Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

QUOTE(invano @ 2013 04 23, 11:25)
Vakar buvau dar kraujo tyrimam del kalcio, kol kas atsakymu negavau bet kaip ir kuno nutirpimu nejauciu, o daktare minejo, kad pasimatysim. mazdaug po 3-4savaiciu, tam laikui gausiu laiska pas ja, nu cia lb.idomiai viskas vyksta laiskais  smile.gif  dabar maskatuk, uzdavei klausima tai ir man idomu pasidare o po kiek laiko jums skyre tyrimus po operacijos del tiroksino atitaikymo? siaip dabar vat paskirta po 125mg.tai kolkas tikrai gerai jauciuos. Apskritai nors mano struma rodes, jog jokiu stipriu kaprizu nerode, bet po operacijos paciai jauciasi kad skysciai greiciau issivaiksto, ir plauku slinkimo neliko,kokie metai laiko tarsi lengvai papurtus budavau, dabar veidas vel savo remuose  lotuliukas.gif  Dar klausimas iskylo, kada po operacijos, issivaiksto manieji hormonai? ta prasme, kada organizme jau lieka tik sintetiniai o ne strumos prigaminti? bijau kad kai savuju nebeliks, blogai jaustis nepradeciau. Bet siaip esu kolkas lb.laiminga, nes pries viska lb.bijojau del balso stygu ir kalcio liauku, su jom bedu nekilo, tai mane tas ir nuramino smile.gif
Papildyta:
Taikoma taikoma, velnyte. Jo ir laukiu dabar, kad greiciau viskas baigtusi. Aisku su sia liga teks "isimylet" ligonines, poliklinikas ir kraujo tyrimus, bet norisi viska greiciau susitvarkyt smile.gif Kadangi limfmazgius taip pat isime, tikiuosi, kad jodo galbut prireiks lb.nedaug... Nors cia ir lb.stipriu mergaiciu, su 7jodais, berods, buta thumbup.gif

sveika, Lietuvoje po operacijos , praejus 10 dienu, skyria tiroksina,
kiek supratau is tavo parasymo, kad tau skyre is karto,
beje, niekur neradau jokio info, per kiek laiko ir kaip nebeveikia musu hormonai,
man pasake, 10 dienu uztenka, o po to reikia gerti
kontrole-po 1.5 menesio,
yra tokiu, kurioms labai atitaiko doze, organizmas puikiai reaguoja ir jos gyvena, netgi vaikus pasigimdo smile.gif
o va man, tik mazdaug po 3 metu pradejo tvarkytis normali tiroksino apykaita,
nezinau kaip tau taikys jodo terapija, cia Lietuvoje iki jodo likus 3 savaitem , nutraukiamas tiroksino gerimas,
tai va, tiek ziniu, gal atsakys , kuri praejo gydyma jodu,
laikykis ir rasyk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
man atliko skydliaukės echoskopiją, pasakė, kad šiaip viskas gerai, tik skydliaukė susiraukšlėjusi ir aptingusi. Paskyrė gerti pusę metų seleną. Kaip suprasti "susiraukšlėjusi skydliaukė"? g.gif
Atsakyti
Aciu, Maskatuk, tu visad i pagalba smile.gif Bet mat, kaip idomiai, aha as jau penktad.po OP pradejau gert tiroksina. Tai va ir mastau, idomu, kada savasis issivaiksto, kad jau jausciau pati kaip su siuo cheminiu man sekasi gyvent. Nu kolkas tai net ir dziaugtis per daug bijau, bet tikrai lb.gerai jauciuosi, geriau nei pries. Tiek kad siek tiek skaudulingu spuogu atsirado, bet cia galvoju ir manosios dienos prisidejo ir gal sakau nuo narkozes toks valymasis vyksta, o taip nei odos riebumas nepasikeite, normali, kaip visad. Aisku cia anksti kazka sprest. Bet gal galetum pasakyt, kaip jautei kad tuos tris metus tau neatitaiko tiroksino? Ar tik tyrimai negeri ar ir pati is savijautos kokiu pozymiu buvo? Man paskirtasis vadinasi levaxin, aisku bendra sudetis tikr.tokia pat, bet kiek tikrinau internete, radau kad tik skandinavijoj ji parduoda, dar lb.smagu kad tabletyciu lb.platus pasirinkimas mg. Tarkim man paskirta 125mg. tai ir tabletes mano tokios dozes, nereikia lauzyt ju paciai. NZn.gal ir lt.jau db.tokios.
O matai leliuku as ir pati noreciau turet ateity, tikiuos si OP lb.dideles itakos vaisingumui neturi??? Ar tu girdejus priestaringu nuomoniu? Man kazkaip ir lt.ir cia minejo, kad nesijaudink, neturi, o as zmogus patiklus, liepe nesijaudint ir nesijaudinu lotuliukas.gif Aisku metus uzdraude pastot, bet veliau tai jau tikrai noresiu...
Atsakyti
QUOTE(invano @ 2013 04 24, 22:04)
* Ar tik tyrimai negeri ar ir pati is savijautos kokiu pozymiu buvo? Man paskirtasis vadinasi levaxin, aisku bendra sudetis tikr.tokia pat, bet kiek tikrinau internete, radau kad tik skandinavijoj ji parduoda,
**dar lb.smagu kad tabletyciu lb.platus pasirinkimas mg. Tarkim man paskirta 125mg. tai ir tabletes mano tokios dozes, nereikia lauzyt ju paciai. NZn.gal ir lt.jau db.tokios.
***O matai leliuku as ir pati noreciau turet ateity, tikiuos si OP lb.dideles itakos vaisingumui neturi??? Ar tu girdejus priestaringu nuomoniu? Man kazkaip ir lt.ir cia minejo, kad nesijaudink, neturi, o as zmogus patiklus, liepe nesijaudint ir nesijaudinu lotuliukas.gif  Aisku metus uzdraude pastot, bet veliau tai jau tikrai noresiu...

