Įkraunama...
Įkraunama...

Laukiuosi trečio

Man atitiko ir pagal mmm ir pagal skana, liko ta pati diena.
As kai laukiausi pirmo, ir antro tai sekdavau, o si karta neplanavom, tai ir nezymejau nieko, bet pagal ivykius atgaminau ir atitiko tongue.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif

šiandien ėjau nuleisti kraujo, priduoti sisiuko unsure.gif Nu nelabai patenkinta išėjau, kažkaip šį kart skaudžiai mane badė... verysad.gif Ir dar kam kam - ŽIV, Vasermanas ir kt. mano akim žiūrint nereikalingi tyrimai. Grįžau į savi kaimelį iš miesto be kojyčių ir be rankyčių verysad.gif O dar konservavimas doh.gif Uždariau 9 puslitrikus paprikos ir dar laukiu kol išvirs pomidorų padažas. O tada jau eisiu į lovytę wub.gif
QUOTE(Viktorija_Bz @ 2012 10 11, 11:25)
Šiandien buvau TA, tai jau šiandieną matavo ir pilvo apimtį ir aukštį, gal tik paaugusius matuoja  g.gif  pilvo apimtį reikia matuotis gulint, negi pilvo apimtis apie 30sav.  siekia 1m?  doh.gif

Patikėk ir tau toks pilviukas išdygs lotuliukas.gif aš dar save plona laikau, o matei teplė sakė, kad jos dar didesnis tongue.gif
O vat aš tai stropiai visada pildau mmm kalendorių internete tėvų darželyje. Man labai patogu, nes atsiunčia iš anksto pranešimus el.paštu kada bus mano vaisingos dienos, kada man prasidės mmm ir t.t. Tai man labai aktualu ir vėliau viską galiu atsekti mirksiukas.gif O šiaip gimdymo datą gali keisti iki 30 sav., vėliau jau nea. Bet jei didelis vaikiukas, tai gali žiauriai nugrybauti taip perkėlinėdami. Pvz. man su mažąja jau 20 sav. echo rodė gimdymo datą 06.25, o reali gimdymo data turėjo būt 07.16 blink.gif Bet ji ir gimė 4950 g ir laiku 07.16. Juk echo tą "gimdymo datą" paskaičiuoja pagal vidurkį visų vaikelio matmenų.
Atsakyti
QUOTE(Viktorija_Bz @ 2012 10 11, 10:25)

Pagal visus echoskopus perskaičiavo man gimdymo datą, kuri paankstėjo net 3 sav.  thumbup.gif vasario 12d. Bet tai irgi gan realiatyvi data, nes nevesdavau M kalendoriaus ir niekaip neatgaminu galimos pradžios datos  blush2.gif

Gal kas planuojate panašiu metu gimdyti berods Bebozes panašus laikas?

Mano data kovo 4, bet pirmus du anksčiau pagimdžiau, pirmą beveik visu mėnesiu, antrą - dviem savaitėm. Tai ir čia gal taip bus?

QUOTE(Viktorija_Bz @ 2012 10 11, 11:42)

Aš tai nelabai suprantu, kaip galima pagal echo nustaty titikslią datą, juk vos ne kelių mm skirtumas tarp savaičių.
Nežinau kaip Jums nustatinėja tikslią datą, negi visos sąžiningai vedatės M kalendorių?

Man tik pagal echo nustatė, nes kai ėjau tikrintis dėl nėštumo, sūnui buvo 7 mėnesiai, maitinau visu pajėgumu ir mm neturėjau, tad mano data tik pagal tai. Bet.......kadangi aš tiksliai žinau, kada TAI įvyko, nes tai buvo vienas kartas, kada buvo nepasisaugota, tad kaip ir sutampa tongue.gif

