Niu ką po kelių sėkmingų bandymų ruginės su raugu duonkepėje, vėl pribrendau pabandyt ir ilgojo proceso orkaitinį variantą

Pati užsiauginau raugą pr 5d. PIRMĄ KARTĄ gyvenime

, atsidėjau jo kitiems kartams (kada jį reikia pamaitint ir ar reikia?

) ir užmaišiau tešlą, tada dar atsidėjau pagranduko dėl visa ko, nes paskutinį kartą pamiršau atsidėt sumesdama ryte visus likusius produktus į duonkepę ir paspausdama mygtuką prieš lekiant į darbą

ir iškepiau orkaitėj du kepaliukus pailgus ir vieną "kubą" duonkepėj
TUriu klausimą:
TAI KOKIOJ TEMPERATŪROJ IR KIEK LAIKO VIS GI REIKIA KEPTI RUGINĘ RAUGO DUONĄ? 
Nes vienur rašo 180 valandą ir dar valandą 160, kitur 220 valandą ir dar 200 neaišku kiek

Kepiau 220 laipsnių 45min. ir dar tiek pat 160, tai nežinau ar turi būt tokia lyg vos drėgna ar čia dar trūko kepimo. Šiaip labai skani gavosi, su česnakiuku ir sviestu visa šeimyna kapojom jau
QUOTE(kutvela @ 2012 12 08, 20:29)
sveikos kepejeles

turiu toki klausima, kelinta karta is eiles , bekylanti rugine duona su raugu, sutruksta, ka darau ne taip?,ar ko nepadarau? Minkau ilgai tesla, kildinu uzdengus, kad neapdziutu, o ji vistiek sutruksta
QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 09, 13:27)
pabandykit apglostyt duonele šlapiom rankom, dar gali trūkinėt dėl staigaus kėlimo kai ne iki galo iškilusia pastatėt kept
Aš apglostau šlapiom rankom, bet vistiek sutrūksta..., bet...man labai gražu, kai ji taip suktrūkinėja