


RECEPTAS:
Bananinis keksas su šokolado gabaliukais
1 ir 3/4 puodelio miltų,
2 ir 1/4 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio druskos,
1 puodelis cukraus,
2 kiaušiniai,
1/2 puodelio bekvapio aliejaus,
3/4 puodelio pieno,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
2 pajuodavę bananai (geriau didesni)
sauja šokolado gabaliukų.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, supiti aliejų ir dar pamaišyti. Supilti pieną, vanilės ektraktą ir dar pamaišyti. Suberti miltų mišinį ir išmaišyti kol neliks miltų gumuliukų. Sudėti šakute sutrintus bananus (tyrės daryti nereikia, tik sumaigyti) ir šokolado gabaliukus. Išmaišius supilti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Laikas priklausys nuo orkaitės, po 40 minučių geriausia patikrinti medinių pagaliuku - kai ištrauktas bus neaplipęs tešla vadinasi, iškepė.
Galima kepti ir keksiukus, gausis 12.
Aš naudojuos matavimo puodeliu ir specialiais matavimo šaukštais kur sužymėti tūriai. Naudojant bet kokį puodelį ir sriubinį šaukštą proporcijos gali išsikreipti. Orientacijai: matavimo puodelio tūris - apie 250 ml, matavimo šaukštelio - 5 ml.
Jei nemėgstate saldžiai, cukraus dėkite mažiau.

Tikiuosi pavyks ir patiks
