Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(gebene @ 2011 04 24, 15:50)
O jus juokites, kol galit wink.gif Tas kentejimas yra naudingiausias VAIKUI! Juk ne jus viena gimdot, bet ir vaikiukas gimsta. Ir naturaliai ir yra naturaliai. Niekas cia jusu akmenim nemetys, veikiau apkaltins egoizmu wink.gif
Gimdymas ir nera "kaip nusi...kt" atsiprasant, juk naturaliai pleciasi gimdymo takai maziukui, gaminasi naturalus nuskausminamieji, ar jau posakis "iskentesiu del vaiko" irgi atgyvenes, nieko vertas???  unsure.gif Rentgenas irgi buvo slovinamas, o dabar visas  nestuke.gif saugo nuo jo... Taip pat ir cp, ir epiduras - turi minusu ir turi buti skiriami tik ypatingais atvejais, o ne del to, kad uzsinorejot...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
istikruju tai ner skirtumo kap gimdai, bet taip niekint naturaliai gimdancias nera normalu unsure.gif
Atsakyti
O aš manau, kad čia tarp jūsų tiesiog nesusikalbejimas. Natūralisčių niekas neniekina, gal tiesiog neaukštinamas tas "aukojimasis" skausmui ar vaikui gimstančiam skausmuose, o paskui didžiavimasis tuo...medalio tikrai neužkabins.
Juk šiais laikais net taisant dantį retas kuris nenaudoja nuskausminamųjų. tai gal iš dalies būtų galima palyginti - štai atkentėjau beprotiška skausma, susitvarkiau dantis be lašo nuskausminamųjų - Aš didvyrė!!!! Nu ir kam tai rūpi?????????
Pati dar negimdžiau ir galiu tik įsivaizduoti to siaubą (procesą). Juk pats gimdymas yra nieko gero, vienaip ar kitaip yra sužalojamas, sudarkomas moters kūnas ir nieko čia nepakeisi.
Ir dar - nereikia maišyti gimdymo su vaikeliu. Vaikas yra nuostabiausias dalykas pasaulyje. Geriausias rezultatas, stebuklas, tačiau gimdymas kaip procesas yra nieko gero, nieko malonaus (gražiai tariant)... ir tų minusų pilna.
Atsakyti
QUOTE(Ingucci @ 2011 04 24, 16:40)
O aš manau, kad čia tarp jūsų tiesiog nesusikalbejimas. Natūralisčių niekas neniekina, gal tiesiog neaukštinamas tas "aukojimasis" skausmui ar vaikui gimstančiam skausmuose, o paskui didžiavimasis tuo...medalio tikrai neužkabins.
Juk šiais laikais net taisant dantį retas kuris nenaudoja nuskausminamųjų. tai gal iš dalies būtų galima palyginti - štai atkentėjau beprotiška skausma, susitvarkiau dantis be lašo nuskausminamųjų - Aš didvyrė!!!! Nu ir kam tai rūpi?????????
Pati dar negimdžiau ir galiu tik įsivaizduoti to siaubą (procesą). Juk pats gimdymas yra nieko gero, vienaip ar kitaip yra sužalojamas, sudarkomas moters kūnas ir nieko čia nepakeisi.
Ir dar - nereikia maišyti gimdymo su vaikeliu. Vaikas yra nuostabiausias dalykas pasaulyje. Geriausias rezultatas, stebuklas, tačiau gimdymas kaip procesas yra nieko gero, nieko malonaus (gražiai tariant)... ir tų minusų pilna.

