Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(klaara @ 2011 04 25, 14:15)
Tiesiog tapo aišku dėl ko nenorėjot natūralaus gimdymo paskaičius kad savo noru atsisakot ir natūralaus maitinimo

o sitie dalykai nebutinai susije. Na trecia vaika tai jau norejau labai pati gimdyt, bet pirmo gimdymo bijojau kaip nezinau ko. Zinoma, savo noru CP buciau nesirinkus, bet prisipazinsiu lengviau atsipuciau kai suzinojau kad gimdyti paciai neteks (dvyniai - pirmasis sedmenine pirmeiga) bet ismaitinau pati virs 2 metu.
Papildyta:
ir dar pasikartosiu - kiekviena mama turi ziureti kaip geriau vaiko ir jos pacios sveikatai. Nesvarbu koks tas gimdymas butu. Mano atveju pvz noras gimdyti naturaliai antra karta buvo tikrai mano uzgaida. Zinojau kad rizikinga (gal tik nelabai suvokiau tuo metu) ir kad saugiau vaikui butu rinktis CP (cia tik mano atveju, kitoms netaikau) bet labai norejau pasijausti tikra moterim (nepilnavertiskumo kompleksas kazkoks) na ir ka, tik veliau suvokiau, kad rizikavau tikrai smarkiai.
Atsakyti
[quote=wytaute69,2011 04 25, 15:04]
o sitie dalykai nebutinai susije. Na trecia vaika tai jau norejau labai pati gimdyt, bet pirmo gimdymo bijojau kaip nezinau ko. Zinoma, savo noru CP buciau nesirinkus, bet prisipazinsiu lengviau atsipuciau kai suzinojau kad gimdyti paciai neteks (dvyniai - pirmasis sedmenine pirmeiga) bet ismaitinau pati virs 2 metu.
Papildyta:

Žinoma kad nebūtinai-ir mano pirmas Cp-maitinau dukrą iki 2,6 m.Tačiau yra vienas didelis skirtumas-mano(turbūt ir tavo) atveju Cp nebuvo užgaida ,o daryti iš būtinybės(man buvo padarytas extra cp).Tai visai kas kita smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 25 balandžio 2011 - 14:16
QUOTE(klaara @ 2011 04 25, 15:15)
Žinoma kad nebūtinai-ir mano pirmas Cp-maitinau  dukrą iki 2,6 m.Tačiau yra vienas didelis skirtumas-mano(turbūt ir tavo) atveju Cp nebuvo užgaida ,o daryti nes reikėjo(man buvo padarytas extra cp).Tai visai kas kita smile.gif

Ne, mano atveju CP buvo reikalingas. Net specialiai paklausiau paskui gydytojos Bangos (na garsi naturaliste is KKGN) ar butu ji leidus gimdyt paciai mano atveju, tai sake kad greiciausiai ne, nes pirmas gimdymas, dvyniai ir sedejo tas kuris arciau isejimo buvo. Jei butu sedejes antrasisi tada galima gal, nes pirmasis butu padares kelia biggrin.gif ir brolis jau ir uzpakaliu galetu lyst biggrin.gif O kai sedi pirmas tai tada ne. Zinoma be sito dar daug kitokiu faktoriu buvo. Bet ka galiu pasakyti - dvynius isoperavo 38 savaite, gimdymo veikla buvo neprasidejusi. Su mergyte buvo extra CP, jau buvo turbtu pernesiota, gimdymo veikla isivaziavus gerokai. Ir tikrai galiu pasakyt kad yra didelis skirtumas tarp vaiku. Zinoma visi vaikai apskritai skirtingi ir nieks nepasakys dabar del ko, bet kazkur skaiciau, kad jei jau planuojamas CP tai reiktu palaukti kol prasides veikla bent kazkiek, kad tas vaikas pasiruostu o ne butu staigiai isplesiamas is niekur nieko. Va su situo tai turbut sutikciau vistik kad reikalinga.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 04 24, 15:50)
O jus juokites, kol galit wink.gif Tas kentejimas yra naudingiausias VAIKUI! Juk ne jus viena gimdot, bet ir vaikiukas gimsta. Ir naturaliai ir yra naturaliai. Niekas cia jusu akmenim nemetys, veikiau apkaltins egoizmu wink.gif
Gimdymas ir nera "kaip nusi...kt" atsiprasant, juk naturaliai pleciasi gimdymo takai maziukui, gaminasi naturalus nuskausminamieji, ar jau posakis "iskentesiu del vaiko" irgi atgyvenes, nieko vertas???  unsure.gif Rentgenas irgi buvo slovinamas, o dabar visas  nestuke.gif saugo nuo jo... Taip pat ir cp, ir epiduras - turi minusu ir turi buti skiriami tik ypatingais atvejais, o ne del to, kad uzsinorejot... Juk viskas atsiliepia ateity sveikatoj, jei ne jum, tai vaikui. Cia kaip ir su vaistais, jei geri juos - susitaikai su salutiniu poveikiu. Cia labiau taikau epidurui... Na o cp - superinis dalykas, daug gyvybiu isgelbejo ir gelbeja iki siol, bet irgi turi salutiniu poveikiu, vis tik operacija abiem, bet geriau nei mirtis, ar ne? Bet jei sveika moteris uzsinori cp nosyte parietus, dar iesko cia pateisinimu sau, na sorry! smile.gif ju nera ir nebus.

