Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(Svajones @ 2012 04 22, 17:15)
Kad net nežinau ko labiau bijau, ar tyrimo ar narkozės. Neisiveizduoju, koks turėtu būti baisus jausmas prieš atsijungiant  blink.gif  juk pats tai miego nenori, o vistiek užmiegi. Nežinau ar aš aiškiai išvis pasakau ko labiausiai bijau, nes jau smegenėlės susisukusios išvis.
Ar jums kai gerdavote ta skysti zarnoms valyti iškart varydavo pas nykstukus ? nes man ima baimė jau antra litra pradėjau ir neinu nors tu ka... blush2.gif bijau gal man neissivalys tas žarnynas. Ir dar nesuprantu kodėl kitiems skiria to tirpalo gerti 4litrus, o man 3 litrus. Gal man tikrai neišsivalys  doh.gif

Jausmas tai visai nieko, bent jau man taip darosi lengva ir GERA. biggrin.gif Tiesa, šį sykį po visko buvau itin apsinešusi, tai džiaugiausi, kad ne viena važiavau, nes sakė, oi kokia laiminga buvau ir vos ne dainuoti bandžiau kol atgal į palatą ėjom. Dar kažkas nusprendė su manimi liftu nevažiuoti. O aš nieko neatsimenu... lotuliukas.gif

Man Fortrans ėmė veikti pradėjus gerti antrą litrą. Tiesa, aš tą dieną, kai geriu, tai ir daug skysčių vartoju. smile.gif

Man irgi skyrė 3 litrus. smile.gif
Atsakyti
kiek litrų skiria pagal svorį žmogaus, o narkozės nera ko bijoti užmiegi labai greit ir atsibundi ir jauties toks laimingas ir galingas thumbup.gif bet po to nurimsti ir viskas teka einama vaga smile.gif ir lauki atsakymo, šiaip šia ligą galima prisijaukinti, aš 5 metus sergu ir apseinu be vaistų, būna visko bet gyvenu smile.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif noriu pasiteirauti geriančių sulfasalaziną. Ar galima jį geriant planuoti nėštumą?
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2012 04 24, 15:45)
sveiki  4u.gif noriu pasiteirauti geriančių sulfasalaziną. Ar galima jį geriant planuoti nėštumą?

Sveiki. Čia reikia kalbėtis su jūsų daktarų, atsižvelgiama į būklę. Aš per pirmą neštumą negeriau, o per antrą ir solofalką ir imuraną.
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2012 04 24, 15:45)
sveiki  4u.gif noriu pasiteirauti geriančių sulfasalaziną. Ar galima jį geriant planuoti nėštumą?

aš negėriau nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(buzialis @ 2012 04 24, 20:38)
Sveiki. Čia reikia kalbėtis su jūsų daktarų, atsižvelgiama į būklę. Aš per pirmą neštumą negeriau, o per antrą ir solofalką ir imuraną.

QUOTE(pasauliosaule @ 2012 04 25, 08:46)
aš negėriau nestuke.gif

bet būtent kalba eina apie sulfasalaziną, o ne apie kitus vaistus, taip?

MB geria jį, tai ir mąstom ar galima pastot jo gėrimo metu g.gif gydytoja labai nekonkreti, vieną kartą sako galima, kitą kartą - geriau palaukti, trečią - vėl galima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2012 04 25, 10:05)
bet būtent kalba eina apie sulfasalaziną, o ne apie kitus vaistus, taip?

MB geria jį, tai ir mąstom ar galima pastot jo gėrimo metu  g.gif gydytoja labai nekonkreti, vieną kartą sako galima, kitą kartą - geriau palaukti, trečią - vėl galima  doh.gif

