Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

nu va as ir karts nuo karto cia uzklystu pasidalint savo gydymo eiga! Vat gavau laiska, patvirtinanti, kad joda man vis tik daris. Kaip daktare raso, kad but tikriem, jog viskas sutvarkyta.paskirta data parasis poros menesiu laikotarpy. Kraujas geras, palieka 125mg.levaxino:) tik vat lb.idomiai, man nieks neparaso tiksliu kraujo tyrimu skaiciuku...visad gaunu pasakyma kad geras, nieko keist nereikia. sakau gal grizus i lt.atostogu del idomumo reiks nupedint pasidaryt ir ten visus tuos kraujo tyrimus.nors savijauta pasakiska, man daug geriau nei pries OP. smile.gif bet va kaip suprantu cia gydymo politika yra, neuzkraut paciento nereikiama info, o palikt tokius skaiciuku analizavimus daktarams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diana79 @ 2013 06 10, 14:30)
Merginos ar pastaruoju metu kuri nors tvarkėtės invalidumą susijusi su skydliaukės netekimu o tuo pačiu ir onkologine skydliaukės liga?

esant onkologijai, skyria neigaluma,
visus popierius tvarko seimos gyd, po to eini i komisija, kiek jau esu skaiciusi , kiekviename mieste, skyriasi tvarka

Papildyta:
QUOTE(invano @ 2013 06 10, 17:15)
nu va as ir karts nuo karto cia uzklystu pasidalint savo gydymo eiga! Vat gavau laiska, patvirtinanti, kad joda man vis tik daris. Kaip daktare raso, kad but tikriem, jog viskas sutvarkyta.paskirta data parasis poros menesiu laikotarpy. Kraujas geras, palieka 125mg.levaxino:) tik vat lb.idomiai, man nieks neparaso tiksliu kraujo tyrimu skaiciuku...visad gaunu pasakyma kad geras, nieko keist nereikia. sakau gal grizus i lt.atostogu del idomumo reiks nupedint pasidaryt ir ten visus tuos kraujo tyrimus.nors savijauta pasakiska, man daug geriau nei pries OP. smile.gif bet va kaip suprantu cia gydymo politika yra, neuzkraut paciento nereikiama info, o palikt tokius skaiciuku analizavimus daktarams smile.gif

sveika, nemaza doze geri g.gif , o koks tavo svoris?
jei gerai jautiesi, tikrai nereikia tu tyrimu,
Atsakyti
QUOTE(diana79 @ 2013 06 03, 09:08)
Sveikos merginos,

gal kuri žinot ir galite paaiškinti ką rodo thireoglobulinas??? kaip suprantu po skydliaukės pašalinimo jo reikšmė turėtų būti artima nuliui o pas mane 0,51 g.gif

Thireoglobulino tyrimas parodo kaip skydliaukės vėžinės lastelės dauginasi, jei ir išoperuota skydliaukė vis tiek maža dalelė jos yra likusi(operacijos metu pašalina visą, bet lieka 1-3g). Tg norma yra 0,2-56, tavo tyrimas dar normos ribose, bet jį reikia stebėti. Mano pvz. jau keturi metai 0,1-0,2. Šį tyrimą atlieka 3k. per metus. Skydliaukė pašalinta prieš 4m. dėl folikulinės karcinomos.

Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2013 06 03, 11:53)
o kodel tau si tyrima dare? g.gif
man irgi pasalinta visa , bet niekas neatlieka
beje, praejus 3 metams, ar atliko kam nors echoskopija?