Galbūt gebenė ar kas nors geriau už mane susipažinęs su kentėjomo vardan vaiko teorija galėtų padėti "surišti galus" g.gif Kaip suprantu, iš kažkur sklando idėja, kad gimdymo skausmų moteriai gaminasi natūralūs endorfinai, kurie be to, kad atlieka savo pirminę funkciją- padeda moteriai ištverti skausmą gimdymo metu, "nuskausmina" ir kūdikį.Teisingai?Bet.... skausmo metu gaminasi ir tam tikros cheminės medžiagos, kurios dalyvauja skausmo pojūčio perdavime(nuo audinio jutiminiais nervais iki skausmo centrų smegenyse).Kaip su šiomis medžiagomis, ar jos nepersiduoda iš motinos vaikui?Kaip gimstantį kūdikį veikia motinos skausmas, kuris "perlipa" adaptacines ribas ir pvz sukelia kraujospūdžio kritimą ar dažną širdies susitraukimą. Jei gimdyvė ir kūdikis naudojasi bendrais endorfinais, tai ko gero ir stres-hormonai turėtų veikti bendrai, tiesa? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 25 balandžio 2011 - 14:31
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 25, 00:04)
gali buti ir lengvas bet nenoriu as jokiu naturalumu,man gerai kad 15 min ir vaikiukas su manimi  wub.gif

blink.gif blink.gif blink.gif
Tikrai ši tema kvepia savęs pateisinimu ieškant bendraminčių g.gif . Kažkur pasąmonėj temos autorė nesijaučia rami dėl savo pasirinkimo, nes kitu atveju, jei būtų užtikrinta, nekeltų tokių diskusijų. Nu sakykit jūs ką norit, kas gali būti geriau, nei natūraliai??? O kiek pasiryžus iškęsti mama, čia jau kitas klausimas.
Minusai - plyšimai ir siūvimai, bet cp jų turi žymiai daugiau.
Dėl kūno išdarkymo, tai jau nesakykit ,kad su CP jis neišdarkomas, dar ir kaip ir dar baisiau, paliekant dar ir žymes. Aš po natūralaus gimdymo nė ženklo apie gimdymą neturiu.
Na aš jau tuoj turiu gimdyt,bet galvoju neduok Dieve CP, ar epidūro prireiktų, labai to nenorėčiau doh.gif .
Tiesa, mano mama man ne kartą pasakojo,kaip sunkiai mane gimdė ir net mintyse galvojo ,kaip per langą iššokti ,nes kankinosi parą su labai stipriais skatinamaisiais. Savo gimdymo metu, kai suleido porą kartų skatinamuosius kentėjau, bet pamąsčiau ar norėčiau per tą langą iššokt dabar biggrin.gif ir pagalvojau ,kad nesąmonė, viską galima ištverti, tikrai nebuvo taip baisu ir skausminga,kaip čia kai kurios bando piešti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taukskalyte*: 25 balandžio 2011 - 15:06
Na ne visi gi naturalus gimdymai buna baisus ir ne visada jis kazkokiu minusu turi smile.gif
O kuna daugiau nestumas isdarko nei gimdymas smile.gif

Pirmaji pagimdziau nuo pirmo saremio per 4 val, leido atsistoti, nuejau i dusa, butu leide, buciau pasiemus vaika ir pati isvaziavus namo biggrin.gif Antra dar greiciau, per 2.5 valandas. Skaudejo, bet to kazkokiu mazochizmu tikrai nepavadinciau schmoll.gif Nedaug plysau, bet jau kita diena galejau sedet. O siuvimo ir su CP neisvengsi. Gyvenciau ne LT, tai namie jau antra buciau gimdziaus tikrai smile.gif