Papildyta:
Dar dėl svorio, man jau 20 savaitė prasidėjo, kol kas priaugau 1 kg, nešioju visus senus rūbus, iš šalies niekas nepasakytų, nors šiaip jau pilvukas iššoko, dėl kurio irgi nerimo turėjau, kaip ir dėl judesių.
Atsakyti
QUOTE(Viktorija_Bz @ 2012 10 11, 09:42)
Man trijų sav paklaida irgi gan nereali, dėl to aš sau tokia pilvota atrodžiau, pasirodo man daugiau sav.  biggrin.gif ištikrųjų pradžioje man buvo paskaičiuota kovo 5d. pagal paskutines mėnesines, kurių niekaip neatsimeniau schmoll.gif ir kogero nusigrybavau sakydama...
Aš tai nelabai suprantu, kaip galima pagal echo nustaty titikslią datą, juk vos ne kelių mm skirtumas tarp savaičių. Gydytoja labiau remiasi tuo echo kur 8 sav. darė, o tada ginė ten skubėdama pažiūrėjo, net neatsimenu ar ji matavo tik nustatė, kad nėštumas gimdoje... g.gif
dar M retesnės tai aš neimdavau į galvą kai jos pasirodydavo po 32-35 dienų.

jei nesizymejai mmm kalendoriuko ir buvai netikra del ju datos tai visko gali but kad pastojai kurkas anksciau nej tikejais o gali but dar ir taip kad budaba nescia dar turejai 1mmm mirksiukas.gif

kai daro echo tiksliausi rezultatai apie vaisiaus "amziu" iki 8sav nu max iki 12sav rolleyes.gif jei yra echo 8sav ir 12sav tai labiau vadovausis pagal 8sav echo nes tada labiausia matos kiek vaisius issivystes o va veliau jau sunku nustatyti tikslia data nes vyksta tik vaisiaus ir jo organu augimas ir t.t. todel tau ir raso ddata ta kuri buvo nustatyta kaip tu savai 8sav 4u.gif man visad tas echo buvo tiksliausias ir pagal echo kurie buvo daryti iki 8sav pagal ta data ir gimdziau visus vaikucius thumbup.gif

bet eina au kai smagu kai nestumas sutrumpeja 3sav thumbup.gif noreciau as taip biggrin.gif va man su pirmu vaiku atvirksciai buvo nestumas prailgejo 10d
Atsakyti
QUOTE(Mimukas @ 2012 10 10, 16:02)
Tu nepamiršk, kad aš kasdien sportuoju su savo mažąja zbitkute  bigsmile.gif Su pirmu ir su antrąja tai priaugdavau po 25 kg per visą nėštumą, o dabar taip prisitampau, prisilakstau iš paskos, kad nėr kam ten augt  doh.gif

na na. mano namie dvi zbitkutės mirksiukas.gif vieną ne tik nešioju, bet dar ir žindau. dabar jau nutraukinėju, tai dar sunkiau doh.gif antroji dukra mane visai išsunkė, labai reikli palyginus su pirma. ir nujunkyt sunku, ir užsispyrus. pagaliau pirmos kelios dienos, kai po ilgos pertraukos MB užmigdė ir pietų, ir nakčiai.
jau ir pati pamiegojau kelias naktis unsure.gif o dar sirgom praeitą savaitę visos, tai nesuprantu, iš kur toks stebuklas, kad pas mane viskas vietoj, jokių blogumų, kietėjimų unsure.gif gi slaugiau vieną po kitos doh.gif

dabar man tiksliai rodė 6sav. ir tą patį 20sav. žinau, kad pastojau dviem savaitėm vėliau, t.y. tą ciklą vėlavo ovuliacija dėl žindymo. išvis buvo vienas iš kelių ciklų po gimdymo
su antra žymėjau BT, turėjau grafiką, tai 17sav. data buvo identiška pagal ovuliaciją mirksiukas.gif
o pirmo nėštumo metu echo darė neva 20sav, bet iš tikrųjų buvo 19-18sav. bet vis tiek skaičiavo pagal mmm, todėl neva pernešiojau 9 dienas. iš tiesų gimė laiku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teplė: 12 spalio 2012 - 00:31
QUOTE(teplė @ 2012 10 12, 00:28)
na na. mano namie dvi zbitkutės mirksiukas.gif  vieną ne tik nešioju, bet dar ir žindau.

