Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

QUOTE(Basakojė @ 2014 02 21, 12:19)
Grįžai namo ant sparnų  wub.gif
Viskas!!!!! Daugiau jodo nebereiks (tikiuosi niekada) Dabar po 6 mėn pasitikrinimui reiks važiuoti.

Liuks. pati geriausia zinia, kad nebereikes grizti.
as pati guluosi kovo 14d. , antram kartui, po pirmo buvo like 3 vezines lasteles (?), kiek paciai nustate po pirmo skenavimo? jei ne paslaptis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gitukas @ 2014 02 21, 20:05)
Liuks. pati geriausia zinia, kad nebereikes grizti.
as pati guluosi kovo 14d. , antram kartui, po pirmo buvo like 3 vezines lasteles (?), kiek paciai nustate po pirmo skenavimo? jei ne paslaptis smile.gif

g.gif tai kad man niekas tada nesakė kiek ten jų likę g.gif buvo du patamsėjimai ryškūs ir vienas toks neryškus nuskenuoti unsure.gif
Vat tas ir yra, kad labai mažai informacijos tame kabinete duoda. Ne viena sutikta ten moteris jau apie tai prakalbus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basakojė: 21 vasario 2014 - 20:17
QUOTE(Basakojė @ 2014 02 21, 21:10)
g.gif  tai kad man niekas tada nesakė kiek ten jų likę  g.gif  buvo du patamsėjimai ryškūs ir vienas toks neryškus nuskenuoti  unsure.gif
Vat tas ir yra, kad labai mažai informacijos tame kabinete duoda. Ne viena sutikta ten moteris jau apie tai prakalbus.

Sveikinimai, puiki žinia! Dėl informacijos trūkumo labai pritariu, nieko nesužinosi, pasako tik arba yra kaupimo židinių ir guldys dar kartą arba nėra ir po pusmečio pasitikrint atvyksti, per patikrinimus irgi nieko neaiškina tik keliais žodžiais pagal kraujo tyrimą. Man jau už mėnesio tikrintis reikės, žiūrėsim kaip čia bus.
Atsakyti
Sveikos, mamytes,
serganciom linkiu pasveikti 4u.gif 4u.gif

atskiros temos apie hromnus neradau, tad kreipiuosi i jus, vistiek manau, jau turit ziniu ir patirymo sioje srityje; taigi,
noreciau Jusu patarimo del hormonu; tyriausi keleta metu;as kiek i juos ziuriu, vis nieko nesuprantu;
vis norma ir norma; bet sirdis tikrai plaka per daznai, matuojuosi ; ir spaudimas siek tiek aukstokas;galva spaudzia, guziukas dideja; taigi, kazkas tikrai negerai
pasidariau dabar DHEAS tyrima, jis rodo, kad per daug vyriskojo hormono, del ko mane beria; nu ok, del sito passke gert Diane,ir tiroksina priedo, 0,25 mg puse lygtais; bet vistik KAM MAN JIS?

BET del tos hormonu normos, argi nera cia taip, kad priklauso ir nuo amziaus, ciklo? Gal cia kaip su spaudimu: yra norma, bet pvz man gydytojas sako, kad 135 ma jau didelis, kadagi as sveriu 53/54 kg;

Taigi, siu metu tokie:

TSH (0,27-4,20) 1,59
FT4 (12-22) 17,31
Testosteronas (0,49-3,30) 1,57
DHEAS (iki 340) 419,9
menstruacijos 01 .10 /tyrimai daryti 01.08.

labai dekoju, jei kuri atsakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vertimai.plunge: 22 vasario 2014 - 16:49
Basakoje, labai dziaugiuosi uz tave thumbup.gif

siandien buvau pas seimos gydytoja ir db grizau , kaip slapiu maisu trenkta doh.gif zodziu gydytoja pasibaisejusi, kad jokie tyrimai man nepadaryti, o siuncia jodui.. ar Jums dare teraglobino (ar kazakip panasiai) tyrima pries joda? kaip iki jodo jums tiroksino doze buvo nustatyta? pagal kraujo tyrima ar svori? g.gif zodziu as jau 1.5 men po operacijos, bet dar joks tyrimas nedarytas, ir butu niekas nedare dar iki jodo..

