Įkraunama...
Įkraunama...

Aiškinamės sapnus toliau

QUOTE(Kactukas @ 2012 03 09, 12:40)

Kad mano siela uzsitersusi, o uzsitersusi ji visada kaip ir tavo, vaizgante, ir visu kitu,nes mes esam zmones, ne sventieji, zinau ir taip,  tokia musu dalia vis valytis ir valytis.

Štai šito aš niekaip nesugebėjau per visą savo gyvenimą suvokti.
Nuo ko valytis?
Aš stengiuosi elgtis taip, kaip mano supratimu yra gerai, teisingai. Mano supratimu, mano subjektyviu supratimu. Nes kiekvieno atskiro žmogaus supratimas ir tegali būti subjektyvus. Tačiau kitam žmogui kažkuris mano elgesys gali atrodyti negeras, neteisingas. Taip pat jo subjektyvus supratimas.
Dviejų skirtingų žmonių subjektyvių supratimų nesutapimas jau ir yra užsiteršusi siela?

Mano galva, prieinama iki tokio absurdo, kad net persivalgymas jau skaitomas nuodėme. Na jei aš persivalgiau, aš juk niekam kitam nepadariau nieko blogo. Už savo nuodėmę aš atkentėsiu pati - jei sutriks virškinimas ar kažkas kitkas. Aš pati už tai atsakysiu.

Ar reikalingas žmogui pastovus kaltės jausmas dėl kažko?

Štai jei tyčia padaryčiau kažkam kažką blogo, ko gero jausčiau sąžinės graužatį, galvočiau, jog mano siela užsiteršė. Bet jei kažkoks mano elgesys yra netyčinis, arba nesutampa subjektyvios nuomonės dėl gero/blogo, teisingo/neteisingo....ir t.t. - tai kur čia nuodėmė, kur tas sielos užsiteršimas?
Atsakyti
Gerai, mergeles, grazios jums dienos drinks_cheers.gif geru sapnu ir aiskinimo. Lekiu as pas savo tris vaikus, nesu pienelio ir sienelio. iki.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 09, 13:14)
Ir pasirenku neatsakinėti į klausimus, į kuriuos nenoriu atsakinėti. Mes turime teisę būti laisvi.

O ar tai negali būti kompetencijos stoka? Tai tu atmeti visiškai?

Aš rimtai tikiu, jog egzistuoja žmonės, turintys tam tikrų neeilinių sugebėjimų ir galių.
Tikiu Mesingo sugebėjimais, Rasputinas, galvoju, turėjo analogiškų galių, yra ir daugiau, bet nesiplėsiu.
Tai istorija. Istoriją vertinti yra paprasčiau, nei dabartį. Negaliu tavęs įvertinti.

Tačiau jų visų buvo labai sunkus gyvenimas, vidinis gyvenimas buvo labai sunkus.
O štai tu gyveni lengvai ir džiaugsmingai. Visas dienas be išimties.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 09, 11:42)
O ar tai negali būti kompetencijos stoka? Tai tu atmeti visiškai?

Nesu profesionali sapnų aiškintoja. Žiūrinėdama kitų sapnus, neretai gaunu idėjų savųjų paaiškinimui...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 09, 09:32)
Man niekas čia nemoka už tai, kad analizuoju sapnus. Retai kuri dar ir padėkoja. Jei turiu noro, kai ateinu į šią temą, kurį nors sapną paanalizuoju.

Tai tavo subjektyvi nuomonė. Tiesa tai, ar ne - težinai tu pati.

Mano subjektyvi nuomonė - po kiekvienos rimtesnės žinutės tu sąmoningai užpili marias "paklodžių apie spuogą", kad ji "paskęstų jūroje". Aš tai pastebėjau ne vieną kartą.

Štai...mūsų subjektyvios nuomonės išsiskyrė. Aš tau dabar atrodau negera, gal net nuodėminga, mano siela užsiteršė.
Bet tai tėra subjektyvių nuomonių išsiskyrimas.