Iki kada žindei antrąją? Aš lygiai prieš savaitę įvedžiau mišinuką, sūnui 10 mėnesių, o man 19 oji savaitė tada buvo. Jau kelios dienos, kai visai nebežinda, o prieš tai dar porą kartų simboliškai gaudavo.
Atsakyti
QUOTE(Mimukas @ 2012 10 11, 20:50)
O vat aš tai stropiai visada pildau mmm kalendorių internete tėvų darželyje. Man labai patogu, nes atsiunčia iš anksto pranešimus el.paštu kada bus mano vaisingos dienos, kada man prasidės mmm ir t.t. Tai man labai aktualu ir vėliau viską galiu atsekti  mirksiukas.gif

Įdėk, Mimukai, tą nuorodą kur internete pildaisi mmm, gal ir aš kada pasinauosiu smile.gif
Tik dabar pagalvoju ar neteks mums vėl susitikti besilaukiant ketvirtojo lotuliukas.gif su tokiais skaičiavimais. Teks užsiimti rimtesne apsauga, hormonų nenoriu naudoti, o ir tie neapsaugo 100% doh.gif

Aš priaugau visai nedaug, bet pilvas pūpso kaip kamuolys. Mano pirminis svoris buvo 63-64kg, per pirmus mėn. per tuos pykinimus buvau numetusi iki 58kg, o dabar sveriu apie 66kg. Ir su pirmais dviem taip buvo, neštumo pabaigai būdavau priaugus iki kokių 72kg. Bet gal pusmetį ar metus po gimdymo negaliu dar lysti į savo rūbus, kol pilvas grįžta į savo vietą ir klubai būna prasiplėtę. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bozeboze @ 2012 10 12, 07:51)
Iki kada žindei antrąją? Aš lygiai prieš savaitę įvedžiau mišinuką, sūnui 10  mėnesių, o man 19 oji savaitė tada buvo. Jau kelios dienos, kai visai nebežinda, o prieš tai dar porą kartų simboliškai gaudavo.

tai pirmąją iki 30sav. nėštumo ir 1m 10mėn. antrąją dar dabar žindau (33sav., 1m 9mėn), bet jau mažinu, kiek galiu, nes jau užkniso, vaikas ėmė piktnaudžiaut - žindymų ne mažėjo, o tik daugėjo, naktys neramios, pati nurimt nemoka. turiu jai parodyt, kad ir kitaip gyventi galima biggrin.gif mišinio nė viena negavus, gi viską jau ir valgo, ir geria seniai.
Atsakyti
QUOTE(Viktorija_Bz @ 2012 10 12, 09:53)

Aš priaugau visai nedaug, bet pilvas pūpso kaip kamuolys. Mano pirminis svoris buvo 63-64kg, per pirmus mėn. per tuos pykinimus  buvau numetusi iki 58kg, o dabar sveriu apie 66kg. Ir su pirmais dviem taip buvo, neštumo pabaigai būdavau priaugus iki kokių 72kg. Bet gal pusmetį ar metus po gimdymo negaliu dar lysti į savo rūbus, kol pilvas grįžta į savo vietą ir klubai būna prasiplėtę. ax.gif

aš su pirmu pradėjau nuo 58, baigiau berods 72 , o gal ir 75? jau nepamenu, bet nukrito tai labai greit, ir rūbus senus jau turbūt po pusmečio nešiojau, o paskui per du metus išvis buvau 54-56 kg, tai čia jau man nepasiekiami toliai dabar atrodo, nes su antra nors ir nuo 56 pradėjau, bet priaugau iki tų pačių 72kg, o ir kritimas buvo visai kitoks nei po pirmo gimdymo, dabar pradėjau nuo 58, gal 59, pas mane 1 kg nuolat vaikšto smile.gif. dabar 60, atrodo, kad šįkart kg lėčiau dedasi, nors nei pykino, nei vėmiau, maistas atgrasus irgi nepatapo smile.gif. vakar buvau pas gydytoją, tyrimai puikūs, tai tikiuosi ir toliau taip judėt į priekį, gal pavyks mažiau kg užsiaugint per tą laiką, nes manau, kad pamest bus vistiek sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(teplė @ 2012 10 12, 01:28)
na na. mano namie dvi zbitkutės mirksiukas.gif  vieną ne tik nešioju, bet dar ir žindau.

