Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Po keletos dienu man darys kolonoskopiją gydytojas Radžiūnas, gal kas darėtės pas jį? Nebegaliu nusiraminti naktim nebemiegu, dienom raudoju verysad.gif neisivaizduoju kaip man bus... Sakė man darys su narkoze, man narkozė irgi aplamai pirmas kartas blink.gif Gal galit papasakoti kam darė su narkoze, kaip pavyko užmigti, ar jautėte kanors? o po to kaip pabusti pavyko? Aš bijau, kad kai atsibusiu labai skaudės žarnynas, juk ten bus išdraskytas po tos žarnos stumdymo??? o jums ar skaudėjo po kolonoskopijos?
Norėčiau nebijoti, bet neišeina, nesusivaldau ir puolu į ašaras scare.gif
Atsakyti
Svajones man turėtų rytoj daryti kolonoskopiją (jeigu niekas nepamiršo manęs įrašyti, bus bajeris jeigu veltui būsiu šiandien Fortrans gėrusi biggrin.gif). Prašysiu, kad primigdytų, nes nėra ji labai maloni procedūra. Man yra darę be jokių vaistų per paūmėjimą, bet nebuvo labai skausminga, daugiau nemalonu.

Žarnynas nebus išdraskytas, tik gali mausti, pūsti pilvą. Jeigu Jums darys su narkoze, tai turėtumėte nubusti jau pasibaigus. smile.gif
Man suleisdavo vaistų į veną, aš po kelių akimirkų jau smigdavau. biggrin.gif
Tik geriau, kad kas būtų su Jumis, nes bent jau aš atsigavusi tai nevisai gerai orientuojuosi. biggrin.gif

AusryteKLP smagu dėl neblogų naujienų. smile.gif

Direktoriusq nieko sau, tikrai nesąmonė gaunasi, kad prapjovė ir užsiuvo. doh.gif Tikiuosi, kad šį kartą tikrai išoperuos. smile.gif
O kolonoskopiją kartoti reikės po Salofalko?
Atsakyti
QUOTE(Svajones @ 2012 04 17, 09:01)
Po keletos dienu man darys kolonoskopiją gydytojas Radžiūnas, gal kas darėtės pas jį? Nebegaliu nusiraminti naktim nebemiegu, dienom raudoju verysad.gif neisivaizduoju kaip man bus... Sakė man darys su narkoze, man narkozė irgi aplamai pirmas kartas blink.gif  Gal galit papasakoti kam darė su narkoze, kaip pavyko užmigti, ar jautėte kanors? o po to kaip pabusti pavyko? Aš bijau, kad kai atsibusiu labai skaudės žarnynas, juk ten bus išdraskytas po tos žarnos stumdymo??? o jums ar skaudėjo po kolonoskopijos?
Norėčiau nebijoti, bet neišeina, nesusivaldau ir puolu į ašaras scare.gif

pasakysiu grieztai, nes kai kada tai padeda smile.gif Kuo daugiau nervuojasi, kuo daugiau nemiegi ir pan., tuo blogiau darai sau. Jei turi kokiu raminamu siulyciau save nuramint, nes taip nieko nebus. galiu drasiai teigti kad su narkoze pavyks uzmygt labai greitai, tik ileis ir jau miegi smile.gif Pabudus gerai kad butu kas salia, ne del to kad bus blogai, o tiesiog kad butu tau ramiau. niekas tau zarnu neisdraskys, jausi sioki toki diskomforta, pus vidurys ir tiek. Radziunas man ir nustate OK, jis geras daktaras ir paaiskins viska tau 4u.gif Tai kad suimk save i rankas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 04 17, 11:34)
Svajones man turėtų rytoj daryti kolonoskopiją (jeigu niekas nepamiršo manęs įrašyti, bus bajeris jeigu veltui būsiu šiandien Fortrans gėrusi  biggrin.gif). Prašysiu, kad primigdytų, nes nėra ji labai maloni procedūra. Man yra darę be jokių vaistų per paūmėjimą, bet nebuvo labai skausminga, daugiau nemalonu.

Žarnynas nebus išdraskytas, tik gali mausti, pūsti pilvą. Jeigu Jums darys su narkoze, tai turėtumėte nubusti jau pasibaigus. smile.gif
Man suleisdavo vaistų į veną, aš po kelių akimirkų jau smigdavau. biggrin.gif
Tik geriau, kad kas būtų su Jumis, nes bent jau aš atsigavusi tai nevisai gerai orientuojuosi.  biggrin.gif

AusryteKLP smagu dėl neblogų naujienų. smile.gif

Direktoriusq nieko sau, tikrai nesąmonė gaunasi, kad prapjovė ir užsiuvo.  doh.gif  Tikiuosi, kad šį kartą tikrai išoperuos.  smile.gif
O kolonoskopiją kartoti reikės po Salofalko?

tai taip supratau kad po vaistuku:)o su tuo apendiksu net nzn dar sprendzia chirurgai ji dabar operuot,laukt kazko ar operuot po pakartotinos kolonoskopijos,zodziu as dziaugiuosi ,kad tik pacio blogiausio nerado ,o visa tai ka rado isgyvenama ir manau pagydoma:)

