Sveiki,
Sergu opiniu kolitu jau virs 20 m. nuo vaikystes. nesenai diagnozavo pirmini sklerozuojanti cholangita. Gal yra daugiau tokiu zmoniu. Prisiskaiciau, kad tai nepagydoma. ....
Sveiki visi 
Ynga kaip laikaisi?
Mamulioka dėl paveldėjimo, tai kiek žinau, tikimybė nėra didelė.
Pavyzdžiui pas mane pirmajai atsirado giminėje.
balyte dėl šeimos planavimo geriau kalbėti su gydančiu gastroneterologu.
Laila kaip laikaisi?
Bebetuka o ką sako gydantis gastroenterologas?
*Neva* dėl maisto labai individualu.
Aš atsisakiau pieno, nes jo nevirškinu visiškai, daugumo pieno produktų. Kartais pasilepinu kokia pica. 
Reikia žiūrėti kaip į vieną ar kitą produktą reaguoja žarnynas.
O aš pasidariau rentgeną, viskas gerai. Kitą savaitę KMU ir infliksimabas
Ynga kaip laikaisi?
Mamulioka dėl paveldėjimo, tai kiek žinau, tikimybė nėra didelė.
balyte dėl šeimos planavimo geriau kalbėti su gydančiu gastroneterologu.
Laila kaip laikaisi?
Bebetuka o ką sako gydantis gastroenterologas?
*Neva* dėl maisto labai individualu.
Reikia žiūrėti kaip į vieną ar kitą produktą reaguoja žarnynas.
O aš pasidariau rentgeną, viskas gerai. Kitą savaitę KMU ir infliksimabas
Colomba, aciu labai uz atsakyma!
Neva, maniskis valgo praktiskai viska, ka nori, sako, tai labai individualu, tiesiog pats organizmas jaucia, kas jam tinka, kas ne, netgi, jei kazkoks maistas ir nelabai rekomenduojamas... Valgo irgi picas, labai megsta saldumynus ir niekada ju neatsisako, netgi ledus valgo, nors gryno pieno vartot negali. Kiek zinau, nelabai gerai yra termiskai neapdorota, naturali varske, geriau kaip kokius virtinukus ar pan ja vartot. Nelabai gerai zarnynui yra darzoves (bet, ko gero, ne visos), nes tos maisto skaidulos yra per grubios, darzoves geriau ruost garuose ar virt, be abejo, netinka visokios selenos, grudeliai ir pan. Maistas neturi buti grubus ir sunkiai virskinamas. Beje, net ir alkoholio maniskis kartais pavartoja, nes organizmas priima. Taigi, ne tiek jau ir daug ko reikes atsisakyt, tiesiog gyventi siek tiek kitaip, truputuka. Ir pats pagrindinis dalykas - gerai viska kramtyt valgant, maistas turi buti gerai paruostas virskinimui, kad vidaus organams nebutu didelis kruvis ji virskint, valgyt neskubant
QUOTE(*neva* @ 2011 07 07, 14:38)
Sveiki, o kaip del maisto? ar labai daug ko atsisakote? siuo metu bandau rinkti informacija kaip elgtis prie sios ligos.
Neva, maniskis valgo praktiskai viska, ka nori, sako, tai labai individualu, tiesiog pats organizmas jaucia, kas jam tinka, kas ne, netgi, jei kazkoks maistas ir nelabai rekomenduojamas... Valgo irgi picas, labai megsta saldumynus ir niekada ju neatsisako, netgi ledus valgo, nors gryno pieno vartot negali. Kiek zinau, nelabai gerai yra termiskai neapdorota, naturali varske, geriau kaip kokius virtinukus ar pan ja vartot. Nelabai gerai zarnynui yra darzoves (bet, ko gero, ne visos), nes tos maisto skaidulos yra per grubios, darzoves geriau ruost garuose ar virt, be abejo, netinka visokios selenos, grudeliai ir pan. Maistas neturi buti grubus ir sunkiai virskinamas. Beje, net ir alkoholio maniskis kartais pavartoja, nes organizmas priima. Taigi, ne tiek jau ir daug ko reikes atsisakyt, tiesiog gyventi siek tiek kitaip, truputuka. Ir pats pagrindinis dalykas - gerai viska kramtyt valgant, maistas turi buti gerai paruostas virskinimui, kad vidaus organams nebutu didelis kruvis ji virskint, valgyt neskubant
QUOTE(*neva* @ 2011 07 07, 20:27)
Aciu uz atsakymus
Kaip daznai liga paumeja, kas issaukia pablogejimus? Ar maistas?
