Ką tik grįžau iš knygyno, pirkau Roberto Mosso knygą "Tik trys dalykai/ Sapnai, sutapimai, vaizduotė". Važiuodama perskaičiau įvadą- suintrigavo. Esu buvus šio puikaus žmogaus seminare.
Elyssa, ne visi čia buvę parašyti sapnai sulaukė dėmesio. Deja, norinčiųjų gauti sapno interpretaciją yra gerokai daugiau, nei norinčių/galinčių interpretuoti...Štai ir mano sapnas susilaukė tik vienos interpretacijos...
QUOTE(Elysa @ 2012 03 08, 17:24)
Yra sakoma, kad nera laiko, jis tiesiog neegzistuoja, viskas kas yra, buvo ir bus JAU yra ivyke. Turbut todel mes sapne ir "pamatome" ateiti. Daznai ne tik sapnu, bet ir nuojautu negalime suprasti ir interpretuoti, ir kai kazkas ivyksta ir atsitinka, nustembame kad jau buvome tai mate, patyre, pergyvene, pajaute, isgyvene ir pan.
As po truputi mokausi pazinti savo sapnus, ir tikrai zinau kurie yra pranasingi, o kurie ne. Dazniausiai mano susapnuoti pranasingi sapnai issipildo savaites begyje, tokie sapnai giliai istringa atmintyje ir jauciu savyje, kad tu sapnu geriau nepasakoti aplinkiniams. Nors esu pasakojusi ne vienam artimajam, bet jie pasiurpsta kaip aiskiai sapne regiu ivykius, ir tie ivykiai yra issipilde realybeje. Tiesa, po vieno itin aiskaus sapno esu perspejusi zmogu kuriam turejo nutikti nelaime. Gerai, kad tas zmogus sureagavo i perspejima, nesupanikavo ir pan. Apie ta zmogu susapnavau pranasinga sapna ir anksti ryte paskambinau, kad butu atsargus. Diena, jam nutiko tai ka regejau sapne (kaip veliau paaiskejo), nors pacio sapno tam zmogui nepasakojau ir negasdinau.
"DEVYNIOS SAPNAVIMO GALIOS
1. Miegodami mes išsprendžiame savo problemas.
2 Sapnai mus rengia būsimiems iššūkiams ir naujoms galimybėms.
3. Sapnai- tai stebuklingas veidrodis, atspindintis mūsų veiksmus ir elgesį.
4. Sapnai mums parodo, ką daryti, kad gerai jaustumės.
5. Sapnai- tai slaptoji laboratorija.
6. Sapnai- tai kūrybinė studija.
7. Sapnai padeda sujungti suskilusią mūsų asmenybę.
8. Sapnai- geresnių santykių raktas.
9. Sapnai mums primena aukštesnę mūsų paskirtį." (R.Moss)
1. Miegodami mes išsprendžiame savo problemas.
2 Sapnai mus rengia būsimiems iššūkiams ir naujoms galimybėms.
3. Sapnai- tai stebuklingas veidrodis, atspindintis mūsų veiksmus ir elgesį.
4. Sapnai mums parodo, ką daryti, kad gerai jaustumės.
5. Sapnai- tai slaptoji laboratorija.
6. Sapnai- tai kūrybinė studija.
7. Sapnai padeda sujungti suskilusią mūsų asmenybę.
8. Sapnai- geresnių santykių raktas.
9. Sapnai mums primena aukštesnę mūsų paskirtį." (R.Moss)
QUOTE(Kactukas @ 2012 03 08, 17:34)
Dienai pries vizita sapnuoju,[color=darkviolet] kad randuosi lyg ligoninejegemes su vyru, ginekologas liepe ateiti po kurio laiko, nes nestumas vos triju savaiciu. , mane apziuri moteris ginekologe ir sako:"nieko nebus, reikia sita isvalyt".
.............................................................................................
pakviete i echoskopa, o ten ne mano ginekologas (vyras), bet moteris. Ji paaiskina, kad daktaras atostogauja. Taigi pasiziuri ji te ir sako:
"bijau, kad yra tik pusle, bet joje nieko nera ir reiks viska isvalyti"
Safyrinė
Tai sapnas juk tavo. Tai tu. Ar manai,kad sapnas turėjo įtakos persileidimui?
.............................................................................................
pakviete i echoskopa, o ten ne mano ginekologas (vyras), bet moteris. Ji paaiskina, kad daktaras atostogauja. Taigi pasiziuri ji te ir sako:
"bijau, kad yra tik pusle, bet joje nieko nera ir reiks viska isvalyti"
Safyrinė
Tai sapnas juk tavo. Tai tu. Ar manai,kad sapnas turėjo įtakos persileidimui?
Bet Kactukas juk tai sapnavo prieš įvykį.
Ir viskas pasikartojo realybėje būtent taip pat.
Sapnas neturėjo įtakos šiam įvykiui.
Tai ateities pamatymas.
Tarkim man visada išsipildantis sapnas - blogio pranašas. Sapnuoju save net konkrečiai toje vietoje, kur įvyko tas blogis. Turėjau problemų, sugaišau daug laiko, prisigadinau nervų, kol problemą išsprendžiau.
Bet tai įvyko ne todėl, kad sapnavau. Tai tebuvo būsimų įvykių pranašas.
Ir net jei būčiau žinojusi iš anksto būsimą konkrečią problemą, aš nieko nebūčiau galėjusi pakeisti.
Tai kokia tada prasmė tuos sapnus taip giliai analizuoti, jei vis vien negali tos ateities pakeisti.
Tai aš čia kalbu apie rimtus sapnus, rimtas problemas. Ir čia mes bejėgiai.
O kad ten kažkokios smulkios problemėlės ar nesėkmės bus ryt ar poryt - tai išvis beprasmiška. Jei žmogus gyveni, tai natūraliai vos ne kasdien kažkas atsitinka nemalonaus ir malonaus. Čia nusijuokei, čia susiraukei...