Ehoskopija rekomenduoja atlikti kartą metuose. Man šį tyrimą atlieka pati endokrinologė, tačiau jei jums buvo ne onkologinis atvejis tai gal nėra būtinybės.
Atsakyti
oj as cia vis uzveluotai pasirodau:) vasara megaujuosi! Maskatuk, mano svoris nemenkas, pries OP apie75kg.buvo. dabar manau kad pakrites, siaip visad iki 68kg.sverdavau. manai tokiam svoriui ir siek tiek perdidelis levaxino kiekis?
O va gavau kvietima jau ir radioaktyviam jodui. Labai nudziugau kad nereiks nutraukt levaxino! thumbup.gif Nezinau ar ir Lt.taip vyksta, bet i ligonine pradesiu vazinet pora dienu pries joda, suleis pora doziu Thyrogen. kiek skaiciausi kur, jis ir suteikia galimybe nenutraukinet levaxino taip pat padeda veliau geriau isisavint joda. Aisku tik dieta lieka, ir gausis jios man pradet laikytis atostogu metu... doh.gif dziugu kad surasyta, ka galima valgyt, ko ne. Jei kuri dar lauks jodo, galiu parasyt, koks man parasytas meniu dviem savaitem pries joda: Nevartoti- jokiu juros gerybiu, zuvu, juodotos druskos, pieno ir jo produktu. Lb.juokingai nuskambejo nevartot banginio mesos! lotuliukas.gif Juokias MB o ne, kaip as isgyvensiu be banginio mesos lotuliukas.gif taciau parasyta kad gabalelis ar rieke surio per diena, tikrai nepakenks. riboti salduminu kieki, kiausiniu. taciau ju atsisakyt nereikia, siaip leidziama makaronai, ryziai, mesa, vegetariski patiekalai, vaisiai, darzoves, duona. Bijojau kad racionas bus siauresnis, bet ziuriu kad nieko lb.baisaus su sia dieta nenutiks smile.gif Tik mergaites, gal jus kuri zinot, paskirta data turetu kaip ir mano dienos but, ar nieko tokio?

Papildyta:
ko as cia va sunerimus sie ktiek del savo hormonu dozes... tiesiog kiek cia skaitausi, tikrai visos vargstat, kol doze atitaiko, tai man gal neitikimai, kad taip iskart taikliai man galejo pataikyt...gal levaxin kiek skiriasi nuo tyroxin...kiek zinau Lt. tik tyroxin...jauciu del sventos ramybes reiks lt.pasitikrint krauja... Nors savijauta nesiskundziu, puiki, nei sirdis musa, nei nerimo bangu ar karscio, gal kartais sunkiau vakare uzmiegu, bet maziau dirbu, bet miegu gerai, ilgai. Nu kaip ir gyvent nieks netrugdo, atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(invano @ 2013 07 10, 21:12)
oj as cia vis uzveluotai pasirodau:) vasara megaujuosi! Maskatuk, mano svoris nemenkas, pries OP apie75kg.buvo. dabar manau kad pakrites, siaip visad iki 68kg.sverdavau. manai tokiam svoriui ir siek tiek perdidelis levaxino kiekis?
O va gavau kvietima jau ir radioaktyviam jodui. Labai nudziugau kad nereiks nutraukt levaxino!  thumbup.gif  Nezinau ar ir Lt.taip vyksta, bet i ligonine pradesiu vazinet pora dienu pries joda, suleis pora doziu Thyrogen. kiek skaiciausi kur, jis ir suteikia galimybe nenutraukinet levaxino taip pat padeda veliau geriau isisavint joda. Aisku tik dieta lieka, ir gausis jios man pradet laikytis atostogu metu...  doh.gif  dziugu kad surasyta, ka galima valgyt, ko ne. Jei kuri dar lauks jodo, galiu parasyt, koks man parasytas meniu dviem savaitem pries joda: Nevartoti- jokiu juros gerybiu, zuvu, juodotos druskos, pieno ir jo produktu. Lb.juokingai nuskambejo nevartot banginio mesos!  lotuliukas.gif  Juokias MB o ne, kaip as isgyvensiu be banginio mesos lotuliukas.gif taciau parasyta kad gabalelis ar rieke surio per diena, tikrai nepakenks. riboti salduminu kieki, kiausiniu. taciau ju atsisakyt nereikia, siaip leidziama makaronai, ryziai, mesa, vegetariski patiekalai, vaisiai, darzoves, duona. Bijojau kad racionas bus siauresnis, bet ziuriu kad nieko lb.baisaus su sia dieta nenutiks smile.gif Tik mergaites, gal jus kuri zinot, paskirta data turetu kaip ir mano dienos but, ar nieko tokio?

Papildyta:
ko as cia va sunerimus sie ktiek del savo hormonu dozes... tiesiog kiek cia skaitausi, tikrai visos vargstat, kol doze atitaiko, tai man gal neitikimai, kad taip iskart taikliai man galejo pataikyt...gal levaxin kiek skiriasi nuo tyroxin...kiek zinau Lt. tik tyroxin...jauciu del sventos ramybes reiks lt.pasitikrint krauja... Nors savijauta nesiskundziu, puiki, nei sirdis musa, nei nerimo bangu ar karscio, gal kartais sunkiau vakare uzmiegu, bet maziau dirbu, bet miegu gerai, ilgai. Nu kaip ir gyvent nieks netrugdo, atrodo smile.gif

