Manau, kad tai turi būti tik abipusis apsisprendimas ir sutarimas.

Šeimoje, meilėje, draugystėje neturėtų būti vietos apgavystėms ir prievartai.
Iškilus tokiai problemai, kai vienas nori, o kitas ne, reiktų ją kažkaip išspręsti. Negalima vaikų padaryti jokios problemos sprendimo būdu, net ir šitos. Juk

turi laukti abu tėvai, abu jį turi auginti, auklėti ir mylėti.
Iš kitos pusės iškyla klausimas: ar gali vienas žmogus versti kitą elgtis prieš jo valią? Ar gali nenorintis vaikų versti laukti ir kentėti norintįjį? Ar gali norintis vaikų imti ir apgauti savo partnerį? Manau, kad ne. Pirmiausiai reikia tarpusavyje kalbėtis ir išsiaiškinti, kas kodėl ir kaip. Gal iš tiesų tiems žmonėms jau nepakeliui? O gal tiesiog reikia dar truputį laiko? O jei ir po ilgų kalbų niekas nejuda į priekį, tada manau pagal situaciją galima ir pagudrauti.

Pvz. toks vyras žmonos įkalbinėtas ištisus metus gaminti

, neturėtų nustebti, kai jo žmona imtų ir

, be jo pritarimo. Čia jau jis būtų pats kaltas, kad nesusiprato
Mano vyras atrodė gyvenime vaikų neužsinorės.

Kol pati nenorėjau, nemačiau didelės problemos tame. Galvojau, ateis laikas ir užsinorės. Bet man

poreikis atėjo anksčiau nei vyrui. Tada buvo visko. Iš pradžių nekalti juokeliai, stebėjimas reakcijos į matomus

. Po to švelnūs pokalbiai tema Ar nori

? kadangi atsakymas būdavo trumpas ir aiškus ne, tai greitai jie pasibaigdavo. Galų gale pradėjau grasinti, kad išprotėsiu, jei neturėsiu

, tada vyras paprašė pusės metų.

Nežinau, kas pasikeitė per tą laiką, gal tiesiog tiek tetrūko iki apsisprendimo, bet nepraėjo tas laikas, o vyras pats ėmėsi iniciatyvos

gamyboj. Pradėjo mano ciklą sekti, ir labiau už mane pergyveno, kai nepavykdavo. O koks laimingas buvo, kai pamatėm II, tiesiog visas švytėjo. Ir kai persileidau, jis buvo labai liūdnas, pergyveno gal daugiau nei aš. Visi guodė mane, o aš savąjį vyrą. Dėl tokių prisiminimų linksmų ir liūdnų, reikalingas abipusis sprendimas. Nežinau, kaip būtų jis reagavęs, jei būčiau įvykdžiusi savo planą prakiurdyti prezervatyvus.

Sąžinė neleido, bet nežinau, kiek ilgai būčiau iškentusi, jei mylimasis nebūtų susipratęs.