Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(huga @ 2012 05 14, 11:21)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  ale cia tik zemaiciai be kalbos atvaziuoja? Kurioj vietoj jus gyvenat?

ne, atvaziuoja visokiu... bet zinau atveji, kai buvo iskviesta zmonems verteja i ligonine, nes nesusikalbejo, o jie pareiske skunda, kad sunkiai ja supranta, nes ne ta tarme sneka (nepamenu, ar tie ligoniai buvo zemaiciai, ar verteja, bet esme tokia).
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 05 14, 13:46)
Manau cia tureta omeny placiau, kad kalbos reikia mokytis tos salies, kur gyveni, tik toks pavyzdys parinkas mirksiukas.gif

As supratau, bet tas palyginimas labai jau neskanus. Kazkoks vaziavimas ant vienos grupes lietuviu. Gal autore pati zemaite ir is zemaitijos nebuvo toliau Lietuvoj pavaziavus g.gif nei mokyklose, nei parduotuvese gimtaja zemaiciu tarme net Lietuvoj niekas neaptarnauja mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2012 05 14, 12:02)
As supratau, bet tas palyginimas labai jau neskanus. Kazkoks vaziavimas ant vienos grupes lietuviu. Gal autore pati zemaite ir is zemaitijos nebuvo toliau Lietuvoj pavaziavus  g.gif  nei mokyklose, nei parduotuvese gimtaja zemaiciu tarme net Lietuvoj niekas neaptarnauja  mirksiukas.gif .

Man atrodo tokie pavyzdziai dazniausiai sugalvojami butent "zemaiciu" pagrindu del to, kad tarme tikrai sunki. As smarkiai zemaiciuojancius irgi kartais ne is kart suprantu smile.gif . Kitos tarmes yra girdimos, yra tarimai, akcentai, bet dazniausiai suprantamos be pastangu 4u.gif
Nieko nera blogo tarmese, visos kalbos gi ju turi smile.gif Kiti patys is to pasijuokia, man darbe tenka daznai su skotais susidurti, vertejauti, tai jie kartais juokais patys klausia, ar as gerai ju "anglu" suprantu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 14 gegužės 2012 - 12:14
QUOTE(KibirVibir @ 2012 05 14, 13:52)
ne, atvaziuoja visokiu...  bet zinau atveji, kai buvo iskviesta zmonems verteja i ligonine, nes nesusikalbejo, o jie pareiske skunda, kad sunkiai ja supranta, nes ne ta tarme sneka (nepamenu, ar tie ligoniai buvo zemaiciai, ar verteja, bet esme tokia).

biggrin.gif greiciausia verteja buvo zemaite .
Atsakyti
Man atrodo,sita tema be reikalo tapo dar viena "kaip viskas Lietuvoj blogai". Mano nuomone,cia turetu diskutuoti tie,kurie planuoja grizti ir tie,kurie grizo. N nuomoniu "negrisiu,nes Lietuvoj politikai nevyke,maisto kainos aukstos ir nematau ateities" nelabai padeda. Gal ir klystu,bet koks tikslas jum buti sitoj temoj,jeigu nematot Lietuvoj ateites ir grizti neplanuojat?
Atsakyti
Echhh, kokia pazistama ir skaudi tema. Stai, mano postas, vos menesi atgal rasytas. Cituoju ji:

QUOTE(Neffertite_ @ 2012 04 19, 13:50)
Atrodo, kad mano mintis surasei. Tik ne UK gyvenome su seima (ten gime antrasis vaikutis), o Norvegijoje.  Musemes, musemes, dauzemes, dauzemes, atrodo, kad ejome sunkiausiu keliu. Kad islaikyt seima MB dirbo toookius darbus, kad net geda kam pasakyt. O ir as su savo teises diplomu valiau WC. Atsiprasant. Spjoviau. Tiksliau daede iki gyvo kaulo ir itikinau vyra, kad turime grizti, tobuleti turime LT. Mes, t.y. musu tevai su mazais vaikais gyveno prie sovietu, musesi ir isgyveno, mes uzgrudinti esame, mes mokame kovoti. Tik jau kiekvienas nusprendzia kovoti uzsienyje ar LT. Man svarbi yra mano salis. Nenoriu spjauti ant jos. Aiksu, nezinia kaip bus ateity, bet mes susikrovem daiktus ir grizome. Visa seima. As sedziu namie su vaikiuku, finansine padetis sunki. Nes dekreto pinigai baigesi, pasalpu atsisakeme, nes isvaziavome is NO. MB dirba. Beje, savo svajoiniu darba, direktorium tapo. Aisku, siuo metu dar bandomasis, alga juokinga, bet mes esame CIA. Cia yra jo ir mano tevai, cia yra gimines, MB atgaivina senas draugystes, taip ir isisuki. Aisku, musu krastas - svogeriu, be pazinciu sunku. Bet MB rado darba be pazinciu, su laiku ir as eisiu dirbti. Tik maziuka dar reik paauginti. Sunku, kovojam kas diena, skaiciuojam. O norvegijoje neskaiciavome. Bet cia atejes pas gyd - gaunu atsakymus i visus klausimus. Is darzelio mano vaikas grizta laimingas. Duksta kieme su vaikais. Matosi su savo pusseserem ir pusbroliais, lanko mociutes, duksta Akropolio vaiku kambary. Mes gyvename!!! Kepames saslus su DRAUGAIS, tikrais, senais draugais, guodziames ir sulaukiame palaikymo is giminiu. Per gimtadieni susirenka gimines ir draugai, ir taip gera juos matyti, sedeti prie vieno stalo lyg ir nebuvome isvaziave, lyg viskas nebuvo nutruke, kai pazisti zmogu ir zinai jo "bajeriukus", kai nereikia sverti kiekvieno zodzio, kad nenusisneketi, ka pagalvos kiti, zmones, kurie pazista tave vos kelis men. Kai viskas paprasta ir lengva. Teka sava vaga.  thumbup.gif Aisku, meluociau, jei sakyciau, kad nesigrezioju atgal. Aplanko mintys ar zingsnis teisingas, o gal nevertejo... Bet susisgriebi ir mastau globaliau, ne apsiriboji sia diena, kai kol kas dar viskas eigoje, kai dar nera stabilumo. Tikiu sviesia ateitimi, kad pagaliau dievulis turi atlyginti uz visus vargus, ka praejome. Tai buvo pamoka. Savo krasta ir gimines vertiname ir mylime labiau, kitaip, nei pries tai.  4u.gif

Cia is kitos temos. O dabar... mastau kitaip. Pasikartosiu - dauziausi kaip narvelyje, bandydama istrukti ir grizti namo, i savus krastus. Visiems visiems sakiau - mes grisime, mes negyvensime norvegijoje, mes grisime i savo Lietuva. Bet... nusivyliau. Noriu viska grazinti atgal. Matyt, nebemokame cia gyventi. Vyras dar neapsisprendzia. Turi darba, jis jam patinka, tik alga juokinga. Bet jis tiki, kad "kazkada" alga jam pakels. o as... nebenoriu niekuom tiketi. Baigesi euforija, prasidejo rutina ir dabar matau, kad gyvenimas cia kitoks jau...
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 05 14, 09:46)
Kaip gali buti tarkim Ispanijoje uzdaras, kai daugiau nei puse metu visu gyvenimas vyksta prie atdaru langu, balkonu, duru biggrin.gif Kaip gali but depresuotas, kai saule sviecia 360 dienu per metus tongue.gif Kaip gali buti labai darbstus, kai karsta, tingisi ir norisi butinai siesta pamiegoti lotuliukas.gif Ir kaip gali buti punktualus, kai laimingi laiko neskaiciuoja hihihi.gif

Per 3 dienas, depresija isivaryciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif Isivaizduoju, as darau koki rimta versla, darba, ir tas darbas stovi, nejuda i prieki, tik del to, kad kazkas svencia fiesta lotuliukas.gif lotuliukas.gif akurat, iskarto depresija lotuliukas.gif Nes, vistiek liksiu prie tos nuomones, kad tai, kaip tu jautiesi, dauguma atveju priklauso nuo taves paties, nuo tavo siekiu, noru ir galimybiu. Ar tu Afrikoje ar tu Siaures asigalyje biggrin.gif

QUOTE(jearmaine @ 2012 05 14, 14:01)
Gal ir klystu,bet koks tikslas jum buti sitoj temoj,jeigu nematot Lietuvoj ateites ir grizti neplanuojat?

Paprasta diskusija, nes forumas viesas.

QUOTE(Neffertite_ @ 2012 05 14, 14:24)
Baigesi euforija, prasidejo rutina ir dabar matau, kad gyvenimas cia kitoks jau...

4u.gif 4u.gif 4u.gif O, jau senai grize?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 05 14, 14:31)

4u.gif  4u.gif  4u.gif O, jau senai grize?

