Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 25, 17:16)
Dristu 100% papriestarauti,deja, yra ir toks skausmas, kuris yra nepakeliamas, neistveriamas....
ir kalbu ne "is lempos" , o pazinodama toki skausma patyrusia moteri, kuriai po viso sito, net nzn kaip cia pavadinti "naturalaus" gimdymo pakriko nervai, invaliduma gauna jau 27metus, antidepresantus geria taip pat 27metus.
taigi pilnai suprantu visas kurios PERKA cezari  tongue.gif 
ir jos ne ka blogesnes moterys, mamos, mylimosios  doh.gif

pasakysit tokios moterys turetu jaustis nevisavertes?? o kas yra visavertiskumas tada as paklausiu jusu??

Gi nieko aš nesmerkiu ir nesakau, kad kažkas yra nepilnaverčiai doh.gif Jūs įsiskaitykit į žinutę. Man svarbu, kaip gimdau aš, o ne kitos... nei jos prastesnės, nei ką, čia jų pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 05 24, 21:24)
Aš nekvailinu kitų, tiesiog poelgiai kvaili.  mirksiukas.gif  Kaip jau minėjau - nei smerkiu, nei ką, kas kaip norės, tas taip gimdys. O pats principas iš anksto kažkam nusiteikti - kvaila žmogaus sąvybė.

Butent kad kvailinate,ir greiciausiai pati save vien del to,kad vienoks ar kitoks zmogaus sprendimas susikerta su jusu nuomone.Absoliuciai visi mes pries priimdami kazkoki sprendima is anksto nusiteikiam.Pvz.nusiteikiam,kad mokinsimes,kad dirbsim vienokioj ar kitokioj srity,nusiteikiam,kad turesim seima arba busim vienisi,keliausim,ar busim namisedos.Taigi,nieko cia keisto kazkam nusiteikti-kad ir skausmui.
Papildyta:
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 25, 18:16)
Dristu 100% papriestarauti,deja, yra ir toks skausmas, kuris yra nepakeliamas, neistveriamas....
ir kalbu ne "is lempos" , o pazinodama toki skausma patyrusia moteri, kuriai po viso sito, net nzn kaip cia pavadinti "naturalaus" gimdymo pakriko nervai, invaliduma gauna jau 27metus, antidepresantus geria taip pat 27metus.

pasakysit tokios moterys turetu jaustis nevisavertes?? o kas yra visavertiskumas tada as paklausiu jusu??

Va butent su tokiu skausmu ir man teko susidurti.Gal kitos ir butu ji istverusios lengviau,o man dar ir dabar stogas nuo tokos patirties lengvai paciuozes.Invalide,aciudie,netapau,bet viena zinau tikrai-daugiau mano gyvenime jokiu gimdymu nebus.Jauciuosi nevisaverte,kad man ta teko patirti,o ne atvirksciai.
Atsakyti
QUOTE(Garbaliukas @ 2011 05 25, 17:39)
Va butent su tokiu skausmu ir man teko susidurti.Gal kitos ir butu ji istverusios lengviau,o man dar ir dabar stogas nuo tokos patirties lengvai paciuozes.Invalide,aciudie,netapau,bet viena zinau tikrai-daugiau mano gyvenime jokiu gimdymu nebus.Jauciuosi nevisaverte,kad man ta teko patirti,o ne atvirksciai.

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 25, 04:16)
drinks_cheers.gif , gal apie ta pacia moteri norejau pasakyt ir as, nes jos sunui 27m, o ji dar tebevartoja raminamuosius, turi invaliduma, pakrikusius nervus deka naturalaus gimdymo. didziausias minusas-skausmas, kurio neverta kentet, pati zinau ka tai reiskia, todel antrieji 2 gimdymai, tik per cezari buvo, jauciuosi pakyleta, gyvenu tik sviesiais prisiminimais, kaip malonu yra gimdyti, na ne gimdymu cia pavadinsi, bet tai yra geras jausmas, belaukiant tos minutes kada pamatysi savo stebukliuka.

Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 25, 16:16)

Labai netikslu ir neobjektyvu yra vertinti atskira atveji, is treciu lupu ir turint tiek mazai info. Man is karto kyla klausimai- kokia gimdymo eiga? Kaip, kur viskas vyko, kiek moteris pati galejo kontroliuoti, o gal buvo kokia tai komplikacija nepastebeta?

Dar vienas dalykas- naturaliam gimdymui irgi reikia ruostis, tiek fiziskai, tiek moraliskai, tiek psichologiskai.

Atsakyti
Permečiau akim iki trečio puslapio - daugiau jau tingiu skaitinėt, tai tik savo nuomonę išsakysiu biggrin.gif

Natūralaus gimdymo minusai... g.gif

1. Skausmas... jei Nat. gimdymas nekomplikuotas, jis baigiasi iškart pagimdžius... O ką po cezario neskauda?

2. Galimi plyšimai? O čia jau kaip pasiseks - jų gali ir nebūti. Pirmą kartą gimdant man buvo kirpimas, bet daugiausia dėl to kaltinu tik gydytoją, man morfijaus prileidusį... Bet jei tai išgelbėjo mano vaiko gyvybę, koks skirtumas? Beje, ar randas ten, ar po cezario - vis vien, manau randas... tiesą pasakius, jaučiu jau geriau ten, nei pilvo ir gimdos pjūvis biggrin.gif. Antras ir trečias kartas jau be jokių plyšimų ar kirpimų buvo, tat tą pačią dieną lakiot jau galėjau bigsmile.gif

3. Baimė eit į tualetą? Jei jau skauda - žvakutė ir ramu. Kai viena draugė papasakojo apie kateterių kančias po cezario, bijau apie jį net pagalvot...

4. Vaikas traumuojamas labiau natūraliai gimdant... O čia jau manau 50 * 50... Kai draugė papasakojo, kaip vaikiuką lupo per viršų taip, kad net ji visa kilnojos... ot tai vaikui ne stresas...

5. Jei natūraliai gimdant gydytojai nuspręs, kad jums būtini nuskausminamieji, jų gaus ir vaikelis... bet ar cezario metu jų negauna?

6. gal dar ką ir sugalvočiau... bet vistiek gi replikuočiau cezario nenaudai tongue.gif ... ai, po nepavykusio natūralaus gydytojai gali rekomenduoti vaikiuko pirmą naktį pas mamą nepalikti schmoll.gif ... Taip man su pirmu nutiko - o aš višta dar žalia buvau ir sutikau unsure.gif ... užteks manau man išsigandusio vaikiuko vaizdo visam gyvenimui... po antro ir trečio gimdymo nuo pat pirmųjų akimirkų su mažyliais nesiskyrėm - palaimingi sau šypsojos ir nė kart nesuvirko bigsmile.gif ... Beje kiek pasakojo po cezario taip pat vaikelio šalia nepaliko, šiaip ne taip tik kitą dieną kateterius išėmus vaiką atiduot išsireikalavo... atnešė vaikiuką išsigandusį ir sustresavusį... o kuris žmogus į tokią nežinią išmestas neišsigąstų? Tik ant mamos krūtinės mažulis palengva nurimo...

reziumė... cezarį pateisinu tik tuomet, jei jis būtinas, jei gydytojai jį argumentuotai siūlo, kone reikalauja, kad išgelbėtų naujagimį ar pačią mamą... jei kuri tokį cezarį patyrėt - ir vaikiuką išgelbėjot - džiaukitės, esat šauniausios mamos pasaulyje wub.gif .

o bandant palyginti nekomplikuoto natūralaus gimdymo ir gerai pavykusio cezario minusus, manau, pastarasis dvigubai daugiau tų minusų surinktų... beje, po natūralaus gimdymo turit šansą išsisukti be siūlių, ir jau tą pačią dieną ramiausiai sau eiti į dušą, sėdėti ir jaustis laimingiausiu žmogum wub.gif ... Po cezario labai abejoju, ar to rando taip greit nejausit... ar kad jo neliks... Mano kirpimo rando seniausiai nematyti - o cezario randas ko gera ilgai dar pastebimas tongue.gif .

