Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

As pasakiau vadovams 12sav smile.gif o kai kurie kolegos (vyrai) iki siol nustemba suzinoje sita naujiena doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KazlieneR @ 2010 01 24, 22:20)
Na mes savo artimiausiems zmonems is karto pasakem po pirmo apsilankymo pas gydytoja, t.y. kai buvo 4 sav.. O darbe tik kelios bendradarbes zino, bet jau nebeilgai paslepsiu, nes nors tik 8 sav., bet pilvukas jau pupso ir tai labai pasistebi, nes anksciau jokio pilvo nebudavo, kaikurie jau klausineja, bet tuos klausimus praleidziu pro ausis. Tai nusprendem su vyru kad kai bus 12 sav., tada pasakysiu virsininkui, nors jis jau dabar itaria. Bet nezinau kaip reaguos, nes pries Kaledas skele toki palinkejima, kad vos nenukritau, sako: "Linkiu tau visko, bet dar ne gyvybes po sirdim" o jau 4sav. gyveno mazylis. Zinau kad vadovas nenori manes prarasti kaip darbuotojos, bet jei kai suzinos, bus pastovus toks teroras "alia juokais" kaip megsta mano vadovas elgtis, tai nezinau kaip reiks iskesti iki galo. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai, nes apskritai paemus, tai labai geras zmogus yra, tiesiog nelabai isivaizduoja ka reiksia tureti vaiku ar ju laukti, ir klausimas ar kada nors supras, nes yra ne tos pakraipos kaip daugelis vyru.... 
Tai va, truputeli su nerimu laukiu, kada jau turesiu pasakyti, ipatingai po pastarosios savaites, aki vadovas labai buvo pasipiktines dviem bendrdarbemis, kurios pasieme bilietenius, nes vaikai serga...  sako: "kodel vyrai neima bilieteniu?"
Tai sakiau kai pranesinesiu, tai padarysiu per kavos pertraukele buhalterijoje, kada buna vien moterys ir trys tik vyrai: vadovas, pavaduotojas (normalus, maladec diedas) ir dar toks be balso darbuotojas  Tai tikiuosi moterys apgins mane jei vadovas prades priekaistauti ar pulti...
Is kitos puses as suprantu vadova, jis nenori prarasti gero darbuotojo, tuo labiau kai man atejus dirbti i sita imone prie 2,5 metu, paradvimai padidejo ir metu planas buna įgyvendintas jau spalio pradzioje, nu bet bet gyvenimas yra gyvenimas... nepakeiciamu nera, tad pakeis ir mane smile.gif tuo labiau, kad jau po biski ruosiu paslapcia darbuotoja savo pamainai smile.gif aisku vadovui to nezinant smile.gif

Na va, paemiau ir pasakiau darbe visiems, labai labai bijojau, kaip jau minejau, bet pasielgiau taip: paprastai pas mus yra tradicija gerti karva visiems kartu, na tai buvo kavos pertraukele, as nupirkau torta, visi susirinko, o as taip zaismingai sau parodziau nuotraukyte... na visi suregavo gerai, o vadovo veidas tik istyso... na bet kiek pagalvojes, apsidziauge ir viskas tvarkoje. Dabar visi labai lepina darbe, tai taip smagu. smile.gif
Atsakyti
Planavau pasakyti po 12 savaites. Bet per 6 savaite atejo vadove su planais vasarai, rugsejui..kad planuoja isvaziuozi ir kad mes neplanuotum savo atostogu...
Tai nusprendziau pasakyti anksciau, buvo netgi baisu ax.gif . Tai pasakiau per 8 savaite 4u.gif . Vadove apsidziauge, ir sekancia minute jau pradejo galvot kas gali mane pakeisti ax.gif .
Atsakyti
pranesiau ir as praeita savaite,pasveikino mandagiai,nors ne sypsena veide buvo.
Atsakyti
Sveikos, pas mane tai patirtis liudna verysad.gif kai suzinojau, kad laukiuosi, buvai tooookia laiminga, iki 8 savaites jau daug zmoniu zinojo, 7 savaite pasisakiau darbe, kad neduotu sunkesniu darbu dirbti. Visi darbe prieme labai gerai, padare 'Risk Assesment', o kita savaite emiau ir persileidau verysad.gif kita karta tikrai niekam nesakysiu iki 12 savaites schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Eirida @ 2010 03 05, 00:30)
Sveikos, pas mane tai patirtis liudna  verysad.gif  kai suzinojau, kad laukiuosi, buvai tooookia laiminga, iki 8 savaites jau daug zmoniu zinojo, 7 savaite pasisakiau darbe, kad neduotu sunkesniu darbu dirbti. Visi darbe prieme labai gerai, padare 'Risk Assesment', o kita savaite emiau ir persileidau  verysad.gif  kita karta tikrai niekam nesakysiu iki 12 savaites  schmoll.gif

