QUOTE(Lapelokė @ 2011 05 25, 17:16)
Permečiau akim iki trečio puslapio - daugiau jau tingiu skaitinėt, tai tik savo nuomonę išsakysiu
Natūralaus gimdymo minusai...
1. Skausmas... jei Nat. gimdymas nekomplikuotas, jis baigiasi iškart pagimdžius... O ką po cezario neskauda?
2. Galimi plyšimai? O čia jau kaip pasiseks - jų gali ir nebūti. Pirmą kartą gimdant man buvo kirpimas, bet daugiausia dėl to kaltinu tik gydytoją, man morfijaus prileidusį... Bet jei tai išgelbėjo mano vaiko gyvybę, koks skirtumas? Beje, ar randas ten, ar po cezario - vis vien, manau randas... tiesą pasakius, jaučiu jau geriau ten, nei pilvo ir gimdos pjūvis

. Antras ir trečias kartas jau be jokių plyšimų ar kirpimų buvo, tat tą pačią dieną lakiot jau galėjau
3. Baimė eit į tualetą? Jei jau skauda - žvakutė ir ramu. Kai viena draugė papasakojo apie kateterių kančias po cezario, bijau apie jį net pagalvot...
4. Vaikas traumuojamas labiau natūraliai gimdant... O čia jau manau 50 * 50... Kai draugė papasakojo, kaip vaikiuką lupo per viršų taip, kad net ji visa kilnojos... ot tai vaikui ne stresas...
5. Jei natūraliai gimdant gydytojai nuspręs, kad jums būtini nuskausminamieji, jų gaus ir vaikelis... bet ar cezario metu jų negauna?
6. gal dar ką ir sugalvočiau... bet vistiek gi replikuočiau cezario nenaudai

... ai, po nepavykusio natūralaus gydytojai gali rekomenduoti vaikiuko pirmą naktį pas mamą nepalikti

... Taip man su pirmu nutiko - o aš višta dar žalia buvau ir sutikau

... užteks manau man išsigandusio vaikiuko vaizdo visam gyvenimui... po antro ir trečio gimdymo nuo pat pirmųjų akimirkų su mažyliais nesiskyrėm - palaimingi sau šypsojos ir nė kart nesuvirko

... Beje kiek pasakojo po cezario taip pat vaikelio šalia nepaliko, šiaip ne taip tik kitą dieną kateterius išėmus vaiką atiduot išsireikalavo... atnešė vaikiuką išsigandusį ir sustresavusį... o kuris žmogus į tokią nežinią išmestas neišsigąstų? Tik ant mamos krūtinės mažulis palengva nurimo...
reziumė... cezarį pateisinu tik tuomet, jei jis būtinas, jei gydytojai jį argumentuotai siūlo, kone reikalauja, kad išgelbėtų naujagimį ar pačią mamą... jei kuri tokį cezarį patyrėt - ir vaikiuką išgelbėjot - džiaukitės, esat šauniausios mamos pasaulyje

.
o bandant palyginti nekomplikuoto natūralaus gimdymo ir gerai pavykusio cezario minusus, manau, pastarasis dvigubai daugiau tų minusų surinktų... beje, po natūralaus gimdymo turit šansą išsisukti be siūlių, ir jau tą pačią dieną ramiausiai sau eiti į dušą, sėdėti ir jaustis laimingiausiu žmogum

... Po cezario labai abejoju, ar to rando taip greit nejausit... ar kad jo neliks... Mano kirpimo rando seniausiai nematyti - o cezario randas ko gera ilgai dar pastebimas

.
žodžiu... mano nuomone, cezaris yra puikus tik tuomet, jei gimdyti natūraliai yra rizikinga.
as tikrai esu uz vaiko atejima naturaliais takais, viena pati pagimdziau, dvynukams deja prireike neplanuoto cezario, nes abu susiskersavo paskutine diena, jei pastociau vel gimdyciau pati. Bet pas jus is nuogirdu prirasyta daug netikslumu apie cezari
kateteriai nera skausmingi, jei skauda reiskia blogai padare kazka sesele, nes cia ir lasaline gali pastatyti taip, kad is skausmo siena lipti noresis. Man taip buvo pastacius sesele, nes blogos venos pas mane, tai kai pastate tai padek tu dieve kaip skaudejo ir ilgokai, tai visa laime, kad anesteziologas perdure kitoj vietoj is naujo, viskas kitom sviesom nusvito aplinkui

. Baime i tualeta - tiek po paprasto gimdymo tiek po cezario gali buti labai smarkiai uzkieteje, skirtumas tas, kad po paprasto gimdymo jei kirpo ar plyso tai dar ir tarpviete skaudes labai.
Vaikiukus ir po cezario duoda is karto jei tik viskas gerai... Su mano dvynukais mergyte is operacines tiesiai su mum keliavo i palata kurioj atsigaunama po operacijos, o berniukas kvepavimo problemu turejo tai gulejo visas 4 dienas atskirai - inkubatoriuje.
del randu - i dusa ejau 24val tarpe ir po paprasto gimdymo ir po cezario. Cezario rando nebejauciau jau savaite po operacijos, o geros vieteles susiuvimus jauciu dar ir po 3.5 metu tam tikrais momentais

taip kad tai nera palyginami dalykai, nes kiekvienos moters atvejis yra kitoms, kitaip ir gydytojai kartais dirba ir nieko cia is anksto nepriprognozuosi.
Man asmenishkai po cezario buvo daug lengvesnis visas pogimgyvinis laikotarpis, nei po paprasto gimdymo, bet niekas nepaneigs, kad visgi cezaris turi daugiau riziku ir kaip ir sakiau jei tektu dar karta lauktis, tai gimdyciau vel pati, nors tas skausmas gimdymo metu ir po jo, tikrai yra kur kas blogesnis, negu cezario pjuvis ir laikotarpis po jo .