QUOTE(Kactukas @ 2012 03 09, 12:40)
Kad mano siela uzsitersusi, o uzsitersusi ji visada kaip ir tavo, vaizgante, ir visu kitu,nes mes esam zmones, ne sventieji, zinau ir taip, tokia musu dalia vis valytis ir valytis.
Štai šito aš niekaip nesugebėjau per visą savo gyvenimą suvokti.
Nuo ko valytis?
Aš stengiuosi elgtis taip, kaip mano supratimu yra gerai, teisingai. Mano supratimu, mano subjektyviu supratimu. Nes kiekvieno atskiro žmogaus supratimas ir tegali būti subjektyvus. Tačiau kitam žmogui kažkuris mano elgesys gali atrodyti negeras, neteisingas. Taip pat jo subjektyvus supratimas.
Dviejų skirtingų žmonių subjektyvių supratimų nesutapimas jau ir yra užsiteršusi siela?
Mano galva, prieinama iki tokio absurdo, kad net persivalgymas jau skaitomas nuodėme. Na jei aš persivalgiau, aš juk niekam kitam nepadariau nieko blogo. Už savo nuodėmę aš atkentėsiu pati - jei sutriks virškinimas ar kažkas kitkas. Aš pati už tai atsakysiu.
Ar reikalingas žmogui pastovus kaltės jausmas dėl kažko?
Štai jei tyčia padaryčiau kažkam kažką blogo, ko gero jausčiau sąžinės graužatį, galvočiau, jog mano siela užsiteršė. Bet jei kažkoks mano elgesys yra netyčinis, arba nesutampa subjektyvios nuomonės dėl gero/blogo, teisingo/neteisingo....ir t.t. - tai kur čia nuodėmė, kur tas sielos užsiteršimas?