Įkraunama...
Įkraunama...

IUI, IVF... O gal poilsis?

QUOTE(Maidenana @ 2011 11 25, 12:57)
ir ka darysi? iui?

pirminis planas toks. žiūrėsiu, ką sakys g.gif reik dėl tų antikūnių spermoj išsiaiškinti, gal per echo ką pamatys, nes virš dviejų metų nežiūrėta, nu ir prl ne paskutinėj vietoj, kol nenumušiu, turbūt nėra ko ir prasidėt su iui.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 11 25, 14:04)
pirminis planas toks. žiūrėsiu, ką sakys g.gif reik dėl tų antikūnių spermoj išsiaiškinti, gal per echo ką pamatys, nes virš dviejų metų nežiūrėta, nu ir prl ne paskutinėj vietoj, kol nenumušiu, turbūt nėra ko ir prasidėt su iui.

zodziu - startuoji.
blem, man irgi reikia startuoti lauk is namu, bo neiseisiu. nuo 12 rosiuosi.
viskas, iseinu, ciau-kakau.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 11 25, 13:25)
zodziu - startuoji.
viskas, iseinu, ciau-kakau.

bandysiu.
čiau, braške
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 11 25, 13:28)
jam nebeatsistatys. jam pakilo del tamoxifeno, bet jo laikinas poveikis.
Ka gonalis duoda? Sperma. Daug sveikos spermos. Bet menesiui 800 lt. A, nu dar leidziamas su chorioniniu gonadotropinu. tai vyras sisiotu ant testo ir jis butu teigiamas. Tiesa, vis pigiau nei IUI su vaistais ir vizitais. (vakar vyras pradejo augimo hormona leistis. tai gal pageres kas nors).

Mes uz visus vyro tyrimus beveik tiek pat sumokejom doh.gif Tikiuosi, bent atras ka nors, ka bus galima gydyti. Daktaras tai optimistas, kalbejo apie IUI. Na as tai tikrai nebesitikiu, kad pavyks ant tiek pagerinti, bent jau per artimiausius kelis men. Tegu isvis nors kiek judriu buna ir iskart vaziuosim daryti IVF.

O jus tuos hormonus patys sau pasiskyrete ar gyd. rekomendavo?
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2011 11 25, 16:43)
Mes uz visus vyro tyrimus beveik tiek pat sumokejom  doh.gif Tikiuosi, bent atras ka nors, ka bus galima gydyti. Daktaras tai optimistas, kalbejo apie IUI. Na as tai tikrai nebesitikiu, kad pavyks ant tiek pagerinti, bent jau per artimiausius kelis men. Tegu isvis nors kiek judriu buna ir iskart vaziuosim daryti IVF.

O jus tuos hormonus patys sau pasiskyrete ar gyd. rekomendavo?

pas mus buvo labai paprasta. Z pasodino vyra ir iskamantinejo ir apziurejo. savaime aisku, kad padidejes estrogenas. ir tiek.
Atsakyti

sveikos,

QUOTE(Aivė @ 2011 11 24, 13:58)
Labai visom siulau taupyti laika ir priverst vyrus pasidaryti prostatos sekreto paseli.
Jo paemimo budas nera malonus, bet jei tik tiek jums truksta iki pilnos seimos - pasiaukokit. Jei randa, skiriami antibai, kurie labai sunkiai prasiskverbia i prostata, todel gydymas gali uztrukti.

o yra kokios nors indikacijos, kad jį reikia daryti? Ar tieisog profilaktiškai? O paėmimas... dabar galvoju, daryta vyrui ar ne g.gif paklausiu, ačiū už idėją.Bet kuriuo atveju, darėm viską, ką Ž siūlė ir dar patys pasiprašėm g.gif

QUOTE(Jautruolė @ 2011 11 25, 11:56)
Labukas!
Aš pirmąkart šitoje temutėje 4u.gif Pamačiau jūsų parašą-mūsų mergaitės skiriasi tik 3 dienomis-maniškė gimusi 09 16d. mirksiukas.gif Ir panašios bėdos kamuoja...Mes bandome jau 2,5m.padovanoti jai sesutę (šito net Dievuliuko vienąkart paprašė blush2.gif ), ir galvoju, ar nereikės ir mums ryžtis IUI.Kai paskaičiau, kad jums jau 11 kartų daryta, net širdį suspaudė, kiek iškentėta unsure.gif

sveika, užjaučiu, kad tenka čia lankytis 4u.gif O pirmosios ilgai laukėte? Mes jau laukaime 3 meus ir 3 mėn, kaip ir pirmos, mano dukrytė kasdien šneka apie sesutę, esu užtikusi vakare sėdinčią ant lovos ir ją kviečiančią wub.gif verysad.gif ,kartais paverkia, nuliūsta,kad jau turbūt nebeateis pas mus sesytė, o paskui vėl pradeda tikėtis, laukti...
Po dukrytės tik 3 IUI darėm.. bet kas iš to. Nieko jau nebežinau.

