Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

saintlina - kaip grazu!!
Atsakyti
Baltai pavydžiu tau Saintlina, kad tokį derlių turi smile.gif
Norėjau paklausti visų: kažkaip naktimis vėsoka bus , rodo apie 10 - 12 laipsnių, ar nedengsite kuom nors savo arbūzų ar melionų? Aš tai norėčiau pridengti, nes ir dienomis ne per šilčiausiai yra. Tai ir garsiai svarstau g.gif
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 08 08, 10:13)
Baltai pavydžiu tau Saintlina, kad tokį derlių turi  smile.gif
Norėjau paklausti visų: kažkaip naktimis vėsoka bus , rodo apie 10 - 12 laipsnių, ar nedengsite kuom nors savo arbūzų ar melionų? Aš tai norėčiau pridengti, nes ir dienomis ne per šilčiausiai yra. Tai ir garsiai svarstau  g.gif

tikrai ne...
manau be reikalo vargsit..
augalai vasaros pabaigoje jau tikrai priprate prie temperaturos svyravimu.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 07, 17:14)
saintlina - kaip grazu!!

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
saintlina, wub.gif

Bet tai ir mezgimo tempai - ir pas mus vos ne kas trečia diena naujas wub.gif -tik įdomu kiek jų spės sunokti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 08, 09:22)
tikrai ne...
manau be reikalo vargsit..
augalai vasaros pabaigoje jau tikrai priprate prie temperaturos svyravimu.

Aš kažkaip galvoju, kad vaisius tikrai nenoks jei bus mažiau nei 15 laipsnių, tai galvojau pridengus bent jau nokimo procesas nesulėtėtų? Kaip manote?
Atsakyti
kiek jus isivaizduojat,kad nakti uzdengus plevele pakelsit temperatura?
As labiau bijociau prisidaryt bedu - uzdengusi jus visiskai neleisit cirkuliuoti orui, ko pasekoje padideja galimybes, jog prades pulti grybines ligos... As tikrai nerizikuociau, kad isimestu kokia liga ir pradetu puti vaisiai.... Kai zema temperatura, dregna - oro cirkuliacija butina..
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 08 06, 21:09)
Saintlina,arba jūsų ranka gera,arba žemė tinkama? ax.gif Nieko nebe suprantu šiemet nei agurkai nedera,nei arbūzai,nei melionai.Atrodo šilumos į valais,o augt auga,bet žiedai tušti.Bitės aplinkui duodasi,avietės šalia,pilna bičių,kitur pomidorai šiltnamyje irgi pilna bičių,šalia agurkų cukinijos,moliūgai puikiai auga,o agurkai žydi tuščiai. doh.gif

Ingrida man irgi tas pats symet ir lyg uzdejom ciut mesliuko rudeniom, zemele sukultivavom...as namie budama stengiausi symet daugiau darzu rupintis o rezultatu noretusi labiau dziaugtis:( kas liecia vbiteles taip ju aplink pilna; beje kazkodel vienas mano moliugelis supuvo kazin kodel? po kitais jau lenteles emiau deti g.gif kita sav. nufotografuosiu kaip turesiu kuo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 08 08, 09:36)
Aš kažkaip galvoju, kad vaisius tikrai nenoks jei bus mažiau nei 15 laipsnių, tai galvojau pridengus bent jau nokimo procesas nesulėtėtų? Kaip manote?

mano derlius toks ir pernai buvo smile.gif Nedengiau niekuo iki pat šalnų. Kai pradėjo žadėt šalnas, viską nuskyniau ir sunešiau į vidų. Sunoko visi.
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2012 08 08, 09:34)

Bet tai ir mezgimo tempai - ir pas mus vos ne kas trečia diena naujas  wub.gif  -tik įdomu kiek jų spės sunokti  ax.gif

pas mane pernai sunoko visi. Paskutiniai buvo kiek mažesni, bet gal jie patys susireguliuoja kiek jiems augt, kai jau orai rudenį vėsta.
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 07, 16:14)
saintlina - kaip grazu!!

ačiū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
jooo... o mano tas kuri cia rodziau visai suniko...nezianu kas jam nepatiko... uztai kita radau dar veina jau didesni, dabar jau obuolio dydzio, tai i ji visos viltis biggrin.gif
Atsakyti
Melionai mezga ir po paros numeta vaisiu, kodel? Neturiu nei vieno uzmegzto meliono, nors krumai - grazuoliai. Bandziau apvaisinti su teptukais-pagaliukai-gelytemis, ne velnio nepadeda:)