Beja, svoris auga kaip pasiutes sad.gif prisiziuriu maista, bet nieko is to gero verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2lia @ 2014 02 25, 20:12)
siandien buvau pas seimos gydytoja ir db grizau , kaip slapiu maisu trenkta  doh.gif zodziu gydytoja pasibaisejusi, kad jokie tyrimai man nepadaryti, o siuncia jodui.. ar Jums dare teraglobino (ar kazakip panasiai) tyrima pries joda? kaip iki jodo jums tiroksino doze buvo nustatyta? pagal kraujo tyrima ar svori?  g.gif zodziu as jau 1.5 men po operacijos, bet dar joks tyrimas nedarytas, ir butu niekas nedare dar iki jodo..

Beja, svoris auga kaip pasiutes sad.gif prisiziuriu maista, bet nieko is to gero verysad.gif

Ačiū 4u.gif
Baranauskas griežtai sako, kad jis mus gydo ir nėra reikalo eiti pas endokrinologą. Bet aš jo neklausau, pastebėjau daugelis merginų taip daro biggrin.gif Po operacijos praėjus mėnesiui laiko ėjau pas savo endokrinologę, ji padarė visus kokius reikia tyrimus ir nustatė kokią tiroksino dozė man reikalinga. Kai nuvažiavau pas Baranauską, jis tokią pat dozę paskyrė vartoti. Po pirmo jodo praėjus mėnesiui vėl ėjau pas savo endokrinologę tyrimams ir žiūrėjom ar nereikia dozės koreguoti, nereikėjo. Dabar kai praeis vėl mėnuo po jodo, vėl eisiu pas ją. Tai gi, endokrinologės aš neapleidau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2lia @ 2014 02 25, 21:12)
siandien buvau pas seimos gydytoja ir db grizau , kaip slapiu maisu trenkta  doh.gif zodziu gydytoja pasibaisejusi, kad jokie tyrimai man nepadaryti, o siuncia jodui.. ar Jums dare teraglobino (ar kazakip panasiai) tyrima pries joda? kaip iki jodo jums tiroksino doze buvo nustatyta? pagal kraujo tyrima ar svori?  g.gif zodziu as jau 1.5 men po operacijos, bet dar joks tyrimas nedarytas, ir butu niekas nedare dar iki jodo..

Norėjau paklausti, o kas tuos tyrimus turėjo padaryti? Nes man po operacijos chirurgas epikrizėje parašė, kad apsilankyčiau pas endokrinologą po 4 savaičių. Šeimos gydytojas išrašė siuntimą, padariau FT4 it TTH ir apsilankiau. Vizitas iš esmės nebuvo reikalingas, kaip ir sakė Baranauskas, užsirašė duomenys ir sekantį kartą pasirodyt po 2 mėnesių po jodo.
Pirmą tiroksino dozę nustatė operavęs chirurgas, Baranauskas liepė padidinti, sprendė iš svorio. O prieš jodą pasidaryti tik bendrą kraujo tyrimą.
Po operacijos praktiškai nustojau valgyti biggrin.gif Svoris krenta, bet po kelis šimtus gramų, nežinau kas bus jei pradėsiu normaliai maitintis.
Atsakyti
QUOTE(astrute @ 2014 02 26, 08:21)
Norėjau paklausti, o kas tuos tyrimus turėjo padaryti? Nes man po operacijos chirurgas epikrizėje parašė, kad apsilankyčiau pas endokrinologą po 4 savaičių. Šeimos gydytojas išrašė siuntimą, padariau FT4 it TTH ir apsilankiau. Vizitas iš esmės nebuvo reikalingas, kaip ir sakė Baranauskas, užsirašė duomenys ir sekantį kartą pasirodyt po 2 mėnesių po jodo.
Pirmą tiroksino dozę nustatė operavęs chirurgas, Baranauskas liepė padidinti, sprendė iš svorio. O prieš jodą pasidaryti tik bendrą kraujo tyrimą.
Po operacijos praktiškai nustojau valgyti  biggrin.gif Svoris krenta, bet po kelis šimtus gramų, nežinau kas bus jei pradėsiu normaliai maitintis.

