Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyme dalyvavę artimieji:

Aš gimdžiau su teta. Esu jai labai dėkinga 4u.gif Viskas, ko man reikėjo, tai tik jos rankos, į kurias įsikibdavau per sąrėmius. Per visas 6val. viena kitai tepasakėm vos kelius žodžius, nes tvyrojo begalinis susikaupimas, susitelkimas į kvėpavimą ir plepalams nebuvo nei noro, nei laiko. Paduodavo ji man vandens kartais, sukišdavo žvakutes kaklelio minkštinimui. Bandė masažuot nugarą, bet mane tas be galo nervavo, tai paprašiau, kad liautųsi.
Draugė gimdė su vyru, tai pasakojo, kad vos ne iki stūmimo jie šoko gimdykloj ir anekdotus pasakojo.
Taip kad viskas priklauso nuo gimdyvės, jos norų ir situacijos. Svarbiausia, padedantysis asmuo turi jaustis tvirtai, nes juk eina padėt gimdyvei. Jei pati nervinsies, tai manau, kad geriau tada išvis neit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu @ 2011 04 15, 09:54)
Aš gimdžiau su teta. Esu jai labai dėkinga 4u.gif Viskas, ko man reikėjo, tai tik jos rankos, į kurias įsikibdavau per sąrėmius. Per visas 6val. viena kitai tepasakėm vos kelius žodžius, nes tvyrojo begalinis susikaupimas, susitelkimas į kvėpavimą ir plepalams nebuvo nei noro, nei laiko. Paduodavo ji man vandens kartais, sukišdavo žvakutes kaklelio minkštinimui. Bandė masažuot nugarą, bet mane tas be galo nervavo, tai paprašiau, kad liautųsi.
Draugė gimdė su vyru, tai pasakojo, kad vos ne iki stūmimo jie šoko gimdykloj ir anekdotus pasakojo.
Taip kad viskas priklauso nuo gimdyvės, jos norų ir situacijos. Svarbiausia, padedantysis asmuo turi jaustis tvirtai, nes juk eina padėt gimdyvei. Jei pati nervinsies, tai manau, kad geriau tada išvis neit mirksiukas.gif

tai va, kadangi iki to didziojo ivykio liko vos 3 menesiai-ieskau info ir ruosiuosi moraliskai smile.gif nervintis netureciau-turiu pakankamai ziniu is fiziologines puses, bet va dabar domiuosi kaip kuri reaguoja i viena ar kita poelgi to zmogaus, kuris yra salia-nenoriu pasimesti smile.gif
aciu visoms uz dalinimasi savo isgyvenimais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kisaaa @ 2011 04 16, 12:05)
as ir nesakiau, kad tiks jai  lotuliukas.gif  man tik reikia nusiteikt bet kam: vienos rekia, kitos keikia visa pasauli, kitos ramiausiai laikosi, tai vat man ir idomu kiek ir kokiu tu reakciju buna  smile.gif plius neturiu zalio supratimo nuo tos vietos kai stumimas prasideda  lotuliukas.gif

na apie stumima as irgi neturiu zalio supratimo, bet ten jau manau akusere ar gydytoja pades, o saremiu metu man pvz norejosi kad niekas nieko man neliestu. Nuo kiekvieno net menkiausio prisilietimo skausmas tik didejo, bet vis tiek gerai kad vyras buvo salia. Taip kad gali buti ir taip kad reikes tik moralinio palaikymo, o gali tekti ir nugaryte masazuoti smile.gif
Atsakyti
Vyras buvo kartu nuo pradzios iki galo, virkstele kirpo, labai dziaugiasi kad dalyvavo smile.gif
Atsakyti
Gimdziau su vyru, tai galiu pasakyt, kad lb padejo saremio metu jo priminimas kad kvepuociau... Nes jau kai suriesdavo saremis tai pilna to zodzio prasme uzimdavo kvapa, nekvepuodama stengiausi vis kenteti... Tai vyras pastoviai primindavo - kvepuok! Kvepuok! smile.gif
O siap tai labiausiai per gimdyma reikalinga elementari fizine pagalba - persirengti (saremiaujant oj kaip nelengva...), uzlipti ant lovos, daiktus nunesti, vaikucio drabuziukus sesutei paduoti... Po to kai gims vaikelis paziureti ka ten daktarai su juo veikia, ir viska papasakoti mamai biggrin.gif
Atsakyti
Su pirmu mano mama buvo nuo pradzios iki galo,su antru vyras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2011 04 18, 19:41)
Gimdziau su vyru, tai galiu pasakyt, kad lb padejo saremio metu jo priminimas kad kvepuociau... Nes jau kai suriesdavo saremis tai pilna to zodzio prasme uzimdavo kvapa, nekvepuodama stengiausi vis kenteti... Tai vyras pastoviai primindavo - kvepuok! Kvepuok! smile.gif

