Aš pasakiau, kai buvo 2 mėn., nes su vadovu buvom sutarę, kad pasakysiu anksčiau, jei apnėštėsiu, nes mano pakankamai atsakingos pareigos ir reikės laiko surasti naują žmogų. Tai sureagavo normaliai, tik įspėjau, kad nesakytų kitiems, nes dar pradės į mane žiūrėti kaip į kokią neįgalią, visaip lepinti ir popinti (taip jau buvo su viena nėštuke pas mus), o aš noriu būti normali darbuotoja, niekuo neišsiskirianti iš kitų.
QUOTE(light @ 2010 04 06, 07:56)
Aš pasakiau, kai buvo 2 mėn., nes su vadovu buvom sutarę, kad pasakysiu anksčiau, jei apnėštėsiu, nes mano pakankamai atsakingos pareigos ir reikės laiko surasti naują žmogų. Tai sureagavo normaliai, tik įspėjau, kad nesakytų kitiems, nes dar pradės į mane žiūrėti kaip į kokią neįgalią, visaip lepinti ir popinti (taip jau buvo su viena nėštuke pas mus), o aš noriu būti normali darbuotoja, niekuo neišsiskirianti iš kitų.
oi kaip mane besina tas popinimas.as irgi noriu buti normali darbuotoja,bet negaliu praeiti niekur visi tik klausineja visko.pas mus didelis kolektyvas labai,tai pavargstu nuo tu klausimu,klausineja ir tie su kuriais anksciau net nebendravau.o dar tas amzinas padejimas.as ne is tu kuri jau nebesusitvarko su savo darbo.nestumas ne liga

Šiandien pranešiau, 18-tą savaitę
Vadovas reagavo labai super, tik sveikino ir šypsojosi
Jis žiauriai myli vaikučius, be to, jo žmonelė antro laukiasi, tai gal dėl to jis toks "solidarus"

Pasakiau 3men.Gydytoja dar sake nesakyti, mat nei korteles uzvede dar,pilvuka skaudejo gan ilgai, ir tyrimus visus dariausi, dar atsakymu nezinau.Teko pasakyti, nes is anksto derina atostogas, mat per vasara turi isleisti visa kolektyva, o musu dirba gan daug.Prasiau sefienes niekam nesakyti, kol bus aisku, kad viskas gerai.Ta vos ne "zegnojosi", kad niekam nesakys, gerai kad pasakiau ir t.t.Kita ryta atejus supratau, kad visiems pasake...jausmelis nekoks.Kolege pasake, kad tik isejus pro duris ta griebe telefona skambint kokiu naujienu turi...Ir pikta, ir nemalonu.

QUOTE(elenuxus @ 2010 04 11, 18:30)
<...> Ta vos ne "zegnojosi", kad niekam nesakys, gerai kad pasakiau ir t.t.Kita ryta atejus supratau, kad visiems pasake...jausmelis nekoks.Kolege pasake, kad tik isejus pro duris ta griebe telefona skambint kokiu naujienu turi...Ir pikta, ir nemalonu. 

Fuj, kaip nemalonu

Na, pas mane darbe jau irgui visi žino, mums 18 savaičių

QUOTE(~Beauty~ @ 2010 04 12, 08:56)
Fuj, kaip nemalonu
Nesuprantu tokių žmonių... O dar moteris
Na, bent jau rengtis galėsiu išryškindama pilvuką, nes kol niekas nežinojo, stengiausi rengtis taip, kad pilvuko nepastebėtų

Aha, moteris, pati 3 vaikus turi...as irgi galvojau, kad supras.Bet dabar drasiai bus galima vaikscioti, kai jau visi zino