O siaip norejau paklausti tu kurios renkasi CP nes nenori skausmo, kodel jus nebandote gimdyti su epiduru? Dabar juk gali ji iki pat galo gali daryti smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 25 balandžio 2011 - 15:25
QUOTE(* Pati Ta* @ 2011 04 25, 13:21)

Cp (man su treciuoju darytas) tai vat minusai vieni unsure.gif  unsure.gif  savijauta, randas (nors nezymus0) bet pilvo apacia padribus. labiausiai savijauta po CP nes tikrai labai sunku.

va tas tai fui. Ir netgi kai neber tu lasinuku papildomu, ties pjuviu taip negraziai nudribe vistiek....na nieko, pamaitinsiu sita vaikeli dar pora metu, per ta laika pasitaupysiu pinigeliu ir keliausiu isbandyt plastikos chirurgu meno turbut biggrin.gif nes ir bamba baisi, be to isvarza uzsitaisiau....
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 04 25, 15:30)
Galbūt gebenė ar kas nors geriau už mane susipažinęs su kentėjomo vardan vaiko teorija galėtų padėti "surišti galus"  g.gif Kaip suprantu, iš kažkur sklando idėja, kad gimdymo skausmų moteriai gaminasi natūralūs endorfinai, kurie be to, kad atlieka savo pirminę funkciją- padeda moteriai ištverti skausmą gimdymo metu, "nuskausmina" ir kūdikį.Teisingai?Bet.... skausmo metu gaminasi ir tam tikros cheminės medžiagos, kurios dalyvauja skausmo pojūčio perdavime(nuo audinio jutiminiais nervais iki skausmo centrų smegenyse).Kaip su šiomis medžiagomis, ar jos nepersiduoda iš motinos vaikui?Kaip gimstantį kūdikį veikia motinos skausmas, kuris "perlipa" adaptacines ribas ir pvz sukelia kraujospūdžio kritimą ar dažną širdies susitraukimą. Jei gimdyvė ir kūdikis naudojasi bendrais endorfinais, tai ko gero ir stres-hormonai turėtų veikti bendrai, tiesa? g.gif

O kaip tu manai, kodėl visi akušeriai ginekologai (ės), kurie turi dukras, kurios gimdo, nerekomenduoja nei epidūrų, nei CP?
Atsakyti
kiek mamyciu tiek ir nuomoniu biggrin.gif
As seip taip pat esu tik uz naturaluma, bet zinoma prireiktu kitaip butu kitaip, cia kartais nepriklauso viskas nuo mamytes.
As pagimdziau naturaliai ir dziaugiuosi labai kad istveriau,seip pagimdziau gana greitai ir viskas praejo gerai tik viena venute ant kojytes truko bet ji truko dar kai vaiksciojau pries gimdyma,gimdymo metu viskas buvo gerai ,tad antra vaikeli tikiuosi irgi galesiu gimdyt tik naturaliai ,bet laikas parodys smile.gif
As nesmerkiu kurios darosi cezari del kazkokiu situaciju ,tiesiog nevisoms duota naturaliai gimdyt ,svarbu vaikiukas kad butu sveikutis,bet tos mamytes kurios pacios pasipraso cezario nors gali naturaliai gimdyt jau tada as nesuprantu tokiu mamyciu ir turbut nesuprasiu .
Tai tokia mano nuomone 4u.gif
sekmes gimdant vaikelius ,svarbiausia sveikucius wub.gif
Atsakyti
Kažkaip įdomiai tema rutuliojas, akcentuojama skausmo baimė, kuri toli gražu nėra vienintelė gimdymo būdo pasirinkimo priežastis. Šiaip iš aplinkos gimdžiusių moterų teko girdėti ir tai, jog bijo pačios operacijos ir dėl to pageidauja gimdyti pačios bet kokiu atveju, lygiai taip kaip renkasi CP, kurios turi kažkokių baimių . Pasiteisinimas, kad dariau tai todėl, kad vaikui geriau neretai būna kaip priedanga, nuslėpti savo tikrą baimę, požiūrį ir pan.
Atsakyti
Na, susikaupiau ir as pasisakyt apie naturalaus gimdymo minusus rolleyes.gif
QUOTE(pilkoji28 @ 2011 04 25, 20:03)
Kažkaip įdomiai tema rutuliojas, akcentuojama skausmo baimė, kuri toli gražu nėra vienintelė gimdymo būdo pasirinkimo priežastis. Šiaip iš aplinkos gimdžiusių moterų teko girdėti ir tai, jog bijo pačios operacijos ir dėl to pageidauja gimdyti pačios bet kokiu atveju, lygiai taip kaip renkasi CP, kurios turi kažkokių baimių . Pasiteisinimas, kad dariau tai todėl, kad vaikui geriau neretai būna kaip priedanga, nuslėpti savo tikrą baimę, požiūrį  ir pan.

