Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 05 14, 11:35)
Mūsų namukas medinukas, langai taip pat mediniai. Tas žmogus minėjo, jog langai atrodo šiek tiek kičiškai, kai langų skirtukai suleisti į vidų, tiesiog nesižiūri. Lygiai tas pats ir su mediniu namu ir plastikiniais langais - vaizdas ne koks. Žinoma, kiekvienas iš mūsų renkasi kas jam priimtina ir pagal supratimą, ir pagal kišenę.

tai daba tas žmogus galės pas jumi ne kičiškus langus valyt lotuliukas.gif turėjau garbės valyti langus kur kiekvienas padalintas išoriniais skirtukais į 12 dalių. Nu ty jomajo kas per dienos ilginimas... dabar didžiulius savo langus perbraukiu spec. "šluota" ir pamirštu, o čia kampų kampučių.... jeigu man vadybininkas būtų juos įkalbėjęs aš jam paskui važiuočiau nosin duoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif

dėl medinio lango ir plastikinių langu irgi labai jau drąsus pareiškimas. Mano namas rankų darbo rąstų, ir rinkausi medienos imitacijos langus, nes jų nereikia dažyti, nes jie nesikraipo ir t.t. iš toliau žiūrint nelabai ir matosi kas ten pas tam name sudėta, iš arti priėjus aišku kad suprasi, kad plastikas, bet kad sakyti "vaizdas ne koks"... na per drąsiai taip teigiate, kai savo namo su langais iš viso dar nematėte blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 05 14, 19:35)
tai daba tas žmogus galės pas jumi ne kičiškus langus valyt  lotuliukas.gif turėjau garbės valyti langus kur kiekvienas padalintas išoriniais skirtukais į 12 dalių. Nu ty jomajo kas per dienos ilginimas... dabar didžiulius savo langus perbraukiu spec. "šluota" ir pamirštu, o čia kampų kampučių.... jeigu man vadybininkas būtų juos įkalbėjęs aš jam paskui važiuočiau nosin duoti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

baika cia biggrin.gif pas mane svetainei 2 langai durys suskirstyti i 97 langelius(vienas langas) doh.gif (bet pas mane vieno stiklo,ir nebuvo jokio kito pasirinkimo,namas jau buvo su tokia dovana doh.gif ) jei kada keisim langus tai nerom nenorom vel teks tokius rinktis,nebet aliumiunius,bet tada as netekciau savo graziuju mediniu langiniu...tai nors stipriai keikdama brazilu langu gamintojus,dziaugiuosi ju langinem ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2012 05 02, 10:00)
o gal temoje pamenate kurioje? Nes jau antrą skaitau ir laikas spaudžia, o sprendimo dar nepriėmiau.. Mes žadėjome vidinius daryti, būtent dėl to valymo.. O tuos išorinius galima paskui nuimti kada nors?

Pas mus medinis namas - skandinaviškai raudonas su baltais langiukais. Langai - plastikiniai su skirtukais stiklo paketo viduje. Irgi ilgai blaškiausi, skaičiau bele kiek forumų. Visi, kieno klausiau nuomonės, rėkė - tik ne tai, nedarykite kalėjimo ir t.t. lotuliukas.gif Bet dariau taip kaip širdis liepė - su skirtukais. Nesigailėjome nė dienos. Gražu, jauku, valyt aišku lengva ir t.t.
Irgi labai taupydami pasibaiginėjome statybas, bet medinių langų kažkaip atsisakėm be širdies graužimo. Dabar bent jie rūpesčio nekels, nereikės perdažinėt, neatsiras plyšių ir t.t. Nes visa kita - medis, kuriam reikės rūpestėlio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2012 05 14, 21:40)
Pas mus medinis namas - skandinaviškai raudonas su baltais langiukais. Langai - plastikiniai su skirtukais stiklo paketo viduje. Irgi ilgai blaškiausi, skaičiau bele kiek forumų. Visi, kieno klausiau nuomonės, rėkė - tik ne tai, nedarykite kalėjimo ir t.t.  lotuliukas.gif  Bet dariau taip kaip širdis liepė - su skirtukais. Nesigailėjome nė dienos. Gražu, jauku, valyt aišku lengva ir t.t.
Irgi labai taupydami pasibaiginėjome statybas, bet medinių langų kažkaip atsisakėm be širdies graužimo. Dabar bent jie rūpesčio nekels, nereikės perdažinėt, neatsiras plyšių ir t.t. Nes visa kita - medis, kuriam reikės rūpestėlio  biggrin.gif

o namo dazyti nereikes?
man kazkaip prie medinio namo kaip ir stiliaus bei garbes (ne sau, o namui smile.gif ) reikalas sudeti ir medinius langus.