Papildyta:
QUOTE(buzialis @ 2012 04 17, 14:36)
pasakysiu grieztai, nes kai kada tai padeda smile.gif Kuo daugiau nervuojasi, kuo daugiau nemiegi ir pan., tuo blogiau darai sau. Jei turi kokiu raminamu siulyciau save nuramint, nes taip nieko nebus. galiu drasiai teigti kad su narkoze pavyks uzmygt labai greitai, tik ileis ir jau miegi smile.gif Pabudus gerai kad butu kas salia, ne del to kad bus blogai, o tiesiog kad butu tau ramiau.  niekas tau zarnu neisdraskys, jausi sioki toki diskomforta, pus vidurys ir tiek. Radziunas man ir nustate OK, jis geras daktaras ir paaiskins viska tau  4u.gif  Tai kad suimk save i rankas wink.gif

smile.gif tiesa buziali sakai ,as po pastarosios kolonoskopijos sio tyrimo tikrai nebebijau galiu sakyt drasiai ,suleido vaistuku,nieko nejutau,nors nemiegojau,para laiko isvis buvau kazkokioj euforijoj,daug ko is tos paros nepamenu ,bet uztat vyras sake ,kad man tokios dozes dazniau reiketu nes tipo labai thumbup.gif buvau ,taip kad reik bijot diagnozes o ne tyrimo reik kaip kazkas is jusu ir man sake:)
Atsakyti
Ačiū už padrasinimus 4u.gif skaitau ir skaitau Jūsų žodžius jau kelis kartus, nežinau man rodos palengvėja...ir šianakt jau miegojau rolleyes.gif Tik nežinau kiek ilgai busiu rami nes kuo toliau tuo baisiau tos dienos taip greitai lekia.
Atsakyti
Sveiki. smile.gif
Jau po kolonoskopijos. Suleido vaistų, viskas praėjo neblogai, tik gerai, kad buvo, kas palydėjo iš kabineto atgal į skyrių, nes buvau gerai apsinešusi. biggrin.gif Kolonoskopija nieko blogo neparodė, dabar tik tereikia sulaukti biopsijos atsakymų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 04 18, 17:40)
Sveiki. smile.gif
Jau po kolonoskopijos. Suleido vaistų, viskas praėjo neblogai, tik gerai, kad buvo, kas palydėjo iš kabineto atgal į skyrių, nes buvau gerai apsinešusi. biggrin.gif Kolonoskopija nieko blogo neparodė, dabar tik tereikia sulaukti biopsijos atsakymų. smile.gif

Kaip smagu, kad viskas praėjo puikiai mirksiukas.gif O kaip kai leidžia narkoze ar svaigsta galva kol atsijungi? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajones @ 2012 04 18, 21:30)
Kaip smagu, kad viskas praėjo puikiai  mirksiukas.gif O kaip kai leidžia narkoze ar svaigsta galva kol atsijungi? doh.gif

Man tai tiesiog galva lengva pasidarė ir daugiau nieko nepamenu. Tik kas mane lydėjo iš kabineto į palatą, sakė, kad atrodžiau labai girta ir laiminga, kikenau visą kelią. Nieko tokio neatsimenu. lotuliukas.gif

Bet labai džiaugiuosi, kad nėra polipų, nieko blogo. Tik likęs nedidelis maudimas pilve. Infliksimabas vakar greičiau nei įprastai sulašėjo. smile.gif
Šiandien namo. smile.gif
Atsakyti
dėl kolonoskopijos, tikrai kad nera ko jaudintis, viskas ten gerai ir tikrai neskauda kai vaistų duoda, aš buvau pilna narkozę gavus tai išvis nieko nejutau smile.gif
o aš turiu klausimą sergančiom opiniu kolitu,man labai neramu ar tai nekenkia nėštumui, ir kokia įtaka daro gimdymui?
Atsakyti
Rytoj man kolonoskopijos tyrimas 14 val. tai bijau ne tas žodis, tai gersiu ta tirpalą jau dabar , kažin kaip man bus rytoj, bijau visko ir narkozes ir tyrimo ir atsakymo doh.gif Nu manau nusimato bemiegė naktelė unsure.gif
Kazkaip tylu čia, matyt visos sveikstate mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajones: 22 balandžio 2012 - 14:21
QUOTE(Svajones @ 2012 04 22, 14:21)
Rytoj man kolonoskopijos tyrimas 14 val. tai bijau ne tas žodis, tai gersiu ta tirpalą jau dabar , kažin kaip man bus rytoj, bijau visko ir narkozes ir tyrimo ir atsakymo  doh.gif Nu manau nusimato bemiegė naktelė  unsure.gif
Kazkaip tylu čia, matyt visos sveikstate mirksiukas.gif

Nebijokit, suleis vaistų ir ramu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 04 22, 17:25)
Nebijokit, suleis vaistų ir ramu. smile.gif

Kad net nežinau ko labiau bijau, ar tyrimo ar narkozės. Neisiveizduoju, koks turėtu būti baisus jausmas prieš atsijungiant blink.gif juk pats tai miego nenori, o vistiek užmiegi. Nežinau ar aš aiškiai išvis pasakau ko labiausiai bijau, nes jau smegenėlės susisukusios išvis.
Ar jums kai gerdavote ta skysti zarnoms valyti iškart varydavo pas nykstukus ? nes man ima baimė jau antra litra pradėjau ir neinu nors tu ka... blush2.gif bijau gal man neissivalys tas žarnynas. Ir dar nesuprantu kodėl kitiems skiria to tirpalo gerti 4litrus, o man 3 litrus. Gal man tikrai neišsivalys doh.gif
Atsakyti