Abu vaikus gimdziau pati, taciau abu kartus komplikacijos buvo ... Pries gimdant pirmaji, net nekilo mintis tartis del CP, nes norejau patirt, ka reiskia naturalus gimdymas .. Po pirmo gimdymo susirgau depresija (kaip gyd. sake, greiciausiai pasekme komplikuoto gimdymo), todel labai bijojau gimdyt antra ... Tiesiog PASAMONEJ ZINOJAU, kad man reikia CP ..Taciau sios salies gyd., kurioj gyvenu, visos mano isvardintos priezastys pasirode nepakankamos, kad daryt planini CP ..
Ir ka - gimdymo metu vel komplikacijos, tik daug didesnes nei pirma karta .. Vaikas buvo istrauktas su vakuumais ir replem, taigi mano atveju tai tikrai nebuvo priedanga del savo baimes .. Nemanau, kad mano vaikui butu buve blogiau, jei butu padarytas CP .. (vaikas atrode labai baisiai, kraujosruvos ant kaktytes, melynes, guzai) .. Apie save sitoj vietoj jau nekalbu - isplesyta nuo iki buvau, menesi nejauciau, kada reikia eit i wc (teko naudot sauskelnes).. Be to, po gimdymo kaip ir pirma karta, neatsidalino placenta - teko gramdyt nuo gimdos prilipusia, ko pasekoj ir nukraujavau siaubingai .. verysad.gif O kur dar psichologine trauma verysad.gif vaiko kvepavimo sutrikimai (iki siol miegu su sviesa, nes vis ziuriu, ar kvepuoja), apie lytinius santykius isvis patyliu (jauciuos klaikiai, ta vieta iki siol nesugijus ir nieks ten nesugrize i vieta doh.gif Zodziu, po tokio naturalaus gimdymo vien tik minusai tiek man, tiek vaikui ..

Jei dar kada bus trecias, is anksto tarsiuos del CP, tebunie ir busiu pasmerkta visu naturalisciu .. Nebenoriu traumuot savo vaiko naturaliu gimdymu

Aisku, jei kas gimdo lengvai ir greit, viskas ok .. Bet kai gimdymai prilygsta keliu paru kankynems ir dar baigiasi nelabai sekmingai, tai as tik uz CP .. Nes toks gimdymas dazniausiai palieka randu ne tik mamos, bet ir kudikio sveikatai, ir manau, yra daug baisiau nei CP ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 25 balandžio 2011 - 20:01
QUOTE(dange @ 2011 04 25, 15:30)
Galbūt gebenė ar kas nors geriau už mane susipažinęs su kentėjomo vardan vaiko teorija galėtų padėti "surišti galus"  g.gif Kaip suprantu, iš kažkur sklando idėja, kad gimdymo skausmų moteriai gaminasi natūralūs endorfinai, kurie be to, kad atlieka savo pirminę funkciją- padeda moteriai ištverti skausmą gimdymo metu, "nuskausmina" ir kūdikį.Teisingai?Bet.... skausmo metu gaminasi ir tam tikros cheminės medžiagos, kurios dalyvauja skausmo pojūčio perdavime(nuo audinio jutiminiais nervais iki skausmo centrų smegenyse).Kaip su šiomis medžiagomis, ar jos nepersiduoda iš motinos vaikui?Kaip gimstantį kūdikį veikia motinos skausmas, kuris "perlipa" adaptacines ribas ir pvz sukelia kraujospūdžio kritimą ar dažną širdies susitraukimą. Jei gimdyvė ir kūdikis naudojasi bendrais endorfinais, tai ko gero ir stres-hormonai turėtų veikti bendrai, tiesa? g.gif

Kiek žinau, streso hormonai taip pat persiduoda. Knygohe skaičiau, kad vaikučiui gimti yra toks pats sunkus "darbas" kaip ir mamai jį pagimdyti.
Atsakyti