dar viena pinda, nu atleiskit jus man...
pala. nemaistyt vaikiuko su gimdymu?! tai gal tada ir pradejimo su vaikiuku nemaisom... atsiprasant
o is kur jus zinot kaip skaudes jums? gal jums visai neskaudes ar to didelio skausmo nejusit. man atrodo pats didiziausias issidirbinejimas ir yra tas nezinojimas....
pas mus giminej moterys visos sunkiai gimde ir as nesijauciu nei medalio nusipelnius nei ordino prasau doh.gif
na ir ka? ner ten taip baisu kaip atrodo
Atsakyti
QUOTE(Ingucci @ 2011 04 24, 16:40)

man nepavyko pagimdyti naturaliai ne vieno savo vaiko. Yra kaip yra. Bet noriu papriestatrauti. Gimdymo metu tikrai nera zalojamas ir darkomas moters kunas. Jei viskas vyksta normaliai - niekas isvis ten nenukencia. Prasiplecia ir susitraukia paskui. Galit ateit paziuret mano pilva po CP, va cia tai kuno sudarkymas. Tai nera tik randelis kurio nesimato, tiesiog toj vietoj pilvas na taip nemoku pasakyt - nudribes. Dabar nesenai po gimdymo zinoma dar lasiniu daug, bet kai jie isnyksta irgi nieko gero vaizdelis....zinoma plastikos chirurgija visagale dabar... ir dar galiu pasakyt kad kai as gimdziau (na CP dare) tai kol buvau pooperacinej palatoj, dvi paras, gimde dar kelios moterys. Is ju baisiai reke tik viena smile.gif visos kitos kazkaip tyliai ir greitai pagimde, tai manau tas procesas daugumai tikrai nera nei baisus nei kazka blogo primenantis. Nekalbu apie sunkius gimdymus ir komplikacijas. Jus nezinot koks gimdymas jusu laukia, todel labai nuosirdziai siulau nenusiteikti is anksto kad bus baisu ar lengva. Matysit eigoj. Reiks ir padarys CP ir epidura duos, bet gal jums viso sito nereiks. Paskaitykit geriau graziu istoriju, kaip moterys apraso gimdyma kaip viena graziausiu isgyvenimu savo gyvenime. Pamatysit sviesiaja puse ir gal pasikeis nuomone.
Papildyta:
QUOTE(audryta @ 2011 04 24, 17:03)
dar viena pinda, nu atleiskit jus man...
pala. nemaistyt vaikiuko su gimdymu?! tai gal tada ir pradejimo su vaikiuku nemaisom... atsiprasant
o is kur jus zinot kaip skaudes jums? gal jums visai neskaudes ar to didelio skausmo nejusit. man atrodo pats didiziausias issidirbinejimas ir yra tas nezinojimas....
pas mus giminej moterys visos sunkiai gimde ir as nesijauciu nei medalio nusipelnius nei ordino prasau doh.gif
na ir ka? ner ten taip baisu kaip atrodo

neskubeciau taip teigti. Visos mes turim skirtinga patirti ir skirtinga isivaizdavima. Jei moteris girdejus tik baisias gimdymu istorijas tai toki ivaizdi ir turi. Ir tas nezinojimas nera ispindejimas ar issidirbinejimas, tai tiesiog baime. O baimes akys dideles...ir izeidinejimais ju nesumazinsi mirksiukas.gif
Man pvz mama nepamenu kada, bet gan ankstyvoj paauglystej papasakojo kai psunkiai ji mane gimde, kaip kankinosi baisiuose skausmuose ilgas valandas ir pan. Na ir ka..matyt tai uzsifiksavo taip giliai kad netgi mano begalinis noras gimdyti naturaliai nieko nepakeite. Lemiamu momentu turbut suveike ta baime ir sustojo visa gimdymo veikla verysad.gif
O del to pradejimo...zinoma kad viako pradejimo proceso ir vaiko mes jau senai nebepainiojam. Juk prisipazinkit, procesa gi darot gerokai daznaiu nei kad vaikus planuojat tongue.gif
Atsakyti
moterys gimdziusios naturaliai nu neisizeiskit bet ir nesureiksminkit saves kad labai jau super darba padaret kad naturaliai gimdet 4u.gif visos moterys nesvarbu kaip gimdziusios yra ypatingos nes nauja gyvybe isleido i pasauly 4u.gif kiekvieno patirtis skirtinga bet nereikia menkinti ir musu,tu kurios savanoriskai sveikos budamos pasirinko cezari 4u.gif
esu dalyvavusi naturaliame gimdyme,nieko ten grazaus nemaciau schmoll.gif
Atsakyti

