Įkraunama...
Įkraunama...

Aiškinamės sapnus toliau

QUOTE(Kactukas @ 2012 03 08, 23:04)
Paskaitinejau, chebryte, nuo vidurio jusu sapnus ir - OMAMULIA!!! blink.gif As apshalus, apakus ir visaip kaip. Paaiskinsiu: labai megstu ziureti filmus. kartais pasiziuriu ir tokiu shyzovu filmuku su fantastikos ir siaubo elementais. Vis klausiu savo vyro, is kur pas zmones tiek fatazijos, tiek visokiu ideju, tokie efektai ypac apie sapnus, mistika? Dabar jau man viskas aisku is kur visa tai !ohhoo, skirtingu zmoniu sapnai vienoje kruvoje,  tai jau veeza  bigsmile.gif

mano sapnu reiksmes, kurios visada pasitvirtina:

1. Sudas - pinigai
2. Uteles musti - pinigai
3. svarus vanduo - kelione
4. Purvinas vanduo - liga
5. Suo - draugas
6. Uogos smulkios mazytes - asaros
7. Lova, daug lovu, ciuziniu, guleti ant ju - kelione
8. Grybai - vyrai  tongue.gif
9. Moteris, buciuotis su moterim - liga kimba
10. Musti ka nors - zinia atsimus
11. Dantys krenta - su draugu, drauge susipyksi, issiskirsi ( daznai,bet ne visada)
12. Rukyti, svaigalai - nemalonumai
13. Zuvys - kartais nestumas
14. Gyvate - su kazkuo nemaloniai susipyksi, busi izeistas.
jei dar ka prisiminsiu parasysiu.

Toks simbolių reikšmių interpretavimas yra tarsi meninių priemonių išrankiojimas iš kūrinių: išrenki deminutyvus, epitetus, metaforas, metonimijas ir t.t. ir nežinai, ką su jomis daryti ax.gif Kiekvienas simbolis turi tam tikras prasmes tik kūrinyje- sapne.
Atsakyti
o aš manau,kad kiekvienas žmogus turi savo simbolių, kurie jį ir perspėja apie ateinančius įvykius, ir negalima jų ignoruoti. ne kiekvienas sapnas kažką reiškia, tikrai ne, bet ilgainiui kai kurie simboliai tampa pažįstami ir visuomet išsipildo..

Pvz,jei aš sapnuoju kokius grybus,dažniausiai baravykus, tai pelnas, pinigai yra 100 proc. biggrin.gif aišku,norėtųsi juos sapnuoti dažniau..
tas pats ir su utėlėm, pinigai.
Šiąnąkt vyras sapnavo daug š... tai irgi mūsų giminėj nuo seno žinoma,kad tai nauda smile.gif
katinus sapnuoti mums nuostoliai,vagys, o kolegei darbe nieko neįvyko smile.gif tai reiškia,kad visi turi savo asmeninius simbolius.
kai krenta dantys kartais būna laidotuvės, jei prieky artimas žmogus,jei toliau arba tolimas arba liga kam nors..
jei sapne užpuola kokie šunys, ar įgelia gyvatės,tai kažkaip visad kokie nors nemalonumai.
Žuvys-pletkai,apkalbos.
O žiedą sapnuoti-vestuvės ar pan...
Papildyta:
Pamenu,dar jei sapnuoju vyriškį, kuris bučiuoja mane,ar dar kažkas,jei vyras svetimas,visad man liga, ir jau žinau,ko tikėtis sad.gif keista,kad nors ir labai saugojuosi, vistiek susergu, tarkim peršalimu.

prieš porą metų sapnavau du ryškius ir psichologiškai labai sunkius sapnus.
1. sapnavau,kad aš laikau vaikelį savo ant rankų, stovime savo namo antrame aukšte, žiūriu su siaubu pro langą ir matau,kaip viską semia vanduo,potvynis,vanduo vis kyla, semia namą, namas krypsta, griūva, pasiekia viršutinio aukšto langą,ir.. staiga viskas sustoja, suprantu,kad nežūsim..