žodžiu... mano nuomone, cezaris yra puikus tik tuomet, jei gimdyti natūraliai yra rizikinga.
Atsakyti
QUOTE(Lapelokė @ 2011 05 25, 17:16)
Permečiau akim iki trečio puslapio - daugiau jau tingiu skaitinėt, tai tik savo nuomonę išsakysiu  biggrin.gif

Natūralaus gimdymo minusai...  g.gif

1. Skausmas... jei Nat. gimdymas nekomplikuotas, jis baigiasi iškart pagimdžius... O ką po cezario neskauda?

2. Galimi plyšimai? O čia jau kaip pasiseks - jų gali ir nebūti. Pirmą kartą gimdant man buvo kirpimas, bet daugiausia dėl to kaltinu tik gydytoją, man morfijaus prileidusį... Bet  jei tai išgelbėjo mano vaiko gyvybę, koks skirtumas? Beje, ar randas ten, ar po cezario - vis vien, manau randas... tiesą pasakius, jaučiu jau geriau ten, nei pilvo ir gimdos pjūvis  biggrin.gif.  Antras ir trečias kartas jau be jokių plyšimų ar kirpimų buvo, tat tą pačią dieną lakiot jau galėjau  bigsmile.gif

3. Baimė eit į tualetą? Jei jau skauda - žvakutė ir ramu. Kai viena draugė papasakojo apie kateterių kančias po cezario, bijau apie jį net pagalvot...

4. Vaikas traumuojamas labiau natūraliai gimdant... O čia jau manau 50 * 50... Kai draugė papasakojo, kaip vaikiuką lupo per viršų taip, kad net ji visa kilnojos... ot tai vaikui ne stresas...

5. Jei natūraliai gimdant gydytojai nuspręs, kad jums būtini nuskausminamieji, jų gaus ir vaikelis... bet ar cezario metu jų negauna?

6. gal dar ką ir sugalvočiau... bet vistiek gi replikuočiau cezario nenaudai  tongue.gif ... ai, po nepavykusio natūralaus gydytojai gali rekomenduoti vaikiuko pirmą naktį pas mamą nepalikti  schmoll.gif ... Taip man su pirmu nutiko - o aš višta dar žalia buvau ir sutikau  unsure.gif ... užteks manau man išsigandusio vaikiuko vaizdo visam gyvenimui... po antro ir trečio gimdymo nuo pat pirmųjų akimirkų su mažyliais nesiskyrėm - palaimingi sau šypsojos ir nė kart nesuvirko  bigsmile.gif ... Beje kiek pasakojo po cezario taip pat vaikelio šalia nepaliko, šiaip ne taip tik kitą dieną kateterius išėmus vaiką atiduot išsireikalavo... atnešė vaikiuką išsigandusį ir sustresavusį... o kuris žmogus į tokią nežinią išmestas neišsigąstų? Tik ant mamos krūtinės mažulis palengva nurimo...

reziumė... cezarį pateisinu tik tuomet, jei jis būtinas, jei gydytojai jį argumentuotai siūlo, kone reikalauja, kad išgelbėtų naujagimį ar pačią mamą... jei kuri tokį cezarį patyrėt - ir vaikiuką išgelbėjot - džiaukitės, esat šauniausios mamos pasaulyje  wub.gif .

o bandant palyginti nekomplikuoto natūralaus gimdymo ir gerai pavykusio cezario minusus, manau, pastarasis dvigubai daugiau tų minusų surinktų... beje, po natūralaus gimdymo turit šansą išsisukti be siūlių, ir jau tą pačią dieną ramiausiai sau eiti į dušą, sėdėti ir jaustis laimingiausiu žmogum  wub.gif ... Po cezario labai abejoju, ar to rando taip greit nejausit... ar kad jo neliks... Mano kirpimo rando seniausiai nematyti - o cezario randas ko gera ilgai dar pastebimas  tongue.gif .