Beviltiška tema,bet nesusilaikiau-didesnės nesąmonės turbūt neteko girdėt blink.gif blink.gif
Ir kaip galvojat su tokiu išankstiniu nusiteikumu pavyks jums normaliai pagimdyt??
O niekada nekilo kitokių minčių,kad gimdymas gali būti KAIFAS o ne "nieko gero"??Kad būna ir lengvų gimdymų?Kad sąrėmiai gali būti malonūs,kad gimdymo metu galima patirt begalę gerų emocijų(ir tai-visai natūralu,jei gimdymas vyksta normaliai,be skatinamųjų ir epidūrų).Kad pagimžius ne tik nesužalojamas moters kūnas,o atsiranda naujų jėgų(ko po CP paprastai nebūna)?
Linkiu daugiau pasiskaitinėti,pasidomėti apie sėkmingą gimdymą,ne tik apie perkreiptą skatinamųjų arba užpumpuotą epidūru
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 24, 18:36)
moterys gimdziusios naturaliai nu neisizeiskit bet ir nesureiksminkit saves kad

o kodel gi ir ne. Kodel gi nepasididziavus savimi ir nepasidziaugus. Zinoma, negalima to daryti menkinant kitus, bet siaip pagimdyti yra didelis darbas.
Man pagimdyti paciai nepavyko, bet ismaitinau savo dvynius MP iki 2 metu ir 2 menesiu ir tuo labai didziuojuosi, nes tikrai buvo akimirku kai buvo labai sunku ir norejosi viska mesti. Jokiu budu nesmerkiu tu, kurioms nepavyko. Man maze ligoninej primom dienom nugrauze spenelius. Nelabai smarkiai, tikrai ne iki krauju, bet skausmelis buvo oi koks maitinant. Na ir ka, manau mamos, kurios sugeba ismaitinti ir nepasiduoti kai sitaip skauda tikrai yra didvyres ir turi labai labai savimi didziuotis. As turbut pasiduociau jeigu maitinant sitaip skaudetu. Bet cia jau kita tema.
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 04 24, 19:03)

Va jau is patirties galiu pritarti smile.gif Buvau nusiteikusi ilgam gimdymui, juk pirmas kartas, be to, mano mama gimde kazkur 15 valandu, sake, didziausio skausmo patyrusi nebuvo, reke visa laika. As pirmuosius saremius pajutau apie 8 vakaro, is karto kas 3-4 minutes, maniau, kad tiesiog man pilva suka, nes pries tai visa diena viduriavau. Po valandos pasakiau vyrui, dar po valandos nutarem nuvaziuoti i ligonine del viso pikto. Sventai tikejau, kad dar negimdau. Gydytoja patikrino kakleli - 4cm, gimdau. Po kiek daugiau nei valandos patikrino vel ir sako, einam i gimdykla, laikas stumti. As net susivokti nespejau, nes skaudejo stipriai, bet ne taip, kaip tikejausi (maniau, kad kaip per menesines is skausmo vemsiu, tems akyse ir t.t., o to nebuvo!). Isstumiau per 45 minutes. Nuo pirmuju saremiu iki sunelio gimimo praejo apie 5 valandas thumbup.gif Beje, saremiu metu daugiausiai buvau horizontalioje padetyje, kuri siaip turetu letinti gimdymo veikla...

