..is dalies sutinku..
Pastebejau, kad be simboliu ismanymo, labai svarbi asmenine patirtis sapnuojant.. Nes konkretus zenklas gali tik tau reiksti ta ar na..
labas rytas as sianakt labai blogai miegojau nes visa nakty vairavau masina ir dar reikejo vaziuoti per nepazystama miesta kakziap istrigo kad tai vilnius nors ten neesu buvusi
teko vaziuoti paskui kazkokia kita masina kad nepasiklysti nes buvo kazkoks susitikimas su dviem moterim ir vyru bet as ju nepazinojau
o svarbiausiai tai kad maciau jog pas mane masinoje benzinas i pabaiga kad jo liko visia ne daug o kur atrimiausia degaline as nezinojau

QUOTE(vasarele85 @ 2012 03 10, 10:32)
labas rytas as sianakt labai blogai miegojau nes visa nakty vairavau masina ...
As irgi sianakt sapnavau, kad masina vairuoju ir daugiau nieko neprisimenu, tik kad vairavau ir atbuliniu parkavausi labai greit ir staigiai

QUOTE(malram @ 2012 03 09, 18:39)
mergaitės,kodėl reikia pyktis?
..........................................................
nežinau,kaip čia kitos,bet aš nesapnuoju savo sapnų kaip kino filmų, kuriuos galiu kasdien analizuoti,tik nuotrupos, todėl, sudėtinga įsivaizduoti, tokius itin sudėtingus aiškinimus
..........................................................
nežinau,kaip čia kitos,bet aš nesapnuoju savo sapnų kaip kino filmų, kuriuos galiu kasdien analizuoti,tik nuotrupos, todėl, sudėtinga įsivaizduoti, tokius itin sudėtingus aiškinimus
Mane kiek nustebino pirmasis sakinys.
Asmeniškai aš nematau, kad kas nors su kuo nors čia pyktųsi. Aš tematau skirtingas nuomones, kadangi čia susirinkę daug skirtingų žmonių.
Tuo klausimu parašysiu:
"Nuo to momento, kai mintis tampa neginčijama, ji tampa nebeįdomi"
(Viljamas Hezlitas 1778-1830, filosofas, kritikas)
Ginčų nebūna tik tuo atveju, kai yra du dalyviai, būtent tokie - knyga ir tu, t.y. knygos autorius ir skaitytojas.
Bet net tokiu atveju ginčas egzistuoja, tik jis nutraukiamas vienpusiškai, be teisės antrajai pusei tai užginčyti. Ogi taip - skaitytojas nebaigtą skaityti knygą padeda į lentyną.
O forumų pagrindinė esmė ir nauda - diskusijų buvimas, skirtingų nuomonių buvimas, ko esmė neišvengiami mini "ginčai". Bet tai ir yra esmių esmė ir nauda.
Nauda štai kokia - iš dviejų skirtingų nuomonių gali susisintezuoti dar viena, trečia nuomonė/mintis. O tai jau didelė nauda/vertybė žmogui. Jis patobulėjo. Be šito ta trečia mintis gal niekada gyvenime žmogui nebūtų kilusi.
...................................................................
Ne visada, bet kai sapnuoju "rimtai", mano sapnai būna ilgi, nuoseklūs, ryškūs, be turinio "iškarpymų", net su pamąstymais jame. Kartais, kai būna nykesnis periodas gyvenime ( tai ne nelaimės, bet ilgesnis laikas, praleidžiamas prie nuobodaus bet būtino atlikti darbo), gyvenimas sapne tampa net įdomesniu už gyvenimą realybėje.
Negana to, aš sapne kartais išmąstau tai, ko neišmąsčiau gyvenime. Tada pabudusi sakau : "Oho! Čia tai bent. To aš dar nežinojau, bet tai gera mintis, vertinga."
Jei po tokio sapno tuoj keliesi, tą mintį prisimeni.
Bet štai kartais yra buvę, kad prabundu vidury nakties, pasakau sau tokį pat sakinį, dar permąstau, kad tos minties neužmirščiau ir vėl užmiegu. Ryte anoji mintis būna išgaravusi negrįžtamai. Gailėjausi ne vieną kartą. Mačiau gerą JAV autorių laidą, kur buvo patariama prie lovos laikyti popieriaus ir rašiklį, kad užsirašyti.
Bet.... juk tada nebeužmigsi antrąją nakties pusę, dieną būsi nepailsėjusi, darbingumas bus blogesnis. (Na, tie paskutiniai mano paaiškinimai net man pačiai atrodo tik išsisukinėjimas pačiai prieš save

