Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

na as jau pasisakiau savo tiesioginiui vadovui. dirbu uzsienyje, viesbutyje -ten darbas verda doh.gif ten nors ir budamas atsakingas tik uz viena darba teks daryt dar daug daug kitu darbu (padeti kitam departamentui ir t.t) gali uzsilakstyti. blink.gif taigi pagal salies istatymus kai moteris pasisako kad ji laukiasi , kompanija turi sukurti tokias darbo salygas kurios tiktu nesciajai 4u.gif taigi nors dar tik 3 menesiukai neuzkalnu, nenoriu rizikuoti savo burbuliuku dirbdama uz 5 smile.gif
zinoma priklauso koks darbas-taciau pasisakius gal aplinkiniai supratingesni butu jusu nuovargiui, nuotaiku kaitoms ir pan? g.gif
Atsakyti
O aš irgi taip ramiai pasakiau, kad laukiuosi. Šefas visai irgi ramiai sureagavo. Pas mus natūralus dalykas yra nėštumas, nes praeitais metais išleidom 5 merginas į dekretą, o šiemet jau trys laukiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ddaivuse @ 2010 07 21, 16:24)
O aš irgi taip ramiai pasakiau, kad laukiuosi. Šefas visai irgi ramiai sureagavo. Pas mus natūralus dalykas yra nėštumas, nes praeitais metais išleidom 5 merginas į dekretą, o šiemet jau trys laukiasi smile.gif

kadangi esu vaiko priežiūros atostogose-tai pasakysiu tik apie 4 mėnesį... 4u.gif kai pagalvoju su pirmu kai laukiausi ir dirbau ir dabar, kai sūnų žiūriu-tai ir nėštumas kitoks, be streso...nes kartais atrodydavo, kad kad ir nėščia, bet nelabai kam rūpėdavo, apart mane pačią...
Papildyta:
QUOTE(vasarė 75 @ 2010 07 01, 12:14)
tikrai ziauru, kai vienos mamos vidurki "pasikelia" nestumo metu ir dziaugiasi "prasisukusios", del to kitoms mamoms, kurios visa laika dirbo saziningai ir uzdirbo nemazus pinigus ikale ''lubas"

man tai gėda būtų prašyti, kad pakeltų vidurkį...gi nėščia netampa darbingesnė-anaiptol, ji gali nueiti ir dažniau užkąsti ir į tualetą bėga daugiau, nėštukei daugiau leidžiama nestuke.gif nors ne visi kolektyve suprasdavo, kodėl viena nėštukė vis valgė ir valgė, bet jai buvo toks poreikis ir jei neužkąsdavo tai labai jai bloga būdavo...
Atsakyti
QUOTE(Jolancik @ 2010 07 01, 21:03)
Mums 11 savaiciu, kaip manote ar jau laikas pranesti?  g.gif

manau jau kaip ir galima butu zinoma jei yra noras tam smile.gif as pati pasakiau po 12sav.nestumo nes norejau kad zmogus zinotu ir pradetu ieskoti dairytis mano pamainos o ir pradejo matytis pilvelis.o jei dar noro nera,manau dar galima ir palaukti,kol pats pilvelis neisryskes bigsmile.gif tai cia jau nuo jusu priklauso daugiau ir beabejo koks yra darbdavys.tikesimes jis pas jus tolerantiskas mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes, o kaip cia man reiktu daryt, man 22m ir as dirbu padaveja restorane.kada man reiktu pasakyti, kad esu nescia, nes siaip ten darbas gan sunkus... ir kaip reiktu tartis del dokumentu tvarkymo iseinant dekretiniu atostogu, turiu omoni, kad gauciau didesne pasalpa, nes db gaunu minimuma... vat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrepm @ 2010 07 31, 22:31)
sveikutes, o kaip cia man reiktu daryt, man 22m ir as dirbu padaveja restorane.kada man reiktu pasakyti, kad esu nescia, nes siaip ten darbas gan sunkus... ir kaip reiktu tartis del dokumentu tvarkymo iseinant dekretiniu atostogu, turiu omoni, kad gauciau didesne pasalpa, nes db gaunu minimuma... vat ax.gif

Na jai darbas tikrai sunkus reikia pranešti anksčiau,nes žinau tikrai kam tai baigėsi liūdnai. Reikia save pasisaugoti.O dabar kaip čia su tais didesniais pinigėliais nežinau,mat skaičiuoja kažkaip 1 metų uždarbį atrodo?
Aš pasakiau savo vadui kai man buvo 16 sav. nes truputi jau matytis pradėjo tai nutariau pasisakyti
Atsakyti
o kaip elgtis tokioje situacijoje? doh.gif
tik isidarbini i nauja vieta, per darbo pokalbi darbdavys klausia ar neplanuoji artimiausiu laiku seimos, vaiku, nes nori tureti darbuotoja ilgam, pasakai , kad neplanuoji (nes ir neplanuoji, bet juk nuo to 100proc.neapsisaugosi) ir capt suzinai, kad laukiesi.... doh.gif lyg tycia...
geriausias variantas paciai iseiti is darbo ar kaip? nes darbdavys pagalvos, kad va specialiai isidarbinai zinodama, jog laukiesi, tai kaip ziures i tave, kaip pasitikes?....