Uzjauciu verysad.gif zinau ka tai reiskia doh.gif , man pirmasis nestumas irgi baigesi persileidimu, artimiems pasakiau 5savaite ir po dvieju savaiciu persleidau,gerai kad darbe nieko nebuvau niekam sakius unsure.gif butu buve per daug skaudu, o tai nevisi zmones supranta kaip tu jautiesi ir klausineja poto visokiu nesamonu , uz tai kai antra karta pastojau 4u.gif seimos nariams pasakiau 12savaiciu, o darbe 15savaiciu ir tai buciau veliau sakius, jei butu nereikeja rasytis kada atostogu iseiti noresiu doh.gif , nes pries dekreta uzsirasyt norejau, o tiksliai nezinojau kada i ji eiti man reikes ax.gif , kadangi pas mane darbe bobu kolektyvas pagrinde tai kiek buvo pletku uz akiu doh.gif bet man nerupi nesamoningos zmoniu snekos tongue.gif
Atsakyti
Pranešiau apie nėštumą, kai buvau nestuke.gif apie 7-8 sav....nes darbas buvo susijęs su naktiniu budėjimu, tai kad nepervargti, gydytojas uždraudė...taigi teko anksčiau pranešti, nei planavau- apie 12-13 sav... ax.gif
Atsakyti
Apie pirmą nėštumą niekam nereikėjo pranešt, nes nedirbau dar, buvau studentė ax.gif Na, šeimos nariai sužinojo gana greit (jau nebepamenu kada, bet pačioj pradžioj nėštumo blush2.gif )
Apie antrą nėštumą "tempiau" iki "negalėjimo", t.y. iki kol pilvukas taip išryškėjo, kad buvo tiesiog nebepadoru jį slėpti ar meluoti, kai klausia... lotuliukas.gif (gal kokią 14-15 savaitę; tai gana greit išryškėjo g.gif )
O vat ką dabar daryt, tai nežinau g.gif doh.gif Esu vis dar antrojo vaikelio priežiūros atostogose..., šefas vis klausinėja, kada grįšiu... doh.gif Kol kas pasakiau, kad be rudens - niekaip (pribūriau visokių pasakų), tai žmogus laukia ant rudens... Kažkaip labai nesmagu tai žinoti... blush2.gif Reiktų sukaupt visą drąsą ir rėžt "džiugią" žinią... lotuliukas.gif Tik jaučiu, kad - oi, kaip neapsidžiaugs darbe tai sužinoję... doh.gif Užtai ir tempiu vis dar...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitab: 05 kovo 2010 - 12:38
Darbe pasisakiau siandien, t.y. 16 savaiciu.
Pirma nestuma taip pat.
Atsakyti
Su siaubu laukiu tos akimirkos...ir taip kasdien visus atleisti zada, plesosi ir siauteja darbe, tai po tokios naujienos manau nepadekos uz "gera"zinia.Ypac, kai pora kartu is eiles as emiau biuleteni, nes mazyle sirgo...bet man kaip ir dzin, atleist negali, o pora meteliu nesuksiu sau galvos... lotuliukas.gif Po kokios geros savaites reiks pasiryzt...
Atsakyti
as buvau pasiryzus pasakyt kai bus kokia 14-15 saw,na jau tvirtesnis nestumas,bet kadangi jau nuo 5 saw nestumo tenka gulinet ligoninej tai anksti ir darbe suzinojo... smile.gif bet oij kokia valdzia nepatenkinta... g.gif o man tai dzin,man sveikata ir mazylis svarbiau uz viska smile.gif
Atsakyti
askazkaip planuoju ne anksciau 12 savaiciu pasakyti darbe..dar uosviai net nezino. laukiam kol ateis saugesnis periodas ir tada bus ramiau..
nes jei kas atsitiktu-neduok D..tai istverti gauja zmoniu butu sunku..
Atsakyti