Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Sophi @ 2012 10 31, 18:58)
Nesuprantu, kas užkliuvo g.gif

CZ ir W užkliuvo, t. y. lietuvinti į č ir v ar ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2012 10 30, 20:58)
[tam tikrą reiškinį] pateisinantys mitai ar mitai [tam tikram reiškiniui] pateisinti? Lygiaverčiai variantai? g.gif

Antras variantas gal net klaida gali būt unsure.gif
bendradarbiavimas blogyje; bendradarbiauja blogyje. Man regis, panašiais atvejais vietininkas nėra gerai g.gif Etikos srities tekstas.

Nesuprantu minties unsure.gif
yra ir išlieka moralės klausimu. Įnag. ar Vard.? Jei nekintamas būvis, pagal KP įnagininkas lyg ir vengtinas? g.gif

Taip.
Žmogus dėl jos gali išeiti iš kitų savo prigimtinių poreikių rato (= atsisakyti kitų savo prigimtinių poreikių? g.gif).

Nesuprantu minties unsure.gif
apsaugo nuo užsisklendimo asmeniniuose interesuose (= skatina neapsiriboti tik asmeniniais interesais? g.gif).

drinks_cheers.gif
laikymasis raidės (= laikymasis įstatymų? g.gif).

Iš DLKŽ:
raidė prk. : Įstatymo ~ės žiūrėti (griežtai laikytis įstatymų)

Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2012 10 31, 19:02)
CZ ir W užkliuvo, t. y. lietuvinti į č ir v ar ne ax.gif

Tai gal bendra taisyklė galioja - galima ir taip, ir kitaip? Ar čia vertinti kaip tradicinius asmenvardžius?

Kas šiaip geresnio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 31 spalio 2012 - 19:16
QUOTE(Sophi @ 2012 10 31, 19:15)
Tai gal bendra taisyklė galioja - galima ir taip, ir kitaip? Ar čia vertinti kaip tradicinius asmenvardžius?

Kas šiaip geresnio?

Tekstas istorinis, atsiminimai, yra cz, w, bet suabejojau, ar galiu palikt unsure.gif
Gerai tai, kad nieko bloga biggrin.gif kurį laiką buvau atitolusi nuo kalbinių dalykų, dabar vėl grįžtu cool.gif
Dar klausimas, kur pasiskaityti apie tai-šitai; šie-šitie vertinimą, t. y., koks skirtumas ar kas norma.
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 10 31, 19:22)
Tekstas istorinis, atsiminimai, yra cz, w, bet suabejojau, ar galiu palikt unsure.gif

Manu, kad gali palikt - čia juk originalo rašyba. Lenkams gal nėra išimčių ax.gif
Gerai tai, kad nieko bloga biggrin.gif kurį laiką buvau atitolusi nuo kalbinių dalykų, dabar vėl grįžtu cool.gif

Pakeitei darbą rolleyes.gif
Dar klausimas, kur pasiskaityti apie tai-šitai; šie-šitie vertinimą, t. y., koks skirtumas ar kas norma.

Pasiskaityti nežinau kur unsure.gif Mano nuomone tai, šie - pagrindinis normos variantas, šitai, šitie - šalutinis, o gal ir lygiaverčiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 10 31, 19:30)
Manu, kad gali palikt - čia juk originalo rašyba. Lenkams gal nėra išimčių ax.gif

Pakeitei darbą rolleyes.gif

Pasiskaityti nežinau kur unsure.gif Mano nuomone tai, šie - pagrindinis normos variantas, šitai, šitie - šalutinis, o gal ir lygiaverčiai rolleyes.gif

Ačiū, paliksiu 4u.gif

Ne, buvau tik laikinai pakeitusi cool.gif žodžiu, turėjau per daug veiklos, tai apleidau kalbą, bet džiaugiuosi, kad vis dar atsiranda kas nors, kas neleidžia ilgai atsipalaiduoti ir verčia galvelę pasukti rolleyes.gif

Suabejojau, nes radau taisyta iš to į šito, iš tai į šitai, o man irgi šitai būtų šalutinis variantas, bet kai pati paantrinai, tai iš karto ramiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 10 31, 18:41)

QUOTE(Sophi @ 2012 10 31, 19:15)

aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 06 lapkričio 2012 - 14:55
Sveikos, vėl laukiu jūsų patarimų ax.gif

