Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

QUOTE(Basakojė @ 2014 02 11, 10:43)
Sveika, jei išoperavus paaiškės diagnozė- vežys, tai limfodrenažiniai masažai negalimi kol gydysies.

O jei ne? Kada po operacijos galima kakla sukioti ir diskomforto nejausti?
Atsakyti
QUOTE(dija @ 2014 02 11, 12:42)
O jei ne? Kada po operacijos galima kakla sukioti ir diskomforto nejausti?

sukioti ir nejausti diskomforto galėjau pilnai po mėnesio, bet chirurgas buvo perspėjęs, kad svorio nešimas tik iki 5 kg ir fizinių pratimų apribojimas yra 3 mėnesiams.
Atsakyti
Sveikutes,

Neseniai buvau pas Baranauska, klausiau kaip ten yra su ta radiacija; kada savo vaikucius galesiu pamatyti, tai jis man pasake, kad iskart po gydymo galesiu vaziuoti pas juos.. bet man kazkaip uzsifiksavo, kad kazkuri sake, jog su vaikuciais negalimas kontaktas ar 2 sav.. kaip ten yra is tiesu? smile.gif kaip Jus darete po gydymo? smile.gif

Ir daaaar.. jau menuo laiko balso neatgaunu.. garsiai sneketi negaliu, o buvau tokia garsiakalbe biggrin.gif o dabar buna, kad ciut ne i ausi kartais turiu sneket smile.gif))) ka cia man daryti g.gif: kreiptis jau pas gydytoja g.gif:

Na ir kad jau klausineju tai dar apie invaliduma paklausiu smile.gif)) ar ji laikinai duoda, ar visam laikui? smile.gif pas gydytoja tik 25d, o tiek klausimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2lia @ 2014 02 13, 15:55)
Sveikutes,

Neseniai buvau pas Baranauska, klausiau kaip ten yra su ta radiacija; kada savo vaikucius galesiu pamatyti, tai jis man pasake, kad iskart po gydymo galesiu vaziuoti pas juos.. bet man kazkaip uzsifiksavo, kad kazkuri  sake, jog su vaikuciais negalimas kontaktas ar 2 sav.. kaip ten yra is tiesu? smile.gif kaip Jus darete po gydymo? smile.gif

Ir daaaar.. jau menuo laiko balso neatgaunu.. garsiai sneketi negaliu, o buvau tokia garsiakalbe biggrin.gif o dabar buna, kad ciut ne i ausi kartais turiu sneket smile.gif))) ka cia man daryti g.gif: kreiptis jau pas gydytoja g.gif:

Na ir kad jau klausineju tai dar apie invaliduma paklausiu smile.gif)) ar ji laikinai duoda, ar visam laikui? smile.gif pas gydytoja tik 25d, o tiek klausimu smile.gif

Baranauskas išvis nebijo radijacijos ir kitiems nepataria smile.gif O išeinant iš ligoninės duodamas toks lapelis su patarimais kiek laiko ko vengti ir pan., tiksliai neprisiminsiu, nes man neaktualu buvo. Invalidumas suteikiamas metams, po metų galima prasitęst (nepasveikimo atveju), bet šiaip sudėtingiau jį dabar gaut, nes atsižvelgia į išsliavinimą, darbo pobūdį ir pan. dalykus, aš vienais metais gavau, kitais negavau, dabar vėl gavau, nors sakyčiau pirmais metais jaučiausi sveikiausiai smile.gif
Atsakyti
Galiu pacituot instrukcija, kuria duoda isleidziant, po ranka, nes neseniai buvo

Mažesniu nei 1 m atstumu nebendraukite su vaikais ir nėščiomis moterimis 9 dienas
Mažesniu nei 1 m atstumu ir ilgiau kaip 3 valandas per parą nebendraukite su vaikais ir nėščiomis moterimis 21 d.
Miegokite atskiroje lovoje 8 d.

na ir dar daug punktų smile.gif

Galima nebijoti radiacijos, bet kam vaikams papildoma dozė? Mane išleido prieš Kalėdas, tai kad ir kaip norėjosi švęst su šeima, dar keturias dienas apsistojau atskirai, o paskui būdavau atskirame kambaryje, stengiausi kuo mažiau "šmėžuoti" po namus. Ir nuo vaikų laikiausi kuo atokiau.
Ir šiaip rekomenduojama nesilankyti masinio susibūrimo vietose. Galima ir pakentėt savaitę-kitą

