Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

QUOTE(KazlieneR @ 2010 01 24, 21:20)
Na mes savo artimiausiems zmonems is karto pasakem po pirmo apsilankymo pas gydytoja, t.y. kai buvo 4 sav.. O darbe tik kelios bendradarbes zino, bet jau nebeilgai paslepsiu, nes nors tik 8 sav., bet pilvukas jau pupso ir tai labai pasistebi, nes anksciau jokio pilvo nebudavo, kaikurie jau klausineja, bet tuos klausimus praleidziu pro ausis. Tai nusprendem su vyru kad kai bus 12 sav., tada pasakysiu virsininkui, nors jis jau dabar itaria. Bet nezinau kaip reaguos, nes pries Kaledas skele toki palinkejima, kad vos nenukritau, sako: "Linkiu tau visko, bet dar ne gyvybes po sirdim" o jau 4sav. gyveno mazylis. Zinau kad vadovas nenori manes prarasti kaip darbuotojos, bet jei kai suzinos, bus pastovus toks teroras "alia juokais" kaip megsta mano vadovas elgtis, tai nezinau kaip reiks iskesti iki galo. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai, nes apskritai paemus, tai labai geras zmogus yra, tiesiog nelabai isivaizduoja ka reiksia tureti vaiku ar ju laukti, ir klausimas ar kada nors supras, nes yra ne tos pakraipos kaip daugelis vyru.... 
Tai va, truputeli su nerimu laukiu, kada jau turesiu pasakyti, ipatingai po pastarosios savaites, aki vadovas labai buvo pasipiktines dviem bendrdarbemis, kurios pasieme bilietenius, nes vaikai serga...  sako: "kodel vyrai neima bilieteniu?"
Tai sakiau kai pranesinesiu, tai padarysiu per kavos pertraukele buhalterijoje, kada buna vien moterys ir trys tik vyrai: vadovas, pavaduotojas (normalus, maladec diedas) ir dar toks be balso darbuotojas  Tai tikiuosi moterys apgins mane jei vadovas prades priekaistauti ar pulti...
Is kitos puses as suprantu vadova, jis nenori prarasti gero darbuotojo, tuo labiau kai man atejus dirbti i sita imone prie 2,5 metu, paradvimai padidejo ir metu planas buna įgyvendintas jau spalio pradzioje, nu bet bet gyvenimas yra gyvenimas... nepakeiciamu nera, tad pakeis ir mane smile.gif tuo labiau, kad jau po biski ruosiu paslapcia darbuotoja savo pamainai smile.gif aisku vadovui to nezinant smile.gif

Aš tai manau, kad dabar yra tas laikas - kai Jus turite rūpintis savimi ir savo būsima atžala. Tai svarbiausia 4u.gif Be abejo, kai darbe tvyro "slogi" atmosfera" ne kas, sunku išbūti dar tiek laiko tokiomis sąlygomis. Bet rūpinkitės savimi ir mylekite save wub.gif
Atsakyti
Aš darbe pasakiau sekančią dieną, kai jau tvirtai žinojau (po apsilankymo pas gydytoją). Bet ir taip visi įtarti pradėjo anksčiau, nes pastoviai su džiuvėsiu rankoj sėdėdavau biggrin.gif Ir dabar džiaugiuosi, kad pasisakiau, jog laukiuosi, nes vadovas iškart pasiūlė pasiimt savaitėlei ar dviems biuletenį, pailsėti ir sustiprėti (kadangi jau senokai atostogavau, be to baisiai pykino kasdien). Tad sekančią dieną jau ramiai gulėjau lovytėje (ten pat esu ir dabar biggrin.gif ) ir mėgaujuosi netikėtomis trumpomis atostogytėmis smile.gif
Atsakyti
dieve, aš kai pagalvoju kaip teks pranešti valdžiai, tai plaukai šiaušiasi doh.gif nu taip nutiko, kad vat netičiukas biggrin.gif bet taip laukiamas.
Bet aš tik metai kaip gryžus iš dekreto ir darbovietė po pirmo nėštumo laukė kada į darbą gryšiu, vis iš personalo skyriaus skambindavo, alga pakėlė kol dekrete sėdėjau, bet kaip dabar bus, ojojoj
Atsakyti
QUOTE(cuoliukė @ 2010 01 25, 15:29)
dieve, aš kai pagalvoju kaip teks pranešti valdžiai, tai plaukai šiaušiasi doh.gif nu taip nutiko, kad vat netičiukas biggrin.gif  bet taip laukiamas.
Bet aš  tik metai kaip gryžus iš dekreto ir darbovietė po pirmo nėštumo laukė kada į darbą gryšiu, vis iš personalo skyriaus skambindavo, alga pakėlė kol dekrete sėdėjau, bet kaip dabar bus, ojojoj