Bent aš jau seniai į gyvenimą žiūriu filosofiškai. Ir nesuku sau galvos dėl smulkmenų.
Bet vat kaip mes sapnuose kartais numatome ateitį, tai suku sau galvą. Tiesiog labai įdomu. Ir paneigti to negaliu - tai realus faktas. Ne kažkas kažkur papasakojo ar sugedusio telefono principu mane pasiekė.
[quote=Elysa,2012 03 08, 18:53]
Tai kokia tada prasmė tuos sapnus taip giliai analizuoti, jei vis vien negali tos ateities pakeisti.
Ateitį pakeiti galima jau sapnuojant. Tai vadinama sąmoningu sapnavimu.
Ateitį pakeiti galima jau sapnuojant. Tai vadinama sąmoningu sapnavimu.

QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 08, 20:56)
Na susapnuok šią naktį kažką tokio, kas atneštų tau džiaugsmo rytoj.
Rytoj mums papasakosi

QUOTE(Elysa @ 2012 03 08, 19:01)
Na susapnuok šią naktį kažką tokio, kas atneštų tau džiaugsmo rytoj.
Rytoj mums papasakosi
Rytoj mums papasakosi

Nematau prasmės, nes mano kasdiena ir taip džiaugsminga.
Su sapnais esu darius visokių eksperimentų, tai jau praeitis...
[quote=Elysa,2012 03 08, 18:53]
Safyrinė
Tai sapnas juk tavo. Tai tu. Ar manai,kad sapnas turėjo įtakos persileidimui?[/quote]
Tai ateities pamatymas.
[/quote]
aš taip ir suprantu,kad sapnas jai pasakė,kad nėštumo nėra,nors ji tikėjo jog jis yra. O iš jos postų susidariau nuomonę (gal klaidingą),kad ji susapnavo,kad nėštumo nėra,ir realybėj dėl to persileido.
Safyrinė
Tai sapnas juk tavo. Tai tu. Ar manai,kad sapnas turėjo įtakos persileidimui?[/quote]
Tai ateities pamatymas.
[/quote]
aš taip ir suprantu,kad sapnas jai pasakė,kad nėštumo nėra,nors ji tikėjo jog jis yra. O iš jos postų susidariau nuomonę (gal klaidingą),kad ji susapnavo,kad nėštumo nėra,ir realybėj dėl to persileido.

