QUOTE(Elysa @ 2012 03 10, 20:13)
Vieni sapnai yra ateities pranašai, kiti praeities atspindys.
..........................................................................................................
Bet yra ir dar trečia rūšis sapnų. Kai mes sapnuojame nei praeitį, nei ateitį. Sapnuojame tai, ko niekada nematėme ir nepatyrėme ( ir ateityje dažniausiai nepamatome ir nepatiriame). Štai ši sapnų rūšis yra pati įdomiausia.
Safyrinė
kartais sapnas atspindi kaip tik tą būseną kurią kaip tik tomis dienomis išgyvenam.
Safyrinė
susimąsčiau...tikrai įdomu,kaip su šiais sapnais g.gif bet jei vistiek kažką reiškia.
Temoje atsiradus rimtesnių postų, tai paskatina rimčiau pamąstyti. Diskusijų, visgi, tai yra pagrindinė nauda ir vertė.
Sapnai - praeites atspindys be jokios abejonės kyla iš pasąmonės.
Trečia sapnų rūšis - aš pavadinčiau "maistas pasąmonei".
"einu
ne nuo pasąmonės link sapnų, bet nuo sapnų link pasąmonės."
Tai yra sinonimas "maistui pasąmonei".
Aš pasąmone domiuosi ir stebiu ją nuo pat studijų laikų. Mane suintrigavo vienas dėstytojas. Nors egzaminų metu būtina atsakinėti pagal vadovėlinę medžiagą, bet ne plačioje auditorijoje(mažoje grupelėje) jis ieškojo ir kitokių atsakymų, mąstė ir eksperimentavo. Ne daug ką bepamenu iš viso šito, tačiau pagrindinis turtas, ką gavau - tai nesustoti ties tuo, kas jau yra oficialiai paskelbta. Tai tėra žmonijos žinios šiam momentui.
Žodžiu, tų teorijų atsiranda vis kitokių, jų nemažai, bet ne viena man "nelipo". O štai ši - paskutinio laikotarpio JAV mokslininkų paskelbta - man stipriai "prilipo", aš ja net rimtai tikiu. Tai atitinka ir mano stebėjimus.
Suprantama, iš tų dviejų sakinių sunku ką nors gerai suprasti, bet nesiplėsiu šiame poste apie tai, kadangi gausis "košė", pagrindinė mintis pabėgs.
Vakar vakare, pamąstydama apie tas tris sapnų rūšis, aš neabejodama dvi pirmasias rūšis priskyriau pasąmonei. Ir jei postą būčiau rašiusi vakar, taip ir būčiau parašiusi.
Tačiau dabar , sapnai - ateities pranašai - man sukėlė didelių abejonių. Net labai.
Sapnas: ryte prabundu ankstokai, ko gero, net dėl sapno. Sapnas ypač ryškus. Permąstau - na, jis tegali reikšti to sapnuoto žmogaus mirtį. Kitiems prabudus, papasakoju ir pasakau būtent tai. Tą pačią dieną aš gaunu pranešimą, jog šis žmogus mirė. Valandų skirtumas buvo, bet tai buvo paskutinis mano miegas (sapnas gali būti tik jame) iki to įvykio.
Na ir... mano pasąmonė yra mano kūne, uždaroje sistemoje. Įvykis vyksta už 200 km. Kokiu būdu mano pasąmonė gali kontaktuoti su visiškai atskiru, kažkur kitur vykstančiu įvykiu??? Ir dar į ateitį?
Štai tai jau man tikra mįslė.