QUOTE(vai2lia @ 2014 02 25, 21:12)
Basakoje, labai dziaugiuosi uz tave
siandien buvau pas seimos gydytoja ir db grizau , kaip slapiu maisu trenkta

zodziu gydytoja pasibaisejusi, kad jokie tyrimai man nepadaryti, o siuncia jodui.. ar Jums dare teraglobino (ar kazakip panasiai) tyrima pries joda? kaip iki jodo jums tiroksino doze buvo nustatyta? pagal kraujo tyrima ar svori?

zodziu as jau 1.5 men po operacijos, bet dar joks tyrimas nedarytas, ir butu niekas nedare dar iki jodo..
Beja, svoris auga kaip pasiutes

prisiziuriu maista, bet nieko is to gero
Po operacijos iki jodo ir nedaro kraujo tyrimų, bet Jums (kaip ir visoms) truėjo daryti histologinį skydliaukės tyrimą (išpjautą skydliaukę siųsti tyrimams), kuris ir parodė, kad joje buvo vėžys ir Jums reikalingas jodas, tai kam dar daryti tiroglobulino (vėžio žymenų) tyrimą? Jau kai po jodo neberodys kaupimo, praėjus pusmečiui, bus daromas tiroglobulinas, kuris parodys ar vėžys pasitraukė ar dar kažkas yra. Jeigu neturite histologinio tyrimo išrašų prašykite pas Baranauską kopijos (iš asmeninės patirties - visoms patariu imti visų tyrimų kopijas ir saugoti, ateityje gali labai praversti).
Kodėl nedaro hormonų tyrimų sunku pasakyti, gal todėl, kad hormonams nusistovėti reikia nemažai laiko, oparacija daryta dar palyginti neseniai, prieš jodą vėl nutrauksit L-tiroksiną, tai tie tyrimai gali būti nelabai tikslūs. Nors man irgi tas vaistų skyrimas pagal svorį nepatinka, bet jau kai jodo nebereikia, tada Baranauskas žiūri ir kraujo tyrimus. Aš, kaip ir kitos narės, kartais (slapta nuo Baranausko

) apsilankau pas endokrinologę, bet jau turi būti praėję nemažai laiko po operacijų ir jodo, kad maždaug nusistovėję hormonai būtų.
Papildyta:
QUOTE(Basakojė @ 2014 02 26, 10:35)
Endokrinologė turėjo padaryt tyrimus

dar turėjo ir tiroglobulino kiekį ištirti.
Nepykit, bet paprieštrausiu, kam daryti tiroglobuliną - tyrimą, kuris parodo ar yra vėžys, jeigu tą parodė histologinis? O histologinį manau tikrai darė visoms, gal tik ne visos gavo išrašus, bet juk chirurgas būtent pagal šį tyrimą sprendžia ar siųst pas Baranauską. Dėl hormonų nežinau, gal ir galima darytis, bet organizmas po skydliaukės pašalinimo patyrė šoką, jam dar reik prisitaikyt prie vaistų, tai netikiu, kad po mėnesio ar pusantro jau tie tyrimai tikslūs būtų.