galimybes siuo metu eiti pas psichologa, nors gerai butu, nelabai turiu galimybe ir pagalba samdytis. Va idejau skelbima kad ieskau pagalbininkes pusdieniui. Daugiau nei 500 lt i menesi skirt negaliu, o uz tiek nelabai yra norinciu arba jau tokios kur geriau jau jokios pagalbininkes nei tokia.
Na bet tema ne apie tai mirksiukas.gif Tiesiog norejosi dar karta priminti kad visos esam skirtingos ir visu situacijos skirtingos, todel nesigauna vienai kitos mokyti kaip butu geriausi pasielgti su savo gyvenimu. Kas tinka vienam, netinka kitam.
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 05 23, 19:06)
tai prie ko cia zodis "'NATURALUS"..sukurkit tema Vaginalinio Gimdymo minusai..

NATURALIAI gimdziusios NEPATIRIA KOMPLIKACIJU, NEPATIRIA PROBLEMU IR SU PLYSIMAIS.

Mano drauge..atejo pagimde per 8 valandas, normaliai atlaike skausma..NEPLYSO..vaikas gimdamas traumu nepatyre..ir po keliu valandu ja israse namo..
VA TAIP ZMOGUS PAGIMDE NATURALIAI..

Jei nesunku S.w.a.t- dar kartą- ką vadinate natūraliu gimdymu? Jei tai toks gimdymas kaip gamtos surėdyta ir duota, tai nepamirškime, kad gamta sentimentų neturi: suteikdama galimybes moteriai pačiai pagimdyti savo palikuonis, ta pati gamta labai paprastai atsikrato savo "klaidų": per mažų, per silpnų, nepakankamai fiziškai stiprių ir ištvermingų ir etc.Tai atranka.Natūrali. Ir vieno be kito nebūna.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 05 23, 20:53)
Jei nesunku S.w.a.t- dar kartą- ką vadinate natūraliu gimdymu? Jei tai toks gimdymas kaip gamtos surėdyta ir duota, tai nepamirškime, kad gamta sentimentų neturi: suteikdama galimybes moteriai pačiai pagimdyti savo palikuonis, ta pati gamta labai paprastai atsikrato savo "klaidų": per mažų, per silpnų, nepakankamai fiziškai stiprių ir ištvermingų ir etc.Tai atranka.Natūrali. Ir vieno be kito nebūna.

Būtent. Kokia ten statistika, kiek anksčiau (kai vien natūralūs gimdymai tebūdavo) begimdydamos mirdavo? Ne visada viskas, kas natūralu, yra tobula.
Atsakyti