Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

Flaurencija, jei pvz IRL (kur as gyvenu) butu taip jau gerai, tai lietuviai ar kt. imigrantai cia atvaziuotu masiskai, ar ne? mirksiukas.gif O atvaziavusiu naujai jau keli metai nebesigirdi, jau rasiau - kad situacija atvirkstine, masiskai isvaziuoja is cia emigrantai, jau ir airiai patys pradeda judet is savo salies. dar ne taip masiskai kaip lietuviai is LT, bet jau jau prasideda judejimas biggrin.gif
Tai manau, galima kazkokias isvadas pasidaryti, ar ne? mirksiukas.gif ..
Papildyta:
O jeigu asmeniskai apie save, tai man nera taip jau blogai sioje salyje, kur gyvenu.... sudeliojus pliusus ir minusus abieju saliu, kol kas cia yra geriau man, daugiau pliusu biggrin.gif Bet, itariu, po keleriu metu bus atvirksciai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 20:38

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 12:34)
Tai ejau grizus visa vasara mokytis pas matiekos mokytoja, mama mokejo pinigus pagal susitarima, palyginus tikrai nedidele suma mokejo anuo laiku ... Bet siaip jau tai traktuojama kaip atsilyginimas uz paslauga korepetitoriui, kuris tau padeda mokytis  biggrin.gif o ne kysis  tongue.gif

man idomu ar jus tikrai nuosirdziai nesuprantat apie ka kalba eina? rimtai klausiu be sarkazmu... jei taip tai nieko pries as paaiskinti, bet kitu atveju, nu kam to reikia? Juk aisku ir taip, kad jei atsilygini mokytojui uz papildoma darba po pamoku su jumis tai viskas OK ir tai nera kysis, sumoki zmogui uz laika jo. Bet manau gan aiskiai pries tai cia buvo rasoma, kad mokytojas rasydavo geresnius balus tiems kas pas ji/ja eidavo privaciai. Tokiu atveju taip tai yra kysis, nes galutinis produktas is esmes yra nusipirktas pazymys.

Mano angliste taip darydavo, ir po siai dienai sekmingai daro, ir visi ta puikiai zino, garsiai net jai sakyti nereikia niekam, kad jei pas ja ateini privaciai tai prides viena bala trimestro gale. Taigi jei turi 8 ir nori issivesti 9, tai eini privaciai ir problema isspresta. Ar tas yra teisinga vaiku atzvilgiu, kuriu tevai neturi 40 litu uz pamoka jai paduoti? manau, kad ne...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 21:46)

Mano angliste taip darydavo

Mano mokytojai taip nedarydavo, tai as gal ir liksiu prie savo nuomones biggrin.gif
Papildyta:
Kita vertus, jei tas mokinys, kuris eidavo pas jusu mokytoja angliste privaciai, gal tikrai ismoko daugiau ir tikrai zinios padidejo tuo vienu balu biggrin.gif Arba bent jau jai taip atrode, kad ismoko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 20:46)
Mano angliste taip darydavo, ir po siai dienai sekmingai daro, ir visi ta puikiai zino, garsiai net jai sakyti nereikia niekam, kad jei pas ja ateini privaciai tai prides viena bala trimestro gale. Taigi jei turi 8 ir nori issivesti 9, tai eini privaciai ir problema isspresta. Ar tas yra teisinga vaiku atzvilgiu, kuriu tevai neturi 40 litu uz pamoka jai paduoti? manau, kad ne...

pas mus chemikė taip. O būsimiesiems medicinos studentams chemijos metinis labai rūpėjo.
beje, Lotyna labai jau pabrėži "anuos laikus" - o ar labai kas pasikeitė? Atsidariau savo buvusios mokyklos sąrašą - nagi labai stabilus personalas, visa valdžia ta pati, mokytojai irgi dauguma tie patys, pradinukų ir visokie soc. darbuotojai negirdėti. Jau tada kai kurie man atrodė pavargę ir pasenę nuo darbo be laiko, nuoširdžiai nesuprantu, kaip dar tebedirba.. Ir dėl sistemos - nemanau, kad kas labai pasikeitė. Planai kokie, reikalavimai, egzaminų tvarka - bet pats mokytojų darbo stilius tai kaži.
dar anksčiau temoj apie atminties lavinimą ir kalimą buvo rašyta - tai pas mus istorija, geografija ir biologija buvo ištisas kalimas mintinai. Išmoksti temą, eini papasakot, tada mokytoja paskaito tos dienos temą, ką nors paaiškina, kitai pamokai mokais ją pasakoti.. mintinai. Istoriją baigėm kalt paskutinėse klasėse pasikeitus mokytojai. Dar fizikos, matematikos apibrėžimus kalėm, nebūtinai suprasdami, ką jie iš tikrųjų reiškia.
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2012 10 17, 22:31)
beje, Lotyna labai jau pabrėži "anuos laikus" - o ar labai kas pasikeitė?