žodžiu... mano nuomone, cezaris yra puikus tik tuomet, jei gimdyti natūraliai yra rizikinga.

as tikrai esu uz vaiko atejima naturaliais takais, viena pati pagimdziau, dvynukams deja prireike neplanuoto cezario, nes abu susiskersavo paskutine diena, jei pastociau vel gimdyciau pati. Bet pas jus is nuogirdu prirasyta daug netikslumu apie cezari wink.gif

kateteriai nera skausmingi, jei skauda reiskia blogai padare kazka sesele, nes cia ir lasaline gali pastatyti taip, kad is skausmo siena lipti noresis. Man taip buvo pastacius sesele, nes blogos venos pas mane, tai kai pastate tai padek tu dieve kaip skaudejo ir ilgokai, tai visa laime, kad anesteziologas perdure kitoj vietoj is naujo, viskas kitom sviesom nusvito aplinkui doh.gif . Baime i tualeta - tiek po paprasto gimdymo tiek po cezario gali buti labai smarkiai uzkieteje, skirtumas tas, kad po paprasto gimdymo jei kirpo ar plyso tai dar ir tarpviete skaudes labai.

Vaikiukus ir po cezario duoda is karto jei tik viskas gerai... Su mano dvynukais mergyte is operacines tiesiai su mum keliavo i palata kurioj atsigaunama po operacijos, o berniukas kvepavimo problemu turejo tai gulejo visas 4 dienas atskirai - inkubatoriuje.

del randu - i dusa ejau 24val tarpe ir po paprasto gimdymo ir po cezario. Cezario rando nebejauciau jau savaite po operacijos, o geros vieteles susiuvimus jauciu dar ir po 3.5 metu tam tikrais momentais mirksiukas.gif taip kad tai nera palyginami dalykai, nes kiekvienos moters atvejis yra kitoms, kitaip ir gydytojai kartais dirba ir nieko cia is anksto nepriprognozuosi.

Man asmenishkai po cezario buvo daug lengvesnis visas pogimgyvinis laikotarpis, nei po paprasto gimdymo, bet niekas nepaneigs, kad visgi cezaris turi daugiau riziku ir kaip ir sakiau jei tektu dar karta lauktis, tai gimdyciau vel pati, nors tas skausmas gimdymo metu ir po jo, tikrai yra kur kas blogesnis, negu cezario pjuvis ir laikotarpis po jo .
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 05 26, 01:53)
as tikrai esu uz vaiko atejima naturaliais takais, viena pati pagimdziau, dvynukams deja prireike neplanuoto cezario, nes abu susiskersavo paskutine diena, jei pastociau vel gimdyciau pati. Bet pas jus is nuogirdu prirasyta daug netikslumu apie cezari wink.gif

kateteriai nera skausmingi, jei skauda reiskia blogai padare kazka sesele, nes cia ir lasaline gali pastatyti taip, kad is skausmo siena lipti noresis. Man taip buvo pastacius sesele, nes blogos venos pas mane, tai kai pastate tai padek tu dieve kaip skaudejo ir ilgokai, tai visa laime, kad anesteziologas perdure kitoj vietoj is naujo, viskas kitom sviesom nusvito aplinkui  doh.gif . Baime i tualeta - tiek po paprasto gimdymo tiek po cezario gali buti labai smarkiai uzkieteje, skirtumas tas, kad po paprasto gimdymo jei kirpo ar plyso tai dar ir tarpviete skaudes labai.

