O tai, ka, tarp musu snekant, bandei jas gydyti ir raganavima varyti?
Miau
Neskaiciau as tos Ivanauskaites, kazkaip ... nezinau... ar idomu ten????
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 07 26, 15:17) |
![]() ![]() ![]() ![]() Žinai, vien pagal šitą Tavo pareiškimą iš akies priskiriu 25-29m. grupei, nes man šitam amžiaus tarpsnyje jau buvo 2-3-4-5 raganos pasitaikę ![]() Kažkokį proto aptėmimą J.Ivanauskaitė pasėjo, reikia Jums gero vyro su geru .... -išlėks visas jūsų raganavimas ![]() Draugiškai ![]() ![]() |
be komentaru

voveriuk,
zinoma, kad tai nera tragedija. ypac tai ne tragedija savimi pasitikinciam, savarankiskam zmogui, nes jis turi didesne galimybe rinktis - jis gali iseiti, jis gali analizuoti ir likti, jis gali bandyti lipdyti ir t.t. t.t. jis dalyvauja situacijoje. jo taip paprastai pries fakta nepastatysi...
o, tarkim, silpnesniam zmogui tai tragedija. jam griuva viskas - namai, reikalai, stabilumas ir t.t. daznas zmogus tiesiog pasijunta netekes pamatu po kojomis - atseit, tiek svajota, tiek statyta, kaip cia dabar paliksi ir prarasi. ir tai ne materialines gerybes, kurias bijoma prarasti, o daugiau dvasinis stabilumas. o dar kur "o ka kaimynkos pasakys? mane pirshtais uzhbadys"... tik stiprus zhmogus gali nusishvilpti ant to "ka pasakys"...
sakau, tikrai neisivaizduoju saves toj situacijoj. netgi nebandau isivaizduoti. kartais iskyla is pasamones vaizdiniai, kaip elgciaus. (matyt, vis tik bijau
))) ) bet jie tokie skirtingi. viena karta tai - velnias su sakem ant asilo, drebinantis visa mano gyvenimeli, o kita karta - rastas ant kelio, kuri supjaustau ir einu toliau. su juo ar be jo. viena diena atrodo jau tep mylu, tep mylu, kad atleisciau viska
) o kita diena - nafig, nebereikia nieko, nenusiplaunanciu markeriu mieganti ispiesciau:)) mes, bobos, gi nestabilios
ale mylet mokam, ot 
is tikro, as tyliai zhaviuosi stiprybe tu, kurios sugebejo atleisti.. bet su salyga zhaviuosi - ne negrauzhia jo ir saves.. o ar tos salygos laikomasi - ismatuoti negaliu...
ish kito tikro - zhaviuosi ir tomis, kurios ishejo/ishvijo ir toliau gyveno...
vienzho, kakojie niebo golubojie
Papildyta @ [mergetime]1090849421[/mergetime]
Voveriuk36,
del tos karstos meilos ir santuokos prairimo
)
manau, kad taip apibendrinti neteisinga...
zinoma, kad tai nera tragedija. ypac tai ne tragedija savimi pasitikinciam, savarankiskam zmogui, nes jis turi didesne galimybe rinktis - jis gali iseiti, jis gali analizuoti ir likti, jis gali bandyti lipdyti ir t.t. t.t. jis dalyvauja situacijoje. jo taip paprastai pries fakta nepastatysi...
o, tarkim, silpnesniam zmogui tai tragedija. jam griuva viskas - namai, reikalai, stabilumas ir t.t. daznas zmogus tiesiog pasijunta netekes pamatu po kojomis - atseit, tiek svajota, tiek statyta, kaip cia dabar paliksi ir prarasi. ir tai ne materialines gerybes, kurias bijoma prarasti, o daugiau dvasinis stabilumas. o dar kur "o ka kaimynkos pasakys? mane pirshtais uzhbadys"... tik stiprus zhmogus gali nusishvilpti ant to "ka pasakys"...
sakau, tikrai neisivaizduoju saves toj situacijoj. netgi nebandau isivaizduoti. kartais iskyla is pasamones vaizdiniai, kaip elgciaus. (matyt, vis tik bijau

is tikro, as tyliai zhaviuosi stiprybe tu, kurios sugebejo atleisti.. bet su salyga zhaviuosi - ne negrauzhia jo ir saves.. o ar tos salygos laikomasi - ismatuoti negaliu...
ish kito tikro - zhaviuosi ir tomis, kurios ishejo/ishvijo ir toliau gyveno...
vienzho, kakojie niebo golubojie

Papildyta @ [mergetime]1090849421[/mergetime]
Voveriuk36,
del tos karstos meilos ir santuokos prairimo

manau, kad taip apibendrinti neteisinga...