Tekstas skirtas aptarti [ko] poveikiui, kuriuo <...>. Taisyklingai turbūt būtų skirtas poveikiui aptarti, bet po to dar eina kuriuo ax.gif O jei tiesiog taip: Tekste aptariamas [ko] poveikis, kuriuo <...>? g.gif

praturtinti savo patirtį? Galima vartoti ar geriau praplėsti savo patirtį? g.gif

kūrinys gali tapti žinių ar patirties perteikėju; kūryba gali būti patirties nešėja (perteikėja); patikimiausia patirties perteikėja laiko [tam tikrą] kūrybą. Visais šiais atvejais turbūt negerai priesaga -ėjas (ne asmuo)? g.gif

visur randasi tylios, lėtos, „mažakalbės“ kūrybos. Iš pradžių maniau, kad dgs., bet čia vis dėlto Kilm. Man regis, visai nereikalingas. Taisyti į Vard.: visur randasi tyli, lėta... kūryba? g.gif

į tradicijos rėmus netelpantys (= tradicijos rėmus peržengiantys? g.gif už tradicijos ribų išeinantys? g.gif). Nors LKŽ yra pavyzdys netelpa į ... rėmus.

chaosą, nedarną atitaisanti veikla. Išeitų, kad vėl atkuriamas chaosas, nedarna g.gif Gal naikinanti?

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2012 11 13, 14:58)

Tekstas skirtas aptarti [ko] poveikiui, kuriuo <...>. Taisyklingai turbūt būtų skirtas poveikiui aptarti, bet po to dar eina kuriuo ax.gif O jei tiesiog taip: Tekste aptariamas [ko] poveikis, kuriuo <...>? g.gif

nesikabinčiau...

praturtinti savo patirtį? Galima vartoti ar geriau praplėsti savo patirtį? g.gif

palikčiau...

kūrinys gali tapti žinių ar patirties perteikėju; kūryba gali būti patirties nešėja (perteikėja); patikimiausia patirties perteikėja laiko [tam tikrą] kūrybą. Visais šiais atvejais turbūt negerai priesaga -ėjas (ne asmuo)? g.gif

sutikčiau

visur randasi tylios, lėtos, „mažakalbės“ kūrybos. Iš pradžių maniau, kad dgs., bet čia vis dėlto Kilm. Man regis, visai nereikalingas. Taisyti į Vard.: visur randasi tyli, lėta... kūryba? g.gif

aš irgi būčiau už vardininką, bet jei ten tik dalis tos kūrybos...

į tradicijos rėmus netelpantys (= tradicijos rėmus peržengiantys? g.gif už tradicijos ribų išeinantys? g.gif). Nors LKŽ yra pavyzdys netelpa į ... rėmus.

o tiesiog netradiciniai pernelyg paprasta?

chaosą, nedarną atitaisanti veikla. Išeitų, kad vėl atkuriamas chaosas, nedarna g.gif Gal naikinanti?

kaip ir taip... tada naikinanti, šalinanti...

Atsakyti
Sveikos, redaktorės,

kažkada rimtai dirbau redaktore, o dabar - tik truputį. Ėmiau dairytis darbo ir pagalvojau, kad reikia prisistatyti leidykloms. Paskaitinėjau jūsų temą, kur rašėt, kiek moka redaktoriams, ir pasibaisėjau. 125 Lt už spaudos lanką - daug?! Aš skaičiuoju standartiniais puslapiais (1700 spaudos ženklų be tarpų), tai už vieną puslapį išeina 5,9 Lt. Kai dirbau maždaug prieš 10 metų, įsidėmėjau, kad 2-3 Lt buvo mokami už korektūrą, o nuo 5 iki 10 ar net 12 Lt už redagavimą. Tai 7 Lt buvo visai nedidelis užmokestis (tiesa, aš dirbau pagal darbo sutartį už fiksuotą atlyginimą, tai šitas kainas žinau tik iš nuogirdų). Noriu pasakyti, kad turint omenyje, kiek viskas pabrango, infliaciją ir pakeltus kitų sričių atlyginimus, dabar redaktoriams turėtų mokėti 10-20 Lt. Juk darbas yra sunkus, ypač redaguoti verstus tekstus.