Is ligonines israse po 12 valandu, jauciuosi puikiai, isskyrus viena nemalonuma - mane gana smarkiai sukarpe, sake, kad taip siaura ten, kad retai pamatysi blush2.gif Tai truputeli skauda per siules, bet siaip irnesakyk.gif Gimdyciau dar desimt, kai tik siules sugis irnesakyk.gif

Tai va, norejosi pasipasakoti blush2.gif Ir atsakant i zinute: is kur tas nusistatymas, kad gimdymas butinai turi buti sunkus?
Atsakyti
Ingucci, as didvyre, tai vertinu visu pirma as pati, mb ir mano vaikai uzauge.
Pasisakymas apie sudarkoma kuna, niu atsiprasau, zurnalu ir geju - dizaineriu itaka, kur naturalus dalykai yra negrazu, moters kunas turi buti be plaukeliu, celiulitu ir striju irnesakyk.gif Tikri vyrai to nemato, o myli tokia moteri, kokia ji yra cool.gif

QUOTE(niamniuska @ 2011 04 24, 17:36)
moterys gimdziusios naturaliai nu neisizeiskit bet ir nesureiksminkit saves kad labai jau super darba padaret kad naturaliai gimdet  4u.gif visos moterys nesvarbu kaip gimdziusios yra ypatingos nes nauja gyvybe isleido i pasauly  4u.gif kiekvieno patirtis skirtinga bet nereikia menkinti ir musu,tu kurios savanoriskai sveikos budamos pasirinko cezari  4u.gif 
esu dalyvavusi naturaliame gimdyme,nieko ten grazaus nemaciau  schmoll.gif

O as labai didziuojuosi savimi ir vyras manimi didziuojasi. Kai tai galima sveikatai, naturaliai yra naturaliai ir taskas smile.gif Ir ta vietele nei kiek neissitampo, viskas labai graziai gryzta i vietas, jei bijai tik del to.
As pvz nemenkinu taves niamniuska, bet realiai - nesuprantu schmoll.gif Gal pabandyk naturaliai, a mirksiukas.gif gal dvi valandos ir turesi vaikiuka ant krutines mirksiukas.gif Vaikiukas apsises tavo naturaliom bakterijom, bus sveikesnis ir imunitetas stipresnis.
Juk tam ir uzvedei sia tema, kad save pateisint, kad savo baimei pataikaut, bet kaip minejau, viskas sugryzta, niekur neprapuola ir mes visi sumokam uz visus savo pasirinkimus.

QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 24, 18:39)
o kodel gi ir ne. Kodel gi nepasididziavus savimi ir nepasidziaugus. Zinoma, negalima to daryti menkinant kitus, bet siaip pagimdyti yra didelis darbas.
Man pagimdyti paciai nepavyko, bet ismaitinau savo dvynius MP iki 2 metu ir 2 menesiu ir tuo labai didziuojuosi, nes tikrai buvo akimirku kai buvo labai sunku ir norejosi viska mesti.  Jokiu budu nesmerkiu tu, kurioms nepavyko. Man maze ligoninej primom dienom nugrauze spenelius. Nelabai smarkiai, tikrai ne iki krauju, bet skausmelis buvo oi koks maitinant. Na ir ka, manau mamos, kurios sugeba ismaitinti ir nepasiduoti kai sitaip skauda tikrai yra didvyres ir turi labai labai savimi didziuotis. As turbut pasiduociau jeigu maitinant sitaip skaudetu. Bet cia jau kita tema.

drinks_cheers.gif
Ogo, kiek ismaitinot! bigsmile.gif Pagarba 4u.gif As irgi didziuojuos, kad visus savo tris maitinau pati (pirma iki 8 menesiu, antra 1m 2men., trecia iki 9 menesiu, buciau maitinus ir ilgiau, tik kad patys vaikai atsisake hihihi.gif). Ir visom nenaturalistem galiu pasakyt, kad (.)(.) forma tik pagrazejo, svarbiausia nenutraukinet pieno, viskas ten naturaliai gaminasi, bet ne apie tai tema, sorry uz off topic ax.gif
Papildyta:
Beje, niamniuska cezario pjuvio operacija labai grazu ir estetiska? Man taip nepasirode kai maciau schmoll.gif Jei taip lyginti grozi, tai naturalus gimdymas kur kas graziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 24, 17:39)
Man pagimdyti paciai nepavyko, bet ismaitinau savo dvynius MP iki 2 metu ir 2 menesiu ir tuo labai didziuojuosi, nes tikrai buvo akimirku kai buvo labai sunku ir norejosi viska mesti.  Jokiu budu nesmerkiu tu, kurioms nepavyko. Man maze ligoninej primom dienom nugrauze spenelius. Nelabai smarkiai, tikrai ne iki krauju, bet skausmelis buvo oi koks maitinant. Na ir ka, manau mamos, kurios sugeba ismaitinti ir nepasiduoti kai sitaip skauda tikrai yra didvyres ir turi labai labai savimi didziuotis. As turbut pasiduociau jeigu maitinant sitaip skaudetu. Bet cia jau kita tema.