Arbuzai auga bet kazkaip netolygiai, vieni kamuolio dydzio kiti pasiekia persiko dydi ir nustoja augti. Bet daug ju neturiu, dideli tik 3 is visu krumu. Tiesa dabar daug mezga, bet netikiu kad uzaugs, labai atsalo... Paruosiau arbuzu reportaza:) idesiu kai tik grisiu namo, bo is tel.sunku...
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 05, 09:48)
tai tiesiog matosi, kafa jau nustoja augt, tada dar kazkiek palaukus sunoksta. Viena kaip sakiau kumscio dydzio nebeauganti jau nuskynem. O Sekantis dabar apie 3 kg sustojo augt. Jei pats augalas buna silpnesnis tai ir neuzaugins kilograminiu. O siaip, jei ant krumo nespes sunokt, o tokiu tikrai bus, nes mezga ir mezga, tamsius bus galima nuskynus sauleje sunokinti.

aaa, tai jie sunoke svesieja? man iki siol klausimas kaip suprasti kada skinti, turiu tokiu kurie jau senokai nustojo augti, visai nedideli, bet tamsiai zali, pas mane vienas bulves dydzio ilgai gulejo gal menesi, neaugo, pasvesejo, pasidare stipriai drizuotas, bet kai nuskiniau buvo geltonas viduje ir tik paciame centre sviesiai raudonas, atrode kaip supuves is krastu, bet kai paragavau skonis nebuvo toks, kaip supuvosio arbuzo, buvo saldus labai, koroce nieko nesuprantu...
Papildyta:
Mergaites, o yra cia tokiu laimingu kurios sodino ne lietuviskos veisles arbuzus ir jie spejo isaugti siai dienai i futbolo kamuolio, o gal net ir didesnio - dydi? As ir anksti sodinau, ir geguzes pabaigoje i darza perkeliau ir nevelnio neauga dideli tie arbuzai. Zeme-molis/smelis, panasu kad jiems patinka, krumai ziauriai grazus, dideli. Svieciasi man kad nuo veisles viskas priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajan: 09 rugpjūčio 2012 - 16:43
QUOTE(Dajan @ 2012 08 09, 17:42)

aaa, tai jie sunoke svesieja? man iki siol klausimas kaip suprasti kada skinti, turiu tokiu kurie jau senokai nustojo augti, visai nedideli, bet tamsiai zali, pas mane vienas bulves dydzio ilgai gulejo gal menesi, neaugo, pasvesejo, pasidare  stipriai drizuotas, bet kai nuskiniau buvo geltonas viduje ir tik paciame centre sviesiai raudonas, atrode kaip supuves is krastu, bet kai paragavau skonis nebuvo toks, kaip supuvosio arbuzo, buvo saldus labai, koroce nieko nesuprantu...
[

nene, kaip tik vyresnejant jie tamseja, viskas gerai. Bandykit ,,barskint'' kumstuku, gal isgirsit kuris dusliausias, apacia gelsva - oranzine turetu darytis, arba tiesiog rezkit seniausiai nustojusi augt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 09, 17:12)
Bandykit ,,barskint'' kumstuku, gal isgirsit kuris dusliausias, apacia gelsva - oranzine turetu darytis, arba tiesiog rezkit seniausiai nustojusi augt smile.gif

dar sako, kad virkštelė turi nudžiūt. Bet galiu pasakyt, kad pernai man nei vieno skinto arbūzo virkštelė nebuvo nei kiek apdžiūvus, o visi buvo puikiai sunokę g.gif
Geriausia pagal garsą orientuotis.
Papildyta:
QUOTE(Dajan @ 2012 08 09, 16:42)

[b]Mergaites, o yra cia tokiu laimingu kurios sodino ne lietuviskos veisles arbuzus ir jie spejo isaugti siai dienai i futbolo kamuolio, o gal net ir didesnio - dydi?

šiemet nesodinau, bet pernai be lietuviškųjų turėjau Sugar Baby ir Rosario. Rosario futbolo kamuolio dydį buvo pasiekę.
Bet skaniausi buvo lietuviškieji.
Atsakyti