2.paskui gal už savaitės sapnavau kitą sapną, kad spintelėje yra milžiniška gyvatė, ji tokį man ir kitiems žmonėms siaubą varo, visa drebu iš siaubo, siaubinga baimė kausto,bet aš pripuolu ir kojomis įsispiriu į spintelės dureles, jaučiu kaip gyvatė ten muistosi, nori ištrūkti, bet pagaliau nurimsta, ir mūsų nepraryja, ir tada atsigaunu, suvokiu,kad pavojus praėjo..
Atsibudus buvo baisu,blogų nuojautų iki tol neturėjau. O po neilgo laiko užklupo mus didžiulės finansinės problemos, kurios atrodė begalinės,bevitiškos,teismai... milžiniški nuostoliai,bet vsiad save guodžiau,kad sapnai rodė,kad nepražūsim.. na ir po kelių metų,jau kažkaip kapstomės ir strodo,kad gal jau ir šviesa tunelio gale yra.
Atsakyti
Manau sapnai, ne tik perspėja apie įvyksiančius įvykius, tai kur kas daugiau, jie parodo, kas vyksta vidiniame pasaulyje, atsižvelgiant į juos galima atitinkamai dirbti su savimi.
Atsakyti
QUOTE(malram @ 2012 03 09, 08:30)
o aš manau,kad kiekvienas žmogus turi savo simbolių, kurie jį ir perspėja apie ateinančius įvykius, ir negalima jų ignoruoti. ne kiekvienas sapnas kažką reiškia, tikrai ne, bet ilgainiui kai kurie simboliai tampa pažįstami ir visuomet išsipildo..

Pvz,jei aš sapnuoju kokius grybus,dažniausiai baravykus, tai pelnas, pinigai yra 100 proc. biggrin.gif aišku,norėtųsi juos sapnuoti dažniau..
tas pats ir su utėlėm, pinigai.
Šiąnąkt vyras sapnavo daug š... tai irgi mūsų giminėj nuo seno žinoma,kad tai nauda smile.gif
katinus sapnuoti mums nuostoliai,vagys, o kolegei darbe nieko neįvyko smile.gif tai reiškia,kad visi turi savo asmeninius simbolius.
kai krenta dantys kartais būna laidotuvės, jei prieky artimas žmogus,jei toliau arba tolimas arba liga kam nors..
jei sapne užpuola kokie šunys, ar įgelia gyvatės,tai kažkaip visad kokie nors nemalonumai.
Žuvys-pletkai,apkalbos.
O žiedą sapnuoti-vestuvės ar pan...

Manau, kad bet koks savęs įkišimas į rėmus trukdo teisingam sapno išsiaiškinimui...
Sapnų interpretavimą galima lyginti su literatūros kūrinių analize: pradinėse klasėje jie nagrinėjami primityviai, vėliau gaunama literatūros teorijos žinių ir galima išmokti panerti į pačius giliausius kūrinio klodus...
Taip ir su sapnais: kiekviena renkamės sau priimtiną gylį...
Papildyta:
QUOTE(Pievugele999 @ 2012 03 09, 08:36)
Manau sapnai, ne tik perspėja apie įvyksiančius įvykius, tai kur kas daugiau,  jie parodo, kas vyksta vidiniame pasaulyje, atsižvelgiant į juos galima atitinkamai dirbti su savimi.

Deja, man susidarė įspūdis, kad reta šios temos lankytoja apie tai susimąsto...Aha, jei sapnavau išmatas, vadinasi gausiu pinigų. O gal tai reiškia visai ką kita- kad tu tiek užsiteršus, tiek užteršti tavo ir fizinis ir dvasiniai kūnai, kad reikėtų visu greičiu valytis...
Atsakyti
QUOTE(malram @ 2012 03 09, 10:30)

.................................................................

prieš porą metų sapnavau du ryškius ir psichologiškai labai sunkius sapnus.

Mano nuomonė sutampa šiuo klausimu su tavo. Kiekvienam žmogui savi simboliai.

Iš tavo išvardintų - man tik katinas kartais išsipildydavo. Bet jei bandydavau įvykį pritempti prie sapno. Ir vagystė - nebūtinai materiali.

O štai ryškūs psichologiškai sapnai išties turi gilią prasmę. Bet analizuojame mes juos ne pagal plikus simbolius, ne vien pagal plikus simbolius. Gal dar savus pojūčius pridedame. Tarkim, vieni žmonės bijo gyvačių, kiti - ne. Aš gyvačių bijau, nors šiaip nesu baili. Man gyvatė, tikriausiai, nebūtų gėrio pranašas. Kai kas labai bijo pelių. O visai nebijau, man jos net gražios. Ir sapnuose skirtingai, matyt, turėtų atsispindėti. O štai žiurkių bijau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2012 03 09, 10:36)
Manau sapnai, ne tik perspėja apie įvyksiančius įvykius, tai kur kas daugiau,  jie parodo, kas vyksta vidiniame pasaulyje, atsižvelgiant į juos galima atitinkamai dirbti su savimi.