Aš tą antrąją posto dalį parašiau todėl, kad negalvojau, jog atskirų žmonių taip stipriai skiriasi sapnavimai.
Štai, iš diskusijos man susisintezavo mintis/žinojimas, ko aš nežinojau.
Suprantama, oficialioje literatūroje tie dalykai yra aprašomi. Bet kiek autorių, tiek minčių ir pateikiamų žinių. Kažkas rašo iš idėjos, kažkas - kad taptų žinomu.
Sapnavau šianakt,jau prieš rytą,kad kažkokiam skuduryne esu ir ieškau drabužių,niekas netinka ir nepatinka,kol gale sapno radau tokią gražią raudoną suknelę,apsirengiau ją ir visi ,kad ėmė girti kaip gražiai atrodau,o ir man ji tokia sava,faina labai džiaugiausi ir prabudau

Elysa, va, trys šios nakties sapnai, visai nesudėtingi. Ar nepamėginsi juos painterpretuoti?

QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 10, 13:29)
Elysa, va, trys šios nakties sapnai, visai nesudėtingi. Ar nepamėginsi juos painterpretuoti? 

Ne, jie beverčiai.
Nei sapnavusieji turėtų gaišti savo laiką jų interpretavimui, nei trukdyti kitus.
QUOTE(Elysa @ 2012 03 10, 11:54)
Ne, jie beverčiai.
Nei sapnavusieji turėtų gaišti savo laiką jų interpretavimui, nei trukdyti kitus.
Na, viešai parašei, koks tavo požiūris į žmones.

QUOTE(vasarele85 @ 2012 03 10, 09:32)
labas rytas as sianakt labai blogai miegojau nes visa nakty vairavau masina ir dar reikejo vaziuoti per nepazystama miesta kakziap istrigo kad tai vilnius nors ten neesu buvusi
teko vaziuoti paskui kazkokia kita masina kad nepasiklysti nes buvo kazkoks susitikimas su dviem moterim ir vyru bet as ju nepazinojau
o svarbiausiai tai kad maciau jog pas mane masinoje benzinas i pabaiga kad jo liko visia ne daug o kur atrimiausia degaline as nezinojau 

Laba gerai, kad sapne vairavai pati. Tai rodo, kad gyvenime esi aktyvi ir sprendimus priimi pati. Nepažįstamas miestas- kiekvienai iš mūsų tenka dalyvauti nežinomuose dalykuose ir gerai, kai yra į ką atsiremti (važiavai paskui kitą mašiną). Tik va negerai, kad baigiasi benzinas- trūksta energijos. Reikėtų rasti savyje vidinį rezervą arba būdą "surasti artimiausią degalinę".
Papildyta:
QUOTE(elenuxus @ 2012 03 10, 10:02)
As irgi sianakt sapnavau, kad masina vairuoju ir daugiau nieko neprisimenu, tik kad vairavau ir atbuliniu parkavausi labai greit ir staigiai 

Puiku, kad ir sapnas rodo, jog esi lanksti ir pati randi reikiamus sprendimus.
Papildyta:
QUOTE(lelija... @ 2012 03 10, 10:43)
Sapnavau šianakt,jau prieš rytą,kad kažkokiam skuduryne esu ir ieškau drabužių,niekas netinka ir nepatinka,kol gale sapno radau tokią gražią raudoną suknelę,apsirengiau ją ir visi ,kad ėmė girti kaip gražiai atrodau,o ir man ji tokia sava,faina labai džiaugiausi ir prabudau 

