Echhh, kokia pazistama ir skaudi tema. Stai, mano postas, vos menesi atgal rasytas. Cituoju ji:
Atrodo, kad mano mintis surasei. Tik ne UK gyvenome su seima (ten gime antrasis vaikutis), o Norvegijoje. Musemes, musemes, dauzemes, dauzemes, atrodo, kad ejome sunkiausiu keliu. Kad islaikyt seima MB dirbo toookius darbus, kad net geda kam pasakyt. O ir as su savo teises diplomu valiau WC. Atsiprasant. Spjoviau. Tiksliau daede iki gyvo kaulo ir itikinau vyra, kad turime grizti, tobuleti turime LT. Mes, t.y. musu tevai su mazais vaikais gyveno prie sovietu, musesi ir isgyveno, mes uzgrudinti esame, mes mokame kovoti. Tik jau kiekvienas nusprendzia kovoti uzsienyje ar LT. Man svarbi yra mano salis. Nenoriu spjauti ant jos. Aiksu, nezinia kaip bus ateity, bet mes susikrovem daiktus ir grizome. Visa seima. As sedziu namie su vaikiuku, finansine padetis sunki. Nes dekreto pinigai baigesi, pasalpu atsisakeme, nes isvaziavome is NO. MB dirba. Beje, savo svajoiniu darba, direktorium tapo. Aisku, siuo metu dar bandomasis, alga juokinga, bet mes esame CIA. Cia yra jo ir mano tevai, cia yra gimines, MB atgaivina senas draugystes, taip ir isisuki. Aisku, musu krastas - svogeriu, be pazinciu sunku. Bet MB rado darba be pazinciu, su laiku ir as eisiu dirbti. Tik maziuka dar reik paauginti. Sunku, kovojam kas diena, skaiciuojam. O norvegijoje neskaiciavome. Bet cia atejes pas gyd - gaunu atsakymus i visus klausimus. Is darzelio mano vaikas grizta laimingas. Duksta kieme su vaikais. Matosi su savo pusseserem ir pusbroliais, lanko mociutes, duksta Akropolio vaiku kambary. Mes gyvename!!! Kepames saslus su DRAUGAIS, tikrais, senais draugais, guodziames ir sulaukiame palaikymo is giminiu. Per gimtadieni susirenka gimines ir draugai, ir taip gera juos matyti, sedeti prie vieno stalo lyg ir nebuvome isvaziave, lyg viskas nebuvo nutruke, kai pazisti zmogu ir zinai jo "bajeriukus", kai nereikia sverti kiekvieno zodzio, kad nenusisneketi, ka pagalvos kiti, zmones, kurie pazista tave vos kelis men. Kai viskas paprasta ir lengva. Teka sava vaga.

Aisku, meluociau, jei sakyciau, kad nesigrezioju atgal. Aplanko mintys ar zingsnis teisingas, o gal nevertejo... Bet susisgriebi ir mastau globaliau, ne apsiriboji sia diena, kai kol kas dar viskas eigoje, kai dar nera stabilumo. Tikiu sviesia ateitimi, kad pagaliau dievulis turi atlyginti uz visus vargus, ka praejome. Tai buvo pamoka. Savo krasta ir gimines vertiname ir mylime labiau, kitaip, nei pries tai.
Cia is kitos temos. O dabar... mastau kitaip. Pasikartosiu - dauziausi kaip narvelyje, bandydama istrukti ir grizti namo, i savus krastus. Visiems visiems sakiau - mes grisime, mes negyvensime norvegijoje, mes grisime i savo Lietuva. Bet... nusivyliau. Noriu viska grazinti atgal. Matyt, nebemokame cia gyventi. Vyras dar neapsisprendzia. Turi darba, jis jam patinka, tik alga juokinga. Bet jis tiki, kad "kazkada" alga jam pakels. o as... nebenoriu niekuom tiketi. Baigesi euforija, prasidejo rutina ir dabar matau, kad gyvenimas cia kitoks jau...