Įkraunama...
Įkraunama...

Aiškinamės sapnus toliau

QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 10, 22:14)
Tu pati spuogas ant nosies  biggrin.gif

Spuogas ant nosies visada nori būti visų matomas. Linkiu sėkmės 4u.gif

Juk visa tai rodo, jog tu nebesivaldai.
O aš ne pykstu ant tavęs, o užjaučiu. Net praktinį patarimą daviau.

Juk tokiam pat pavidale tu buvai atskridusi ir į Vanduo temą, bet greit tave išskraidinau. O jei būtum ne vien atskridusi, bet atidžiai skaičiusi, dabar tau tokie dalykai nebūtų atsitikę.
Nors, tiesą pasakius, aš nebepamenu, ar konkrečiai šis klausimas buvo labai smulkiai išnagrinėtas. Tema nurimo, o pas mane nuo to laiko daug vandens nutekėjo. Bet klausimas tikrai buvo nagrinėtas, tik gal sudėtinga forma.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 10, 13:44)

Rūbas- kaip tu save pateiki kitiems.
Drabužių ieškai skuduryne- taigi ieškai to, ką jau kažkas nešiojo. Tau reikia sukurti naują įvaizdį, bet nedrįsti būti savimi.
Išsirenki raudoną uknelę- tai energija, gyvybingumas, seksualumas. Kitiems tai patinka, jie giria, tu irgi džiaugiesi. Bet ar tai išties tu?

Labai ačiū iš tiesų Jūs esate arti tiesos,kažkaip pati apie tai pagalvojau,tik po Jūsų komentaro.Tik būti savimi aš nebijau,o priešingai stengiuosi,tik kaip ir visi žmonės esu įvairi įvairiose situacijose ir man gal pačiai kartais nepatinka savo pačios reakcijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 10, 20:13)

Vieni sapnai yra ateities pranašai, kiti praeities atspindys.
..........................................................................................................

Bet yra ir dar trečia rūšis sapnų. Kai mes sapnuojame nei praeitį, nei ateitį. Sapnuojame tai, ko niekada nematėme ir nepatyrėme ( ir ateityje dažniausiai nepamatome ir nepatiriame). Štai ši sapnų rūšis yra pati įdomiausia.

Safyrinė

kartais sapnas atspindi kaip tik tą būseną kurią kaip tik tomis dienomis išgyvenam.

Safyrinė

susimąsčiau...tikrai įdomu,kaip su šiais sapnais g.gif bet jei vistiek kažką reiškia.

Temoje atsiradus rimtesnių postų, tai paskatina rimčiau pamąstyti. Diskusijų, visgi, tai yra pagrindinė nauda ir vertė.

Sapnai - praeites atspindys be jokios abejonės kyla iš pasąmonės.

Trečia sapnų rūšis - aš pavadinčiau "maistas pasąmonei".

"einu ne nuo pasąmonės link sapnų, bet nuo sapnų link pasąmonės."
Tai yra sinonimas "maistui pasąmonei".
Aš pasąmone domiuosi ir stebiu ją nuo pat studijų laikų. Mane suintrigavo vienas dėstytojas. Nors egzaminų metu būtina atsakinėti pagal vadovėlinę medžiagą, bet ne plačioje auditorijoje(mažoje grupelėje) jis ieškojo ir kitokių atsakymų, mąstė ir eksperimentavo. Ne daug ką bepamenu iš viso šito, tačiau pagrindinis turtas, ką gavau - tai nesustoti ties tuo, kas jau yra oficialiai paskelbta. Tai tėra žmonijos žinios šiam momentui.
Žodžiu, tų teorijų atsiranda vis kitokių, jų nemažai, bet ne viena man "nelipo". O štai ši - paskutinio laikotarpio JAV mokslininkų paskelbta - man stipriai "prilipo", aš ja net rimtai tikiu. Tai atitinka ir mano stebėjimus.
Suprantama, iš tų dviejų sakinių sunku ką nors gerai suprasti, bet nesiplėsiu šiame poste apie tai, kadangi gausis "košė", pagrindinė mintis pabėgs.

Vakar vakare, pamąstydama apie tas tris sapnų rūšis, aš neabejodama dvi pirmasias rūšis priskyriau pasąmonei. Ir jei postą būčiau rašiusi vakar, taip ir būčiau parašiusi.
Tačiau dabar , sapnai - ateities pranašai - man sukėlė didelių abejonių. Net labai.

