Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 23:24)
  Pas ja niekas nejo kazko ismokti. Jos privacios pamokos kainuojancios 40 litu, budavo 10 zmoniu grupe puse valandos paliktu vienu skaityti teksta ir veikti ka nori, o kita puse pakaitom atpasakodavo ka paskaite. Nieko jie nemokejo geriau, o balus gaudavo tokius, kaip ir mokantys uz juos geriau, bet nelankantys papildomai. Gi matydavom visi klasiokai kaip balus rasydavo ir kam grynai pagal pavardes, 18-meciai buvom, ne vaikai, kad nesuprasti kaip tas veikia. as mokejau po 25 litus, eidavom tik dviese pas mokytoja is kitos mokyklos, kuri garsejo kaip labai stipri angliste visam rajone ir valanda laiko dirbdavom tik ant gramatikos ir dirbdavom stipriai su ta mokytoja. Balas mano beje nepakilo, nors tikrai naudos daug is tu pamoku turejau. Buciau pas ja atejus garantuoju 100% buciau anglu issivedus 10, o ne 9 smile.gif Bet kaip ir sakiau, man reikejo kuo geresniu anglu ziniu, o 9-eto ir taip uzteko stojant kur noriu.

Kas man tikrai aisku, kad labai megstat padaugint viska ir pritempt, kaip jums naudinga biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 23:26)
teoriskai taip, praktishkai visai kitaip jeigu jau is anksto zinai, kad tas atlygis uz darba dar 100% garantuos ir geresni pazymi. Kitu atveju juk nezinai ar tikrai pades ir kiek pades, bet jeigu privacios pamokos ateina su absoliucia garantija to pacio mokytojo dalyko 1balu geresniam trimestro pazymiui tai yra butent kysis. Vadinkim daiktus savo vardais.

Matau, kad labai stengiates perteikt savo suvokima apie kysi, kuris paprastai vadinamas atlygiu ... biggrin.gif tiek jau to, nebevarkit irodinet biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 22:34
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 16:28)
Kas man tikrai aisku, kad labai megstat padaugint viska ir pritempt, kaip jums naudinga  biggrin.gif  thumbup.gif

oi ne, pas mane skaiciu atmintis yra super gera tai kainu tikrai nepamirsau ir ilgai nepamirsiu. Zinau kiek tevai man duodavo ir su kuo butent ejau i pamokas kiekvieno dalyku, kuri papildomai mokiausi, ir zinau kokiu principu dirbo musiske angliste taip pat. Jokio tikslo kazka dauginti. Va jums naudinga nuolat pritrukus zodziu kazka asmeniskai ant zmogaus vis pavaryt, pamenkint jo kazkoki papasakota konkretu pavyzdi, kad atseit blogai atsimena, per seniai buvo, nebuvo tai is vis tiesa ir t.t. Nuolat ta cia primetat ir ne tik man. Idomu kodel.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 16:32)

Matau, kad labai stengiates perteikt savo suvokima apie kysi, kuris paprastai vadinamas atlygiu ...  biggrin.gif tiek jau to, isivaizduokit, kad ir as taip manau, jeigu jums taip lengviau  biggrin.gif

cia taip kaip ir medikams, juk tik atsilygina. Ne kysis, tik atlygis uz atlikta darba... pirstai i ausis ir lalalalala..atlygis..lalalalala.... ne kysis..... cool.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 23:33)
per seniai buvo, nebuvo tai is vis tiesa ir t.t. Nuolat ta cia primetat ir ne tik man. Idomu kodel..  g.gif
Papildyta:
cia taip kaip ir medikams, juk tik atsilygina. Ne kysis, tik atlygis uz atlikta darba... pirstai i ausis ir lalalalala..atlygis..lalalalala.... ne kysis..... cool.gif  smile.gif