kaip manote?
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2013 05 26, 10:46)
o kaip elgtis tokioje situacijoje? doh.gif
tik isidarbini i nauja vieta, per darbo pokalbi darbdavys klausia ar neplanuoji artimiausiu laiku seimos, vaiku, nes nori tureti darbuotoja ilgam, pasakai , kad neplanuoji (nes ir neplanuoji, bet juk nuo to 100proc.neapsisaugosi) ir capt suzinai, kad laukiesi.... doh.gif  lyg tycia...
geriausias variantas  paciai iseiti is darbo ar kaip? nes darbdavys pagalvos, kad va specialiai isidarbinai zinodama, jog laukiesi, tai kaip ziures i tave, kaip pasitikes?....

kaip manote?

Pirmiausia, darbdavys NEGALI atsisakyti primti i darba del to, kad planuoji vaikus. Ir seip, darbdaviai turetu buti atsargesni su asmenininio pobuzdio klausimais. Siulyciau, tikrai paciai neiseiti si darbo. Ne veltu Darbo kodekse yra nesciosioms numatytos garantijos. As pateikciau darbdaviui pazyma apie nestuma ir bandyciau su juo nuosirdziai paklbeti, kad jokiu cia pasleptu uzmaciu nebuvo smile.gif, noriu dirbti, patinka, megstu, jis puikus vadovas is kurio noretum mokytis ir mokytis, ir bla, bla. Tikiuosi, kad ramiai atidirbsit iki nestumo ir gimdymo atostogu.
Atsakyti
QUOTE(anj @ 2013 05 26, 13:47)
Pirmiausia, darbdavys NEGALI atsisakyti primti i darba del to, kad planuoji vaikus. Ir seip, darbdaviai turetu buti atsargesni su asmenininio pobuzdio klausimais. Siulyciau, tikrai paciai neiseiti si darbo. Ne veltu Darbo kodekse yra nesciosioms numatytos garantijos. As pateikciau darbdaviui pazyma apie nestuma ir bandyciau su juo nuosirdziai paklbeti, kad jokiu cia pasleptu uzmaciu nebuvo smile.gif, noriu dirbti, patinka, megstu, jis puikus vadovas is kurio noretum mokytis ir mokytis, ir bla, bla. Tikiuosi, kad ramiai atidirbsit iki nestumo ir gimdymo atostogu.

esme ta, kad dar tik priime i darba, dar net nedirbau jame doh.gif dar tiksliai nezinau ar laukiuos, bet veluoja mm, ir galvoju lyg tycia doh.gif tai bent jau as masciau , kad tokiu atveju gal pati pasiprasyciau atleidziama? nes visu pirma dekretiniu vistiek negauciau, nes paskutinius 3 metus nedirbau, o ir darbdavys, darbuotojai ka apie mane galvotu? tik atejau dirbt, po keliu menesiu jau su pilvu... doh.gif
pagal mane jokio tikslo tame darbe nebutu likti..? suprasciau dar dekretinese kad pinigelius gaut, o dabar...?
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2013 05 26, 15:07)
esme ta, kad dar tik priime i darba, dar net nedirbau jame doh.gif dar tiksliai nezinau ar laukiuos, bet veluoja mm, ir galvoju lyg tycia doh.gif  tai bent jau as masciau , kad tokiu atveju gal pati pasiprasyciau atleidziama? nes visu pirma dekretiniu vistiek negauciau, nes paskutinius 3 metus nedirbau, o ir darbdavys, darbuotojai ka apie mane galvotu? tik atejau dirbt, po keliu menesiu jau su pilvu... doh.gif
pagal mane jokio tikslo tame darbe nebutu likti..? suprasciau dar dekretinese kad pinigelius gaut, o dabar...?

Na, nezinau. Siulyciau maziau sukti galva ir eiti dirbti, juolab nesate tikra del nestumo. Pati minejote, kad 3 metus nedirbote, tai manau papildomas darbo stazas ir profesine patirtis tikrai nepamaisys.
Kiek supratau drabo sutartis sudaryta, tad darbo sutarciai nutraukti galioja bendra tvarka: saliu susitarimu, darbuotojo pareiskimu ispejus pries 14 d.d. ir t.t. Nebent, kazko DK neuzkabinau del darbo sutarties nutraukimo, kai darbuotojas dar napradejo dirbti.
Atsakyti
Sveikos, būsimos mamytės 4u.gif

baisiai aktualus klausimas - kada sakote/sakysite darbdaviui apie nėštumą?
Mums dar tik 7 savaitės, kaip ir nereikėtų skubėti pasakyti, bet labai norėčiau...
Kaip jūs elgiatės?
Atsakyti
Vinipoo, nepatingėkite pasiskaityti šią temą 4u.gif Pamatysite, kad patirčių ir nuomonių yra visokių ir vienareikšmiško atsakymo Jums tikrai niekas negali duoti.
Atsakyti