Tačiau tai gali būti ir elementarus noras/poreikis dominuoti...
Aš šito žinoti negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 09, 12:00)
Tai tavo subjektyvi nuomonė. Tiesa tai, ar ne - težinai tu pati.

Mano subjektyvi nuomonė - po kiekvienos rimtesnės žinutės tu sąmoningai užpili marias "paklodžių apie spuogą", kad ji "paskęstų jūroje". Aš tai pastebėjau ne vieną kartą.

Štai...mūsų subjektyvios nuomonės išsiskyrė. Aš tau dabar atrodau negera, gal net nuodėminga, mano siela užsiteršė.
Bet tai tėra subjektyvių nuomonių išsiskyrimas.

Tačiau tai gali būti ir elementarus noras/poreikis dominuoti...
Aš šito žinoti negaliu.

Prašau, išanalizuok čia bent trisdešimt sapnų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 09, 14:07)
Prašau, išanalizuok čia bent trisdešimt sapnų  4u.gif

Awdrutei aš stengiausi realiai padėti, o ne vandenėlį pilstyti.

O sapnų apie "spuogą ant nosies" aš neanalizuoju nei savo, nei kitų.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 09, 02:26)

Žmogaus gyvenime vyksta pastovios kaitos - džiaugsminga-liūdna, sunku-lengva ir t.t.
Aš galvoju, jog taip yra kiekvienam normaliam žmogui.
To liūdesio taip pat reikia.
Ir sunkumų reikia. Tik negalima jų ilgai pratęsti laike. Sveikatą paklosi. Būtina šiek tiek atsipalaiduoti, neutralizuoti įtampą.

Aš galvoju, nepažinus liūdesio, nepažinsi tikro džiaugsmo, nepažinus sunkumų,nepažinsi, kas yra lengva. Viskas turi savo skonį. Štai būtent tie dalykai priduoda skonio stiprumą. Skonio receptoriai neatrofuojasi.

Štai, ne aš viena taip galvoju:

"Žmogus - vienintelis gyvūnas pasaulyje, sugebantis verkti ir juoktis, kadangi iš visų gyvų sutvėrimų tik žmogui lemta matyti skirtumą tarp to, kas yra, ir to, kas galėtų būti."
(Viljamas Hezlitas 1778-1830, filosofas, kritikas)
Atsakyti
Vadinasi, tu - jau antras zmogus, kuris taip galvoja apie savo rusi .. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(merfise @ 2012 03 09, 17:44)
Vadinasi, tu - jau antras zmogus, kuris taip galvoja apie savo rusi ..  biggrin.gif

Kaip tu galvoji, o ką gyvūnai mąsto apie žmones? biggrin.gif

Ar zuikiui didelis skirtumas, ar jį sudraskys keturkojis plėšrūnas, ar dvikojis, su metaliniu vamzdžiu rankose?

Čia klausimas filosofinis biggrin.gif
Bet šioje temoje tai ne į temą smile.gif
Atsakyti
tikriausiai, Elysa, noretum, kad as ne tik sapnu kalba, bet dar ir gyvunu kalba ismokciau.. mirksiukas.gif
Reiks palaukt 4u.gif
biggrin.gif
Atsakyti
mergaitės,kodėl reikia pyktis?

Dėl simbolių sapnuose, aš retai sapnuoju pažįstamus simbolius, dažniausiai sapnai nuklysta į užmarštį tyliai,o simboliai,kadangi juos jau pažįstame, išlieka ryškiausi.
nežinau,kaip čia kitos,bet aš nesapnuoju savo sapnų kaip kino filmų, kuriuos galiu kasdien analizuoti,tik nuotrupos, todėl, sudėtinga įsivaizduoti, tokius itin sudėtingus aiškinimus, ir apskritai netikiu,kad tai,kas tinka vienam, tiks ir kitam žmogui, net psichologija žmonių skirtinga, skirtingi suvokimai, kaip ir tai, kas vienam baisu,kitam net labai gražu.. Manau,kad pati sapno nuotaika daug pasako, jei aš sapne jaučiuosi laiminga, tikrai netikiu,kad jo prasmė bloga, ir atvirkščiai smile.gif
Atsakyti