Gorada, medzio spalvos imitacijos plastikiniai langu remai tikrai labai mazai (bent jau is tolo) skiriasi nuo mediniu, ko nepasakysi apie baltus.
Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2012 05 14, 21:40)
Pas mus medinis namas - skandinaviškai raudonas su baltais langiukais. Langai - plastikiniai su skirtukais stiklo paketo viduje. Irgi ilgai blaškiausi, skaičiau bele kiek forumų. Visi, kieno klausiau nuomonės, rėkė - tik ne tai, nedarykite kalėjimo ir t.t.  lotuliukas.gif  Bet dariau taip kaip širdis liepė - su skirtukais. Nesigailėjome nė dienos. Gražu, jauku, valyt aišku lengva ir t.t.
Irgi labai taupydami pasibaiginėjome statybas, bet medinių langų kažkaip atsisakėm be širdies graužimo. Dabar bent jie rūpesčio nekels, nereikės perdažinėt, neatsiras plyšių ir t.t. Nes visa kita - medis, kuriam reikės rūpestėlio  biggrin.gif

Na ir diskusiją čia užviriau su savo klausimu biggrin.gif
Mes užsisakėme be skirtukų, ir būtent tokį namą apžiūrėjus, skandinaviškai raudoną su skirtukais viduje baltais aš nusprendžiau nedėti jų, vieną dieną važiuodama pro šalį net sustojau prie namo, išlipau ir apžiūrėjau ir nepatiko, nusprendžiau arba išoriniai arba jokių, galiausiai nusprendėme jokių, juolab, kad ir dėti žadame tinką. Bet čia kiekvienam individualiai, svarbiausia paskui nesigailėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 05 14, 20:35)
tai daba tas žmogus galės pas jumi ne kičiškus langus valyt  lotuliukas.gif turėjau garbės valyti langus kur kiekvienas padalintas išoriniais skirtukais į 12 dalių. Nu ty jomajo kas per dienos ilginimas... dabar didžiulius savo langus perbraukiu spec. "šluota" ir pamirštu, o čia kampų kampučių.... jeigu man vadybininkas būtų juos įkalbėjęs aš jam paskui važiuočiau nosin duoti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

dėl medinio lango ir plastikinių langu irgi labai jau drąsus pareiškimas. Mano namas rankų darbo rąstų, ir rinkausi medienos imitacijos langus, nes jų nereikia dažyti, nes jie nesikraipo ir t.t. iš toliau žiūrint nelabai ir matosi kas ten pas tam name sudėta, iš arti priėjus aišku kad suprasi, kad plastikas, bet kad sakyti "vaizdas ne koks"... na per drąsiai taip teigiate, kai savo namo su langais iš viso dar nematėte  blush2.gif

Na, man rankos nenukris langus pasivalyt... Dėl to jokios problemos nematau.

Kas dėl medinio namo ir langų "santykių" - tai medinis namas "gyvas organizmas" ir jis juda, nepaisant visko sudėti ten mediniai ar plastikiniai langai.

Savo namą jau mačiau (beje, vakar) - ir savo nuomonės nebruku - tiesiog ją išsakau, o jei ji Jums ne priimtina - tai nebūtina ironizuoti...
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2012 05 15, 08:34)
o namo dazyti nereikes?
man kazkaip prie medinio namo kaip ir stiliaus bei garbes (ne sau, o namui  smile.gif ) reikalas sudeti ir medinius langus.
Gorada, medzio spalvos imitacijos plastikiniai langu remai tikrai labai mazai (bent jau is tolo) skiriasi nuo mediniu, ko nepasakysi apie baltus.

Su šiuo pasakymu beveik 100 proc. sutinku. Medinį namą - prižiūrėti reikia ir reikės jei nori, kad jis padoriai atrodytų. Beje, ...kažkaip keistai žmonės mąsto, jog pasistatę mūrinį namą jau padarė viską ir jau jam priežiūros nereikės....

Atsakyti
QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 05 15, 10:30)
Na, man rankos nenukris langus pasivalyt... Dėl to jokios problemos nematau.
Kas dėl medinio namo ir langų "santykių" - tai medinis namas "gyvas organizmas" ir jis juda, nepaisant visko sudėti ten mediniai ar plastikiniai langai.