nu nu, visos jau n metu gyvena uzsienyje, o pasakoja apie mokyklas, lyg pernai jas butu baige lotuliukas.gif
ai cia as primetu, o man ne, ane? lotuliukas.gif
Medikai ir taip gauna atlygi uz savo darba, nereikia cia lalala nesulyginamu dalyku lygint, zinoma, kad tai kysis kysis ir dar karta kysis smile.gif Tai kodel tas mokytojas turi privaciai papildomai mokyt, be jokio atlygio? biggrin.gif Nori aukstesnio balo? vadinas, eik papildomai mokytis .. Reikia mokytojo pagalbos tam? Tada buk malonus, sumokek jam uz darba .. Kodel jis turi dirbti uz dykuti biggrin.gif Nesvarbu, jis tavo mokytojas, ne tavo .. Bet jis dirba su tavim papildomai, jam uz tai niekas atlygio nemoka, tad gaunasi, kad susimoki uz jo darba smile.gif
Papildyta:
Pasikartosiu ..Jei mokytojas gautu kysi, jis ta bala ir taip pakeltu, be jokiu privaciu pamoku biggrin.gif O jei dirba papildomai, vadinas, jis gauna atlygi uz savo darba....Darbas lieka darbu ir jis privalo buti apmokamas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 22:53
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 16:40)
nu nu, visos jau n metu gyvena uzsienyje, o pasakoja apie mokyklas, lyg pernai jas butu baige  lotuliukas.gif
ai cia as primetu, o man ne, ane?  lotuliukas.gif
Medikai ir taip gauna atlygi uz savo darba, nereikia cia la la la nesulyginamu dalyku lygint, zinoma, kad tai kysis kysis ir dar karta kysis  smile.gif  ..  biggrin.gif  Tai kodel tas mokytojas turi privaciai UZ DYKUTI mokyt, be jokio atlygio?  biggrin.gif  Nori aukstesnio balo? vadinas, eik papildomai mokytis .. Bet buk malonus, susimokek uz darba kitam, nesvarbu, jis butent tavo mokytojas ar ne smile.gif

jo,isivaizduokit sceariju: atvyksti i ligonine su nupjautu pirstu: gydytojas gauna xxxx litu per menesi nepriklausomai nuo to ka kiekviena diena darbe veike, nes jo tokia stabili alga. Jis gali - per 30 minuciu tau uzsiuti zaizda be ceremoniju ir pasakyti, kad pirsto neisgelbejo, nes buvo neimanoma. Arba, pluseti prie pirsto 5 valandas sujunginedamas maziausius nervus ir t.t. kad tik kuo daugiau jaustum paskui ir valdytum kuo geriau. Ir uz viena ir uz kita jis atlyginimo gaus tiek pat. Tai reiskia priklausai nuo jo malones ir nuotaikos ta diena (ir saziningumo aplamai kaip Hipokrato priesaika davusio), arba duodi jam "atlygi uz darba" ir uzsitikrini, kad jis dirbs kuo geriau ir kuo labiau stengsis. Nes jei planuoti atsidekoti po visko tai jau gali but velu, reikia is anksto uzsitikrint, kad jis ta pirsta prisiut bandys.

taip ir mokykloj - yra mokytoju (ir gink dieve nesakau, kad visi privacias pamokas siulantys ta daro) pas kuriuos geresni galutini rezultata reikia nusipirkti.Pas vienus eini privaciai ir nuosirdziai uzmokejes uz pamokas tikiesi, kad ismokai kazka ir pazymiai tavo pageres. O pas kitus eidamas privaciai jau zinai, kad uzsitikrini galutini rezultata toki kokio nori, o ne tik tikesi moketi kazka ar pasikelti bala, bet tikrai zinai, kad taip bus. Jus galit gincytis iki pamelynavimo, kad tai ne kysis, o tik atlygis, bet tie kam reikia puikiai zino kada tik atsilygina, o kada pakisa kazka.

Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 16:49)

Pasikartosiu ..Jei mokytojas gautu kysi, jis ta bala ir taip pakeltu, be jokiu privaciu pamoku  biggrin.gif  O jei dirba papildomai, vadinas, jis gauna atlygi uz savo darba....Darbas lieka darbu ir jis privalo buti apmokamas  cool.gif

taip yra ir taip daranciu. Bet ne visi ant tiek nagli yra ir bijo tiesiogiai imti kysius uz geresni pazimi, tai ta daro per privacias pamokas. tiesiai per aplinkui kaip sakoma. Niekas gi nesako, kad visi.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 17, 23:54)
jo,isivaizduokit sceariju: atvyksti i ligonine su nupjautu pirstu: gydytojas gauna xxxx litu per menesi nepriklausomai nuo to ka kiekviena diena darbe veike, nes jo tokia stabili alga. Jis gali - per 30 minuciu tau uzsiuti zaizda be ceremoniju ir pasakyti, kad pirsto neisgelbejo, nes buvo neimanoma.

taip yra ir taip daranciu. Bet ne visi ant tiek nagli yra ir bijo tiesiogiai imti kysius uz geresni pazimi, tai ta daro per privacias pamokas. tiesiai per aplinkui kaip sakoma. Niekas gi nesako, kad visi.