Labas. Aš taip pat jau treti metai be skydliaukės gyvenu. Viską anksčiau gerai tau paaiškino maskatukas.
* Kontrolė pirma ir man buvo 50d po operacijos. O kada pradėjau tiroksiną gert nebepamenu. Ar iš karto ar praėjus 10 d. Aš pradėjau nuo mažesnės dozė ir ją palaipsniui didino. Nežinau nuo ko tai priklauso, bet taip gydytojas buvo paskyręs. Kažkaip palaipsniui priėjau iki 125 mg. Reikėtų tarp užrašų paieškoti schemos.
Jei dozė bus per didelė ar per maža pajusi fiziškai. Bent jau aš greitai pajuntu ir lekiu darytis tyrimus. Požymiai standartiniai: silpnumas, tingumas, širdis daužos ir t.t.
**Tau pasisekė, kad nereikia žaisti ir laužyti tabletės. Aš tai žaidžiu.
***Neturės įtakos nėštumui, jei visa priežiūra bus atlikta tinkamai. Rreikės didesnės dozės vaistų ir dažniau kraujuką nuleidinėt. Žodžiu dažnos konsultacijos pas endokrinologą. Būsi padidintos rizikos grupėje šiuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2013 04 24, 21:13)
Labas vakaras,
man atliko skydliaukės echoskopiją, pasakė, kad šiaip viskas gerai, tik skydliaukė susiraukšlėjusi ir aptingusi. Paskyrė gerti pusę metų seleną. Kaip suprasti "susiraukšlėjusi skydliaukė"?  g.gif