QUOTE(Maidenana @ 2011 11 25, 12:26)
per snora as likau be darbo, be buto. valstybe su snoru padare ta pati, ka jis padare musu kompanijai pries pusmeti. vienas prie vieno.

jo jo, as vat dabar kai praskridau su idealia IUI, tai 24 mln vyras turejo. O sita, kodel jam gonalio nesusileidus?

unsure.gif

o dėl gonalio..aš tik čia pirmą kartą apie tai išgirdau, man daug klausimų, ar jis tikrai gali padėti,kokia rizika, nežinau, man jau kažkaip.. girdžiau tamoxifeną pusmetį, jis tiap blogai nuo jo jautėsi, taip blogai..visi PMS ir klimaksai vienu metu, mūsų santykiai buvo žiauriai pašliję, nesusikalbėjom, visi aplinkiniai klausinėjo, kas jam yra.. o nauda kokia? Jokios... Aš taip bijau,kad suvarysiu jam sveikatą, rezultato nebus,o žalos bus daug.. nenormalu čia, vyrams šitie hormonai juk visiškai nenormalu, man rodos.. ai, nežinau..
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2011 11 27, 14:56)
sveikos,
o yra kokios nors indikacijos, kad jį reikia daryti? Ar tieisog profilaktiškai? O paėmimas... dabar galvoju, daryta vyrui ar ne g.gif  paklausiu, ačiū už idėją.Bet kuriuo atveju, darėm viską, ką Ž siūlė ir dar patys pasiprašėm g.gif

o dėl gonalio..aš tik čia pirmą kartą apie tai išgirdau, man daug klausimų, ar jis tikrai gali padėti,kokia rizika, nežinau, man jau kažkaip.. girdžiau tamoxifeną pusmetį, jis tiap blogai nuo jo jautėsi, taip blogai..visi PMS ir klimaksai vienu metu, mūsų santykiai buvo žiauriai pašliję, nesusikalbėjom, visi aplinkiniai klausinėjo, kas jam yra.. o nauda kokia? Jokios... Aš taip bijau,kad suvarysiu jam sveikatą, rezultato nebus,o žalos bus daug.. nenormalu čia, vyrams šitie hormonai juk visiškai nenormalu, man rodos.. ai, nežinau..

Labas,

Pas maniski viskas spermogramoje buvo normalu, isskyrus ta nulini judruma ir skystejima (pas ji nesuskystejo). Laukiam tyrimu ats. ziuresim ar ka nors ras. Pries 8 metus pas ji buvo nustatytas isisenejes prostatos uzdegimas (nors kazkokiu rimtesniu pozymiu jis nejaute, del to ir nesikreipe anksciau i gydytojus), ilgai teko gydyti, leisti antibiotikus, turbut del to pas ji ir suprastejo judrumas. Bent jau tokia visu gyd. versija... Gal dabar vel atsinaujino, jis sake, kad kartais gal ir jaucia silpnus pozymius.

Tiesa, Zilaitiene anksciau dar aiskino, kad pas ji vienoje puseje 2-3 laipsnio varikocele, taciau visi kiti urologai (vienas ar du is ju patys operuoja varikocele) sake, kad pas ji varikocele labai nezymi ir tikrai neturetu itakoti judrumo g.gif

Mano vyra pykindavo net nuo profertilio (nors ir gerdavo valgio metu, bet nepadejo). Tamoxifeno nebandem, tik SM apie ji isgirdau. Kada ji skiria?

