Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(coffe @ 2012 05 28, 09:28)
Rankeneles baltas galima pasigaminti, imkit kokios patinka ir nudazykit aerozoliniais dazais skirtais metalui dazyti.

dar geriau nunešt kur pvz. dažo mašinas, brangu nebus, o bus dailiau, lygiau ir laikysis geriau tokie dažai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2012 05 28, 22:30)
dar geriau nunešt kur pvz. dažo mašinas, brangu nebus, o bus dailiau, lygiau ir laikysis geriau tokie dažai  smile.gif

Kažkada kaime nupurškėm vazoną baltai-gavosi liuks. an vyras dažytojas, apdailininkas, va bus jam išbandymas-egzaminas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 27, 21:59)

ST, as tau imeciau juk i az ikejines rankeneles. nejau ir tos netinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 05 28, 23:05)
ST, as tau imeciau juk i az ikejines rankeneles. nejau ir tos netinka?  g.gif

Aš kiaulė, net nepadėkojau doh.gif blush2.gif
Mano brungena sakė, kad turi matyti, neva čia ne megztis ar pantalonai iš Lr , rankenėlės gi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 29, 08:54)
Aš kiaulė, net nepadėkojau  doh.gif  blush2.gif
Mano brungena sakė, kad turi matyti, neva čia ne megztis ar pantalonai iš Lr , rankenėlės gi  doh.gif

Oi, ojoj bigsmile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

-----
Šelma, iš kokios materijos jūsų virtuvinio spintelių fasadai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 29, 06:54)
Aš kiaulė, net nepadėkojau  doh.gif  blush2.gif
Mano brungena sakė, kad turi matyti, neva čia ne megztis ar pantalonai iš Lr , rankenėlės gi  doh.gif

jumoristas. tai imkit ir uzsisakykit pabandymui. ne milijonus juk kainuoja. butum kaune, tai atvezciau nupirkusi. o dabar... nebent nufotografuoti galeciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 05 29, 10:01)
jumoristas. tai imkit ir uzsisakykit pabandymui. ne milijonus juk kainuoja. butum kaune, tai atvezciau nupirkusi. o dabar... nebent nufotografuoti galeciau  g.gif

Sakyč priekabistas biggrin.gif

Ai nevark irnesakyk.gif dar čia ko, rankenas važinėsi fotkinti doh.gif
Dar nuvažiuosim į kokią pardę, o jei nerasim nupurkšim baltai happy.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 05 29, 09:27)

-----
Šelma, iš kokios materijos jūsų virtuvinio spintelių fasadai? rolleyes.gif

Beržo masyvo rėmelis, o filingas beržo faniera smile.gif Balinta. O vidus pušinis.
Atsakyti
QUOTE(Myliu Retro @ 2012 05 28, 20:35)
Norėjau sakyt tą patį smile.gif

Atsimenu, kaip ieškodama idėjų kartą užklydau į psl, kur butai pardavimui...  Tuomet nusistebėjau, kad daugelis nuo lietuviškų beveik nesiskiria - gėlėti tapetai, fanerinės komodos, medinės dailylentės ant sienų... Dabar jau nesistebiu smile.gif

Va pvz tipinis švedų namelis

http://www.styleroom.se/album/32475

arba kitas

http://www.styleroom.se/album/32347

ir tam psl tokių n+1... Kol kažką mandresnio randi, tenka gerai pasiknaisiot smile.gif

Myliu retro, labai geras vardas - kai rašau Tau - tai atrodo, kad nuolat meilėj prisipažįstu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , bet ir aš dievinu RETRO...

Man tai lietuviškas interjeras su skandinavišku nelabai ką bendro turi...gal greičiau su sovietinių laikų... lotuliukas.gif Bet kiekvienas ko gero mato savaip...