Scenariju labai lengva isivaizduoti, nes butent taip ir pasitaiko su gydytojais drinks_cheers.gif Tiek Lietuvoj, tiek cia teko su tuo susidurt ....

Tai norit pasakyt, kad geras ir neabejingas mokytojas privalo likt po pamoku, su blogiau besimokanciais ar nepatenkintais savo balais mokiniais dirbt uz dyka ir t.t.? biggrin.gif Jo darbo valandos turi ribas taip pat kaip ir gydytojo ar statybininko, ar pardavejo ... ir jis neprivalo dirbti papildomai uz dyka biggrin.gif Mokytojas gauna atlyginima uz tam tikra valandu skaiciu ir tikrai neprivalo dirbti uz aciu papildomai, kai jam nepriklauso, nes jo taip pat gal laukia seima, o gal kiti mokinukai, kuriuos jis nueis pamokyt privaciai vietoj to, kad dirbtu po darbo uz dyka lotuliukas.gif

Ai, tai cia tie pusiau nagli? lotuliukas.gif O ir kysiai buna dvieju rusiu, tiesioginiai ir netiesioginiai, pasirodo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 23:08
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:01)

Tai norit pasakyt, kad geras ir neabejingas mokytojas privalo likt po pamoku, su blogiau besimokanciais ar nepatenkintais savo balais mokiniais dirbt uz dyka ir t.t.?  biggrin.gif  jo darbo valandos turi ribas taip pat kaip ir gydytojo ar statybininko, ar pardavejo ... ir jis neprivalo dirbti papildomai uz dyka  biggrin.gif  Jis gauna atlyginima uz tam tikra valandu skaiciu ir tikrai neprivalo dirbti uz aciu, nes jo laukia seima, o gal kiti mokinukai, kuriuos jis nueis pamokyt privaciai vietoj to, kad dirbtu po darbo uz dyka  lotuliukas.gif

Ai, tai cia tie pusiau nagli?  lotuliukas.gif

Nu bet žinote kaip žirafai kol per ilgą kaklą daeina tai vsio. Nugi nieks niekam neliepia už dyką vesti pamokas papildomai. Gi aiškiai sako tau, kad visi senai iš anksto žinojo, kad tik privacios pamokos per kurias nieko neveikdavo UŽTIKRINS vienu balu didesnį galutinį pažymį. O čia kaip ožka tą patį užsispyrus kartojate doh.gif
Taip yra mokytojų, dėstytojų kurie kyšį "įteisina" Mol pasiliko ji dirbt papildomai, skyrė savo brangų laiką, kad mokiniai patys skaitytų tyliai sau knygą ir dar už tai sumokėtų mokytojai. KAs dar čia neaišku. Bjauru skaityt per kelis puslapius kaip ožka tą patį per tą patį doh.gif

Norite dar kyšio-ne kyšio pavyzdžių? Štai situacija 2010 metų. Situacija universitete: Sesija. Prieš sesiją surenkami pinigai iš grupės ir nešamas vokelis dėstytojai...Ji už gautus 800 litų ateina į sesiją. Visiems praneša, kad jie gali naudotis užrašais, tačiau tylėt ir nesisukinėt ir nekalbėti vienas su kitu. Po sesijos sulaukus rezultatų vienas iš studentų gavo skolą, nes sesijos neišlaikė. PAsipiktino kodėl; nulėkė pas ją ir klausia taigi kaip čia dabar aš jums taip ir anaip, o anoji sako, aš už tuščią lapą jums pažymio rašyt negaliu. Vot tep. Tai sakysi irgi, gi nenusipirko pažymio...tai kaip čia? Kyšis ar kas??

Visada buvo ir bus tas pat š...dar bent porą augsiančių kartų, jei dabartinės pradės keisti savo vaikų požiūrį į visą tą mėšlą. Nes dabar tas pats per tą patį: korupcijos nekenčiu, bet jei savam blogai tai duosiu ...žmogiška tiesa? Taip, bet taip ta gniūžtė ir ridenasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2012 10 17, 23:23)
o vyras kažkokį verslo planą Lt turi? žino, ką dirbs? dėl kalbos vėlgi - reikės min poros metų, kad galėtų pradėti laisviau bendrauti, įsijungti į pokalbius tarp draugų  unsure.gif nebent draugų kompanija bus kokia international unsure.gif
man kalba, ypač lietuvių, tai labai didelė kliūtis atrodo.