QUOTE (Mew @ 2004 07 26, 15:20) |
Neskaiciau as tos Ivanauskaites, kazkaip ... nezinau... ar idomu ten???? |
Jurgos Ivanauskaitės knyga "Ragana ir lietus" tikrai verta dėmesio ir turėtų tau patikti. Paskaityk, patariu.

Į dikusiją daug nesikišiu, nes kiekviena šiuo atveju elgiasi ir galvoja individualiai. Ir tik LAIKAS parodo, ar buvo geras tas sprendimas.
Visgi manau, kad laimingiausios yra tos, kurios niekad nieko TOKIO nesužino ir pasitiki savo vyrais....Nežinai - širdies neskauda...
Tik yra kita medalio pusė: atsidūrus tokioje situacijoje būtų skaudesnis ne pats neištikimybės faktas, o tas, kad buvo meluojama man kaip paskutinei durnei...
QUOTE (Mew @ 2004 07 26, 14:52) |
Is cia pateiktu istoriju, aisku, pritariu Golfai, Zanet, Zvirbliui. Mija (sorry, neisidemejau nicko) ir kitos, kurios pateisina, nes pacios buvo neistikimos arba buvo/yra vedusiu vyru meiluzes - tokia pozicija suvokiu, tada is tiesu istikimybe nera svarbiausia, netgi nerimta butu is vyro reikalauti to, ko nesilaiko pati moteris. Galiu kazkiek suprasti net Dianuska (nors jokiu budu nepateisinu) - jos seimoje irgi yra tam tikra vertybiu sistema nusistovejusi. Bet GAMMOS vyrui apibudinti nerandu zodziu... Net labiausiai izeidziantys zodziai yra per silpni. |
Na tu net nesigilini ir nesistengi suprasti kad kai zmogus viena karta suklysta jis gali nuosirdziai gailetis ir pasikeisti. Be to koks skirtumas matau kad tu ji jau nuteisei be teismo, nors tikrai ne tau ji tesiti.