Dar ir kaip bigsmile.gif Vien jau tas, kad atsirado nuotolinis mokymas, labai gera naujiena, taip nemanot? bigsmile.gif
Va mokomes Lietuvoj ir be jokiu kysiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Ai kokia netikus ta Lietuvos svietimo sistema, net emigrantu vaikus uz dykuti moko, nors mokesciu LT nemokam nei cento biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 15:27)

Kita vertus, jei tas mokinys, kuris eidavo pas jusu mokytoja angliste privaciai, gal tikrai ismoko daugiau ir tikrai zinios padidejo tuo vienu balu  biggrin.gif  Arba bent jau jai taip atrode, kad ismoko  biggrin.gif

kiekvienas privaciai eidamas ismokdavo butent vienu balu geriau vos pradejes lankyt? smile.gif ne kvailiukai visi ir puikiai zino ko ir pas ka eina. As nekalbu apie visus mokytojus, nes buvo ir daugiau, kur privaciai moke, bet balu vien del to nekele, o pas angliste kaip sakiau tai buvo auksine taisykle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 22:54)
kiekvienas privaciai eidamas ismokdavo butent vienu balu geriau vos pradejes lankyt?

O kodel gi ne rolleyes.gif Ar nueje privaciai mokytis kazka kitka darydavo lotuliukas.gif
Bent jau as eidama privaciai kazko mokytis, eidavau butent mokytis ... ir mano rezultatai padidedavo butent del to, kad ismokau geriau wink.gif
Papildyta:
Dabar jau man beveik aisku, ka cia dauguma traktuojat kaip kysius biggrin.gif Netiesioginiai kysiai uz privacias pamokas pas savo mokytoja, ane? lotuliukas.gif Budavo ir pas mus tokiu, kurie eidavo mokytis kokios chemijos, kalbu ar matiekos pas ta pacia mokytoja, kuri ir pamokose moke .. Bet tai uj, ismokydavo kaip reikalas, rezultatai iskart kitokie ( ir tikrai ne uz grazias akis tie balai pakildavo, kaip kad cia bandot pasakyt) smile.gif
Matiekoj as silpna buvau, tai karts nuo karto ejau privaciai pas tokia mokytoja pasimokyt, kuri dirbo kitoj mokykloj, nes buvom siek tiek pazistamos (su mano matiekos mokytoju man biolaukai nesutapo, todel ir nejau pas ji biggrin.gif ) .. Bet ir man balai kilo kazkodel lotuliukas.gif Gal pasidalino tuo kysiu abudu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 22:12
anglistes mano atveju, kas norejo tikrai ismokti anglu geriau, o ne balu tai ejo ne pas ja, o pas kitus mokytojus, jos privacios pamokos nebuvo geros kokybes. As irgi lankiau privaciai anglu, pas mokytoja is kitos visai mokyklos, nes man reikejo gramatikos stipriu daugiau pagrindu ir daugiau nei mokykliniai reikalavimai buvo, o ne geresnio balo (nes ir taip gera turejau tongue.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 17 spalio 2012 - 22:14
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 22:02)
O kodel gi ne  rolleyes.gif  Ar nueje privaciai mokytis kazka kitka darydavo  lotuliukas.gif
Bent jau as eidama privaciai kazko mokytis, eidavau butent mokytis ... ir mano rezultatai padidedavo butent del to, kad ismokau geriau wink.gif
Papildyta:
Dabar jau man beveik aisku, ka cia dauguma traktuojat kaip kysius  biggrin.gif

atrodo, kad ginčijatės dėl to, kad ginčytis... bent jau tokios chemijos tai per kelias papildomas pamokas neišmoksi visos, kiek praleista per keletą metų grybavimo. na ir šiaip, atsimenu, kaip pas mus kontroliniai vykdavo, ir kaip po to tikrindavomės lapelius su tomis pačiomis klaidomis ir skirtingais pažymiais smile.gif

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 23:12)
puikiai supranti apie ka kalba eina tai nesiplesiu daugiau, nes gaila laiko, nes ir taip zinai skirtuma tarp kysio ir atlygio.