Isties, lietuviu kalba tikrai sunki drinks_cheers.gif
Man iki siol misle, kaip pazistamas airis sugebejo jos ismokti, gyvendamas IRL lotuliukas.gif Kalba taip, kad ne iskart dar ir itarsi, jog ne lietuvis jis, jaucias toks akcentelis, kaip kokia suvalkietiska tarme biggrin.gif Pasirodo, 3 metus nuomojosi nama tarp lietuviu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jersey @ 2012 10 18, 00:13)
Nu bet žinote kaip žirafai kol per ilgą kaklą daeina tai vsio. Nugi nieks niekam neliepia už dyką vesti pamokas papildomai. Gi aiškiai sako tau, kad visi senai iš anksto žinojo, kad tik privacios pamokos per kurias nieko neveikdavo UŽTIKRINS vienu balu didesnį galutinį pažymį. O čia kaip ožka tą patį užsispyrus kartojate  doh.gif

Norite dar kyšio-ne kyšio pavyzdžių? Štai situacija 2010 metų. Situacija universitete:

O tau is kur aisku, kad nevykdavo per privacias pamokas nieko? Gal tamsta kaip zirafa ten sedejot per tas pamokas ilga kakla istempus ir nieks nedaejo, ka aiskino? Uztat dabar be nuomones ir tikit, kas ka cia pasake, kad tik pritempt prie savo teisybes smile.gif

Beje, apie univierkes pati sakiau, kad kysiai egzistuoja puikiai, taip kad veltui stengetes rasyt, kas ir taip visiems aisku cool.gif Kalba buvo visai kita

Nieks ir nevercia jusu nieko skaityti, yra ignor funkcija, galit pasinaudot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 17 spalio 2012 - 23:37
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:20)

O tau is kur aisku, kad nevykdavo per privacias pamokas nieko? Gal tamsta kaip zirafa ten sedejot per tas pamokas ilga kakla istempus ir nieks nedaejo, ka aiskino?

Nieks ir nevercia jusu nieko skaityti, yra ignor funkcija, galit pasinaudot  mirksiukas.gif

Na va ir vėl akivaizdu, kad loji, bet neįsikaitai, kas buvo rašoma. Manai klasiokai tarpusavyje nekalba? Ir vis dar manai, kad "tokie" mokytojai yra slapta informacija mokykloje, apie kuriuos niekas garsiai nekalba??

Pasinaudosiu kai panorėsiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2012 10 18, 00:27)
Na va ir vėl akivaizdu, kad loji, bet neįsikaitai, kas buvo rašoma. Manai klasiokai tarpusavyje nekalba? Ir vis dar manai, kad "tokie" mokytojai yra slapta informacija mokykloje, apie kuriuos niekas garsiai nekalba??

Pasinaudosiu kai panorėsiu wink.gif

Kol kas dar nepavirtau i suni, loti nemoku lotuliukas.gif Puikiai iskaiciau, kad rasot nesuprasdama, ko klausiau .. Jei butu kalbeje, tikrai buciau isgirdus per tiek metu lotuliukas.gif

Tai prasom, nebereikes kankintis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:34)
Kol kas dar nepavirtau i suni, loti nemoku  lotuliukas.gif  Puikiai iskaiciau, kad rasot nesuprasdama, ko klausiau .. Jei butu kalbeje, tikrai buciau isgirdus per tiek metu  lotuliukas.gif

Tai prasom, nebereikes kankintis  mirksiukas.gif

Toj pačioj mokykloj mokeisi kaip MishGirl? Kvaksi nesamones. Ko klausei supratau. Atsakyt į klausimą turbūt ir jums kaip tokiai aišku, kad neprivalėjau ar ne? Nes atsakymas turėtų būti aiškus...žirafos dar klaviatūra naudotis kiek man žinoma neišmoko wink.gif Sėdėti vietoje man nereikia, pilna tokių pat pavyzdžių ir mano mokyklos laikais, tik žinoma aš apie juos čia gi kalbėt negaliu, nes baisiai sena esu ir senai taip buvo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:04)
1. Tai norit pasakyt, kad geras ir neabejingas mokytojas privalo likt po pamoku, su blogiau besimokanciais ar nepatenkintais savo balais mokiniais dirbt uz dyka ir t.t.?  biggrin.gif 

2.  O ir kysiai buna dvieju rusiu, tiesioginiai ir netiesioginiai, pasirodo  g.gif

1. o kas cia taip sake? zinoma kad ne. Bet net ir privaciai mokantis savo mokinius jis privalo vertinti ju zinias saziningai. kai prasideda nesaziningumai ir tai visi klasiokai mato, tai kas jusu manymu tai yra?