sveika, jo, tau pasiseke, visos cia vargsta kai reikia pries joda 21 d nutraukti tiroksino gerima,
kaip skiriasi gydymas, tikrai
o del tiroksino, zinau viena dalyka, kad esama vaistu, kur pagrindine veiklioji medziaga yra ta pati, bet pagalbines kitos, matomai patekusios i organizma veikia kitaip
malonu kad uzsuki
mano svoris dideja thumbup.gif tai gi -gyvenimas puikus
Atsakyti
Labutis, jungiuosi ir aš į jūsų būrį..
šiuo metu man 23 metai, turiu mazginę strumą nuo 8 metų (o diagnozuota 18 metų). Visada hormonai buvo geri, mazgų pilna, bet jie nedidėjo. Tikrinausi kas pusmetį, po to prieš nėštumą, nėštumo metu ir dabar, po gimdymo. Yra vienas mazgas labai padidėjęs, 20*2,5mm, jei gerai pamenu rezultatus. Buvau šeštadienį pas endokrinologą, darė punkciją ir daugiau nieko nekomentavo. Sakė susitiksime, kai bus rezultatai, t.y. po mėnesio. Tai dabar kaip ant adatų esu. Bijau, kad bus kas negerai. Iš kitos pusės, galvoju, jei bus viskas gerai, klausiu daktaro dėl operacijos. Gal išoperavus, mažesnė rizika rimtiems susirgimams? Ar šalti ar šilti mazgai nežinau, nieko nekomentavo.
Atsakyti
Labas,

atradau šią temą su savo bėda. Teisingiau- norėčiau, kad ji būtų mano bėda, o dabar dukrytės. Jai 4m, šiandien echoskopuotoja įrašė išvadą- mazginė struma.
Prisiskaičiau jau internete... Labai pergyvenu. Bijau.
O pas endokrinologę tik už 2 sav.
O gal yra vaikų tema tokia? verysad.gif
Atsakyti
Prisirašau ir aš pas jus 4u.gif
Reiks perskaityti visas ankstesnes temytes, kad atsakymus visus susirinkčiau g.gif

Lankiausi pas endo reguliariai, turėjau vieną mazgelį, per nestuke.gif gėriau L-thyroxina, nes hormonai buvo sublūdę. Pagimdžiau, viskas atsistatė savaime, toliau kad 6 mėn dariausi tyrimus ir žiūrėjo echo. Prieš metus atsirado dar vienas mazgelis. Dabar darė tyrimus, jie visi normos ribose, bet va echo nenudžiugino, iškart padarė punkciją, kurios metu iškart radiologas - echoskopuotojas R. Valickas nuteikė nieko gero nelaukti. Šiandien sulaukiau endokrinologės skambučio, nors užsiregistravus buvau tik trečiadieniui. Tai tas skambutis tik patvirtino, kad nieko gero neišgirsiu. Užregistravo penktadieniui pas chirurgą Daukšą, kad paskirtų operacijos datą unsure.gif

Ar galėtumetė apšviesti kiek reiks praleisti laiko ligonineje prieš ir po operacijos? Turiu atostogas nuo 29 d iki 9 d. Tai mastau ar per jas operuotis geriau, ar pasiimti biuleteni po atostogų g.gif Dar 18 d turiu krikštynas, busiu krikšto mama, tai gal geriau iš vis operacijai tartis po visko unsure.gif
Tiek reikalų doh.gif
O bijau nežmoniškai, namiškiams dar nieko nesakiau.
Atsakyti
QUOTE(Basakojė @ 2013 07 22, 13:18)
Prisirašau ir aš pas jus  4u.gif
Reiks perskaityti visas ankstesnes temytes, kad atsakymus visus susirinkčiau  g.gif

Lankiausi pas endo reguliariai, turėjau vieną mazgelį, per  nestuke.gif  gėriau L-thyroxina, nes hormonai buvo sublūdę. Pagimdžiau, viskas atsistatė savaime, toliau kad 6 mėn dariausi tyrimus ir žiūrėjo echo. Prieš metus atsirado dar vienas mazgelis. Dabar darė tyrimus, jie visi normos ribose, bet va echo nenudžiugino, iškart padarė punkciją, kurios metu iškart  radiologas - echoskopuotojas R. Valickas nuteikė nieko gero nelaukti. Šiandien sulaukiau endokrinologės skambučio, nors užsiregistravus buvau tik trečiadieniui. Tai tas skambutis tik patvirtino, kad nieko gero neišgirsiu. Užregistravo penktadieniui pas chirurgą Daukšą, kad paskirtų operacijos datą  unsure.gif