Ar geriate multivitaminus? ar labai silpnina imunine sistema geriami vaistukai?
Gerasias bakterijas turbut irgi reikia surasti individualiai, ar buna kurie geresni ?
Gerasias bakterijas turbut irgi reikia surasti individualiai, ar buna kurie geresni ?
Kad ir ne is asmenines patirties, bet galiu pasidalint tuom, ka zinau. Jau turiu pakankamai informacijos paie sia liga. Maniskiui leidzia biologinius vaistus, gal nuo rudens... Tai vat kol nepaskyre vaistu, buvo nekas, dabar tfu tfu tfu... Pilva paskauda kartais, bet ar nuo maisto - nezinia, man atrodo, labai veikia nervai, kai tik pasinervina labiau, va dabar kaip tik nervingas labai laikotarpis, tai ir paskauda... Ramybe ir optimistinis poziuris yra labai svarbus. Del imuniteto - matyt, priklauso nuo organizmo stiprumo, kuo geresnis duotas gamtos, tuo stipriau atlaiko ta smugi imunitetui. Bet nepasakyciau, kad labai daug serga, aisku, silpnesnis imunitietas negu zmogaus, tu vaistu nevartojancio, kartais temperatura pakyla, pora dienu laikosi, atrodytu, nei is sio nei is to, bet man atrodo, tai siai ligai yra budinga, kiek esu skaicius. As sia ziema-pavasari tikrai daugiau sirgau. tiesa pasakius...
QUOTE(*neva* @ 2011 07 07, 19:27)
Aciu uz atsakymus
Paūmėja kaip užplaukia
Man pablogėjimus dažniausiai iššaukia stresas.
Multivitaminų retai geriu, nebent žiemą. Imuninę silpnina man gerokai, ypač prisidėjęs infliksimabas, bet geriau taip nei su paūmėjimais.
Šiaip naudoju žuvų taukus, dar kalcį+cinką+magnį.
Gerąsias bakterijas naudoju kai jaučiu, kad žarnynas sudirgęs.
QUOTE(Zemuogiu pieva @ 2011 04 19, 11:12)
Sveiki visi,
labai seniai buvau užsukusi pas jus, tikiuosi dar gal kas atsimins mane
.
Ateinu pas jus su labai labai svarbiais klausimukais man, bet gal ši info bus naudinga ir kitiems. Taip patyliukais mano
jau visai i pabaiga
.
Tad labiausiai noriu paklausinėti jau esamų mamų pas mus. Turiu klausimukų gal kas nepatingėsit pasidalinti patirtimi:
-ar leliukai nepaveldėjo jūsų ligos?
-ar gimdėte laiku ar ankščiau laiko?
Na va kiek prigalvojau klausimų, tikiuosi kuri nors pasidalinsite savo patirtimi, nes tikrai niekur negali tokiu klausimu pasitarti, net gydytojai nieko nepataria.
Sveikatytės visiems ir kad ligos pasitrauktų atkeliavus pavasariui.

labai seniai buvau užsukusi pas jus, tikiuosi dar gal kas atsimins mane
Ateinu pas jus su labai labai svarbiais klausimukais man, bet gal ši info bus naudinga ir kitiems. Taip patyliukais mano
Tad labiausiai noriu paklausinėti jau esamų mamų pas mus. Turiu klausimukų gal kas nepatingėsit pasidalinti patirtimi:
-ar leliukai nepaveldėjo jūsų ligos?
-ar gimdėte laiku ar ankščiau laiko?
Na va kiek prigalvojau klausimų, tikiuosi kuri nors pasidalinsite savo patirtimi, nes tikrai niekur negali tokiu klausimu pasitarti, net gydytojai nieko nepataria.
Sveikatytės visiems ir kad ligos pasitrauktų atkeliavus pavasariui.
Sveikutės, bandysiu papasakoti savo situaciją. Sergu Krono liga seniai, sirgdama susilaukiau 3 vaiku ir visi sveiki. Nestumo metu vaistus nutraukiu ir nevartoju, organizmas nusilpsto, o po gimdymo gaunu pilna gydyma. Pirmu dvieju vaiku pagimdzius nemaitinau, nes gavau daug vaistu, o trecia maitinau dar tris menesius. Vienam is vaiku 12 metu, bet ligos simtomu nera. Tikiuosi, kad vaikai ligos neturi. Pati jauciuosi pakenciamai, man nestumo metu 6 menesius labai pagereja, o paskutinius tris buna prasciau. Du vaikai gime laiku, o trecias gime Cezario operacijos pagalba ir 3 savaitemis anksciau, del mano savijautos. Tai tiek ziniu. Dabar vartoju Salofalka, Imurana. Mane priziuri Santariskiu profesore Speiciene.