2. o ka ne? rolleyes.gif

QUOTE(Jersey @ 2012 10 17, 17:13)

Visada buvo ir bus tas pat š...dar bent porą augsiančių kartų, jei dabartinės pradės keisti savo vaikų požiūrį į visą tą mėšlą. Nes dabar tas pats per tą patį: korupcijos nekenčiu, bet jei savam blogai tai duosiu ...žmogiška tiesa? Taip, bet taip ta gniūžtė ir ridenasi  unsure.gif

butent 10-15 metu tikrai is pagrindu nieko nepakeite ir dar sekantys tiek metu nieko nepakeis.

QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:20)

1. O tau is kur aisku, kad nevykdavo per privacias pamokas nieko?

2. Beje, apie univierkes pati sakiau, kad kysiai egzistuoja puikiai, taip kad veltui stengetes rasyt, kas ir taip visiems aisku  cool.gif Kalba buvo apie mokyklas, o ne pusiau netiesioginius kysius pusiau nagliems mokytojams  lotuliukas.gif  doh.gif

1. kaip ir sakiau, ne visi yra user posted image

2. o kodel jusu manymu atrodo, kad pvz univerkej tokie svarbus kysiai, kad jie egzistuoja, bet mokyklose, kur 12-os klases rezultatai plius minus apsprendzia kur zmogus studijuos ju nera? Ne per daug naiviai jus bandot irodinet? Saket nematet mokykloj kysiu - nu tai ir valio, kad super saziningi visi papuole pas jus! Bet kiti mate ir tuo cia dalinasi, tai ko gincijates ir apie ka?

QUOTE(Jersey @ 2012 10 17, 17:27)
Manai klasiokai tarpusavyje nekalba? Ir vis dar manai, kad "tokie" mokytojai yra slapta informacija mokykloje, apie kuriuos niekas garsiai nekalba??

slapta tiems, kurie yra akli ir kurti aplinkai cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 17, 17:34)
Kol kas dar nepavirtau i suni, loti nemoku  lotuliukas.gif  Puikiai iskaiciau, kad rasot nesuprasdama, ko klausiau .. Jei butu kalbeje, tikrai buciau isgirdus per tiek metu  lotuliukas.gif

Tai prasom, nebereikes kankintis  mirksiukas.gif

kas apie jusu mokykla ir mokytojus cia kalbejo? ar vien del to, kad pas save nematet tai ir us kitus kalbat? Mes jums nesakom pas jus mokykloj buvo, o jus kitiems cia jau per 5 psl jei ne daugiau irodinejat apie ju patirtis, ju mokytojus, ju egzus ir dar bile ka...
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2012 10 18, 00:39)
Toj pačioj mokykloj mokeisi kaip MishGirl? Kvaksi nesamones. Ko klausei supratau. Atsakyt į klausimą turbūt ir jums kaip tokiai aišku, kad neprivalėjau ar ne? Nes atsakymas turėtų būti aiškus...žirafos dar klaviatūra naudotis kiek man žinoma neišmoko wink.gif Sėdėti vietoje man nereikia, pilna tokių pat pavyzdžių ir mano mokyklos laikais, tik žinoma aš apie juos čia gi kalbėt negaliu, nes baisiai sena esu ir senai taip buvo  bigsmile.gif

O tu? Toj pacioj? bigsmile.gif
Tai loju ar kvaksiu? apsispreskit pagaliau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na taip, turbut per 10+ metu beveik niekas ir nepasikeite, beveik biggrin.gif
Kazkodel intensyviai raso tos, kurios tose privaciose pamokose, kuriose nieko nedare, net nebuvo biggrin.gif Bet uztat puikiai zino, ka ten kas ismoko smile.gif
Atsakyti