QUOTE(Safyrinė @ 2012 03 08, 16:47)
skubotų išvadų daryti nereikia.Išvadas reik daryti gerai išanalizavus problemą,perskaičius literatūra,įgyvendinus praktikoj.
Siūlau pasiskaityti gero psichoterapeuto Yalomo knygą "Melagis ant kušetės" ir kiek dėmesio joje jis skiria sapnams bei jų aiškinimas. Ir,jei kada praktikoj tektų lankytis pas kokį gerą psichologą ar psichoterapeutą,jis būtinai tavęs paklaus apie sapnus.
Sapnai yra neatsiejam mūsų dalis. Tai raktas į pasąmonę,kurioje slypi visos mūsų baimės,trukdančios mums laimingai gyventi.
Vyti jų nereikia,netgi negalima. Sapnus reikia sapnuoti ir būtina juos analizuoti.IR TIK TADA DARYTI IŠVADAS.
Papildyta:
Tai sapnas juk tavo. Tai tu. Ar manai,kad sapnas turėjo įtakos persileidimui? Tu manei,kad esi nėščia, o realiai to nebuvo? Gerai supratau?
Papildyta:
Siūlau pasiskaityti gero psichoterapeuto Yalomo knygą "Melagis ant kušetės" ir kiek dėmesio joje jis skiria sapnams bei jų aiškinimas. Ir,jei kada praktikoj tektų lankytis pas kokį gerą psichologą ar psichoterapeutą,jis būtinai tavęs paklaus apie sapnus.
Sapnai yra neatsiejam mūsų dalis. Tai raktas į pasąmonę,kurioje slypi visos mūsų baimės,trukdančios mums laimingai gyventi.
Vyti jų nereikia,netgi negalima. Sapnus reikia sapnuoti ir būtina juos analizuoti.IR TIK TADA DARYTI IŠVADAS.
Papildyta:
Tai sapnas juk tavo. Tai tu. Ar manai,kad sapnas turėjo įtakos persileidimui? Tu manei,kad esi nėščia, o realiai to nebuvo? Gerai supratau?
Papildyta:
Dar vienas pavyzdys kodel reikia cituoti visa teksta - kad neliktu vietos interpretacijoms.

Visu pirma is ko sprendziat, kad isvados skubotos? Tam prireike net 18 brangaus gyvenimo metu ir buciau tikrai laimingesne nustojusi gyventi sapne po sapno zymiai anksciau. Toliau, Juk parasiau, kad "Su likusiais sapnais, kurie mane kamuodavo istisai as jau issiaiskinau viena dalyka. Jeigu sapne tai yra dramblys, tai gyvenime jis yra tik mazyyyyyyyyte musyte. Jei sapne tai yra pasaulio pabaiga, tai realiai - nedidelis ivykis prilygstantis barniui. Tai reiskia nereikia nieko bijoti. Puse to nei neissipildo.
O jeigu zmogus neapdovanotas ypatingu talentu ir mokslais issiaiskinti sapnus, tai ir pakeisti nieko negales. " - Tai kas cia nesuprantamo parasyta? tai mano nors ir primityvus, bet pagristi ilgameciai pastebejimai
Rasydama ta posta galvojau apie Sparnuota, cia daugiau jai buvo skirta. jai tikrai ne iki sapnu studiju ir ypatingo talento tam as nematau, matau tik supanikavusia busima mamyte. Ji nescia ir turetu gaminti teigiamas emocijas, jos studijos- busimo vaiko auginimas, seimynine laime, pieno gamyba, vyro ir moters santykiai, vyras ir zmona ir pan.
Sapnas...

esme - Sapnas identiskai atitiko gyvenimo fakta. Nieko nepakeite ir niekaip neitakojo.
Safyrinė kazkada buvau pas psichologe, apie sapnus neklause, matyt prasta buvo

Pasakysiu savo nuomone apie sapnus nors literaturos jokios neskaiciau apie tai: Manau, kad sapnai atspindi musu emocine puse, sugeba pranesti apie ateiti, parodo praeiti, dabarti... visa tai tiesiog yra. kadangi jau tai yra, reiskia kazkam tai reikalinga, kaip, kad reikalinga nosis ir toliau to nesigilinsiu, gamta zino ka daro. taciau sapnai turi savo laika, po kurio vyksta nesapnavimas ir as dziaugiuosi tuo laiku. Cia kaip su kakojimu - jei procesas uztrunka, tai jau diareja, reiskia reikia stabdyti.

Sapnus megstu tuos kurie yra geri. As juos atsirenku pasidziaugiu jais ilgiau ir tai yra normalu. Normalu, kad mums patinka grazus ir geri dalykai. Savo bedas as zinau ir taip - stengiuosi tvarkausi kaip iseina.
Savo problemas, baimes zmogus privalo sugebeti pajausti ir be sapnu pagalbos. tam yra duota daug kitu pagalbiniu priemoniu, zenklai sustatyti

Tiesa, daug zmoniu apskritai nieko nesapnuoja arba sapnuoja retai - vaje, o tai kaip gi jiems gyventi?