Beje, ...kažkaip keistai žmonės mąsto, jog pasistatę mūrinį namą jau padarė viską ir jau jam priežiūros nereikės....

skirtukai man labai gražu, bet nežinau ar pasiryžčiau dėti išorinius... Kažkada svarsčiau vidinius, bet net nebepamenu, kodėl jų atsisakėm.
Dėl namo judėjimo nelabai supratau prie ko čia, bet ne apie tai tema.
o dėl priežiūros, tai mediniam tikrai daug daugiau jos reikia, maniškis jau stovi ketvirti metai ir šiais metais jau keletą sienų noriu perdažyti, nes stogas mažai uždengia, ir pietrytinis vėjas su saule savo padarė. Kokiam klinkeriui po 4 metų dar tikrai nereikėtų jokios priežiūros...

bet nebeoftopinsiu smile.gif jeigu yra noro tęsti diskusijas prašau keltis į rąstinių namų temą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 05 15, 10:40)
bet nebeoftopinsiu smile.gif jeigu yra noro tęsti diskusijas prašau keltis į rąstinių namų temą  4u.gif

Ačiū už pasiūlymą...
Atsakyti
Baigdama oftopinti pasakysiu, kad mūsų plastikiniai kainavo perpus, o gal ir dar daugiau, pigiau nei mediniai. Kai yra klausimas, ar įsikeliam su šildymo sistema ir plastikiniais langais, ar visgi su mediniais bet be katilo, tai kažkaip sumažėja dvejonių. ypač kai buvo lapkritis biggrin.gif Bet netgi dabar nedėčiau medinių, na matyt man tai nėr esminis klausimas. Nepamenu visų pliusų-minusų dėliojimo, bet objetyviai nulėmė plastikas. Skirtukai tai gryn noro, pajautimo ir simpatijų klausimas.

Šią vasarą turiu vilties turėti medinę baltą tvorą rolleyes.gif Kuoliukai guli, laukia. Tik va pradėjau abejoti - nusprendėm dažyti baltai neobliuotas lentutes tvorai. Ar nebus taip, kad tokia tvora greičiau atrodys nebalta, apdulkės? skandinavų foto nelabai įžiūrėsi, kokios ten lentos. Namus tai tiksliai dauguma neobliuotomis kala.
Atsakyti
Šiaip pas mano tėvus kaiminystėj žmonės turėjo baltą tvorą, kažkaip nepastebėjau, kad būt labai pakeitusi spalvą, tačiau lietus savo darbą buvo padaręs.. medis trūnijo, šiek tiek žaliavo, tad reiktų prisižiūrėt, laiku padažyt-atnaujint..manau dėl to problemų nekiltų...
Atsakyti
]
QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 05 14, 11:35)
Žinau tik tiek, kad mūsų skirtukai - išorėj. Tad kol kas neturiu galimybės pasidalinti valymo malonumais. žmogus minėjo, jog langai atrodo šiek tiek kičiškai, kai langų skirtukai suleisti į vidų, tiesiog nesižiūri.

Sutinku su jusu nuomone apie vidiniu vaizdeli, buvau jau uzsiminus vienoj temoj tai manes vos nesuvalge , matyt supyko tos pas kurias vidiniai lotuliukas.gif . Skonio reikalas zodziu. Su valymu man nera problemu. Niekada kazkokiu sepeciu nenaudojau, man su jom nepatogu ir lieka nesvarumu o langus valau su popierium ir tam skirta spiritine priemone, uztrunku gal siek tiek ilgiau bet tikrai ne dvigubai ilgiau. O dziaugiuosi uz tai kasdien. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2012 05 16, 18:57)
Sutinku su jusu nuomone apie vidiniu vaizdeli, buvau jau uzsiminus vienoj temoj tai manes vos nesuvalge , matyt supyko tos pas kurias vidiniai  lotuliukas.gif . Skonio reikalas zodziu. Su valymu man nera problemu. Niekada kazkokiu sepeciu nenaudojau, man su jom nepatogu ir lieka nesvarumu o langus valau su popierium ir tam skirta spiritine priemone, uztrunku gal siek tiek ilgiau bet tikrai ne dvigubai ilgiau. O dziaugiuosi uz tai kasdien.  smile.gif

Užduosiu kvailą klausimą - o tie skirtukai (išoriniai) būna tik iš lauko pusės ar ir iš kambario pusės?
Atsakyti