Sapnas: ryte prabundu ankstokai, ko gero, net dėl sapno. Sapnas ypač ryškus. Permąstau - na, jis tegali reikšti to sapnuoto žmogaus mirtį. Kitiems prabudus, papasakoju ir pasakau būtent tai. Tą pačią dieną aš gaunu pranešimą, jog šis žmogus mirė. Valandų skirtumas buvo, bet tai buvo paskutinis mano miegas (sapnas gali būti tik jame) iki to įvykio.

Na ir... mano pasąmonė yra mano kūne, uždaroje sistemoje. Įvykis vyksta už 200 km. Kokiu būdu mano pasąmonė gali kontaktuoti su visiškai atskiru, kažkur kitur vykstančiu įvykiu??? Ir dar į ateitį?
Štai tai jau man tikra mįslė.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 11, 11:43)
Mane suintrigavo vienas dėstytojas. Nors egzaminų metu būtina atsakinėti pagal vadovėlinę medžiagą, bet ne plačioje auditorijoje(mažoje grupelėje) jis ieškojo ir kitokių atsakymų, mąstė ir eksperimentavo.

Ir šis dėstytojas nedėstė nei filosofijos, nei psichologijos, nei teologijos.
Jis dėstė/dirbo ir susidurdavo su negyvais žmonėmis.

Vot kaip gaunasi - žmogus, nestudijavęs nė vieno iš trijų aukščiau išvardintų mokslų, domėjosi šiais klausimais kur kas labiau ir plačiau, nei dirbantys/dėstantys pagal oficialią literatūrą/vadovėlius.

Mano dirbamas darbas taip pat visiškai nesusijęs nei su filosofija, nei su psichologija, nei su teologija.

Bet ilgalaikis domėjimasis šiomis temomis man labai padeda darbe. Net labai labai.

Aš kartais pagalvoju, ar ne jis padarė man įtaką niekad nesustoti ties jau žinomais man ar oficialioje literatūroje perskaitytais teiginiais. Aš juos perskaitau, bet visada kažkur smegenų kamputyje lieka - čia nebūtinai pabaiga ir viskas, gali būti ir kur kas daugiau.
Atsakyti
Elysa, jei jau pradėjot apie tai kalbėti, tai paklodes čia rašote jūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 11 kovo 2012 - 13:46
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 10, 19:46)
Elysa, tu gal kokį blog'ą susiorganizuok?  mirksiukas.gif  Šioje temoje mes sapnus aiškinamės  mirksiukas.gif

blink.gif blink.gif blink.gif Oho!
Bet miela vaizgante, Elysa
savo analizemis apie sapnus, tikru nuosirdziu rupesciu, uzsidegimu, kuris vercia zavetis, jus gerokai nukonkuriuoja ir jau seniai. Nuosirdziai - jos postai vercia susimastyti ir dirbti su savimi, suteikia naujos informacijos apie sapnus. Aciu!

vaizgante, as jus tada pagyriau, nes labai prasetes pagyrimo, negi neizvelget nei kiek ironijos? o kitos is paskos, savo ruoztu, kudakuot pagyrimais pradejo. Kai Safyrine idejo du komentarus jusu adresu svelniai pasisaipiau dar karta. Nepadekojau uz paaiskinta sapna, nes praktiskai nepastebejau to paaiskinimo. Arba manau, kad toks paaiskinimas, kad mano sapno personazas yra is ano gyvenimo, man pasirode, geriausiu atveju, labiausiai neismanancio zmogaus apie sapnus paaiskinimas, arba prisideti pliusiuka.
Ir, Atleiskit, bet per visa tema kas keli postai nepamirstat pamineti, kad jus tik viena vis aiskinat, jus tik viena viska darot, oi , oi. O zmogui, kuris irgi analizuoja, bet savaip - taip kaip jis supranta (tarp kitko pati darot tik tai kas patinka), jus izuliai dristat siulyti bloga susikurti. Skaitykite knygas butinai, jums tkrai reikia daug skaityti.

Atsakyti
QUOTE(Kactukas @ 2012 03 11, 13:52)
Skaitykite knygas butinai, jums tkrai reikia daug skaityti. [/i]

Ačiū 4u.gif
Linkiu visoms visokeriopos sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 03 11, 15:45)
Elysa, jei jau pradėjot apie tai kalbėti, tai paklodes čia rašote jūs.

Tekste stengiuosi neišsiplėsti, bet liečiu ne vieną klausimą, todėl postai natūraliai gaunasi ilgesni.