Bet nemaisykit dvieju dalyku - kai vaistus vartoja vyras, tai tik gali kazkiek turet poveikio spermos kokybei, gal - siek tiek itakos ir paciam besiuzmezgianciam vaisiui, nors nieks nezino. Ir kitas dalykas, kai motina visa nestuma vartoja vaistus, nes visu cheminiu vaistu anotacijose dazniausiai buna perspejimai del atsargaus vartojimo nestumo metu. Jau rasiau apie tai, kad yra internete duomenu, kad rizika minimali ir vartot yra leidziama. O kaip bus is tikruju, vienas dievas tezino... Paskaitykik, jei netingit, pora puslapiu atgal. Buvau idejus nuoroda rusu bei anglu kalba apie vaistu nestumo metu vartojima
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2012 04 25, 16:05)
Bet nemaisykit dvieju dalyku - kai vaistus vartoja vyras, tai tik gali kazkiek turet poveikio spermos kokybei, gal - siek tiek itakos ir paciam besiuzmezgianciam vaisiui, nors nieks nezino. Ir kitas dalykas, kai motina visa nestuma vartoja vaistus, nes visu cheminiu vaistu anotacijose dazniausiai buna perspejimai del atsargaus vartojimo nestumo metu. Jau rasiau apie tai, kad yra internete duomenu, kad rizika minimali ir vartot yra leidziama. O kaip bus is tikruju, vienas dievas tezino... Paskaitykik, jei netingit, pora puslapiu atgal. Buvau idejus nuoroda rusu bei anglu kalba apie vaistu nestumo metu vartojima

tai būtent , nieko ir nemaišau 4u.gif anotacijose rašoma apie vaistų vartojimą nestuke.gif metu, o apie nėštumo planavimą ir vaistų vartojimą iš vyro pusės nieko nerandu. Tik kiek radau info, kad sutrinka spermatogenezė ir gali būt tiesiog sunkiau pastot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2012 04 25, 17:14)
tai būtent , nieko ir nemaišau  4u.gif anotacijose rašoma apie vaistų vartojimą  nestuke.gif metu, o apie nėštumo planavimą ir vaistų vartojimą iš vyro pusės nieko nerandu. Tik kiek radau info, kad sutrinka spermatogenezė ir gali būt tiesiog sunkiau pastot  unsure.gif

Tiesiog turejau omeny, kad kai serga vyras, siuo atveju, manau, jei ir yra rizika, tai jos maziau, negu vaistus vartojanciai moteriai.
Tai vat butent, nieks manau tiksliai nezino, kaip ir kas gali atsiliept (tai yra, kokia bjaurastis atsirastu) po 10, 15 metu... Dabartiniai tyrimai, matyt, gali tik viena pasakyt - kad vaikeliai gimsta sveiki, bei kazkokiu akivaizdziu sutrikimu nera. Labai tikiuosi, kad taip ir yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulioka: 25 balandžio 2012 - 16:28
ar truputis kraujo ant išmatų tai kolitas jau? kokie dar jo požymiai? kuom gydo? ar galima tik dieta gydyti? nes kiek žinau prednizolonas baisiau nei baisu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 04 30, 16:00)
ar truputis kraujo ant išmatų tai kolitas jau? kokie dar jo požymiai? kuom gydo? ar galima tik dieta gydyti? nes kiek žinau prednizolonas baisiau nei baisu verysad.gif

Tai gali būti ir ne kolitas, tačiau reikėtų pasirodyti gydytojui ir išsitirti, kad žinotumėte kas Jums yra.
Gydymas yra įvairus, imunosupresantai, asacol, salofalk tabletės, klizmutės, biologinė terapija, prednizolonas ir t.t.

Vieniems dietos pakanka, kitiems ne. Man dieta labai mažą efektą duoda.

Prednizolonas gal ir nėra toks gėris, bet geriau jau jis negu beveik mirtinai nukraujuoti. smile.gif

Siūlau kreiptis pas gydytoją ir išsiaiškinkite kas Jums tiksliai yra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 04 30, 18:14)
Tai gali būti ir ne kolitas, tačiau reikėtų pasirodyti gydytojui ir išsitirti, kad žinotumėte kas Jums yra.
Gydymas yra įvairus, imunosupresantai, asacol, salofalk tabletės, klizmutės, biologinė terapija, prednizolonas ir t.t.

Vieniems dietos pakanka, kitiems ne. Man dieta labai mažą efektą duoda.

Prednizolonas gal ir nėra toks gėris, bet geriau jau jis negu beveik mirtinai nukraujuoti. smile.gif

Siūlau kreiptis pas gydytoją ir išsiaiškinkite kas Jums tiksliai yra.  4u.gif

ar prie kolito viduriai buna kieti? nes man pastoviai užkietėja doh.gif kokie simptomai kolito?o pastoviai tuos vaistus reik gerti ar tik paumejimo metu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 30 balandžio 2012 - 17:20