Ar galėtumetė apšviesti kiek reiks praleisti laiko ligonineje prieš ir po operacijos? Turiu atostogas nuo 29 d iki 9 d. Tai mastau ar per jas operuotis geriau, ar pasiimti biuleteni po atostogų  g.gif  Dar 18 d turiu krikštynas, busiu krikšto mama, tai gal geriau iš vis operacijai tartis po visko  unsure.gif
Tiek reikalų  doh.gif
O bijau nežmoniškai, namiškiams dar nieko nesakiau.

sveika, kalbesiu apie Vilniu, santariskes,
paguldo, kita diena operuoja, paleidzia uz 3 dienu, man ispuole sventes, tai buvau 5 dienas,
Vilniuje klijuoja zaisda klijais, taigi siulu issiimti nereikia, klijai nudziuva ir nusiima lengvai,
o kaip jausies, niekas nezino-vienos kita diena jau vaiksto, kitos-paguli, trecios- dirba po savaites, kiekvieno organizmas reaguoja savaip,
seimos gyd man yra sakiusi, kad po tokios operacijos priklauso 2 men biuletenio, bent man -2 men liepe nekelti daugiau 3 kg, isore suauga greit, bet viduje gijimas vyksta apie 2 men.
man atrodo, pasilinksmink, o po to ramiai operuokis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Neringucius @ 2013 07 22, 00:22)
Labutis, jungiuosi ir aš į jūsų būrį..
šiuo metu man 23 metai, turiu mazginę strumą nuo 8 metų (o diagnozuota 18 metų). Visada hormonai buvo geri, mazgų pilna, bet jie nedidėjo. Tikrinausi kas pusmetį, po to prieš nėštumą, nėštumo metu ir dabar, po gimdymo. Yra vienas mazgas labai padidėjęs, 20*2,5mm, jei gerai pamenu rezultatus. Buvau šeštadienį pas endokrinologą, darė punkciją ir daugiau nieko nekomentavo. Sakė susitiksime, kai bus rezultatai, t.y. po mėnesio. Tai dabar kaip ant adatų esu. Bijau, kad bus kas negerai. Iš kitos pusės, galvoju, jei bus viskas gerai, klausiu daktaro dėl operacijos. Gal išoperavus, mažesnė rizika rimtiems susirgimams? Ar šalti ar šilti mazgai nežinau, nieko nekomentavo.

sveika, truputi keista, kad atsakymai po men, biopsija padaro po savaites, meginiai negali guleti taip ilgai, itariu gyd eina atostogauti, del to taip ir pasake,
operacija yra krastutinis dalykas,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 07 22, 12:30)
sveika, kalbesiu apie Vilniu, santariskes,
paguldo, kita diena operuoja, paleidzia uz 3 dienu, man ispuole sventes, tai buvau 5 dienas,
Vilniuje klijuoja zaisda klijais, taigi siulu issiimti nereikia, klijai nudziuva ir nusiima lengvai,
o kaip jausies, niekas nezino-vienos kita diena jau vaiksto, kitos-paguli, trecios- dirba po savaites, kiekvieno organizmas reaguoja savaip,
seimos gyd man yra sakiusi, kad po tokios operacijos priklauso 2 men biuletenio, bent man -2 men liepe nekelti daugiau 3 kg, isore suauga greit, bet viduje gijimas vyksta apie 2 men.
man atrodo, pasilinksmink, o po to ramiai operuokis 4u.gif

ačiū už greitą atsakymą 4u.gif
ui aš tiek ilgai negalėsiu būti su biuleteniu unsure.gif per didelė prabanga unsure.gif na darbe kilnoti nieko nereikia, tai gal greitai po operacijos galėsiu grįžti į darbą mastau.gif

Gal kas operavosi Kaune pas Daukšą (man jį rekomendavo mano gydytoja)? Būčiau dėkinga už info ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 07 22, 14:34)
sveika, truputi keista, kad atsakymai po men, biopsija padaro po savaites, meginiai negali guleti taip ilgai, itariu gyd eina atostogauti, del to taip ir pasake,
operacija yra krastutinis dalykas,

Šiandien skambinausi i tą kliniką, tai atsakymai bus per 10 d, o gydytojas tik po mėn vėl atvažiuos. Esu Šiauliuose, o gydytojas iš Vilniaus. Vietine endokrinologe nepasitikiu. Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
dar klausimas kiek mokėjote chirurgui ir anesteziologui? Galite ir i až parašyt ax.gif
Atsakyti