Manau, kad zmogus turetu priimti sapnavima kaip naturalu procesa, taciau pajautes nemalonius signalus turetu susivokti, kad kazkur perzengia ribas. Vaikscioti pasamones labirintais yra ganetinai pavojinga ir nevisiems leista. Literatura reiketu studijuoti susijuse su savo talentais ir pomegiais, nes per mazai laiko siame gyvenime, kad spet isstudijuoti viska, kai viskas taip svarbu, juolab, kad paprastam zmogui sapnai toli grazu nestovetu pirmose vietose pagal svarbuma.

Bet kartais norisisu zinoti, pasidalinti, smalsu, kaip kad kortomis pasiburti, todel ir kreipiames i labiau ismanancias

QUOTE(Kactukas @ 2012 03 08, 20:24)
Bet kartais norisi zinoti, pasidalinti, smalsu, kaip kad kortomis pasiburti, todel ir kreipiames i labiau ismanancias

Pastebėjot, kad šioje temoje aiškinančių sapnus yra vienetai. Priežastis paprasta: norint išaiškinti sapną kitam žmogui, reikia turėti daugybę parapsichologijos, astrologijos, numerologijos, tarologijos, mitologijos ir t.t. Žinių.
QUOTE(pavasarinė @ 2012 03 08, 17:01)
Yra sakoma, kad nera laiko, jis tiesiog neegzistuoja, viskas kas yra, buvo ir bus JAU yra ivyke. Turbut todel mes sapne ir "pamatome" ateiti. Daznai ne tik sapnu, bet ir nuojautu negalime suprasti ir interpretuoti, ir kai kazkas ivyksta ir atsitinka, nustembame kad jau buvome tai mate, patyre, pergyvene, pajaute, isgyvene ir pan.

QUOTE(Elysa @ 2012 03 08, 18:53)
Tai ateities pamatymas.
Tarkim man visada išsipildantis sapnas - blogio pranašas. Sapnuoju save net konkrečiai toje vietoje, kur įvyko tas blogis. Turėjau problemų, sugaišau daug laiko, prisigadinau nervų, kol problemą išsprendžiau.
Ir net jei būčiau žinojusi iš anksto būsimą konkrečią problemą, aš nieko nebūčiau galėjusi pakeisti.
O kad ten kažkokios smulkios problemėlės ar nesėkmės bus ryt ar poryt - tai išvis beprasmiška. Jei žmogus gyveni, tai natūraliai vos ne kasdien kažkas atsitinka nemalonaus ir malonaus. Čia nusijuokei, čia susiraukei...
Bent aš jau seniai į gyvenimą žiūriu filosofiškai. Ir nesuku sau galvos dėl smulkmenų.
Bet vat kaip mes sapnuose kartais numatome ateitį, tai suku sau galvą. Tiesiog labai įdomu. Ir paneigti to negaliu - tai realus faktas. Ne kažkas kažkur papasakojo ar sugedusio telefono principu mane pasiekė.
Tai ateities pamatymas.

As mastau panasiai kaip ir tu.
QUOTE(Safyrinė @ 2012 03 08, 20:05)

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 08, 20:39)
Pastebėjot, kad šioje temoje aiškinančių sapnus yra vienetai. Priežastis paprasta: norint išaiškinti sapną kitam žmogui, reikia turėti daugybę parapsichologijos, astrologijos, numerologijos, tarologijos, mitologijos ir t.t. Žinių.

QUOTE(Kactukas @ 2012 03 08, 20:24)
[i]Dar vienas pavyzdys kodel reikia cituoti visa teksta - kad neliktu vietos interpretacijoms.

gal...o gal dėl to kalta ir mano temperatūra. Matyt liga ir skirta poilsiui,o ne svetimų problemų analizavimui. Tas tik dar kartą patvirtina,kad pervargimas iškreipia situaciją

Talento sapnų aiškinimui nereikia. Turim jį kiekviena iš mūsų. Tam nereikia spec. pasirengimo ar daug laiko. Užtenka įžvalgos. Ne tik į sapną bet ir į įvykius buvusius prieš sapną ar po jo. Ir perversti vieną kitą psichologinį vadovėlį. Gyvenimas ne per trumpas tokiems dalykams. Tas naudinga kiekvienam.
Dabar analizuoju ne tik savo sapnus,bet ir vyro klausausi kai jis pasakoja apie savo sapną,po to bandau suprasti jį dar labiau (aišku,jam to nesakau).