Štai pavyzdėlis. Neperseniausias įvykis.
Man vakare paskambina žmogus, su kuriuo susitinku vietovėje, kurioje nebuvau jau virš pusmečio. Labai maloniai pasikalbame, susitariame paderinti planus ,kad galėtume vėl susitikti.
Naktį sapnuoju save būtent ten. Sapnas ryškus, saulėtas, ilgas, mano emocijos nuostabios - pasakau: "Štai pagaliau aš vis gi ištrūkau!". Bet po to pamatau ant šviesių grindų išpiltą nemažą labai purvino vandens kiekį. Netgi duodu pastabą kitam žmogui, kodėl taip nezgrabailiškai pasielgė.
Ryte nuotaika puiki vien dėl to sapno. Net pasakau, kad štai šis žmogus man padovanojo nuostabų sapną. Viduje net tokia mini svajonė užsimezgė - atlikti realius veiksmus, pasiplanuojant laiką. Tik kažkaip lyg kažkokia nuosėda, nesuvokiama, tas purvinas vanduo.
Bet tą pačią dieną man paskambina kitas žmogus iš ten pat, man ne ypač malonus.Tiesiog keistas sutapimas. Aš retai bendrauju. Ir šiokia tokia problemėlė. Čia vėl gi - priklauso nuo žmogaus vertinimo. Aš tai įvardinau problemėle, kitas gal įvardintų problema.

Ir štai tada susimąsčiau - kas lėmė tą sapną? Retai tai sapnuoju. Bet jis labai ryškus, minčių tęsinys net atsikėlus. Ar tai mano minčių tęsinys, ar ateities pranašas?
Ar praeitis (pokalbis telefonu vakare), ar ateitis (pokalbis kitą dieną) ?

Nes sapnuose juk ne vien ateitis atsispindi, bet ir praeitis.

Na mano tie baisūs pusmečio sapnai su mirusiu žmogumi, arba Awdrutės sapnai - juk tai praeitis. Tų žmonių nebėra, ateities su jais nebegali būti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 09, 08:03)
Toks simbolių reikšmių interpretavimas yra tarsi meninių priemonių išrankiojimas iš kūrinių: išrenki deminutyvus, epitetus, metaforas, metonimijas ir t.t. ir nežinai, ką su jomis daryti  ax.gif  Kiekvienas simbolis turi tam tikras prasmes tik kūrinyje- sapne.

Beveik, panasiai, bet ne visai taip. Mastykit placiau. Yra isimtys, dydziai, akcentai, sapno trukme...
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 09, 08:43)
Deja, man susidarė įspūdis, kad reta šios temos lankytoja apie tai susimąsto...Aha, jei sapnavau išmatas, vadinasi gausiu pinigų. O gal tai reiškia visai ką kita- kad tu tiek užsiteršus, tiek užteršti tavo ir fizinis ir dvasiniai kūnai, kad reikėtų visu greičiu valytis...

Ar jums daznai atrodo, kad visi durni? lotuliukas.gif

Jeigu desimtimis metu as sapnuoju suuuuda per visa savo sapno ekrana ir jokiu ten daugiau gelyciu prie to sudo nera mirksiukas.gif ,ir desimtis metu po kiekvieno tokio sapno gaunu pinigu, reiskia rasau ta ka ir rasau be jokiu, "o gal".
Kad mano siela uzsitersusi, o uzsitersusi ji visada kaip ir tavo, vaizgante, ir visu kitu,nes mes esam zmones, ne sventieji, zinau ir taip, tokia musu dalia vis valytis ir valytis. Savo sapnus apie purvina siela irgi zinau.
Analogiskai su kitom reiksmem, kurios liecia asmeniskai tik mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kactukas: 09 kovo 2012 - 10:47
QUOTE(Kactukas @ 2012 03 09, 10:40)

Ar jums daznai atrodo, kad visi durni?  lotuliukas.gif 

Jeigu desimtimis metu as sapnuoju suuuuda per visa savo sapno ekrana ir jokiu ten daugiau gelyciu prie to sudo nera  mirksiukas.gif ,ir desimtis metu po kiekvieno tokio sapno gaunu pinigu, reiskia rasau ta ka ir rasau be jokiu, "o gal".
Kad mano siela uzsitersusi, o uzsitersusi ji visada kaip ir tavo, vaizgante, ir visu kitu,nes mes esam zmones, ne sventieji, zinau ir taip,  tokia musu dalia vis valytis ir valytis.