Prisiskaiciau nestukiu skyrelyje apie tai, kad IVF padidina genetiniu susirgimu rizika ir kad pas mus pries isodindami embrionus niekas tos rizikos netikrina ir vel pradejau bijoti IVF verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2011 11 27, 13:56)
sveikos,
o yra kokios nors indikacijos, kad jį reikia daryti? Ar tieisog profilaktiškai? O paėmimas... dabar galvoju, daryta vyrui ar ne g.gif  paklausiu, ačiū už idėją.Bet kuriuo atveju, darėm viską, ką Ž siūlė ir dar patys pasiprašėm g.gif
sveika, užjaučiu, kad tenka čia lankytis 4u.gif  O pirmosios ilgai laukėte? Mes jau laukaime 3 meus ir 3 mėn, kaip ir pirmos, mano dukrytė kasdien šneka apie sesutę, esu užtikusi vakare sėdinčią ant lovos ir ją kviečiančią wub.gif  verysad.gif ,kartais paverkia, nuliūsta,kad jau turbūt nebeateis pas mus sesytė, o paskui vėl pradeda tikėtis, laukti...
Po dukrytės tik 3 IUI darėm.. bet kas iš to. Nieko jau nebežinau.
unsure.gif

Su dukryte tai kaip sako mano ginė buvo laimės dalykas, pastojau greit-po 4 mėn.lankymosi ir be jokių ypatingų procedūrų mirksiukas.gif O šįkart niekaip nepavyksta verysad.gif Labiausiai žinok man ir gaila dukrytės-ji taip nori sesutės,net širdį spaudžia.Aš kai pirmąkart perskaičiau stimuliuojančių vaistų anotaciją ir rimtai svarsčiau, pradėti tą kryžiaus kelią ar ne, apsispręsti padėjo mažoji-kaip ji nujautė, nežinau, bet būtent tą vakarą rimtai sako-mama, pasimelskim, kad Dievulis atneštų man sesytę wub.gif Užmigdžiusi ir išeidama iš jos kambario, taip nusiverkiau,kad iškart išgėriau pirmąją tabletę.Bet neseniai pakeičiau ginę (labai giriamą Klaipėdoje), tai visas viltis dedu į ją wub.gif
Linkiu, kad kuo greičiau išeitumėm iš šios temutės ir pereitumėm į Nėštukių skyrelį mirksiukas.gif
Atsakyti

Sveikos.

QUOTE(*River* @ 2011 11 27, 15:49)
Labas,

Pas maniski viskas spermogramoje buvo normalu, isskyrus ta nulini judruma ir skystejima (pas ji nesuskystejo). Laukiam tyrimu ats. ziuresim ar ka nors ras. Pries 8 metus pas ji buvo nustatytas isisenejes prostatos uzdegimas (nors kazkokiu rimtesniu pozymiu jis nejaute, del to ir nesikreipe anksciau i gydytojus), ilgai teko gydyti, leisti antibiotikus, turbut del to pas ji ir suprastejo judrumas. Bent jau tokia visu gyd. versija... Gal dabar vel atsinaujino, jis sake, kad kartais gal ir jaucia silpnus pozymius.

Tiesa, Zilaitiene anksciau dar aiskino, kad pas ji vienoje puseje 2-3 laipsnio varikocele, taciau visi kiti urologai (vienas ar du is ju patys operuoja varikocele) sake, kad pas ji varikocele labai nezymi ir tikrai neturetu itakoti judrumo  g.gif 

Mano vyra pykindavo net nuo profertilio (nors ir gerdavo valgio metu, bet nepadejo). Tamoxifeno nebandem, tik SM apie ji isgirdau. Kada ji skiria?

Prisiskaiciau nestukiu skyrelyje apie tai, kad IVF padidina genetiniu susirgimu rizika ir kad pas mus pries isodindami embrionus niekas tos rizikos netikrina ir vel pradejau bijoti IVF  verysad.gif

aišku..pas maniškį irgi buvo rastas prostatitas prieš kokius 6 metus, neaktyvus, seniai persirgtas, bet dabar jau nieko nemato.
Dėl varikocelės nežina, nesusidūriau,tik girdėjau,kad operuoja ir padeda.
Tamoxi skiria,kai mažas kiekis, ten stiprūs hormonai, moterims skiria dėl krūties vėžio unsure.gif šiaip jau ne iš jautriųjų maniškis, viską geria, bet va nuo šito brudo buvo šakės. Kitos nesiskundžia..
aš irgi bijau to IVF..dėl kelių priežasčių..