Vaikiukus ir po cezario duoda is karto jei tik viskas gerai... Su mano dvynukais mergyte is operacines tiesiai su mum keliavo i palata kurioj atsigaunama po operacijos, o berniukas kvepavimo problemu turejo tai gulejo visas 4 dienas atskirai - inkubatoriuje.

del randu - i dusa ejau 24val tarpe ir po paprasto gimdymo ir po cezario. Cezario rando nebejauciau jau savaite po operacijos, o geros vieteles susiuvimus jauciu dar ir po 3.5 metu tam tikrais momentais  mirksiukas.gif taip kad tai nera palyginami dalykai, nes kiekvienos moters atvejis yra kitoms, kitaip ir gydytojai kartais dirba ir nieko cia is anksto nepriprognozuosi.

Man asmenishkai po cezario buvo daug lengvesnis visas pogimgyvinis laikotarpis, nei po paprasto gimdymo, bet niekas  nepaneigs, kad visgi cezaris turi daugiau riziku ir kaip ir sakiau jei tektu dar karta lauktis, tai gimdyciau vel pati, nors tas skausmas gimdymo metu ir po jo, tikrai yra kur kas blogesnis, negu cezario pjuvis ir laikotarpis po jo .

sutinku su jumis, kad kiekvienas atvejis unikalus - skiriasi gimdymo eigos, gydytojai, ligoninės tradicijos. Aš pasakojau tai, kaip buvo man asmeniškai, o aprašytasis cezaris labai man artimo žmogaus, tat ir jis tikras, aišku, taip pat unikalus. Man pogimdyminis laikotarpis po kirpimo buvo labai sunkus... tačiau antrą ir trečią kart natūraliai gimdant - jokių problemų - sėdėti, eiti į tualetą, vaikščioti, nešioti vaikelį ir tt. Lygindama tuos du su pirmuoju, jaučiausi kaip negimdžiusi biggrin.gif

Aš, lygindama tai ką žinau, nesirinkčiau cezario, nebent gydytojai argumentuotai patartų. Tačiau ką dar norėčiau pridurti... Jei kažkam net ir visko prisikaičius širdelėje vis vien norisi cezario - ir gimdykit taip, nepaisydamos niekieno nuomonės - o gal mamos nuojauta diktuoja kas geriau jos vaikui... ir būkit ramios, padariusios viską, kad jūsų vaikas būtų sveikas. Būsit laiminga jūs - laiminga bus šeima. Manau, svarbu, kad rinkdamasi gimdymo būdą mama galvotų ne kas geriau jai, bet kas ateinančiai gyvybei. Mamos nuojauta paprastai neklysta, tat klausykit savo vidinio balso, daug daug domėkitės, skaitykit, lyginkit, konsultuokitės ir pasirinkit tai, kas jums atrodo priimtiniausia nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 05 24, 09:38)
o kokie nestumo minusai?tarkim as ju nepajutau ne vieno g.gif dabar laukiuosi antro bet irgi jokio minuso?kad priaugi svorio?bet kai gimsta kelios dienos ir vel viskas grazu ,o be to kaip mano vyras sako pati graziausia moteris yra kai nescia 4u.gif lytiniu santykiu minusai?lytiniai santykiai malonumui  thumbup.gif neisivaizduoju minusu ju,ir manau ne viena tokia keistuole as esu kad tokiuose dalykuose nematau minusu bigsmile.gif bet cia irgi atskiros temos,jei ju nera galima sukurti nes matau labai norite tokiu temu  4u.gif

o moterys ne visos sutvartos gimdyti ir auginti vaikus-cia atskira tema irgi  4u.gif