Endokrinologė turėjo padaryt tyrimus mirksiukas.gif dar turėjo ir tiroglobulino kiekį ištirti.
Atsakyti
QUOTE(vai2lia @ 2014 02 25, 21:12)

Po operacijos iki jodo ir nedaro kraujo tyrimų, bet Jums (kaip ir visoms) truėjo daryti histologinį skydliaukės tyrimą (išpjautą skydliaukę siųsti tyrimams), kuris ir parodė, kad joje buvo vėžys ir Jums reikalingas jodas, tai kam dar daryti tiroglobulino (vėžio žymenų) tyrimą? Jau kai po jodo neberodys kaupimo, praėjus pusmečiui, bus daromas tiroglobulinas, kuris parodys ar vėžys pasitraukė ar dar kažkas yra. Jeigu neturite histologinio tyrimo išrašų prašykite pas Baranauską kopijos (iš asmeninės patirties - visoms patariu imti visų tyrimų kopijas ir saugoti, ateityje gali labai praversti).
Kodėl nedaro hormonų tyrimų sunku pasakyti, gal todėl, kad hormonams nusistovėti reikia nemažai laiko, oparacija daryta dar palyginti neseniai, prieš jodą vėl nutrauksit L-tiroksiną, tai tie tyrimai gali būti nelabai tikslūs. Nors man irgi tas vaistų skyrimas pagal svorį nepatinka, bet jau kai jodo nebereikia, tada Baranauskas žiūri ir kraujo tyrimus. Aš, kaip ir kitos narės, kartais (slapta nuo Baranausko smile.gif ) apsilankau pas endokrinologę, bet jau turi būti praėję nemažai laiko po operacijų ir jodo, kad maždaug nusistovėję hormonai būtų.
Papildyta:
QUOTE(Basakojė @ 2014 02 26, 10:35)
Endokrinologė turėjo padaryt tyrimus  mirksiukas.gif dar turėjo ir tiroglobulino kiekį ištirti.