Tiesa sakant ne. Na, salyginai. Grizau vasario vidury. Na, as siaip toks zmogus, kuris nori cia ir dabar. Gal tai kiek "apjuodina" kasdienybe. Bet kai gyvenome Norvegijoje, tikrai daug ka turejau "cia ir dabar". thumbup.gif Na, nekalbu apie stambius dalykus, tai visur ateina su laiku. Bet ir gyvenimo tempas kitoks, ir depresono nebuna. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2012 05 14, 13:01)
Mano nuomone,cia turetu diskutuoti tie,kurie planuoja grizti ir tie,kurie grizo. N nuomoniu "negrisiu,nes Lietuvoj politikai nevyke,maisto kainos aukstos ir nematau ateities" nelabai padeda. Gal ir klystu,bet koks tikslas jum buti sitoj temoj,jeigu nematot Lietuvoj ateites ir grizti neplanuojat?

Tokia tema jau kazkur buvo, tu kurie planuoja grizti.
Tema cia yra - "grizti ar likti", todel ir argumentai "abieju pusiu" priimtini, manyciau smile.gif

QUOTE(Limcamca @ 2012 05 14, 13:31)
Per 3 dienas, depresija isivaryciau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Isivaizduoju, as darau koki rimta versla, darba, ir tas darbas stovi, nejuda i prieki, tik del to, kad kazkas svencia fiesta  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif akurat, iskarto depresija  lotuliukas.gif

tongue.gif Apsipranti, kazkur po metu. Pirmais metai atrodo kad isvarys is proto su tuo "mañana", po to susigyveni, galvoje veikia konverteris: jei sako uztruks 1 diena, jau zinai, kad reiskia 3 dienos, jei sako 3 dienos - savaite biggrin.gif Atitinkamai susiplanuoji ir OK. Ir darai sau ta rimta versla, nieko, imanoma. Jau geriau taip, bet uz tad istaigose maloniai priima, paiskina, padeda smile.gif
Bet gerai atsimenu pirma kart soka gavau, kad is sefo isgirdau " nieko tokio, nespesim siandien, tai padarysim rytoj" tongue.gif nes Lt viska reikejo visad padaryti jau vakar tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 14 gegužės 2012 - 13:59
QUOTE(Neffertite_ @ 2012 05 14, 11:24)
Echhh, kokia pazistama ir skaudi tema. Stai, mano postas, vos menesi atgal rasytas. Cituoju ji:
Cia is kitos temos. O dabar... mastau kitaip. Pasikartosiu - dauziausi kaip narvelyje, bandydama istrukti ir grizti namo, i savus krastus. Visiems visiems sakiau - mes grisime, mes negyvensime norvegijoje, mes grisime i savo Lietuva. Bet... nusivyliau. Noriu viska grazinti atgal. Matyt, nebemokame cia gyventi. Vyras dar neapsisprendzia. Turi darba, jis jam patinka, tik alga juokinga. Bet jis tiki, kad "kazkada" alga jam pakels. o as... nebenoriu niekuom tiketi. Baigesi euforija, prasidejo rutina ir dabar matau, kad gyvenimas cia kitoks jau...

VISI ,KURIE GRIZO IS MANO RATO,O PER TIEK METU JU BUVO NE TAIP IR MAZAI IR IVAIRIU ,VISI VISI GRIZO ATGALIOS. as nevaziavau del pinigu ir NE DEL PINIGU negriztu .IT IS ALL ABOUT SPIRIT ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 14 gegužės 2012 - 14:02
QUOTE(liomi @ 2012 05 14, 07:59)
IT IS ALL ABOUT SPIRIT

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2012 05 14, 01:01)
Man atrodo,sita tema be reikalo tapo dar viena "kaip viskas Lietuvoj blogai". Mano nuomone,cia turetu diskutuoti tie,kurie planuoja grizti ir tie,kurie grizo. N nuomoniu "negrisiu,nes Lietuvoj politikai nevyke,maisto kainos aukstos ir nematau ateities" nelabai padeda. Gal ir klystu,bet koks tikslas jum buti sitoj temoj,jeigu nematot Lietuvoj ateites ir grizti neplanuojat?

Nusipaistet kazka... ax.gif Nebutinai turi buti konkretus tikslas, uzsukant i viena ar kita tema... Ateini, pasiskaitai, jei sukelia kazka ir nori pasisakyt - pasisakai. Ir visos cia daugmaz i tema pasisake, tad... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Neffertite_ @ 2012 05 14, 01:24)

Kai skaiciau Jusu posta, rasyta pries menesi - spurdejo sirdis ir verziausi Jums padovanoti simta virtualiu balionu, pasveikinti ir pasidziaugti uz Jusu seima, kad apsisprendet butent taip, kad esate tokie laimingi Lt... Ir UPS...paskui kitas postas. unsure.gif Stiprybes Jums, optimizmo ir sviesos... toje rutinoje. Juk viskas GALI buti gerai, nenusiminkite. Nors, ai - ka cia forumietes gali patarti... unsure.gif
Atsakyti