nestumo minusai..manau galima butu parasyti labai daug doh.gif bet visos sveiko proto esam ir suprantam..jei norim vaiku teks kazka ir paaukoti mirksiukas.gif
visi nepatogumai augant svoriui..remuo..nemiga..daznas slapinimasis ir begale skitu nepatogumu mirksiukas.gif ir po nestumo like ivairiu ivariausi dziaugsmai..cia jau kaip kam nusiseka lotuliukas.gif ..svoris..kabantis maisas vietoj pilvo..nukarus krutine..strijos..hemorojus..ir ko tik nori..atsiversti vadoveli galeciau tai tiek prirasysciau..bet ne tame esme..esme kad yra rezultatas..mazieji musu dziaugsmai ..kurie vercia sypsotis kasdiena 4u.gif
Papildyta:
o lyt santykiai nera vien malonumai..anksciau ar veliau tai atveda prie to kad reik gimdyt lotuliukas.gif va jum ir dar koks miknusas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapelokė @ 2011 05 25, 23:16)

2. Galimi plyšimai? O čia jau kaip pasiseks - jų gali ir nebūti. Pirmą kartą gimdant man buvo kirpimas, bet daugiausia dėl to kaltinu tik gydytoją, man morfijaus prileidusį... Bet  jei tai išgelbėjo mano vaiko gyvybę, koks skirtumas? Beje, ar randas ten, ar po cezario - vis vien, manau randas... tiesą pasakius, jaučiu jau geriau ten, nei pilvo ir gimdos pjūvis  biggrin.gif.  Antras ir trečias kartas jau be jokių plyšimų ar kirpimų buvo, tat tą pačią dieną lakiot jau galėjau  bigsmile.gif

6. gal dar ką ir sugalvočiau... bet vistiek gi replikuočiau cezario nenaudai  tongue.gif ... ai, po nepavykusio natūralaus gydytojai gali rekomenduoti vaikiuko pirmą naktį pas mamą nepalikti  schmoll.gif ... Taip man su pirmu nutiko - o aš višta dar žalia buvau ir sutikau  unsure.gif ... užteks manau man išsigandusio vaikiuko vaizdo visam gyvenimui... po antro ir trečio gimdymo nuo pat pirmųjų akimirkų su mažyliais nesiskyrėm - palaimingi sau šypsojos ir nė kart nesuvirko  bigsmile.gif ... Beje kiek pasakojo po cezario taip pat vaikelio šalia nepaliko, šiaip ne taip tik kitą dieną kateterius išėmus vaiką atiduot išsireikalavo... atnešė vaikiuką išsigandusį ir sustresavusį... o kuris žmogus į tokią nežinią išmestas neišsigąstų? Tik ant mamos krūtinės mažulis palengva nurimo...

reziumė... cezarį pateisinu tik tuomet, jei jis būtinas, jei gydytojai jį argumentuotai siūlo, kone reikalauja, kad išgelbėtų naujagimį ar pačią mamą... jei kuri tokį cezarį patyrėt - ir vaikiuką išgelbėjot - džiaukitės, esat šauniausios mamos pasaulyje  wub.gif .

o bandant palyginti nekomplikuoto natūralaus gimdymo ir gerai pavykusio cezario minusus, manau, pastarasis dvigubai daugiau tų minusų surinktų... beje, po natūralaus gimdymo turit šansą išsisukti be siūlių, ir jau tą pačią dieną ramiausiai sau eiti į dušą, sėdėti ir jaustis laimingiausiu žmogum  wub.gif ... Po cezario labai abejoju, ar to rando taip greit nejausit... ar kad jo neliks... Mano kirpimo rando seniausiai nematyti - o cezario randas ko gera ilgai dar pastebimas  tongue.gif .

1. vos tik pagimdžiau iškart baigės ir nublanko visi skausmai mirksiukas.gif

2. man kirpo, bet laabai mažai, nepatogumų sudarė gal kokią savaitę, o siūlai iškrito per 4 dienas.