jei valdzia tikrai gera, ji supras tave ir dziaugsis su tavim kartu smile.gif sekmytes jums, aukite abu ir stiprekit smile.gif 4u.gif
Atsakyti
pranesiau kai buvo 15-16 savaiciu..ansktoka.. bet man nenorom taip gavosi.. g.gif buciau kokiu
Atsakyti
Aš pranešiau kai buvo 17-a savaitė ir jau nebegalėjau to slėpti. Nors viskas darbe gerai buvo, bet nuojauta sakė, kad reikia laukt kiek galima ilgiau. Visas "smagumas" prasidėjo kai buvo 20 savaičių. Pirma apkrovė darbais, nešiausi net namo, kad tik viską spėčiau. Paskui liepė dirbt be pietų pertraukos, o mano darbas su klientais, todėl pavalgyti ne per pertrauką nėra galimybės, todėl atsisakiau. Na ir tada žinoma buvo padaryta tokia atmosfera, kad po trijų savaičių atsidūriau ligoninėje su gresenčiu persileidimu ir visą likusį laiką iki dekretinių sėdėjau namie su biuleteniu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neraitė: 26 sausio 2010 - 13:35
QUOTE(vilma*25 @ 2009 07 21, 12:08)
Sveikutes, man dabar eina 11 sav. Arteja tas laikas, kai ir pilvukas pasimatys, ir darbe apie  nestuke.gif pranesti reikes... kazkaip nesugalvoju kaip tai padaryti doh.gif Tiesiog ateiti pas sefa ir pasakyti: as laukiuosi? blush2.gif su kolegem tai ka nors sugalvosiu, su jom lengviau bus tongue.gif
O kaip jus sefam pasaket? Ar izanga galvojot? Ar tiesiai sviesiai isrezet? ax.gif

Kai buvo 12 sav. pirmiausiai nunesiau pazyma personalui, palikau kopija. Tada grizau ir parasiau sausa oficialu laiska el. pastu vadovui, kad laukiuosi ir planuoju iseiti tada ir tada atostogu. Nemoku as kalbeti, o ir nervintis maziau reikejo parasius. Paskui kita laiska issiunciau bendradarbiams, laisvesni. Buvo keletas atveju kai moretiskes darbe su pilvais vaiksto ir nieko nesako, o visi uz nugaros pletkina ir snibzdasi. Tai as nusprendziau pasakysiu kol dar pilvas nesimato. Ir is tikruju palengvejo. Visiems viskas aisku:) Kol kas niekas nepasikeite, kad pasakiau, gal tik lengviau pas gydytoja issiprasyti.
Atsakyti
Manau nuo 12 sav. jau galima, as pranesiau kai buvo 11 sav. smile.gif
Atsakyti
Na, mums jau virš 12 sav., bet darbe dar nesakiau niekam ax.gif Nors pilvukas matosi jau senokai, stengiuosi drabužėlius laisvesnius nešioti ax.gif
O kai pasakysiu vadovui, jis labai susinervins... Kažkaip neoficialioj aplinkoj su juo kalbėjom dar prieš kokį pusmetį, tai jis pasakė man "ką reiks daryti, kai tu išeisi į dekretą?..."... ir tai sakė su toookiu nusivylimu... aš įmonėje vienintelė dirbu tokį darbą, nebūtų kam mane pakeisti - reiktų ieškoti naujo žmogaus...

o ir darbas mano pusiau ofisinis, pusiau lakstymai pas klientus... ir dar "tampantis" laptop'ą... taigi dabar kai kurių savo darbo funkcijų nebevykdau, nes... laptop'o tampytis nebegaliu verysad.gif per sunku man, o ir ginė uždraudė bet ką šiek tiek sunkesnio nešti... unsure.gif

spėju, jau greit reiks vadovui pranešt...
kai tik morališkai prisiruošiu...
Atsakyti
QUOTE(zole @ 2010 01 24, 06:56)
Nu bet kaip baisu skaityt, kad moteris vos ne kalta turi jaustis kad ji laukias leliuko wub.gif baisu...bet cia Lietuva...cia lietus lyja... verysad.gif

ne tik lietuvoje taip yra... doh.gif

QUOTE(Neraitė @ 2010 01 26, 11:34)
Aš pranešiau kai buvo 17-a savaitė ir jau nebegalėjau to slėpti. Nors viskas darbe gerai buvo, bet nuojauta sakė, kad reikia laukt kiek galima ilgiau. Visas "smagumas" prasidėjo kai buvo 20 savaičių. Pirma apkrovė darbais, nešiausi net namo, kad tik viską spėčiau. Paskui liepė dirbt be pietų pertraukos, o mano darbas su klientais, todėl pavalgyti ne per pertrauką nėra galimybės, todėl atsisakiau. Na ir tada žinoma buvo padaryta tokia atmosfera, kad po trijų savaičių atsidūriau ligoninėje su gresenčiu persileidimu ir visą likusį laiką iki dekretinių sėdėjau namie su biuleteniu  doh.gif

niu cia tai istorija... tikiuosi istorija baigesi laimingai... matau turi sunyti 4u.gif tokiu bosu dar turbut paieskoti reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE([fillette] @ 2010 03 03, 22:57)
ne tik lietuvoje taip yra...  doh.gif

bet kokiu atveju labai gaila...kur tai bebutu verysad.gif
Atsakyti
Aš savo vadovybei pasakiau apie 12 savaitę, nes ji manęs tiesiai šviesiai paklausė. Nors planavau temti kiek įmanoma ilgiau. Kolegoms nesakiau tol kol patys nepamatė mirksiukas.gif Na vienu žodžiu neskubėjau.
Atsakyti