P.S. be to man tavo izeidzianciu zodziu ir tokiu komentaru nemalonu klausytis, beje as ir neklausiau tavo nuomones apie savo vyra. Taip kad butu malonu, kad nezemintum ir neizeidnetum nei manes nei mano seimos. Atejau cai ir rasau ne del to kad suteikciau tau proga tyciotis.
atsiprasau jei ka prakleidau, bet dar pasitikslinsiu zvirblis buvo neistikima savo vyrui? Ar as ne taip supratau?
QUOTE (Zvirblis @ 2004 07 26, 14:44) |
Aciu, Gamma, as save ir itikineju, kad esu stipri, kad viska isgyvensiu, kad ne as cia pirma ir paskutine. Ir elgiuosi panasiai, kaip tu ir rasei. Mes dabar zaidziam. Siandien kartu pietavom. Ir as pagalvojau, o kodel ne, jei man tai smagu? Aisku, mano savimeile sako "kvaile, tu paskutine, kaip gali su juo net kalbetis???!!!" Bet kalbetis vis tiek teks - mes turim vaika. Ir kas bebutu, mums teks bendrauti, teks pasidalinti turta, jei viskas pakryps i ta puse. Teks kazkada is tiesu bendrauti kaip draugai - kaip sako Dianuska. Kol kas man dar nerealu naturaliai taip jaustis, bet as vaidinu. Neleidziu prie saves glaustytis, pasisaipau, bet ir duru pries nosi netrankau. lai ateina, jei nori. Zinoma, kad tokia situacija ilgai nesites, bet man tas laikas reikalingas, kad subrandinciau sprendima ir buciau savim tikra. |
Svarbiausia kad rastum ta teisinga pati geriausia sprendima is sios situacijos. ir tikiu kad tu ji rasi. ir malonu jei padejau.
Sekmes
Gamma, sorry, as izeidzianciu zodziu apie nieka nerasiau. Butent, susilaikiau nuo tu zodziu. Kam? Tikrai. Velnias, juk ne mano reikalas, tik isreiskiu savo nuomone.
Da syki paziurejau - as NESITYCIOJU. As komentuoju, gana nuosirdziai, ir del to neaiskinu, kodel butent sito zmogaus poelgi isskiriu is visu pateiktu istoriju.
Dabar apie asmenis:
golfa ir zanet ir dar kelios issiskyre del neistikimybes, ir rimtai tai motyvavo;
Zvirblis, nuo kurios ta diskusija ir prasidejo, leido savo vyrui pasirinkti, jo nelaiko, bet ir nesisalina. Manau, kad ji neistikima nebuvo. Tai labai protinga, mano nuomone.
Mija pati buvo neistikima, todel jinai protingai raso, kad nebuvo ka atleisti.
Nesirsk, tu grazei rasai, bet labai labai nori, kad viskas pas jumi butu teisinga. Tai ir teisinga - tau ir tavo seimai. Tiesa - reliatyvus dalykas. Nieksybe - irgi reliatyvus.
LAIMINGAS ZMOGUS, KURIS NESMERKIA SAVES UZ TAI, KA PASIRENKA.
miau
Da syki paziurejau - as NESITYCIOJU. As komentuoju, gana nuosirdziai, ir del to neaiskinu, kodel butent sito zmogaus poelgi isskiriu is visu pateiktu istoriju.
Dabar apie asmenis:
golfa ir zanet ir dar kelios issiskyre del neistikimybes, ir rimtai tai motyvavo;
Zvirblis, nuo kurios ta diskusija ir prasidejo, leido savo vyrui pasirinkti, jo nelaiko, bet ir nesisalina. Manau, kad ji neistikima nebuvo. Tai labai protinga, mano nuomone.
Mija pati buvo neistikima, todel jinai protingai raso, kad nebuvo ka atleisti.
Nesirsk, tu grazei rasai, bet labai labai nori, kad viskas pas jumi butu teisinga. Tai ir teisinga - tau ir tavo seimai. Tiesa - reliatyvus dalykas. Nieksybe - irgi reliatyvus.
LAIMINGAS ZMOGUS, KURIS NESMERKIA SAVES UZ TAI, KA PASIRENKA.
miau
QUOTE (Mew @ 2004 07 26, 18:54) |
Gamma, sorry, as izeidzianciu zodziu apie nieka nerasiau. Butent, susilaikiau nuo tu zodziu. Kam? Tikrai. Velnias, juk ne mano reikalas, tik isreiskiu savo nuomone. Da syki paziurejau - as NESITYCIOJU. As komentuoju, gana nuosirdziai, ir del to neaiskinu, kodel butent sito zmogaus poelgi isskiriu is visu pateiktu istoriju. Dabar apie asmenis: golfa ir zanet ir dar kelios issiskyre del neistikimybes, ir rimtai tai motyvavo; Zvirblis, nuo kurios ta diskusija ir prasidejo, leido savo vyrui pasirinkti, jo nelaiko, bet ir nesisalina. Manau, kad ji neistikima nebuvo. Tai labai protinga, mano nuomone. Mija pati buvo neistikima, todel jinai protingai raso, kad nebuvo ka atleisti. Nesirsk, tu grazei rasai, bet labai labai nori, kad viskas pas jumi butu teisinga. Tai ir teisinga - tau ir tavo seimai. Tiesa - reliatyvus dalykas. Nieksybe - irgi reliatyvus. LAIMINGAS ZMOGUS, KURIS NESMERKIA SAVES UZ TAI, KA PASIRENKA. miau |
Diskusija vyksta ne apie mane, o apie tai kaip Zvirbliui ir Dianuskai realiai padeti ir palaikyti ju apsisprendima, koks jis bebutu. O ne apie mano seima. As tik norejau nuosirdziai parodyti kad viska imanoma atleisti ir islikti zmogum. kaip jos pasielgs tai ju reikalas, as tik zinau jei tada kai man reikejo pagalbos as buciau cia turejusi galimybe parasyti, noreciau kad atisrastu nuosirdziu zmoniu kurie papasakotu savo istorijas ir kaip tada jautesi. Tiesiog norejau padeti. Zinau kaip sunku kai taip nutinka. ir tikejausi kad busiu naudinga ir susilauksiu paprasciausio aciu. Tik tiek.
as nekomentavau nei tavo pasirinkimo nei tavo seimos nei tavo vyro. Buk maloni ir ateity nuo tu komentaru apie mane asmeniskai susilaikyk. Jie man nemalonus. Jei nepatinka ar erzina ka rasau mano pasisakymu neskaityk, rasau ne del to kad tau patinku arba ne.
Gerbkim vieni kitus.
Ok. Nesirsk, gi. Susilaikysiu nuo komentaru apie tave asmeniskai ir tavo seima
Miau
Beje, kaip asen isivaizduoju, jeigu istorija yra aprasoma ir pateikiama diskusijai, tai ja galima ir komentuoti, tik be keiksmazoziu, niekinimo ir panasiu dalyku. Jei ka parasai, tai savaime yra leidimas, kad kiti isreikstu teigiamas ir neigiamas nuomones.
Bet, kartoju, del taves susilaikysiu ir tau padarysiu isimti. Nes mano mamai irgi neseniai isoperavo vezi
Da, beje, mane gali komentuoti kiek nori, ir mano seima, ir vyra, ir abudu vaikus, ir visa mano gimine. As nepyksiu. Tikrai.