Mano vyras dirba su švedais, tad ne kartą pas juos lankėsi ir turi savų pastebėjimų, jog nesvarbu kuo Tu dirbi, kokios Tavo pareigos...daugelio jų namai apstatyti IKEA baldais, skiriasi tik gyvenamoji vieta... Vienas jo užsakovų - važinėja vos ne paskutinio modelio automobiuliu, namas turtingųjų rajone, o namo įrengimas paprastas "kaip dvi kapeikos"...

Aš visą savaitgalį tvarkiau baldus pas savo tėvus - šlifavau, glaisčiau ir dažiau baltai... Baisiai skaudžiai nudegiau sprandą, dabar net prisiliesti - skauda... Nors ten tik nuvažiuojam pasisvečiuoti, bet man norisi jaukaus kambario... Čia jau liga.. ax.gif

O tokią lempą, kaip Tavo nurodytoj nuorodoj - pas tėtį garaže radau, reikės nušveist nudažyt ir panaudosim... Visiems prigrasinau, kad jau "rezervuota"... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita Decor: 29 gegužės 2012 - 13:36
Ačiukas biggrin.gif Nu aš jų kaip stiliaus pavyzdžių ir nedėjau, tik turėjau omeny, kad ten labai daug tokių butų...

Dėl paprastumo, tai labai teisingas jų požiūris. Aš irgi už paprastus, nebrangiai įrengtus namus, kad galėtum juose laisvai jaustis, o kai kažkas nusibos - lengva širdim pakeisti, kad nereiktų gailėtis išmestų tūkstančių. ax.gif

p.s. Kuri lempa? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliu Retro: 29 gegužės 2012 - 18:51
Labutis. kaip smagu, kad vis naujai prikalbėta randu biggrin.gif Tik gaila, kad beveik visas nuotraukas paslėpėte..nespėjau nieko pamaty, tik Šelmos jaukia virtuvikę.

QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 27, 20:29)
Dėl rankenėlių ir mes vargstam, virtuvė balta, o rankenėlių baltų nerandam pirkti  unsure.gif

Rankenėlių rojus yra Furnitanas biggrin.gif Gal skambės kaip reklama, bet jie įsiveža visą baldų furniturą (blum), tad rankenėlių ir visokio kitokio gėrio ten pylna. Adresą va radau - Savanorių pr. 180. Mes pirkom vonios stalčiam rankenas - tokias ilgas kaip metalo pagaliukas-kampuotis. Pagamino pagal mum reikiamą ilgį. smile.gif
O daugiau ale vintažinių tai gal kokiuose "Dubingiuose" ieškot. g.gif

Mano kėdžių atnaujinimas sustojo - vos sušyla oras norisi lėkt į daržą kapstytis biggrin.gif Stovi dvi nabagės nuardytos, nugruntuotos..laukia tolesnio įkvėpimo ax.gif Dar reikia ir iki dažų nuvažiuot. Turbūt dažysiu kaip plintusus - tokiais kur sukietėja labai ir blizga (polimeriniai gal..)..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odilija5: 29 gegužės 2012 - 20:50
labdien,

QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 05 29, 13:31)

Mano vyras dirba su švedais, tad ne kartą pas juos lankėsi ir turi savų pastebėjimų, jog nesvarbu kuo Tu dirbi, kokios Tavo pareigos...daugelio jų namai apstatyti IKEA baldais, skiriasi tik gyvenamoji vieta... Vienas jo užsakovų - važinėja vos ne paskutinio modelio automobiuliu, namas turtingųjų rajone, o namo įrengimas paprastas "kaip dvi kapeikos"...