Pas mane darbe suzinojo pirmas direktorius, buvo 10 savaiciu. Dziaugiuosi kad taip anksti pasakiau, nes visiskai jau kitoks poziuris. Maziau darbo kruvio ir streso,kad sumazins atlyginimus arba atleis is darbo.
turiu jums klausima, apie darbo sutartis, gal kas zinos. dirbu pagal projekta, kuris pasibaigs kai vaikeliui bus puse metuku. kaip skaiciau terminuotas sutartis darbdaviai pataiso i neterminuotas motinystes atogu metu, o kaip bus mums? projektas baigsis, jo gi neprates... gal kas zino ar del to nenukentes gaunami pinigeliai

Teko pasakyti kai buvo 8 savaites, nes beveik 3 savaites turėjau nedarbingumą ir dėl stiprios toksikozės gulėjau ligoninėse, o kadangi aš pareigūnė pas mus viskas fiksuojama į spec. žurnalą, netgi ligos kodas rašomas

Pažymos būtinai reikia, jei nori būti rami, kad tavęs neatleis. Šiais laikais, kai taip sunku su darbais, o ir žmonės tokie pikti pasidarę, tai yra itin svarbu. Paparasčiausiai nueik pas savo ginekologę ir paprašyk, kad paruoštų tau pažymą, kurią neši į darbovietę. Gavusi pažymą, pirmiausia įteik tam asmeniui, kuris registruoja gaunamus dokumentus, palauk kol uždės atspaudą GAUTA ir t.t., t.y. užregistruos, ir būtinai pasidaryk sau kopiją. Jei tas registruojantis žmogus esi pati tu - kaip mano atveju
- bus dar lengviau: užregistruoji, pasidarai sau kopiją, dar vieną kopiją įsegi į gaunamų raštų segtuvą, o pažymos originalą padedi direktoriui ant stalo arba įteiki į rankas
Aš taip pat ketinu kitą savaitę prašyti pažymos, nors mums tik 6-ta savaitė
Tiesa, kol kas jos nesiruošiu įteikinėti direktoriui, bet nešiosiuos... Dėl viso pikto
O paskatino mane mano draugė, papasakojusi, kaip ir ką reikia daryti, ir aišku, mano kolegė, dirbanti kitame mieste... Vos prieš savaitę ji pati direktoriui pranešė apie savo 14 sav. nėštumą. Dėl pažymos patariau jai aš, nes negali žinoti, juk dirba mūsų darbovietėje gal tik koks pusmetis, ir dar tokie sunkūs laikai
Aš pati dirbu čia tik devynis mėnesius. Pamenu pokalbyje dėl darbo vienas šefų dar paklausė: o ar šeimos pagausėjimą planuojate?
Juk ir amžius pats tas, ir ištekėjusi... Sakiau, kad ne, o jis tik pratarė, kad niekas nėra apsaugotas: tik bac ir viskas
Na, bet į darbą priėmė ir dėl to labai džiaugiuosi
Kolektyvas pas mus - išskirtinai vyriškas, labai nedidelis, o kadangi dar ne taip seniai dirbu, tarpusavio santykiai dar nėra tokie šilti, kad nebijočiau pasidalinti savo džiaugsmu
Abu šefai tik kiek vyresni už mane, turi mažų vaikučių, bet man vis vien dar labai baisu pasakyti, ir juolab nesaugu
Lauksiu, kol praeis tas grėsmingasis pirmasis trimestras
O dar taip susiklostė, kad šioje įmonėje tik kažkada seniai seniai dirbo viena moteris, visuomet tik vyrai, o gaunasi taip: tik priėmė moteris į darbą - tos iš karto apsivaikavo
Aišku, čia nei mano, nei mano kolegės problema, o paprasčiausias sutapimas.
Bet kokiu atveju, kol kas dar laukiam, augam
, džiaugiamės ir jei viskas bus gerai, o viskas bus labai gerai
reiks kažkaip šliaužti iki direktoriaus stalo... Beje, mes visi sėdime viename kabinete
Teks matyt kažkur iš kabineto pasivėdėti arba palaukti, kol visi namo išsinešdins
ir bandyti išlementi
Prisipažįstu - bijau, bet dar turiu laiko
dar mes tik augam...

Bet kokiu atveju, kol kas dar laukiam, augam