une
kaip tu darai ta braskiu - pieno zele? Nes jauciu kad jau 'gyvu' braskiu atsivalgiau.
Siūlau labai paprastą ir skanų braškių pyragą
Vakarienei pats tas
Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!


Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!
QUOTE(vija @ 2005 06 30, 09:32)
une
kaip tu darai ta braskiu - pieno zele? Nes jauciu kad jau 'gyvu' braskiu atsivalgiau.
kaip tu darai ta braskiu - pieno zele? Nes jauciu kad jau 'gyvu' braskiu atsivalgiau.
vija, siandien kaip tik sugalvojau nauja (man) receptuka... sakes kaip skanu!
tai stai reikes:
pieniskam zele: 0,6 l pieno
1 varskes pakelio
1 indelio kondensuoto pieno
pakelio sausainiu , naudojau Selga

4 saukstu zelatinos (ne tokiu kupinu , bet ir nenubrauktu, taip kaip pasiima ...



uzpilas: braskes
truputelio cukraus
dariau taip: isbrinkinau, istirpinau zelatina, kol ji tirpo, uzkaitinau (bet neuzviriau ) piena, tada sudejau kondensuota piena, isplakiau.sudejau varske, vel gerai isplakiau, kad neliktu varskes gabaliuku. beplakdama supyliau zelatina. tada i desertinius indelius (ne is situs kur parodyta nuotraukoj





pabandykit , labai liux


ai ziuriu dar visai normaliai

QUOTE(leduke @ 2005 06 22, 22:17)
1 litras jogurto,pakelis želė(jį ištirpinti stiklinėje karšto vandens)ir braškių.Viską išmaišyti ir padėt į šaldytuvą stingti-gaunasi lengvas desertas 

Va, lygiai tokį dariau, tik dar į formą paprastų lietuviškų sausainių pilaužiau, o ant viršaus braškes, dar banano turėjau ir jogurtą, sumaišytą su želė. Pasaka.


Dariau taip pat vakar kaip ir Čika, bet š.... gavosi. Dabar ieskau priezasciu, kodel nepavyko.
Dejau puse pakelio lauzytu sausainiu (cia pagal Une), daug braskiu nepjaustytu, litra jogurto ir 40 g zelatinos.
Nu ir ka
-negaliu atpjauti to "torto", nes bepjaunant pradeda is tos mases kristi braskes, o tas sustinges jogurtas (kai is jo iskrenta braske) sudrimba kaip tesla (putra) kokia. Nu vienu zodziu....
Tai dabar sugalvojau 3 priezastis kodel taip galejo atsitikti:
1) per daug pridejau braskiu arba
2) per mazai zelatinos arba
3) reikejo braskes bent per puse perpjaut nes jos gana dideles, todel pjaustant ir iskrenta is tos mases sustingusios.
Va ir nesugalvoju-kuri cia priezastis itikinamiausia
. Ka manot?
Dejau puse pakelio lauzytu sausainiu (cia pagal Une), daug braskiu nepjaustytu, litra jogurto ir 40 g zelatinos.
Nu ir ka

Tai dabar sugalvojau 3 priezastis kodel taip galejo atsitikti:
1) per daug pridejau braskiu arba
2) per mazai zelatinos arba
3) reikejo braskes bent per puse perpjaut nes jos gana dideles, todel pjaustant ir iskrenta is tos mases sustingusios.
Va ir nesugalvoju-kuri cia priezastis itikinamiausia


as kai darydavau-tai visada i atskirus desertinius indelius, nes man irgi nors ir tvirta ta zele budavo, bet graziai supjaustyti tikrai nepavykdavo... dar as pjaustydavau ketvirciais braskes, bet vistiek tas pat-skanu, bet vaizdo nelabai yra.. o man tas svarbu... dabar, kai vakar isbandziau ta receptuka, jokiu zele tortu tikrai nedarysiu, sitaip daug paprasciau ir be rizikos, kad kazkas nelabai gausis...
As su braskemis torciuka gaminu.
Jei tingiu kepti biskvitus, paprasciausiai nusiperku parduotuveje. Jei netingiu - kepu biskvitus su kondencuotu pienu (forume recepta galima surasti).
Pertepimui naudojo jogurta. Paprastai perku 1l ir visa sunaudoju. O koks didelio skirtumo nera. Vaniles su citrinomis, su ananasais, persikais, zemuogemis ar kt. I jogurta ipilu zelatinos. Pertepu ir pridelioju braskiu. Ant torto virsaus pilu isplakta grietinele + cukrus, vanile, zelatina ir uzpilu ant torto virsaus. Virsuje apdelioju braskemis bei dar kt. uogomis. Gaunasi tikrai skanus torciukas
Jei tingiu kepti biskvitus, paprasciausiai nusiperku parduotuveje. Jei netingiu - kepu biskvitus su kondencuotu pienu (forume recepta galima surasti).
Pertepimui naudojo jogurta. Paprastai perku 1l ir visa sunaudoju. O koks didelio skirtumo nera. Vaniles su citrinomis, su ananasais, persikais, zemuogemis ar kt. I jogurta ipilu zelatinos. Pertepu ir pridelioju braskiu. Ant torto virsaus pilu isplakta grietinele + cukrus, vanile, zelatina ir uzpilu ant torto virsaus. Virsuje apdelioju braskemis bei dar kt. uogomis. Gaunasi tikrai skanus torciukas

Paprasti lietuviški saisainiai (2 pakeliai), daug pjaustytų braškių, konservuotų persikų, bananas ir 900g jogurto, sumaišyto su 0.5l apelsinų želė ir 1.5pakelio želatinos. Viskas
Palaukti 2 val, kol stings šaldytuve!!!!! Linijom nepavojinga
Skrandukui
Kaip tik svečių turėjau, tai labai gyrė
Braškės savo, tai visas torčiukas kainavo apie 10 litų
Ir kaip greit padariau







QUOTE(dute1 @ 2005 06 30, 14:03)
Siūlau labai paprastą ir skanų braškių pyragą
Vakarienei pats tas
Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!


Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!
Išbandžiau šitą receptą vakar. Labai skanus

QUOTE(Mally @ 2005 07 04, 08:21)
Ir gaminti daug laiko nereikia

man skanu braškių šampano želė
