Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

une

kaip tu darai ta braskiu - pieno zele? Nes jauciu kad jau 'gyvu' braskiu atsivalgiau.
Atsakyti
vija, parasysiu veliau... dabar kaip tik nauja varianta sugalvota bandau biggrin.gif
Atsakyti
Siūlau labai paprastą ir skanų braškių pyragą 4u.gif Vakarienei pats tas ax.gif
Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 06 30, 09:32)
une

kaip tu darai ta braskiu - pieno zele? Nes jauciu kad jau 'gyvu' braskiu atsivalgiau.


vija, siandien kaip tik sugalvojau nauja (man) receptuka... sakes kaip skanu!
tai stai reikes:

pieniskam zele: 0,6 l pieno
1 varskes pakelio
1 indelio kondensuoto pieno
pakelio sausainiu , naudojau Selga thumbup.gif
4 saukstu zelatinos (ne tokiu kupinu , bet ir nenubrauktu, taip kaip pasiima ... smile.gif ) bet cia priklauso nuo zelatinos, kartais buna ,kad jos vos ne dvigubai rekomenduojamai normai reikia... blink.gif as dejau is permatomo pakelio tokio... ax.gif

uzpilas: braskes
truputelio cukraus

dariau taip: isbrinkinau, istirpinau zelatina, kol ji tirpo, uzkaitinau (bet neuzviriau ) piena, tada sudejau kondensuota piena, isplakiau.sudejau varske, vel gerai isplakiau, kad neliktu varskes gabaliuku. beplakdama supyliau zelatina. tada i desertinius indelius (ne is situs kur parodyta nuotraukoj biggrin.gif ) gabaliukais sulauziau po pusantro sausainio ir juos uzpyliau pieno plakiniu. i saldytuva porai valandu ... braskytes sudejau i plaktuva, jas truputi paspaudziau su saukstu ,kad atsirastu sulciu, tada plaktuvas geriau dirba, ir idejau truputi cukraus, kad nebutu rugstu, na bet cia velgi skonio reikalas... isplakiau tas braskes, gavosi tokia braskine tyrele/padaziukas wub.gif , be jokio gabaliuko... uzpyliau ant sustingusio zele ir skanavau... biggrin.gif tikrai labai skanu, o kaip gaivu thumbup.gif idedu pora nuotraukyciu, bet ju kokybe tai nelabai, tikiuosi nesukels nusivylimo biggrin.gif
pabandykit , labai liux thumbup.gif biggrin.gif

ai ziuriu dar visai normaliai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 30 birželio 2005 - 23:10
QUOTE(leduke @ 2005 06 22, 22:17)
1 litras jogurto,pakelis želė(jį ištirpinti stiklinėje karšto vandens)ir braškių.Viską išmaišyti ir padėt į šaldytuvą stingti-gaunasi lengvas desertas thumbup.gif

Va, lygiai tokį dariau, tik dar į formą paprastų lietuviškų sausainių pilaužiau, o ant viršaus braškes, dar banano turėjau ir jogurtą, sumaišytą su želė. Pasaka. wub.gif ir dar toks lengvas... rolleyes.gif
Atsakyti
Dariau taip pat vakar kaip ir Čika, bet š.... gavosi. Dabar ieskau priezasciu, kodel nepavyko.
Dejau puse pakelio lauzytu sausainiu (cia pagal Une), daug braskiu nepjaustytu, litra jogurto ir 40 g zelatinos.
Nu ir ka blink.gif -negaliu atpjauti to "torto", nes bepjaunant pradeda is tos mases kristi braskes, o tas sustinges jogurtas (kai is jo iskrenta braske) sudrimba kaip tesla (putra) kokia. Nu vienu zodziu....
Tai dabar sugalvojau 3 priezastis kodel taip galejo atsitikti:
1) per daug pridejau braskiu arba
2) per mazai zelatinos arba
3) reikejo braskes bent per puse perpjaut nes jos gana dideles, todel pjaustant ir iskrenta is tos mases sustingusios.

Va ir nesugalvoju-kuri cia priezastis itikinamiausia g.gif blink.gif . Ka manot?
Atsakyti
as kai darydavau-tai visada i atskirus desertinius indelius, nes man irgi nors ir tvirta ta zele budavo, bet graziai supjaustyti tikrai nepavykdavo... dar as pjaustydavau ketvirciais braskes, bet vistiek tas pat-skanu, bet vaizdo nelabai yra.. o man tas svarbu... dabar, kai vakar isbandziau ta receptuka, jokiu zele tortu tikrai nedarysiu, sitaip daug paprasciau ir be rizikos, kad kazkas nelabai gausis...
Atsakyti
As su braskemis torciuka gaminu.

Jei tingiu kepti biskvitus, paprasciausiai nusiperku parduotuveje. Jei netingiu - kepu biskvitus su kondencuotu pienu (forume recepta galima surasti).
Pertepimui naudojo jogurta. Paprastai perku 1l ir visa sunaudoju. O koks didelio skirtumo nera. Vaniles su citrinomis, su ananasais, persikais, zemuogemis ar kt. I jogurta ipilu zelatinos. Pertepu ir pridelioju braskiu. Ant torto virsaus pilu isplakta grietinele + cukrus, vanile, zelatina ir uzpilu ant torto virsaus. Virsuje apdelioju braskemis bei dar kt. uogomis. Gaunasi tikrai skanus torciukas thumbup.gif
Atsakyti
Paprasti lietuviški saisainiai (2 pakeliai), daug pjaustytų braškių, konservuotų persikų, bananas ir 900g jogurto, sumaišyto su 0.5l apelsinų želė ir 1.5pakelio želatinos. Viskas thumbup.gif Palaukti 2 val, kol stings šaldytuve!!!!! Linijom nepavojinga yahoo.gif Skrandukui wub.gif Kaip tik svečių turėjau, tai labai gyrė 4u.gif Braškės savo, tai visas torčiukas kainavo apie 10 litų blink.gif biggrin.gif Ir kaip greit padariau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2005 06 30, 14:03)
Siūlau labai paprastą ir skanų braškių pyragą 4u.gif  Vakarienei pats tas ax.gif
Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!

Išbandžiau šitą receptą vakar. Labai skanus essen.gif ir greit iškepa.
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 07 04, 08:21)
Išbandžiau šitą receptą vakar. Labai skanus  essen.gif ir greit iškepa.


Ir gaminti daug laiko nereikia ax.gif
Atsakyti
man skanu braškių šampano želė smile.gif
Atsakyti