QUOTE(dlambliukas @ 2007 03 12, 11:13)
pas mane lygiai tokia pati situacija, bet ar nereikia notariškai patvirtinti to fakto, kad gyvenate kartu? mano vytrui darbe reikėjo tokios pažymos
Atsiprašau, temos neseku, nes mes ne šį, o gretimą darželį lankome (Vaidilutę). Tąsyk netyčia įkišau nosį pažiūrėti, kas pas kamynus dedasi

Ne, mano vyrui nereikėjo į darbą jokios pažymos apie tai, kad gyvename kartu. Net keista, kodėl juos ten tas faktas turi jaudinti?

Į vienišos mamos statusą gali pretenduoti, jeigu vaikas turi tavo pavardę, ne tėvo. Net jeigu, pvz., jis turėtų tėvo pavardę, bet jūs su tėveliu negyventumėte kartu, vis tiek valstybė tavęs nepripažintų vieniša motina. Valstybė nėra suinteresuota taškytis pašalpomis į kairę ir į dešinę (o juk tą pusę darželio mokesčio turėtų dengti būtent valstybė). Jeigu vyras yra pripažinęs save vaiko tėvu, vadinasi, privalo juo rūpintis. Jeigu rūpintis nenori, yra priverčiamas teisiniais būdais (išieškomi alimentai).
Teko girdėti, kad senais laikais, kai buvo masiškai suklestėjęs toks susimetėliško vaikų auginimo būdas, t.y. kai motina užregistruoja vaiką savo pavarde (būtent norint išlupti pinigų iš valstybės), socialinės tarnybos darbuotojos net eidavo į namus tikrinti, ar tikrai tėvas negyvena kartu.
Tai va taip su tais piniginiais reikalais. Jeigu vaikas turi tėvo pavardę, vadinasi, turi ir tėvą. Jeigu turi tėvą, vadinasi, tu ne vieniša mama (nors tėvelis ir negyventų kartu). Tokiu atveju santuokinis ir nesantuokinis vaikas teisiniu požiūriu yra lygūs.
O ir šiaip, velniai rautų, tie vaikai lygūs, ane