maitinimo tema yra kitas dalykas,teoriskai as nematau tikslo iki tiek maitinti vaiku jei apie tai kalbeti 4u.gif

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 04 24, 19:01)

Tai va, norejosi pasipasakoti blush2.gif Ir atsakant i zinute: is kur tas nusistatymas, kad gimdymas butinai turi buti sunkus?

gali buti ir lengvas bet nenoriu as jokiu naturalumu,man gerai kad 15 min ir vaikiukas su manimi wub.gif

QUOTE(gebene @ 2011 04 24, 19:13)
Ingucci, as didvyre, tai vertinu visu pirma as pati, mb ir mano vaikai uzauge.
Pasisakymas apie sudarkoma kuna, niu atsiprasau, zurnalu ir geju - dizaineriu itaka, kur naturalus dalykai yra negrazu, moters kunas turi buti be plaukeliu, celiulitu ir striju irnesakyk.gif Tikri vyrai to nemato, o myli tokia moteri, kokia ji yra  cool.gif 
O as labai didziuojuosi savimi ir vyras manimi didziuojasi. Kai tai galima sveikatai, naturaliai yra naturaliai ir taskas smile.gif Ir ta vietele nei kiek neissitampo, viskas labai graziai gryzta i vietas, jei bijai tik del to.
As pvz nemenkinu taves niamniuska, bet realiai - nesuprantu  schmoll.gif Gal pabandyk naturaliai, a  mirksiukas.gif gal dvi valandos ir turesi vaikiuka ant krutines  mirksiukas.gif  Vaikiukas apsises tavo naturaliom bakterijom, bus sveikesnis ir imunitetas stipresnis.
Juk tam ir uzvedei sia tema, kad save pateisint, kad savo baimei pataikaut, bet kaip minejau, viskas sugryzta, niekur neprapuola ir mes visi sumokam uz visus savo pasirinkimus.
drinks_cheers.gif
Ogo, kiek ismaitinot!  bigsmile.gif Pagarba  4u.gif As irgi didziuojuos, kad visus savo tris maitinau pati (pirma iki 8 menesiu, antra 1m 2men., trecia iki 9 menesiu, buciau maitinus ir ilgiau, tik kad patys vaikai atsisake hihihi.gif). Ir visom nenaturalistem galiu pasakyt, kad (.)(.) forma tik pagrazejo, svarbiausia nenutraukinet pieno, viskas ten naturaliai gaminasi, bet ne apie tai tema, sorry uz off topic  ax.gif
Papildyta:
Beje, niamniuska cezario pjuvio operacija labai grazu ir estetiska? Man taip nepasirode kai maciau  schmoll.gif Jei taip lyginti grozi, tai naturalus gimdymas kur kas graziau smile.gif

del rando tai jau praejo beveik du metai ir ten tik balta siulelio dydzio juostele,kuri kas nezino net nepamatytu mirksiukas.gif

del didziavimosi,o kas sake kad manimi vyras nesididziuoja kad turim grazu sunu ir greitai padovanosiu dar viena?

