Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Sophi @ 2012 11 24, 21:32)
Vietovardžių žodyne nėra, o pagal taisykles būtų Remetė ir Mariaremetė 4u.gif
Tai, man rodos, labiau kaimai nei miestai smile.gif

Labai ačiū. Patikėsiu patyrusios redaktorės žodžiu.
Atsakyti
Labas vakaras,

atlikti abortą bet kuriame nėštumo laikotarpyje. Mano manymu, įnagininko reikėtų, bet atitaisė g.gif

jis vartojamas kaip atitikmuo kitam terminui – <...> (jis vartojamas kaip kito termino – <...> – atitikmuo? g.gif). Ar šiuo atveju gali būti ir Naud.?

Dėkui.
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(Vitalija @ 2012 11 29, 20:15)
Labas vakaras,

atlikti abortą bet kuriame nėštumo laikotarpyje. Mano manymu, įnagininko reikėtų, bet atitaisė g.gif

Čia nėra tas laikotarpyje, kuris yra DKK. J. Šukys į šitą irgi nelabai palankiai žiūri, bet KP netaiso.

Nors aš šitą sakinį rašyčiau taip:
atlikti abortą bet kuriuo nėštumo metu...
jis vartojamas kaip atitikmuo kitam terminui – <...> (jis vartojamas kaip kito termino – <...> – atitikmuo? g.gif). Ar šiuo atveju gali būti ir Naud.?

Ne, tik kilm.

Lauksim AŠOS įspūdžių iš seminaro rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 29 lapkričio 2012 - 20:34
QUOTE(Sophi @ 2012 11 29, 20:33)
Lauksim AŠOS įspūdžių iš seminaro rolleyes.gif

Aš čia biggrin.gif Įspūdžiai, kaip visada, patys geriausi, bet, matyt, senokai buvusi jau ten, tai nustebino auditorijos dydis... 72 asabos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 11 29, 20:41)
Aš čia biggrin.gif Įspūdžiai, kaip visada, patys geriausi, bet, matyt, senokai buvusi jau ten, tai nustebino auditorijos dydis... 72 asabos blink.gif

Oho kiek, o dar nepigūs tie kursai yra...

Ką įdomesnio papasakojo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 11 29, 20:49)
Oho kiek, o dar nepigūs tie kursai yra...

Ką įdomesnio papasakojo mirksiukas.gif

Pirmoj daly kalbėjom apie pertarus, štampus ir pan. - darėm praktines užduotis, antroj apie adaptavimą, kad kol kas redaktoriaus (arba autoriaus) teisė rinktis, kaip adaptuoti, irgi pavyzdžiai...
Atsakyti
Buvo kokių naujų minčių?
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 11 29, 21:01)
Buvo kokių naujų minčių?

net nežinau unsure.gif na, kad brūkšnio nereik bijot, nors jis ir gena lauk dvitaškį dažnai, kad adaptuot galima įvairiai, ir Gabrielle rašyti Gabrielle's, ir Gabriellės... Kad nors Naujasis Džersis valstija, o Njudžersis miestas (žodyne), nieko baisaus, jei parašysim Njudžeris su valstija ar Naujasis Džersis su miestu, na, esmė, kad kaip beparašysi, nebus klaida, svarbu, kad būtų bandyta adaptuoti ax.gif nes kol kas dar nėra bendros tendencijos ir taisyklių cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 11 29, 21:09)
kad adaptuot galima įvairiai, ir Gabrielle rašyti Gabrielle's, ir Gabriellės... Kad nors Naujasis Džersis valstija, o Njudžersis miestas (žodyne), nieko baisaus, jei parašysim Njudžeris su valstija ar Naujasis Džersis su miestu, na,

žinosim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 11 29, 21:14)

kažkodėl manau, kad ir taip žinojai biggrin.gif
kaip ir Sibelius, ir Sibelijus (dar nesutaria dėl joto)...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 11 29, 21:18)
kažkodėl manau, kad ir taip žinojai biggrin.gif
kaip ir Sibelius, ir Sibelijus (dar nesutaria dėl joto)...

Kad ne - ypač kad tie JAV miestai ir valstijos skirtingai vadinami tai visiška naujiena - niekada nebuvau užkliuvus unsure.gif

O dėl tokių kaip Gabrielle ar Maria esu sukus galvą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 11 29, 21:20)
Kad ne - ypač kad tie JAV miestai ir valstijos skirtingai vadinami tai visiška naujiena - niekada nebuvau užkliuvus unsure.gif

O dėl tokių kaip Gabrielle ar Maria esu sukus  galvą ax.gif

Buvo Merry, tai galima Meri, galima Merė
Jei kalbam apie Geitsus (Gates), tai Gatesų, ne Gates'ų, nes tariam gale -s.
Dar, pvz., Aleksandrą Nevskį enciklopedijose ir kt. oficialiuose leidiniuose galime rasti ir kaip Nevskį, ir kaip Neviškį, viskas gerai, o kaip dabar rašyt, kad būtų vienodai... geriausia abi formas biggrin.gif
Atsakyti