sveika, nu idomi diagnoze-aptingusi ir susiraukslejusi,
idomu, kaip jie pamate tinguma-tingumas tai tada kada pati skydliauke del kokiu nors priezasciu, kuriu niekas taip ir neivardijo po siai dienai, nustoja gaminti pakankama kieki hormonu, trinka veikla, vystosi hipotireoze
kokius atliko tyrimus del skydliaukes?
o del kitos diagnozes-zinai, esu forume jau treti metai, bet neteko sutikti merginu su tokia diagnoze,
gal pasirodyk kitam endokrinologui g.gif
Atsakyti
QUOTE(invano @ 2013 04 24, 23:04)
Aciu, Maskatuk, tu visad i pagalba smile.gif  Bet mat, kaip idomiai, aha as jau penktad.po OP pradejau gert tiroksina. Tai va ir mastau, idomu, kada savasis issivaiksto, kad jau jausciau pati kaip su siuo cheminiu man sekasi gyvent. Nu kolkas tai net ir dziaugtis per daug bijau, bet tikrai lb.gerai jauciuosi, geriau nei pries. Tiek kad siek tiek skaudulingu spuogu atsirado, bet cia galvoju ir manosios dienos prisidejo ir gal sakau nuo narkozes toks valymasis vyksta, o taip nei odos riebumas nepasikeite, normali, kaip visad. Aisku cia anksti kazka sprest. Bet gal galetum pasakyt, kaip jautei kad tuos tris metus tau neatitaiko tiroksino? Ar tik tyrimai negeri ar ir pati is savijautos kokiu pozymiu buvo? Man paskirtasis vadinasi levaxin, aisku bendra sudetis tikr.tokia pat, bet kiek tikrinau internete, radau kad tik skandinavijoj ji parduoda, dar lb.smagu kad tabletyciu lb.platus pasirinkimas mg. Tarkim man paskirta 125mg. tai ir tabletes mano tokios dozes, nereikia lauzyt ju paciai. NZn.gal ir lt.jau db.tokios.
O matai leliuku as ir pati noreciau turet ateity, tikiuos si OP lb.dideles itakos vaisingumui neturi??? Ar tu girdejus priestaringu nuomoniu? Man kazkaip ir lt.ir cia minejo, kad nesijaudink, neturi, o as zmogus patiklus, liepe nesijaudint ir nesijaudinu lotuliukas.gif  Aisku metus uzdraude pastot, bet veliau tai jau tikrai noresiu...

sveika, matai, kaip man pasake endokrinologe, tikrai yra zmoniu, kurie ilgai prisitaiko prie prie sintetinio hormono,
matai, man buvo hipertireoze pries operacija, 2 menesius geriau metizoli, kad sumazintu ju kieki organizme, kad po operacijos, butu lengviau,
bet itariu, kad negali organizmas kaip automobilio pavara-pasukai ir vaziuoja kitur,
reiskia reikia ilgesnio laiko,
nors kai kada as itariu, kad nelabai tiksliai atlieka tyrimus,
buvo reikalas , kvieciau greitaja nakti, nustebau, kada 24 val nakties, TTH buvo 4.25,
o kada darydavo diena, poliklinikoje, budavo apie 20

ir kaip paaiskinti toki dalyka, g.gif
manau, jei skydlaiuke nebutu buvusi tokia didele, medikai butu bande gydyti vaistais,
beje, vienai moteriai skydliauke buvo iki ausies nuaugusi, ziurejau i slaugytoja kai ji pasakojo ir netikejau, bet juk ji tikrai nemeluos, o pozymiai buvo tokie, kad ausi taip skaudejo, kad ejo is proto moteris, o uzdegimo jokio, laime, kad rado kas yra,
va 6tame ir reikals, kad jauciausi pakankamai gerai, o padarius tyrimus-medikai uz galvu susiimdavo, as sakydavau, nieko ateis laikas ir tiroksinas isigers i organizma, kad pagaliu jo neismusi lotuliukas.gif
svarbiausia tau dabar jodo gydymas, pasaugok save, visu pirma esi tu, o kiti dalykai susitvarkys,
nezinau kaip tu, bet as mazai kam pasakodavau apie savo liga,
na nebent tai irgi butu zmogus su tokia problema,
o kada gausi tikslu atsakyma is ligonines?
pas mus LT, po savaites, asmeniskai i rankas, pats vedejas duodavo,
buvo neramu man, ejau su sunumi,
mano vaikai jau dideli, studentas 3 kurso ir 16 metu moksleivis
o jei pasijausi nekaip-nepanikuok, visada tikek, kad tai praeis, stenkis neprisiminti kas buvo netaip, praeitis tegul ir lieka ten, uz musu, gyvenk cia ir dabar ir truputeli i prieki,
yra vilnieciu , kuriems musu meras nepatinka, bet man jo moto facebook patinka
Buk realistas-siek neimanomo 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 04 25, 11:33)
sveika, nu idomi diagnoze-aptingusi ir susiraukslejusi,
idomu, kaip jie pamate tinguma-tingumas tai tada kada pati skydliauke del kokiu nors priezasciu, kuriu niekas taip ir neivardijo po siai dienai, nustoja gaminti pakankama kieki hormonu, trinka veikla, vystosi hipotireoze
kokius atliko tyrimus del skydliaukes?
o del kitos diagnozes-zinai, esu forume jau treti metai, bet neteko sutikti merginu su tokia diagnoze,
gal pasirodyk kitam endokrinologui g.gif