o del tu visu naturalumu del plaukeliu striju ir pan.tai ir paklausiu,o tarkim kodel maudotes?juk prakaito kvapas irgi naturalus dalykas,kam ji naikinti?kodel naudojate kosmetika?juk irgi nenaturalu...kodel naudojate drabuzius?ir slepiate ta visa naturaluma,be to drabuziai sintetika,irgi nenaturalu?cia galima del tu naturalumu isvis is temos iseiti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 04 24, 16:14)
tai as mazochiste ir vakrse, kad neprasIAU cp?! NU NEZINAU
cia jau manau ispindejimas jusu visiskas

QUOTE(audryta @ 2011 04 24, 18:03)
dar viena pinda nu atleiskit jus man...

blink.gif doh.gif
Nezinau, kaip vaikui naturalus gimdymas, bet matosi jums tikrai ne i nauda. Sitoks agresivumas doh.gif ...
Ir kazkodel tokiu hamiskumu pasireiskia butent naturalistes g.gif , nesu girdejus , kad oponentai taip blink.gif pasisakytu apie naturalima. Idomu kodel...

QUOTE(klaara @ 2011 04 24, 20:15)
O niekada nekilo kitokių minčių,kad gimdymas gali būti KAIFAS o ne "nieko gero"??Kad būna ir lengvų gimdymų?Kad sąrėmiai gali būti malonūs.Kad pagimžius ne tik nesužalojamas moters kūnas,o atsiranda naujų jėgų(ko po CP paprastai nebūna)?

QUOTE(gebene @ 2011 04 24, 22:13)
visus savo tris maitinau pati (pirma iki 8 menesiu, antra 1m 2men., trecia iki 9 menesiu, buciau maitinus ir ilgiau, tik kad patys vaikai atsisake hihihi.gif). Ir visom nenaturalistem galiu pasakyt, kad (.)(.) forma tik pagrazejo.

O cia tai is fantastikos srities , nesinori tu beprasmisku ginciu, bet manau , kad cia siekis norima pateikti uz esama mirksiukas.gif .
Ir ta dydybes manija, tos diferambos sau wacko.gif ( labai primena tik iskepto ambicingo studento CV biggrin.gif )
Beja, noreciau tos pagrazejusius (.)(.) po 3 vaiku maitinimo pamatyti biggrin.gif , hipotetiskai, zinoma mirksiukas.gif .
Ir negrazus dalykai tikrai yra negrazus, ir strijos ir celiulitai ets, kokie bebutu naturalus tongue.gif , ir vyrai zinoma gali myleti tokia savo zmona, bet nemanau, kad didziuosis ( baseine pvz ), kiek ji vaiku jam bepagimdytu...deja.
( cia ne apie mano vyra , jeigu kas biggrin.gif , pas mane striju nera ir mp as nemaitinau , o tai cia dabar prasides uzuojautos biggrin.gif , o kad subine celiulitine pas mane, tai pati zinau, kad is to naturalumo jokio grozio, bee, na bet gal kaip nors, gal su hidrokostiumu kaip nors praslysiu lotuliukas.gif )

Zinoma buna ir lengvu gimdymu, ir gal net tokiu "su kaifu" ( na man cia vistiek mazochizmu kvepia, bet tiek to ), bet KIEK ju yra ? Vienas is kiek tukstanciu ? g.gif
Ir nei pasiskaitymai, nei nusiteikimai tikrai neturi jokios itakos gimdymo eigai tongue.gif .

Kazkodel dabar pagalvojau apie ginca tarp tu kurie turi indaplove ir tu kurie plauna indus rankomis g.gif . Zinoma rankomis plauti naturaliau lotuliukas.gif , bent vardan indu- ne taip susibraizo, o ir tiek laiko zmones tai dare rankomis ... Bet as uz indaplove... nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 25 balandžio 2011 - 00:02
Kai turejau abu variantus,tai sutikciau dar ir dar karta tik naturaliai gimdyt 4u.gif
Nera ko cia bartis,kiekvienos moters pasirinkimas.
Atsakyti