Rūbas- kaip tu save pateiki kitiems.
Drabužių ieškai skuduryne- taigi ieškai to, ką jau kažkas nešiojo. Tau reikia sukurti naują įvaizdį, bet nedrįsti būti savimi.
Išsirenki raudoną uknelę- tai energija, gyvybingumas, seksualumas. Kitiems tai patinka, jie giria, tu irgi džiaugiesi. Bet ar tai išties tu?
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 10, 13:58)
Ne į žmones, o tokio pobūdžio sapnus.
Į žmones mano požiūris yra teigiamas. Aš neskirstau žmonių pagal jų turtinę padėtį, padėtį visuomenėje, naudingumą man. Bendrauju su visų kategorijų žmonėmis. Mano žmonių vertinimo kriterijai kiek kitokie.
Laba gerai, kad sapne vairavai pati. Tai rodo, kad gyvenime esi aktyvi ir sprendimus priimi pati.
Vieną naktį sapne ji susapnavo, kad vairuoja automobilį pati, ir iš to tu sprendi, jog ji visame savo gyvenime sprendimus priima pati ir yra aktyvi... hmmm.... (

Na šis sapno interpretavimas tai super. Komentarų neturiu.
Išsirenki raudoną uknelę- tai energija, gyvybingumas, seksualumas.
Taigi, po šio sapno ir tavo komentaro moteris taps seksuali, energinga ir gyvibinga.
Panašu, kad šiandien ji puikiai jausis (

Bet jei turi proto, tai tik nusišypsos.
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 10, 13:44)
O, kaip gerai

Papildyta:
QUOTE(Elysa @ 2012 03 10, 14:44)
Na šis sapno interpretavimas tai super. Komentarų neturiu.
O as neturiu jokio noro uzprotestuoti kazkieno nuomone.Geriausia ko gero pats sapnaves ta ar ana sapna galetu interpretuoti, atsizvelgiant i visus simbolius, budingus ar nebudingus jam, pasikartojancius ar ne, galu gale atsizvelgiant i aplinka ir dalykus apie kurios galvojo, dare ta diena ir t.t. O nuomone is salies kartais padeda uzeiti ant kelio.
As sapno nesureiksminau...nes tik sias akimirkas ir prisimenu, o perskaicius, kad kazkas dar sianakt sapnavo, kad vazinejo, tiesiog paminejau.Net nesitikejau komentaro...O sprendimus siuo metu priimineju...ir derinu, taikausi prie aplinkybiu

QUOTE(elenuxus @ 2012 03 10, 15:56)
Asmeniškai aš pagal sapnus niekada nepriiminėju jokių sprendimų.
Kaip rašiau, net po sapno, kuris man visada pildosi, sapno-pranašo, reiškiančio man nemalonumus, aš nesėdėjau, drebindama kinkas, o gyvenau įprastą gyvenimą.
Sapnas išsipildė. Tačiau, jei aš net būčiau žinojusi labai konkrečiai būsimus nemalonumus/problemas, pažiūrėjusi į praeitį, suvokiu, kad aš visvien nieko nebūčiau galėjusi pakeisti, kad tai neįvyktų. Aš tegalėjau po to tas problemas spręsti.
Sapnų analizė man - pirma, įdomu, kadangi tai dar nėra žmonijos iki galo suvoktas ir išsiaiškintas reiškinys, antra - tai lavina mąstymą. Šiaip ar taip, žmogaus smegenų yra tokia "konstrukcija", kad žmogus neišvengiamai apie kažką mąsto. Nemąstysi apie sapną, mąstysi apie kažką kitką. Prausiantis ar geriant rytinę kavą tai manęs nesutrukdo.
O jau su palavintu mąstymu aš priiminėju sprendimus

Aš parašiau, o ir tegaliu parašyti, tik apie save. Kiti žmonės gal elgiasi kitaip.