Sveiki visi 
Praeitą savaitę, kaip priklauso, lašino infliksimbą. Labai greit ir lengvai sulašėjo.
Tik dėl karščių žarnynas sakyčiau jautrus neramus.
Nesirkit, neperkaiskit
Praeitą savaitę, kaip priklauso, lašino infliksimbą. Labai greit ir lengvai sulašėjo.
Nesirkit, neperkaiskit
labukas visiems 
Colomba-sveikute, oi, laikausi as gana gerai
gal net visai gerai, remisija vis dar tesiasi, todel esu labai laiminga
karsciai ir pas mus cia, tik gal ne tokie lb dideli kaip LT, todel man lengviau juos cia atlaikyti
pilvukas -kartais sona paskaudena viena, ai gal duju kiek daugiau...gal kad vasaros maistas - vaisiai, darzoves
bet skustis tikrai negaliu. kol kas viskas gerai. daktaras dare tyrimus, tai gavau atsakyma, kad viskas normos ribose, tik matosi, lb mazas uzdegimukas...kaip sakant, liga nedingo, bet kol kas ramybe
tai tiek pas mane, o kaip tu laikais? man inflaksimaba cia per val laiko sulasina
tai lb greit apsisuku
smagu ir graudu kad atsiranda ir prisijungia tokiu kaip mes....smagu del to kad galime ir mes ir jus pasidalinti patirtimi...graudu, kad ratas musu pleciasi..zinoma, gal net ne visi ir zino apie si musu foruma....bet...vis tiek.....noretusi kad zmones kuo maziau sirgtu....
ka gi, visiems daug sveikatytes, laikykites, sekite save ir rupinkites savimi.
visiems sekmes
Colomba-sveikute, oi, laikausi as gana gerai
smagu ir graudu kad atsiranda ir prisijungia tokiu kaip mes....smagu del to kad galime ir mes ir jus pasidalinti patirtimi...graudu, kad ratas musu pleciasi..zinoma, gal net ne visi ir zino apie si musu foruma....bet...vis tiek.....noretusi kad zmones kuo maziau sirgtu....
ka gi, visiems daug sveikatytes, laikykites, sekite save ir rupinkites savimi.
visiems sekmes
Labas merginos
Dar nesu garantuota, bet proktologas įtaria opinį proktitą, kaip suprantu, tai tas pats kas opinis kolitas.
, siunčia dabar mane diagnozei patvirtinti į Santariškes pas gastroenterologą. Užsirašiau, bet artimiausias laikas vos ne už menesio. Nežinau, kaip aš ištversiu, nes jau negaliu nežinomybei gyventi. Dar prisiskaičiau tokių baisybių, tai visai nekas.
Kokį daktarą patartumėt santariškėse, gal patirtį turit? Arba kitur gal?
Gal kur greičiau išeitu išsityrti , be labai didelių išlaidų
Dar nesu garantuota, bet proktologas įtaria opinį proktitą, kaip suprantu, tai tas pats kas opinis kolitas.
Gal kur greičiau išeitu išsityrti , be labai didelių išlaidų
Ritutsi iš Santariškių žinau tik Denopienę (atrodo taip pavardė rašosi), patiko, sudarė gerą įspūdį
Nežinau kokius tyrimus skirtų. Gal kolonoskopiją, tik nežinau kiek ji kainuoja privačiai.
Nėra viskas taip baisu.
Iš pradžių atrodo baisu, paskui apsipranti, atsiranda patirties, daugiau žinių įgyjam:)
Laila25 labai džiaugiuosi dėl Tavęs, kad gerai jautiesi
Taip ir toliau
O aš kažkur pasigavau virusą ir dabar sėdžiu su bronchitu, tikėdamasi, kad nepereis į plaučių uždegimą
Už tai žarnynas visai neblogai laikosi, porą kartų vos vos kraujo pasirodę buvo, bet per porą dienų ir praėjo savaime.
Nėra viskas taip baisu.
Laila25 labai džiaugiuosi dėl Tavęs, kad gerai jautiesi
O aš kažkur pasigavau virusą ir dabar sėdžiu su bronchitu, tikėdamasi, kad nepereis į plaučių uždegimą