Miau
Beje, kaip asen isivaizduoju, jeigu istorija yra aprasoma ir pateikiama diskusijai, tai ja galima ir komentuoti, tik be keiksmazoziu, niekinimo ir panasiu dalyku. Jei ka parasai, tai savaime yra leidimas, kad kiti isreikstu teigiamas ir neigiamas nuomones.
Bet, kartoju, del taves susilaikysiu ir tau padarysiu isimti. Nes mano mamai irgi neseniai isoperavo vezi

Da, beje, mane gali komentuoti kiek nori, ir mano seima, ir vyra, ir abudu vaikus, ir visa mano gimine. As nepyksiu. Tikrai.

QUOTE (voveriukas36 @ 2004 07 26, 12:05) |
Taip, sutinku, bet kiekvienu konkrečiu atveju turi būti vis kitas sprendimo būdas: vioenam vyrui galima atleisti LABAI DAUG, o kitą reikia skandinti baloje arba už kiaušų pakabint ant Stelmužės ąžuolo. Bet matot koks paradoksas gaunasi: daugiau atleist sugeba tos LAUKO PELYTĖS, suvargusios, neturinčios balso, žodžio ir t.t.t., kurias vyrai kasdien dubasina, o tos, kurios gražiai rengiasi, sočiai valgo (retsykiais vien tik iš vyrų uždarbio gyvendamos) kelia skandalus ir pasirengusios sumaišyti dangų su žeme dėl tikro arba tariamo neištikimybės fakto ![]() Aš sakau: kai kuriems galima daugiau, kai kuriems iš viso negaliam atleist. |
Va cia nesutinku. Tos vadinamos pelytes ir yra varganos pelytes, nes nuo vyru stipriai priklausomos. Tai jie ir elgiasi su jomis, kaip jiems sauna i galva, nes zino, jog ji niekur nepabegs. Jos dazniausiai nezino elementariu savo teisiu net pagal valstybes istatymus (cia turiu omeny turto pasidalijima, alimentu prisiteisima ir pan.)
Kur stipresnes, graziau apsirengusios ir sociau pavalgiusios dazniausiai ir savo latrus dar ismaitina. Tada tokia moteris susimasto, kam jai toks: nei laimes, nei pinigu duoda, o pati ji geriau ir laimingiau be jo gali gyventi. Tai ir meta lauk. Kartais meta ir mazai uzdirbancios arba neuzdirbancios, bet su potencialu tam, moterys. Mano geriausia drauge, pavyzdziui, paliko savo latra su dviem pametinukem ant ranku, kurios dar kudikiai visai buvo. Is pradziu sunkiai buvo, bet paskui ji tapo ta graziau apsirengusia ir sociau pavalgiusia, kuri nesiduoda niekeno stumdoma ir zeminama.
Cia tik mano asmeniniai pastebejimai is aplinkiniu gyvenimo. Dar nesutikau stiprios saves islaikancios moters, kuri atleistu vyro bletstvas; ir labai daug maciau seimu, kur moteris, finansiskai priklausoma nuo vyro, taikstosi su jo kiaulystemis, nes nezino kitos iseities.
Dar butu galima isskirti trecia kategorija, kur abu i sona eina - a la palaida seima. Tai cia jau gyvenimo budas sutampa ir nei vienas galbut nelieka iskaudintas.
Dar karta psikartosiu, kad cia mano pastebejimai is aplinkiniu gyvenimo. Deja, man tik tokie pasitaike.
QUOTE (zanet @ 2004 07 26, 19:23) |
Cia tik mano asmeniniai pastebejimai is aplinkiniu gyvenimo. Dar nesutikau stiprios saves islaikancios moters, kuri atleistu vyro bletstvas; ir labai daug maciau seimu, kur moteris, finansiskai priklausoma nuo vyro, taikstosi su jo kiaulystemis, nes nezino kitos iseities. |
Tuo metu kai vyras iskaudino uzdirbau zymiai daugiau nei jis. bet ne piniguose esme. Finansine padetis yra tik aplinkybe, kuri nenusprendzia visko. manau visada pirmoje vietoje turi likti zmogiskumas. be to mano manymu kiekviena moteris turi stengits del saves, mokytis dirbti kad daugiau uzdirbti ir patenkinti savo norus ir poreikius. Niekas kitas taves taip nepalepins, kaip tu pati gali save palepinti. (na cia tik mano nuomone)
QUOTE (Mew @ 2004 07 26, 19:13) |
Bet, kartoju, del taves susilaikysiu ir tau padarysiu isimti. Nes mano mamai irgi neseniai isoperavo vezi ![]() |
uzjauciu del mamos. Nuosirdziai linkiu jai stiprios sveikatos ir isgyjimo.