Čia ne diagnozė, turbūt kažkokios ligos simtomas, įtariu, kad hipotireozės, nes paauglystėje buvo diagnozuota, gėriau l-tiroxiną be rods, po to lyg ir normoj buvo hormonai tai niekam aš neberūpėjau ir pati nesirūpinau kol ginekologė neužmatė policistinių kiaušidžių... Skydliaukės hormonai vėl tik truputį už normos ribų, lytiniai hormonai normoje, bet liutropino ir folitropino santykis rodo PKS... mano endo gera, daugelis ją siūlo kaip geriausią Vilniuje, bet tik kad labai jau nedaug laiko skiria konsultacijai ir nieko neišaiškina....
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2013 04 25, 20:51)
Čia ne diagnozė, turbūt kažkokios ligos simtomas, įtariu, kad hipotireozės, nes paauglystėje buvo diagnozuota, gėriau l-tiroxiną be rods, po to lyg ir normoj buvo hormonai tai niekam aš neberūpėjau ir pati nesirūpinau kol ginekologė neužmatė policistinių kiaušidžių... Skydliaukės hormonai vėl tik truputį už normos ribų, lytiniai hormonai normoje, bet liutropino ir folitropino santykis rodo PKS... mano endo gera, daugelis ją siūlo kaip geriausią Vilniuje, bet tik kad labai jau nedaug laiko skiria konsultacijai ir nieko neišaiškina....

sveika, zinai, jei man nepatinka medikas, keiciu ji i kita,
endokrinologa keiciau 3 kartus, kol radau ta, pas kuri man daugiau ar maziau aisku,
manau, teraukis endo, kaip tau elgtis su moteriskom problemom, nes zinai, kad skydliauke veikia pakankamai gerai ir konsultuokis pas ginekologa,
as daryciau taip

Atsakyti
Sveikos,
Temos neskaiciau, prisesiu kai turesiu daugiau laiko.
Pries keletas dienu padare skydliaukes echoskopija, kuri parode jog veikla sutrikusi. Patare pasidaryti kraujo tyrima, kuris parodys ar man reikia skirti vaistu. Kaip tik siandien ji pasidariau. Zinau tik tiek, kad nera jis geras, turiu apsilankyti pas endokrinologa (planuoju pirmadieni), kuris viska papasakos. Telefonu uzsimine, kad mano skydliauke negamina pakankamai harmonu.
Kaip nenoriu as gerti harmonu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2013 04 29, 22:51)
Sveikos,
Temos neskaiciau, prisesiu kai turesiu daugiau laiko.
Pries keletas dienu padare skydliaukes echoskopija, kuri parode jog veikla sutrikusi. Patare pasidaryti kraujo tyrima, kuris parodys ar man reikia skirti vaistu. Kaip tik siandien ji pasidariau. Zinau tik tiek, kad nera jis geras, turiu apsilankyti pas endokrinologa (planuoju pirmadieni), kuris viska papasakos. Telefonu uzsimine, kad mano skydliauke negamina pakankamai harmonu.
Kaip nenoriu as gerti harmonu unsure.gif

sveika, teisingai, slauk tyrimu,
tada yra atskiros temos hipo ir hipertireoze,
cia daugiau kurios po operaciju ir jodo gydymo,
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 04 30, 13:38)
sveika, teisingai, slauk tyrimu,
tada yra atskiros temos hipo ir hipertireoze,
cia daugiau kurios po operaciju ir jodo gydymo,
sekmes 4u.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

buvau šiandien pas endokrinologą. Jis trečiasis man rekomenduojantis šalinti mazgą, esantį dešinėje pusėje (dydis 2,5x3 cm). Surašė man jis išrašą (lankausi privačiai) ir sakė registruotis ir operuotis sulaukus eilės. Ką man dabar su tuo išrašu daryti? Skambinti į KMUK'o registratūrą ir jau operacijai registruotis ar dar kažkur pasikonsultuoti? g.gif Visiškai pasimečiau... Gal kas pasakys, ką man ir kaip toliau daryti. Ir ar kas nors žino kokio panašiai ilgum eilės yra klinikose? Gal nerekomenduojama operuotis vasara?
g.gif
Atsakyti