Ir taip, Baranauskas nebijo, į palatą pats užeina net be kaukės, bet visi kiti gydytojai ir seselės tik su kaukėm ir "prijuostėm", kuo trumpiau.
Atsakyti
Laba diena, turiu klausima, gal cia gausiu atsakyma...: mano TTH po triju metu gydymo jau yra 2,54. Kodel man nenuima 150 tiroxino normos kasdien?
Atsakyti
QUOTE(vai2lia @ 2014 02 13, 15:55)
Sveikutes,

Neseniai buvau pas Baranauska, klausiau kaip ten yra su ta radiacija; kada savo vaikucius galesiu pamatyti, tai jis man pasake, kad iskart po gydymo galesiu vaziuoti pas juos.. bet man kazkaip uzsifiksavo, kad kazkuri  sake, jog su vaikuciais negalimas kontaktas ar 2 sav.. kaip ten yra is tiesu? smile.gif kaip Jus darete po gydymo? smile.gif

labas,
mano mazajai dukrytei po pirmo jodo buvo metukai, tai irgi Baranauskas sake grysk ir gyvenk iprasta gyvenima, bet as norejau apsaugoti savo vaikus, tik neturejau kur atskirai pagyventi, tai pirma savaite slepiausi kitam kambari uzsidariusi,(tai buvo sunkiausia savaite mano gyvenime, vaikas verkia uz duru mamyte,mamyte, o tu negali iseiti ir apkabinti), po savaites jau bendravau, tik nesileidau i labai artimus kontaktus, ir miegojau atkirai, daznai maudziausi, nes jodas salinasi, per prakaita. o po antro jodo, vaziavau savaitei i sanatorija, taip buvo lengviau ir man ir vaikams...
balsas man dingdavo kai noredavau garsiau saukti smile.gif tai dukra didzioji labai dziaugdavosi, kad bardavau pasnibzdomis smile.gif atsistate gal po kokiu dvieju menesiu.
Atsakyti
Didelis aciu visoms atsakiusioms 4u.gif as jau buvau susiplanavusi, kur gyvensiu po gydymo, bet kai Baranauskas taip pasake, susimeciau smile.gif Aisku, svarbiausia vaikuciu sveikata wub.gif tik tiek, kad neisivaizduoju, kaip reiks be ju tiek laiko isbuti sad.gif

Del balso irgi nusiraminau blush2.gif chirurgas kazkaip neminejo tokio ilgo laikotarpio, kad busiu gerokai prikimusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Marielle @ 2014 02 14, 11:03)
Laba diena, turiu klausima, gal cia gausiu atsakyma...: mano TTH po triju metu gydymo jau yra 2,54. Kodel man nenuima 150 tiroxino normos kasdien?

sveika, yra tema-skydliaukes hipotireoze, ten mes snekame apie visuos TTH smile.gif
o jei rimtai-kokie tavi kiti tyrimai, koks ATPO, ar tau tiroiditas ar tik hipotireoze? cia skirtingi susirgimai
Atsakyti
O jei vaiku neturiu tai ir su vyru negalima vienoj lovoj gulet smile.gif cia duomiuos, nes reiks tada savo buvimo vieta planuotis biggrin.gif siandien skambinau del jodo y vilniu,sake paskambinti 1dieni,nes 1dieniais registuoja jodui dar kitai sav.o tai kiek laiko buna nedarbingumas per ta jodo taikymo laikotarpi?
Atsakyti
QUOTE(bertita @ 2014 02 14, 14:21)
O jei vaiku neturiu tai ir su vyru negalima vienoj lovoj gulet smile.gif cia duomiuos, nes reiks tada savo buvimo vieta planuotis biggrin.gif siandien skambinau del jodo y vilniu,sake paskambinti 1dieni,nes 1dieniais registuoja jodui dar kitai sav.o tai kiek laiko buna nedarbingumas per ta jodo taikymo laikotarpi?

Dėl vyro tai jau savo nuožiura, bet berods yra ten patarimas kad nemiegot kurį laiką su niekuo vienoj lovoj ir naudotis atskiru rankšluosčiu, indais, įrankiais. Nedarbingumą duoda maximum 10 dienų - čia kartu su tom dienom ligoninėje
Atsakyti
QUOTE(bertita @ 2014 02 14, 14:21)

Baranauskas sako, kad truputis jodo vyrui į sveikata:) bet žinoma kelias naktis galima atskirai miegoti. Ligonineje laiko tikrai neilgai, tris dienas, na buna kad jodas ilgiau skaidosi, tai dar truputi palieka. Dėl nedarbingumo tai tiksliai nežinau, bet girdėjau kad moksleivei išleidžiant sakė, kad jau ryt gali eiti į mokykla, bet jei nori savaitei bilioteni išrasysim.
Atsakyti