drinks_cheers.gif aha, man irgi per saremius uztraukdavo kvapa, tai ir nekvepuodavau kol neprimindavo doh.gif
ir dar galbut reiktu priminti, kad, praejus saremiui, nebeskauda ir kad gimdyve atsipalaiduotu, ypac per paskutinius saremius, nes tarpai tarp ju pasidaro labai nedideli ir sunku besusigaudyti, kad jau praejo.. 4u.gif
Atsakyti
su pirmu gimdymu dalyvavo ir vyras ir mama...nepatiko visai,nes trukde mamos asaros ir vyro alpimas i mane ziurint kaip as is skausmo raitaus doh.gif pasijauciau kaip cirke.O da rpapusryciavus buvau ir dare netiketai nejautra,tai visa laika pravemaiu.

Su antru pasakiau,nieko nezinau,as noriu gimdyti tik viena tyloje ir ramybeje.Taip gera buvo tik seseute ir gydytoja palatoje,ramu tamsu,nes buvo paryciai...Kaifas,tik sitaip noreciau gimdyti dar ir dar.O beto dar sesute raminancia muzika uzleido,uzdege zvakiu.Romantika bigsmile.gif
Atsakyti
Buvom nusprende, kad vyras dalyvaus gimdyme. Bet jis buvo isitikines, kad per visa gimdyma, o ypac kulminacijos metu, stoves man prie galvos ir tikrai nieko tokio neisvys, kas vyrams atrodo "skauda", kraujas... Kadangi gimdyma prieme tik akusere ir kai pasake, "na, ka teveli, ateik padesi, jau gimdom, nieko kito nebeliko, kaip jam paciam tapti akuseres asistentu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Bet is tiesu vyras liko labai patenkintas viskuom, ir nepatyre jokiu nepageidaujamu baimiu.
Atsakyti
Laikyk ranką ir kartok ką daktarė sako. Man MB pakartodavo, tai tada lyg ir suprasdavau ką sako. Taip pat dėl kvėpavimo. Be to padėjo matuot širdies tonus, reikėjo ten tokius lipukus prilaikyti. Elementariai man buvo gerai, kad yra žmogus su kuriuo jaučiuosi saugi. Jei kas atsitiktų, tfu tfu tfu, galėčiau juo pasikliauti. Padėjo ant stalo užsiropšti, palydėjo iki WC, kalbėjo su daktariais. Pasiruošk pati morališkai, kad gali gimdyvę pykinti, tai man bliūdą palaikė.
Atsakyti
vyras kartu prabuvo iki kulminacijos, gryzo y gimdykla jau po visko, kai sunus jau buvo ant mano krutines wub.gif
Atsakyti
galvojau kad stumimo metu tikrai vyra lauk isprasysiu, nes gi - negrazu, neestetiska... Kai jau atejo tas momentas - ne tas galvoj buvo, vyras yra, ar nera, estetiska, neestetiska biggrin.gif ... O jis pats nebuvo nusiteikes niekur trauktis biggrin.gif tai taip kartu ir pagimdem biggrin.gif
Atsakyti