QUOTE(Jautruolė @ 2011 11 28, 12:08)
Su dukryte tai kaip sako mano ginė buvo laimės dalykas, pastojau greit-po 4 mėn.lankymosi ir be jokių ypatingų procedūrų mirksiukas.gif O šįkart niekaip nepavyksta verysad.gif Labiausiai žinok man ir gaila dukrytės-ji taip nori sesutės,net širdį spaudžia.Aš kai pirmąkart perskaičiau stimuliuojančių vaistų anotaciją ir rimtai svarsčiau, pradėti tą kryžiaus kelią ar ne, apsispręsti padėjo mažoji-kaip ji nujautė, nežinau, bet būtent tą vakarą rimtai sako-mama, pasimelskim, kad Dievulis atneštų man sesytę wub.gif Užmigdžiusi ir išeidama iš jos kambario, taip nusiverkiau,kad iškart išgėriau pirmąją tabletę.Bet neseniai pakeičiau ginę (labai giriamą Klaipėdoje), tai visas viltis dedu į ją wub.gif
Linkiu, kad kuo greičiau išeitumėm iš šios temutės ir pereitumėm į Nėštukių skyrelį mirksiukas.gif

ačiū, linkiu,kad ir jums pasisektų, manau, vis tiek šansai nemaži, jeigu pirmoji taip greitai užkibo. Mūsų ir pirmoji išverkta ir iškentėta, bet , aišku,buvo viltis, kad gal su antru bus lengviau..Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2011 11 27, 14:56)
sveikos,
o yra kokios nors indikacijos, kad jį reikia daryti? Ar tieisog profilaktiškai? O paėmimas... unsure.gif

tiesiog prostatos paselis atmeta daugybe nereikalingu tyrimu. jeigu yra paselyje zaraza - viskas aisku, antibu kursas ir problema pasalinta. Bet nepadarius prostatos paselio, galima iki begalybes atlikineti tyrimus ir gerti bereikalingai tamoxi.

O gonalis skiriamas vyrams, kai ju nevaisingumo priezastis hormonu trukumas. Jis leidziamas kartu su hcg (gal su ovitrelle).

QUOTE(*River* @ 2011 11 27, 15:49)
Labas,

Prisiskaiciau nestukiu skyrelyje apie tai, kad IVF padidina genetiniu susirgimu rizika ir kad pas mus pries isodindami embrionus niekas tos rizikos netikrina ir vel pradejau bijoti IVF  verysad.gif

Tamoxi skiria kai pas vyra yra padidejes estrogeno hormonas. Nes padidejes estrogenas slopina testosterono gamyba, ko pasekoje nevyksta spermatogeneze. Siaip, tai vaistas nuo kruties vezio.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 11 28, 13:24)
tiesiog prostatos paselis atmeta daugybe nereikalingu tyrimu. jeigu yra paselyje zaraza - viskas aisku, antibu kursas ir problema pasalinta. Bet nepadarius prostatos paselio, galima iki begalybes atlikineti tyrimus ir gerti bereikalingai tamoxi.

O gonalis skiriamas vyrams, kai ju nevaisingumo priezastis hormonu trukumas. Jis leidziamas kartu su hcg (gal su ovitrelle).
Tamoxi skiria kai pas vyra yra padidejes estrogeno hormonas. Nes padidejes estrogenas slopina testosterono gamyba, ko pasekoje nevyksta spermatogeneze. Siaip, tai vaistas nuo kruties vezio.

Ok, tai dabar man pasakyk. Mano vyrui daryti hormonų tyrimai, buvo viskas ok. Jokių ten padidėjusių estrogenų. Ž skyrė tamoxi šiaip, tiesiog dėl to, kad mažas kiekis. Tamoxis nepadėjo. Net ir kiekis ne super jau ten padidėjo, nekalbant apie rezultatą. Tai ar reikia to gonalio? Labai abejoju..
O pasėlį tada reikia organizuotis.
Atsakyti
gavau savo tyrimų rezultatus
PRL 175 (59-619), prieš 1,5 mėn buvo 900
TTH 0,333 (0,55-4,78), prieš 1,5 mėn buvo 2,029
o, kaip tiroksinas mane paveikė blink.gif pagal prl geriausias laikas pastoti, o pagal tth persileisti doh.gif įdomu, ką rytoj endokrinologė pasakys. turbūt kad prl buvo momentinis, o su tth prisidrbau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 29 lapkričio 2011 - 12:24