Nepykit, bet paprieštrausiu, kam daryti tiroglobuliną - tyrimą, kuris parodo ar yra vėžys, jeigu tą parodė histologinis? O histologinį manau tikrai darė visoms, gal tik ne visos gavo išrašus, bet juk chirurgas būtent pagal šį tyrimą sprendžia ar siųst pas Baranauską. Dėl hormonų nežinau, gal ir galima darytis, bet organizmas po skydliaukės pašalinimo patyrė šoką, jam dar reik prisitaikyt prie vaistų, tai netikiu, kad po mėnesio ar pusantro jau tie tyrimai tikslūs būtų.
Atsakyti
Sveikos, po truputį imu skaitinėtis šiame skyrelyje, nes ir man yra problema. Tik nežinau ar man čia staigiai ta skydiaukė prasidėjo ar ji ilgai patyliukais pas mane buvo...
Nes vasario pradžioje - per savaitę laiko iškilo ant kaklo kaip guzas, jis per porą dienų nemažas toks pasidarė. Vos ne vos pas šeimos daktarę išsiprašiau siuntimo pas endokrinologą ir echoskopą. Pirmiau užvakar padarė echoskopą ir skydliaukėje yra mazgas 16x18x27 mm su aktyvia kraujotaka. Echoskopuotoja sakė, kad iškart kuo skubiau eičiau siuntimo į klinikas biopsijai.
Į klinikas einu kovo 7 d. pas Rutkauskienę. Ko man tikėtis nuėjus pirmą kartą? Kokius man ten tyrimus darys ar tik tą vieną - su plona adata durs ir ims mazgo audinio tyrimui?
Kaip suprantat - jokių vaistų, hormonų niekada neesu gėrusi, nes niekada nebuvau siųsta pas endokrinologą.
Kuo toliau labai vargina silpnumas - visą dieną jaučiuosi lyg būčiau apsvaigus nuo alkoholio, pykina, nes gerklėj vis atrodo kad kas įstrigę ir vis norisi nuryti... Kartais jaučiu ir spaudimą gerklėj, lyg smaugimas būtų...
Stengiuos nesinervuoti, susitaikyčiau ir su blogiausia diagnoze, bet norisi žinoti ko man laukti klinikose pirmo vizito metu... Ar turėti pinigėlių kokiem tyrimam ar nemokamai ten bus?
Atsakyti
QUOTE(kamejukas @ 2014 02 26, 12:21)
Sveikos, po truputį imu skaitinėtis šiame skyrelyje, nes ir man yra problema. Tik nežinau ar man čia staigiai ta skydiaukė prasidėjo ar ji ilgai patyliukais pas mane buvo...
Nes vasario pradžioje - per savaitę laiko iškilo ant kaklo kaip guzas, jis per porą dienų nemažas toks pasidarė. Vos ne vos pas šeimos daktarę išsiprašiau siuntimo pas endokrinologą ir echoskopą. Pirmiau užvakar padarė echoskopą ir skydliaukėje yra mazgas 16x18x27 mm su aktyvia kraujotaka. Echoskopuotoja sakė, kad iškart kuo skubiau eičiau siuntimo į klinikas biopsijai.
Į klinikas einu kovo 7 d. pas Rutkauskienę. Ko man tikėtis nuėjus pirmą kartą? Kokius man ten tyrimus darys ar tik tą vieną - su plona adata durs ir ims mazgo audinio tyrimui?
Kaip suprantat - jokių vaistų, hormonų niekada neesu gėrusi, nes niekada nebuvau siųsta pas endokrinologą.
Kuo toliau labai vargina silpnumas - visą dieną jaučiuosi lyg būčiau apsvaigus nuo alkoholio, pykina, nes gerklėj vis atrodo kad kas įstrigę ir vis norisi nuryti... Kartais jaučiu ir spaudimą gerklėj, lyg smaugimas būtų...
Stengiuos nesinervuoti, susitaikyčiau ir su blogiausia diagnoze, bet norisi žinoti ko man laukti klinikose pirmo vizito metu... Ar turėti pinigėlių kokiem tyrimam ar nemokamai ten bus?

Biopsiją daro nemokamai. Padarys ir lauksit rezultato. Durs su adata, iškęst įmanoma smile.gif O šiaip nematau ar jūs darėtės skydliaukės hormonų tyrimus, nes tai irgi svarbu. Manau turėtų šeimos gydytojas padaryt prieš siunčiant pas endokrinologą. Anksti dar galvoti apie blogiausias diagnozes, o iš esmės skydliaukės vėžys pats savaime nėra blogiausia diagnozė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astrute: 26 vasario 2014 - 11:58
QUOTE(DeLarge @ 2014 02 26, 10:04)

Nepykit, bet paprieštrausiu, kam daryti tiroglobuliną - tyrimą, kuris parodo ar yra vėžys, jeigu tą parodė histologinis? O histologinį manau tikrai darė visoms, gal tik ne visos gavo išrašus, bet juk chirurgas būtent pagal šį tyrimą sprendžia ar siųst pas Baranauską. Dėl hormonų nežinau, gal ir galima darytis, bet organizmas po skydliaukės pašalinimo patyrė šoką, jam dar reik prisitaikyt prie vaistų, tai netikiu, kad po mėnesio ar pusantro jau tie tyrimai tikslūs būtų.

neturiu dėl ko pykti mirksiukas.gif Kaip visada kiek žmonių tiek nuomonių, taip pat ir su gydytojais, vieniems atrodo reikia kitiems ne. Man paaiškino kad turėti šitą tyrimą gerai pirmini, kad tai būtų kaip pirminis taškas, kurį bus galima lyginti su vis vėliau padarytais tyrimais.
Atsakyti