Žmonės nėra durni. Tik kiekvienas turi savą žinių bei sąmoningumo lygį.
Siela nebūna užsiteršusi, užsiteršia tam tikros mūsų Esybės dalys.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 09, 10:45)
Žmonės nėra durni. Tik kiekvienas turi savą žinių bei sąmoningumo lygį.
Siela nebūna užsiteršusi, užsiteršia tam tikros mūsų Esybės dalys.

Sita mes irgi zinom ir dar zinom, kad nepriklausomai nuo samoningumo lygio kakojama yra sudukais, o ne sausainiukais. Paklausiu kitaip, jei jau smulkinates ne ten kur reikia: bet ji nera svari?

QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 09, 10:45)
Aš ir toliau analizuosiu tik tuos sapnus, kuriuos man norisi. Būna, kad neanalizuoju todėl, kad nenoriu žmogui kažko blogo pasakyti. Matau, ką sapnas kalba, bet nenoriu žmogui duoti programos. Aš ne būrėja, svetimų karmų sau ant kupros nesikraunu... Gyvenu lengvai ir džiaugmingai, džiaugdamasi kiekviena diena, nes nedarau nieko, kas man nepatinka, kas man neįdomu...

Stai jums ir pavyzdys. Tai zmogiska, zmogus pats pasirenka, zmogus viska taip renkasi, jis jaucia kas jam idomu kas ne, jis nori dziaugsmingai gyventi ir tikrai neprivalo analizuoti visu savo ir ne savo sapnu.

Atsakyti
QUOTE(Kactukas @ 2012 03 09, 12:40)
Beveik, panasiai, bet ne visai taip. Mastykit placiau. Yra isimtys, dydziai, akcentai, sapno trukme...

Ar jums daznai atrodo, kad visi durni? lotuliukas.gif   

Jeigu desimtimis metu as sapnuoju suuuuda per visa savo sapno ekrana ir jokiu ten daugiau gelyciu prie to sudo nera  mirksiukas.gif ,ir desimtis metu po kiekvieno tokio sapno gaunu pinigu, reiskia rasau ta ka ir rasau be jokiu, "o gal".
Kad mano siela uzsitersusi, o uzsitersusi ji visada kaip ir tavo, vaizgante, ir visu kitu,nes mes esam zmones, ne sventieji, zinau ir taip,  tokia musu dalia vis valytis ir valytis. Savo sapnus apie purvina siela irgi zinau.

Niu gi galima taip asmeniškai kas pasakyta nepriimti mirksiukas.gif
Kai nesusitapatini, lengviau sprendžiasi daugelis situacijų ir bendraujasi su žmonėmis.

Nors tai yra gana ir nelengva.
Atsakyti
QUOTE(Kactukas @ 2012 03 09, 11:00)
Sita mes irgi zinom ir dar zinom, kad nepriklausomai nuo samoningumo lygio kakojama yra sudukais, o ne sausainiukais. Paklausiu kitaip, jei jau smulkinates ne ten kur reikia: bet ji nera svari?

Atsiprašau, jei kažkuo papiktinau. 4u.gif
Kai norisi, smulkinuosi ,kai norisi- nesismulkinu. Ir pasirenku neatsakinėti į klausimus, į kuriuos nenoriu atsakinėti. Mes turime teisę būti laisvi.
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2012 03 09, 11:04)
Niu gi galima taip asmeniškai kas pasakyta nepriimti  mirksiukas.gif
Kai nesusitapatini, lengviau sprendžiasi daugelis situacijų ir bendraujasi su žmonėmis.

Nors tai yra gana ir nelengva.

oi, as tai nemegstu daug vatos, ypac kai nera kuo uzsigerti. mirksiukas.gif Kodel asmeniskai? gal tik taip atrodo, nes visada geriau kalbeti uz save. Su zmonemis bendraujasi puikiai, situacijos sprendziai puikiai ir visa tai nuo gimimo biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kactukas: 09 kovo 2012 - 11:17