3. pritariu visiškai drinks_cheers.gif

4. Man asmeniškai taip baisu pasidaro pagalvojus apie vaikiuką išimtą CP būdu ( kalbu labiau apie tuos atvejus kai gimdymo veikla neprasidėjus, o gydytojai traukia jį ) koks stresas turėtų būti vaikeliui, kuris nesuprantu kodėl jį traukia iš šiltos malonios vietos, jo namučių, kai jis dar to visiškai nenori.. nu man atrodo kad labai baisu vaikeliui verysad.gif o dar esu žiauri fatalistė, tikiu likimu, tikiu, kad turėtų nuspręst kada gimti, o kai išgirstu tokių variantų : " tą ir tą dieną atvažiuokit, padarysim CP" tai man laabai baisu doh.gif aš net ilgai jaudinausi, dėl skatinamųjų, kuriuos leido, vis masčiau gal mano pupa visai ne tada norėjo gimti.. deja negalima buvo laukti ir teko juos leist..

6. visiškai pritariu 4u.gif aš jaučiu, net cp atveju prašyčiau palikti vaikelį kartu, tam ir reikalingas vyras ir šeimos palatos mirksiukas.gif gimdžiau 14 val. parą nemiegojau, bet vaiko nė akimirkai nepaleidau nuo pat gimimo ir nebuvo beveik jokių verksmų, lyginant su kitų palatų, toks vaizdas, kad išvien vaikiukai verkia... o išėjus į koridorių pamatai, kad kas antra mama vaikšto su mišinio buteliuku doh.gif nuo pat pirmos dienos.. baisu.. kada pasikeis moterų mastymas, galvoti ne tik apie save, bet apie savo vaiką, kas jam būtų geriausia, o ne mums.. doh.gif

Atsakyti
Cia ziuriu priesingos stovyklos, vienos uz, kitos pries naturalu gimdyma ax.gif Siaip, nustebusi, kad tiek daug mamu, kurios yra uz cezario pjuvi savo noru ir dar sako, kad mamos tikrai ne blogesnes nusipirkusios cezari, net nepabandziusios, ka reiskia pacioms gimdyti (nesneku apie tuos cezarius, kada reikia daryti, kai yra komplikacijos ar antras gimdymas su planuojamu cezariu, nes pirmas buvo su kompilkacijomis). Tos pacios mamytes aiskina, kad reikia tolerancijos ir leisti kiekvienai pasirinkti taip kaip gimdyve pati nori. Tai kodel tos pacios mamytes taip aiskina, kad kokios mamos blogos, kurios maitina misinukais, o ne krutimi? Ai, atsiprasau mamu, cia juk nesulyginami dalykai lotuliukas.gif doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2011 05 26, 08:42)
Cia ziuriu priesingos stovyklos, vienos uz, kitos pries naturalu gimdyma  ax.gif  Siaip, nustebusi, kad tiek daug mamu, kurios yra uz cezario pjuvi savo noru ir dar sako, kad mamos tikrai ne blogesnes nusipirkusios cezari, net nepabandziusios, ka reiskia pacioms gimdyti (nesneku apie tuos cezarius, kada reikia daryti, kai yra komplikacijos ar antras gimdymas su planuojamu cezariu, nes pirmas buvo su kompilkacijomis). Tos pacios mamytes aiskina, kad reikia tolerancijos ir leisti kiekvienai pasirinkti taip kaip gimdyve pati nori. Tai kodel tos pacios mamytes taip aiskina, kad kokios mamos blogos, kurios maitina misinukais, o ne krutimi? Ai, atsiprasau mamu, cia juk nesulyginami dalykai  lotuliukas.gif  doh.gif  4u.gif

čia jūs šnekat apie užsisakiusias CP ? manot jei jau perka CP tai mano, kad mp geriau už mišinuką.. nemanau.. juk tokios bijo ir papus gadinti lotuliukas.gif gerai pagalvojus kam išvis susilaukt vaikų, juk vienas minusas, nėštumas figūrą sugadina, gimdyt skauda, nuo maitinimo papai išsitampo, o ir vaikas dar kiek kainuoja biggrin.gif
Atsakyti