Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

Aš pasisakiau direktorei kai buvo 15 sav., na ji stengėsi gražiai sutikti tą žinią, bet mačiau, kad tikrai nebuvo patenkinta.Nelabai man patiko, kad ji pasakė ir kitom kolegėm, manau, kad tai jau buvo mano reikalas.Dabar ta žinia plinta kaip pletkas, tai nelabai yra malonu...
Atsakyti
QUOTE(r-a-s-a @ 2010 03 10, 16:06)
Aš pasisakiau direktorei kai buvo 15 sav., na ji stengėsi gražiai sutikti tą žinią, bet mačiau, kad tikrai nebuvo patenkinta.Nelabai man patiko, kad ji pasakė ir kitom kolegėm, manau, kad tai jau buvo mano reikalas.Dabar ta žinia plinta kaip pletkas, tai nelabai yra malonu...

tas mane labiausiai ir uzknisa,kol nepasakiau darbovieteje zinojo tik kelios mano pazistamos del mano nestumo,bet kai isgirdau is vienos koleges jog ji zino,tai supratau kad zino ir daug daugiau kolegu,tada ir nusprendziau pasakyt valdziai jog is kitu neisgirstu ir neziuretu kreivai.mums dziaugsmas,kazkam darbas,o kazkam tik liezuviu paplakt.nors mano mama sakydavo,kad kuo ilgiau kiti nezinos jog laukiesi tuo geriau vaikeliui.
Atsakyti
As pasakiau, kai 3 menesiai buvo, iki tol niekas darbe nezinojo 4u.gif Sureagavo gerai, mat dirbu moteriskam kolektyve, ir dirbu gam ilgai, tai kaip ir normalus reikalas buvo smile.gif
Atsakyti
Aš dirbu mokykloje mokytoja. Pilvelis pradėjo augti kaip "ant mielių", taigi ir matytis pradėjo, jau mokiniai pradėjo šnabždėtis, bet man tai tas pats, tai yra mano reikalas. Kolegos dar tik nužiūrinėja, bet tik vienas kitas prieina ir pasveikina biggrin.gif Direktorius dabar biuletenyje, tai kai grįš ir pasakysiu, bet manau jau žinos, nes jo žmona irgi dirba mokykloje ax.gif
Atsakyti
siandien susimasciau g.gif siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose su pirmu vaiku(pasirasiau 3metams,dukrytei dar tik 1,7metai),po poros menesiu turiu iseiti i dekreta su antru vaiku,ar as privalau pranesti darbovietei is anksto?
Atsakyti
Manau, kad reikėtų. Nes juk būsi ilgiau su antru, nei kad su pirmu. Darbovietė tai turėtų žinoti. smile.gif

Aš savo darbovietėje pranešiau, kad mes ketiname susilaukti vaiko. Dar jokio nėštumo nebuvo. Pagal taisykles aš privalau įspėti iš anksto. smile.gif Po kiek laiko (kai jau buvo 6sav.) pranešiau, kad jau ir laukiuosi. smile.gif
Mano toks darbas, kad galiu dirbti ir namuose, ir darbe, tai sutarėm kad į dekretą neisiu, o tik pirmą mėnesį pasiimsiu atostogas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 03 14, 11:12)
siandien susimasciau g.gif siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose su pirmu vaiku(pasirasiau 3metams,dukrytei dar tik 1,7metai),po poros menesiu turiu iseiti i dekreta su antru vaiku,ar as privalau pranesti darbovietei is anksto?

mano padetis labai panasi i tavo,as i savo darboviete eisiu dar pries dekreta manau kad reikia ispeti anksciau kad paskui soko negautu biggrin.gif tik idomu gal yra koks istatimas kad mes privalom ispeti anksciau,kad paskui bedos neturetume g.gif
Atsakyti
QUOTE(spongebob @ 2010 03 14, 16:05)
mano padetis labai panasi i tavo,as i savo darboviete eisiu dar pries dekreta manau kad reikia ispeti anksciau kad paskui soko negautu biggrin.gif tik idomu gal yra koks istatimas kad mes privalom ispeti anksciau,kad paskui bedos neturetume g.gif

vat ir man tas labai idomu g.gif
Atsakyti
Darbdaviui pranešiau labai greitai, būdama nėštumo 2 mėnesyje , kad paskiau nebūtų reiškiamas nepasitenkinimas, kad anksčiau nepasakiau. O dar ir todėl anksčiau pasakiau, kad ieškotų žmogaus vietoj manęs, nes planavau ir kasmetinių atostogų 2 mėn. pasiimti prieš dekretą. Jei vėliau būčiau pasakius, tai...būtų sakę: "Ko iškart nesakai, krizės metu".
Atsakyti
as irgi anksti pasakiau, man dar tik 4 nestumo savaites buvo, kadangi visiems sakeme tai nenorejau, kad is aplinkiniu isgirstu
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 03 22, 14:41)
Darbdaviui pranešiau labai greitai, būdama nėštumo 2 mėnesyje , kad paskiau nebūtų reiškiamas nepasitenkinimas, kad anksčiau nepasakiau..............

O ar darbdaviams svarbu darbuotojų nepasitenkinimas, kai, tarkim, pasako apie algos sumažinimą nuo kito mėnesio arba apie atleidimą prieš dvi dienas įspėja? g.gif

Sorry, bet nesuprantu tokio dalyko doh.gif Nematau tikslo sakyti taip anksti, juolab, kad iki 4-to mėnesio net artimiesiems dauguma nesako ax.gif
Atsakyti

12 sav. laukiuos antro nestuke.gif tai kazkaip pilvukas auga greitai. lotuliukas.gif
Atsakyti