Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

Pranešti darbdaviui geriausiai po apsilankymo pas daktarę,būtų šaunu atnešti pažymą kuri patvirtinama apie nėštumą,bet nebūtinai .užtenka žodiško pasakymo,nes normalus direktorius supranta ,vistiek teks ieškoti kito darbuotojo,problemos tikrai nematau,gal greičiau nepagrystos nėščiūjų baimės,o kuo ankščiau pranešite tuo jums pačioms bus lengviau... cool.gif
Papildyta:
QUOTE(joRytė @ 2010 05 07, 14:14)
su pirmu pasakiau kai 9sav buvo, o su antru dar nepranesiau, nors reikia jau paskambint ir pranest kad is vieno dekreto i kita eisiu.......ale kaip baisu...

Geriau iš vieno dekreto į kitą eiti,darbdaviui jokios reikšmės jau nesudaro,visgi pagal įstatymą 3 metus galima sėdėti namuose su vaiku,tai ir gimdykite kol turit galimybę... thumbup.gif
Atsakyti
Merginos gal susidūrusios būsit? Ar gali nėščiai keisti darbo sutartį, tiksliau mums žada padaryti vietoj pilno etato pusę. Žinau kad atleisti negali,bet ar gali sumažinti etatą? Nes gauti dekretines poto 90pros. nuo 400lt nelabai norėtusi unsure.gif
Ir dar noriu paklaust, gal kas dirbate netame pačiame mieste,negu valdžia? Nes aš dirbu viename mieste parduotuvėj, o visa valdžia kitame mieste, tai pažymas ir prašymus visus faksuojam, o originalus perduodam per vairuotuojus. Tai kam man reiktų siusti pažymą dėl nėštumo? Ar buhalterei ar direktoriui? 4u.gif
Atsakyti
mano kolegos angsti patys suprato kad laukiuosi, na o darbdaviui pasakiau apie 15 sav
Atsakyti
QUOTE(kristuliek @ 2010 06 13, 13:31)
Merginos gal susidūrusios būsit? Ar gali nėščiai keisti darbo sutartį, tiksliau mums žada padaryti vietoj pilno etato pusę. Žinau kad atleisti negali,bet ar gali sumažinti etatą? Nes gauti dekretines poto 90pros. nuo 400lt nelabai norėtusi  unsure.gif
Ir dar noriu paklaust, gal kas dirbate netame pačiame mieste,negu valdžia? Nes aš dirbu viename mieste parduotuvėj, o visa valdžia kitame mieste, tai pažymas ir prašymus visus faksuojam, o originalus perduodam per vairuotuojus. Tai kam man reiktų siusti pažymą dėl nėštumo? Ar buhalterei ar direktoriui?  4u.gif

nesciai tikrai sutarties keisti negali schmoll.gif istatymas draudzia. Siulau pasiskambinti vadovui ir jis pats pasakys, kam siusti pazyma mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai ilgokai saugojau savo pilvine paslapti. Imones savininkui pasakiau bunant 17 savaiteje, o visam kolektyvui - 18. Matyti, nera vieningo recepto, kaip reikia elgtis. Tad geriausia elgtis taip, kaip sirdis liepia wink.gif
Atsakyti
na mergytes su tuo pranesimu darbdaviui reike gerai pasvarstyti ,kad nepakenkti sau .Pas mus viena paprase geresnio darbo nes yra nestuke.gif pakelti savo vidurky tai kaip asove atgal tipo kiek uzsidirpsi tiek turesi ,kas nori uzsidirba bet juk nevisas turi sveikatos ziauru mega_shok.gif
Atsakyti
Manau, kad reikia pasakyti kuo anksciau, kad paskui spetu surasti darbuotoja ir ji apmokyti (bet cia ir nuo darbo priklauso), bet jei darbdavys su niekuo nesiskaito tai turbut nera reikalo jam anksti suzinoti...
Atsakyti
QUOTE(saulyte-x @ 2010 06 23, 19:09)
na mergytes su tuo pranesimu darbdaviui reike gerai pasvarstyti ,kad nepakenkti sau .Pas mus viena paprase geresnio darbo nes yra  nestuke.gif pakelti savo vidurky tai kaip asove atgal tipo kiek uzsidirpsi tiek turesi ,kas  nori uzsidirba bet juk nevisas turi sveikatos ziauru mega_shok.gif

tikrai ziauru, kai vienos mamos vidurki "pasikelia" nestumo metu ir dziaugiasi "prasisukusios", del to kitoms mamoms, kurios visa laika dirbo saziningai ir uzdirbo nemazus pinigus ikale ''lubas"
Atsakyti
Kol kas planuoju palaukti bent iki 13 savaiėlės, bet bus matyti kaip seksis nutylėti, nes jau dabar mano valgymo ypatumai ryčkiai pasikeitė blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš čia visai šviežia, ir pilvelis mano dar šviežias biggrin.gif Neišmąstau kaip elgtis darbe, nes ką tik baigėsi bandomasis laikotarpis kai perėjau į naują darbą ir nežinau kiek man atlyginimo pridės unsure.gif Galbūt sužinoję pridėtų daugiau, bet tai tik pirmasis mano nestuke.gif ir bijau, jog dar labai anksti ir visko gali būti...
Atsakyti
Mums 11 savaiciu, kaip manote ar jau laikas pranesti? g.gif
Atsakyti
mes planuojam vaikiuka su vyru, bet as iki 12 savaites minimum nesakyciau, o tempciau kiek imanoma ilgiau.
o as jau isivaizduoju boso israiska jei paskyciau kad laukiuos, kai mano kolege sake viena "kristu mano lygis jo akyse" biggrin.gif biggrin.gif jis kazkaip nesitiki kad as galiu pastoti, nors su vyru kartu 7metus,o vede 1metus doh.gif
jis toks nesupratingas pas mus, pavydus. schmoll.gif
Atsakyti