Taip pat esu pastebėjusi, kad plikas sakinys, nepateikiant pavyzdėlio, dažnai būna gerai suprantamas rašančiajam, bet nesuprantamas skaitančiajam. Todėl stengiuosi pateikti kažkokį pavyzdėlį, jį stengiuosi sutrumpinti. Realų, tikrą pavyzdėlį. Net knygose ne grožinio pobūdžio pavyzdėliai būna labai vertingi. Tada didesnė tikimybė, kad ir rašantis, ir skaitantis tą patį supras taip pat. Taip pat knygos, paremtos tikrais faktais, skaitomos ir perkamos daug didesniais kiekiais, nei išgalvoti pavyzdžiai, pritraukti prie teorijos ar scenarijaus.

Aš neturiu tikslo mokyti. Diskutuodama aš mokausi ir pati. Ir, kas vertingiausia, diskutuodama aš mąstau kartu su jumis.
Aš čia nerašiau nieko iš kokio nors vadovėlio ar sapnininko. Tai mano mintys, susiformavusios iš visų mano turimų žinių, įgytų gyvenimo bėgyje, taip pat stebėjimų.
Rašiau, jog pasąmone domiuosi ir stebiu nuo pat studijų laikų. Teorijos ir praktikos atitikimas ar neatitikimas.
Atsakyti
Merginos, gal galetumet pasufleruot ka galetu reiksti, kai neseniai mires artimas zmogus ateina i namus (sapne) ir sako, kad reikia butui remonto ir ji dabar remontuosim. Kartu su seimos nariais atnese kazkokias priemones remontui(ju neatsimenu tiksliai, tik uzkliuvo oranzines spalvos tapetai ar kazkas panasaus)...As tam remontui labai priesinausi sapne, net verkiau, bet manes lyg niekas nemate ir negirdejo... g.gif
Man labai svarbu. Aciu...
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2012 03 11, 18:18)
Merginos, gal galetumet pasufleruot ka galetu reiksti, kai neseniai mires artimas zmogus ateina i namus (sapne) ir sako, kad reikia butui remonto ir ji dabar remontuosim. Kartu su seimos nariais atnese kazkokias priemones remontui(ju neatsimenu tiksliai, tik uzkliuvo oranzines spalvos tapetai ar kazkas panasaus)...As tam remontui labai priesinausi sapne, net verkiau, bet manes lyg  niekas nemate ir negirdejo... g.gif
Man labai svarbu. Aciu...

Gal jaučiate, kad pagal to mirusio žmogaus norus turėtumėte kažką padaryti, kas jums yra nelabai priimtina, ar norima.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 11, 11:43)

Sapnas: ryte prabundu ankstokai, ko gero, net dėl sapno. Sapnas ypač ryškus. Permąstau - na, jis tegali reikšti to sapnuoto žmogaus mirtį. Kitiems prabudus, papasakoju ir pasakau būtent tai. Tą pačią dieną aš gaunu pranešimą, jog šis žmogus mirė. Valandų skirtumas buvo, bet tai buvo paskutinis mano miegas (sapnas gali būti tik jame) iki to įvykio.

Na ir... mano pasąmonė yra mano kūne, uždaroje sistemoje. Įvykis vyksta už 200 km. Kokiu būdu mano pasąmonė gali kontaktuoti su visiškai atskiru, kažkur kitur vykstančiu įvykiu??? Ir dar į ateitį?
Štai tai jau man tikra mįslė.

Jooo... mįslę rimtą uždaviau pati sau...
Kas įdomiausia, kad aš kažkada ne kartą esu kalbėjusis su tuo žmogumi, o mes bendraudavome betarpiškai ir apie viską, kuri kapo pusė yra laisva. Nes žmonės laidojami ne per vidurį, o kažkuriame krašte, kad būtų vietos kitam karstui. Nei aš, nei tas žmogus nežinojome šito. O kai pamačiau kapo duobę kairėje pusėje, visišką atitikimą su mano sapnu... naaa.....
Mano pasąmonėje to negalėjo būti, to žmogaus pasąmonėje taip pat...(tai ne pamiršta, kas galėtų iškilti iš atminties giluminių sluoksnių, o tiesiog nedalyvavome laidotuvėse ir nematėme), jei jau mirties klausimu būtų įvykęs koks nors nesuvokiamas kontaktas per atstumą tarp mūsų.
Aš nerandu sapnų-ateities pranašų - ryšio/sąsajų su pasąmone.

Gal kas turite kokių nors minčių?
Nes pati vargu ar prisikapstysiu. Bent jau negreit.
Atsakyti
labas rytas aciu vaizgante 4u.gif 4u.gif na visko gali buti kad tikrai man to benzino pritrugsta blush2.gif
Atsakyti