Tai kodel tas pats mokytojas, kuris desto tam mokiniui, negali imt atlygio, jei moko savo mokini ir privaciai? biggrin.gif Naturalu, kad jei apsiima mokyti, tai ir ismoko kazko daugiau, todel ir tas balas kyla ... Taip iseina, jeigu jau pas butent ta mokytoja eina privaciai, tai tas nieko neismoko, o jeigu jau pas kita korepetitoriu, tai jau tas ismoko lotuliukas.gif
Kysis duodamas uz tai, kai pazymiai rasomi be jokiu privaciu pamoku smile.gif Jeigu jau moko privaciai, reiskia, jis gauna atlygi uz darba wink.gif
Taip kad manau, ir tu supranti, kas yra kysis, o kas yra atlygis uz darba
Papildyta:
As vat puikiai suprantu ir isivaizduoju kysius destytojams smile.gif Ateini, paduodi kysi ir egzas islaikytas biggrin.gif Bet mokytojai, kurie, nesvarbu, kiek pamoku ir kaip, bet DIRBO su tuo mokiniu privaciai, atleiskit, bet as suvokiu kaip atlygi, o ne kysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta23 @ 2012 10 16, 23:11)
O vyras mano drąsus ir žino tektų mokytis kalbos, bet jis yra neverciamas ir pats to nori. Beto su mano šeima sugyvena gerai ir visad noriai į LT važiuoja ir žino kad ten žmones nelabai mandagus ir suruge gali būti ir kita ten kitaip. Bet ne pora metu su manim tad jau viska perprates.

o vyras kažkokį verslo planą Lt turi? žino, ką dirbs? dėl kalbos vėlgi - reikės min poros metų, kad galėtų pradėti laisviau bendrauti, įsijungti į pokalbius tarp draugų unsure.gif nebent draugų kompanija bus kokia international unsure.gif
man kalba, ypač lietuvių, tai labai didelė kliūtis atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 16:18)
Tai kodel tas pats mokytojas, kuris desto tam mokiniui, negali imt atlygio, jei moko savo mokini ir privaciai?  biggrin.gif  Naturalu, kad jei apsiima mokyti, tai ir ismoko kazko daugiau, todel ir tas balas kyla ... Taip iseina, jeigu jau pas butent ta mokytoja eina privaciai, tai tas nieko neismoko, o jeigu jau pas kita korepetitoriu, tai jau tas ismoko  lotuliukas.gif
Kysis duodamas uz tai, kai pazymiai rasomi be jokiu privaciu pamoku  smile.gif Jeigu jau moko privaciai, reiskia, jis gauna atlygi uz darba wink.gif
Taip kad manau, ir tu supranti, kas yra kysis, o kas yra atlygis uz darba

dar karta pakartosiu, nes vel gincijates apie mano papasakota konkretu atveji, nors nebuvot ir nieko nematet. Pas ja niekas nejo kazko ismokti. Jos privacios pamokos kainuojancios 40 litu, budavo 10 zmoniu grupe puse valandos paliktu vienu skaityti teksta ir veikti ka nori, o kita puse pakaitom atpasakodavo ka paskaite. Nieko jie nemokejo geriau, o balus gaudavo tokius, kaip ir mokantys uz juos geriau, bet nelankantys papildomai. Gi matydavom visi klasiokai kaip balus rasydavo ir kam grynai pagal pavardes, 18-meciai buvom, ne vaikai, kad nesuprasti kaip tas veikia. as mokejau po 25 litus, eidavom tik dviese pas mokytoja is kitos mokyklos, kuri garsejo kaip labai stipri angliste visam rajone ir valanda laiko dirbdavom tik ant gramatikos ir dirbdavom stipriai su ta mokytoja. Balas mano beje nepakilo, nors tikrai naudos daug is tu pamoku turejau. Buciau pas ja atejus garantuoju 100% buciau anglu issivedus 10, o ne 9 smile.gif Bet kaip ir sakiau, man reikejo kuo geresniu anglu ziniu, o 9-eto ir taip uzteko stojant kur noriu.
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 16:22)

Kysis duodamas uz tai, kai pazymiai rasomi be jokiu privaciu pamoku  smile.gif Jeigu jau moko privaciai, reiskia, jis gauna atlygi uz darba wink.gif

teoriskai taip, praktishkai visai kitaip jeigu jau is anksto zinai, kad tas atlygis uz darba dar 100% garantuos ir geresni pazymi. Kitu atveju juk nezinai ar tikrai pades ir kiek pades, bet jeigu privacios pamokos ateina su absoliucia garantija to pacio mokytojo dalyko 1balu geresniam trimestro pazymiui tai yra butent kysis. Vadinkim daiktus savo vardais.
Atsakyti