O Dieve Dieve, stiprybės, sveikatos tau ir kantrybės 4u.gif Mano mažoji visa į tėvelį, tokia turinti hiperaktyvumo požymių, tai jei aš tavo vietoj būčiau su dviem ir dar nestuke.gif , matyt išprotėčiau tikrąja ta žodžio prasme doh.gif Mano padėtis geresnė biggrin.gif Man didieji vaikai labai labai daug padeda buityje ir vyras ne iš tinginių ne tik ūkio darbus nudirba, bet ir vakarais su mažąja ant rankų pabūna rolleyes.gif
QUOTE(Viktorija_Bz @ 2012 10 12, 10:53)
Įdėk, Mimukai, tą nuorodą kur internete pildaisi mmm, gal ir aš kada pasinauosiu  smile.gif

Nu man labai pataikydavo tas kalendorius mirksiukas.gif http://www.tevu-darzelis.lt/
Atsakyti
QUOTE(teplė @ 2012 10 12, 13:02)
tai pirmąją iki 30sav. nėštumo ir 1m 10mėn. antrąją dar dabar žindau (33sav., 1m 9mėn), bet jau mažinu, kiek galiu, nes jau užkniso, vaikas ėmė piktnaudžiaut - žindymų ne mažėjo, o tik daugėjo, naktys neramios, pati nurimt nemoka. turiu jai parodyt, kad ir kitaip gyventi galima biggrin.gif  mišinio nė  viena negavus, gi viską jau ir valgo, ir geria seniai.

Na tu ir drąsi, aš kai sužinojau, kad pastojau, ėmiau domėtis, kiek gi galiu maitinti, visur radau tą patį skaičių - iki 20-22 savaitės. Net K.Vitkauskas tą rašo. Bet baigiau net anksčiau, nes tiesiog mačiau, kaip trūksta pieno, jo mažėja ir vaikas labai neramus būdavo, jau kurį laiką naktim po šimtą sykių keldavosi, vakare ėmė žįsti iki 40 min., ima paleidžia, juk jaučiasi, kad nebegeria, nes matyt nieko neišbėgdavo po kelių minučių, tai taip tampydavo vargšiukas. Žodžiu, įvedžiau mišinuką ir viskas baigėsi. Gaila aišku, nes planavau iki metų kaip minimum maitinti. O ginė mano, senesnės kartos, tai iš karto liepė nutraukti, net kelis pastaruosisu vizitus melavau jai, kad nebemaitinu...
Atsakyti
QUOTE(Indriuka @ 2012 10 13, 12:09)
Na tu ir drąsi, aš kai sužinojau, kad pastojau, ėmiau domėtis, kiek gi galiu maitinti, visur radau tą patį skaičių - iki 20-22  savaitės. Net K.Vitkauskas tą rašo. Bet baigiau net anksčiau, nes tiesiog mačiau, kaip trūksta pieno, jo mažėja ir vaikas labai neramus būdavo, jau kurį laiką naktim po šimtą sykių keldavosi, vakare ėmė žįsti iki 40 min., ima paleidžia, juk jaučiasi, kad nebegeria, nes matyt nieko neišbėgdavo po kelių minučių, tai taip tampydavo vargšiukas. Žodžiu, įvedžiau mišinuką ir viskas baigėsi. Gaila aišku, nes planavau iki metų kaip minimum maitinti. O ginė mano, senesnės kartos, tai iš karto liepė nutraukti, net kelis pastaruosisu vizitus melavau jai, kad nebemaitinu...

o aš radau, kad jeigu sveikata leidžia, galima žindyti nors ir iki gimdymo. forume ne viena mamytė tą darius, vaikai ir po 4kg gimsta. o ir šiaip kraujas geras, gimda nespazmuoja, komplikacijų jokių...
et, iš tikrųjų buvau nusprendus nujunkyti rugpjūtį, bet nebuvau pasiruošus tokiam pasipriešinimui...
šiaip mes čia baisiai išsiplečiam ne į temą. yra nėštukių plepaluose tema "laukiuosi 3/4 vaikelio" mirksiukas.gif man keista, kad moderatorė dar tvarkos nedaro biggrin.gif
Atsakyti