Net suabejojau, ar kreiptis į leidyklas. Kaip jūs ir dirbate?
Atsakyti
QUOTE(Riina @ 2012 11 13, 20:52)
Sveikos, redaktorės,

kažkada rimtai dirbau redaktore, o dabar - tik truputį. Ėmiau dairytis darbo ir pagalvojau, kad reikia prisistatyti leidykloms. Paskaitinėjau jūsų temą, kur rašėt, kiek moka redaktoriams, ir pasibaisėjau. 125 Lt už spaudos lanką - daug?! Aš skaičiuoju standartiniais puslapiais (1700 spaudos ženklų be tarpų), tai už vieną puslapį išeina 5,9 Lt. Kai dirbau maždaug prieš 10 metų, įsidėmėjau, kad 2-3 Lt buvo mokami už korektūrą, o nuo 5 iki 10 ar net 12 Lt už redagavimą. Tai 7 Lt buvo visai nedidelis užmokestis (tiesa, aš dirbau pagal darbo sutartį už fiksuotą atlyginimą, tai šitas kainas žinau tik iš nuogirdų). Noriu pasakyti, kad turint omenyje, kiek viskas pabrango, infliaciją ir pakeltus kitų sričių atlyginimus, dabar redaktoriams turėtų mokėti 10-20 Lt. Juk darbas yra sunkus, ypač redaguoti verstus tekstus.

Net suabejojau, ar kreiptis į leidyklas. Kaip jūs ir dirbate?

Kainos kyla, bet tik ne už darbą smile.gif Už spaudos lanką 'ant popieriaus' 100 Lt yra tikrai daug 4u.gif arba, pasakysiu kitaip, tokį pasiūlymą gauti galima labai retai, dažnai tenka tenkintis kur kas mažesniais 'honorarais' cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2012 11 13, 14:58)

Parašysiu savo nuomonę kt. dieną - šiandien man galva nedirba wacko.gif

QUOTE(AŠA @ 2012 11 13, 21:00)
Kainos kyla, bet tik ne už darbą smile.gif Už spaudos lanką 'ant popieriaus' 100 Lt yra tikrai daug 4u.gif arba, pasakysiu kitaip, tokį pasiūlymą gauti galima labai retai, dažnai tenka tenkintis kur kas mažesniais 'honorarais' cool.gif

Tada suprantu, kodėl manęs už 125 Lt nesamdė cool.gif Bet ar verta dirbt už mažiau nei 100 Lt ant popieriaus g.gif Nebent jei tik kablelius sudėt reikia, nes jei rimtai dirbt, tai ar savęs negaila unsure.gif Grašiai visiški išeina cool.gif Ar čia man su galva negerai doh.gif Niekas nedžiugina paskutiniu metu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 11 13, 21:40)
Tada suprantu, kodėl manęs už 125 Lt nesamdė cool.gif Bet ar verta dirbt už mažiau nei 100 Lt ant popieriaus g.gif Nebent jei tik kablelius sudėt reikia, nes jei rimtai dirbt, tai ar savęs negaila unsure.gif Grašiai visiški išeina cool.gif Ar čia man su galva negerai doh.gif Niekas nedžiugina paskutiniu metu unsure.gif

Na, nežinau, kai vienur, kitur, trečiur, dešimtur rašai ir atsakymo jokio arba, geriausiu atveju, išgirsti "ačiū, bet jūsų patirties mums nepakanka", kai parašo kokia nors labai gera pažįstama ir pasako, kad yra darbas, bet už lanką - 20 Lt grynais, tai tada 100 'ant popieriaus' atrodo rojus. Galbūt man su galva negerai, nežinau, bet džiaugiuosi aš ir už 20 Lt gavusi - vis koks pliusas ateičiai į CV, kas kad į jį vis tiek nebus sureaguota... Įsitikinau jau ne kartą, kad pasiūlymai redaguoti gaunami tik per pažįstamus. Tokia mano patirtis. Džiugu, jei kažkam kitaip. Nelabai dėl to skaudinuosi, kol turiu kitą darbą, bet jei tai būtų vienintelis pragyvenimo šaltinis, tai greičiausiai būtų išgyvenimo arba vegetavimo šaltinis...
Sophi, kodėl liūdna? Priššventinė depresija? Ankstoka ax.gif Ar dalyvausi seminare?
Atsakyti