tikrai taip, ir jeigu į juvelyrinę parduotuvę užsuka mėšlu pakvipęs vyriškis iš po darbų, tai nereiškia, kad jis yra nevalelė, kaip aš sakau.
tiesiog žmogus dirbdamas atsiminė, kad šiandien žmonos gimtadienis, tai sėdo į traktorių ir tuo pačiu atsiminimu numynė iki miesto.
ir net nepagalvotum, kad milijonus valdantis žmogelis taip atrodydamas lėktų į parduotuvę. bet kadangi čia viskas paprasta ir visiems nusispjaut, kaip tu atrodai ar ką apie tave pagalvos kiti, tai jokių problemų.
taip netikėtai vieną pažįstamą parduotuvėje sutikome, kilnus dvarininkas, užsuko, ką tik vežęs veršelius iš vienos ganyklos į kitą. o kaip į tokį reaguotų Lietuvoje? kaimo lugris, pamanytų smile.gif

dabar dar kartą perskaičiau mūsų pašnekesį, ir galvoju, ar teisingai parašiau dėl tų "margų tapetų". jeigu pačios vyras su švedais dirba, tai turbūt mato, kad visa, kas yra aplinkui, yra STANDARTIŠKA.
noriu grįžti prie mano minėtos šeimos pasakytą mintį, kad taip "pigiau ir mąstyti" nereikia.
eilinėse parduotuvėse viskas yra standartiškai pateikta. jeigu ieškai spalvų - prašau, šiltai balta, šaltai balta, late, BALTA (beje, baltos jie nelaiko už spalvą, yra tiesiog BALTA, tik visos kitos - spalvos), MĖLYNA, RAUDONA. nori kitokių - kai kur galima rasti gatavai supilstytų, bet jei nori to, KO NORI TU, mokėsi oho. tad kam sukti galvą, ieškoti kažkokių spec. parduotuvių ir dar brangiau mokėti? geriau daryti standartiškai.
ieškai tapetų? valio - mes jums siūlome, va, baltus tokius, va, baltus anokius, va, baltus su juodom kvietkom, va, baltus su juodais dryžiais, na, tiek to - dar baltus su mėlynais, na, dar viai mėlyni va. paprasta, standartiška ir nieko nereikia galvoti - imi, ir viskas. nori mandresnių? mokėk daugiau, ir ne bet kurioje parduotuvėje rasi.
kadangi čia nė vieno lango nerasi be lempučių, reikia lempučių - valio. štai standartiniai stoveliai - vienas, du, trys. nusidėvėjo gaubtuvėlis? valio - siūlome va, šitą baltą, va, šitą švelniai baltą, norite kažko ryškesnio? - valio, va, juodas ir, va, mėlynas. netinka? hm... gaila, negalim kuo padėti...
ir taip pasaka be galo...

bet daugumai net nekyla abejonių būti nestandartiniais. jie nededa daug pastangų kurdami, neapsunkina savęs, tad ir yra viskas paprasta ir standartiška. kad ir tie patys jūsų minėti IKEA balbai.

taip, kad tie margi tapetai jiems dažnai atsieina daug brangiau nei baltai išdažytos sienos. ir jiems čia vadinasi "ieškojimas" įdomiau.

visa tai tėra daiktai, kuriems žmogus neturi tarnauti. jie tarnauja žmonėms. atsibodo? atsikratė.
užtat ir šiukšlynai pilni visokių gerų dalykų, kuriuos lietuviai pasiima, parveža į Lietuvą ir turguose ima oho kiek biggrin.gif

klausimas ne į temą, šiaip tik pamaniau, perskaičiusi Tavo žinutę - o kodėl mes kratomės savo istorijos ir niekinam tą sovietmetį? tiesiog tokia ta mūsų istorija buvo, nieko nebepakeisi, ir tai yra mūmyse. nors aš jau to meto nelabai prisimenu.
kalbant apie interjerą, yra detalių visai smagių ir iš to laikmečio.
kartais pagalvoji - gaunasi kažkokia nesąmonė. ko neturi, to nori. Norvegijoje žinau namus, kur būtent sovietinių laikų akcentai sudėlioti, pusbrolis padėjo juos įrengti, tai foto mačiau. o Lietuvoje kuriamas skandinaviškas stilius. mainikaujamės, neįvertiname to, ką turime smile.gif
bet čia ne į temą, tik pamąstymas 4u.gif
Atsakyti