Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokytis niekada nevėlu?

Ačiū už atsakymą 4u.gif Tai norint magistratūros,man universitetas būtinas ar ne? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2006 01 08, 18:27)
Ačiū už atsakymą 4u.gif Tai norint magistratūros,man universitetas būtinas ar ne? blush2.gif

taip, kiek zinau kolegijoje magistraturos nera! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2005 11 04, 09:06)
Ačiū visoms atsiliepusioms 4u.gif Bet dar domina kaip su tuo vidurkiu,jeigu 7 tai net nebandydti į magistratūrą? g.gif

Gal be reikalo būkštauji dėl to vidurkio, kiek žinau į VDU magistrantūrą ir su žemesniu vidurkiu kartais priima, priklauso nuo besiruošiančių studijuoti vidurkio, o į mokamas vietas dar paprasčiau. O dėl amžiaus - mano viena kursiokė tokių metų dieninę magistrantūrą baigė ir tikrai neturėjo jokių problemų; o bendradarbė šiemet įstojo į VDU doktorantūrą, lanko anglų paskaitas ir dar dviejuose darbuose dirba (tiesa, dar ir du vaikus augina). Taip kad moterų galimybės neribotos!!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif ačiū visoms už palaikymą,jau vėl kibirkštėlė sužibo ax.gif pavasaris artėja,reika apsispręst ko noriu,kur noriu,ar verta,ar man to riekia g.gif o labiausiai ar sugebėsiu po tiek laiko vėl mokytis,galva tai pamiršta parduotuvėje 3 produktų,o čia .....na žiūrėsiu,dar kartą visom dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2006 01 19, 08:37)
4u.gif ačiū visoms už palaikymą,jau vėl kibirkštėlė sužibo ax.gif pavasaris artėja,reika apsispręst ko noriu,kur noriu,ar verta,ar man to riekia g.gif o labiausiai ar sugebėsiu po tiek laiko vėl mokytis,galva tai  pamiršta parduotuvėje 3 produktų,o čia .....na žiūrėsiu,dar kartą visom dėkui smile.gif

Uzmirsti produktai parduotuveje, tai dar nerodiklis, kad studijuoti negali schmoll.gif Cia paprasciausiai issiblaskymas ax.gif Visiems pasitaiko...o kai smegenis priversi dirbti visu pajegumu, tai pamatysi, kad ne taip jau ir sunku prisiminti. Smegenims reikia darbo bet kokiame amziuje. Kuo ilgiau zmogus dirba protini darba, tuo ilgiau islaiko sveika prota. mirksiukas.gif Tiktai reikalingas normalus rezimas: jei naktimis mokysis - tik nualinsi save. ax.gif bet jei turi geras salygas, tada nematau kliuciu.
Atsakyti
Man sis klausymas irgi labai aktualus. Esu jau 40+ turiu nebloga darba, bet...jaunyste buvo atiduota ne mokslams, bet seimai. Dabar jauciu, kad reikia aukstesnio issilavinimo. Nusprendziau studijuoti neakivaizdiniu kolegijoje, leidyba ir poligrafija. Gal kas zinot, ar galiu tiketis nors dalinai mokamo mokslo? Vidurines vidurkis butu 7 (ko gero) po vidurines esu baigusi technikos mokykla raudonu diplomu. Dirbu 5m reklamos srity. Ar tai butu atsizvelgta stojant?

o kad baisu tai tikrai...kaip Luju sako, net 3 produktu nepameni einant i parduotuve smile.gif
Atsakyti
Man atrodo,kad dalinai mokamo neverta tiketis schmoll.gif As su gereniu vidurkiu sarašuose buvau paskutine,na aišku ir nuo specialybės dar priklauso...bet,kad valstybė apmokėtu? g.gif
Atsakyti
Ten kur parasiau "va cia va", norejau ideti nuoroda i tinklapi, bet kai tokia "protinga", tai ir nesugebejau rasti tu tinkamu vaizdiniu parodymu. Tai bandau paaiskinti rastu: t.y. tie stulpeliai verslo ziniose, kur rodo pliusiukus ir minusiukus su procentu zenklais. Svarbu juos suprasti ir issisifruoti, nes tie rodikliai turi reikmes pasirenkant/vertinant vert. popieriu. pries metus, vakar ir kaip pasikeite siandien. O pasikeitimai dar buna rytiniai ir popietiniai, kada birzoje kursas keiciasi po 11:15val ryte.

Jau isvardinau pirma, antra, o dabar trecia. LAbai svarbu, man atrodo, kad p. Reniote jau minejo kazkur, pries pasirenkant fonda, ar vert. popieriu, paskaiciuoti jo apsimokejimo verte vad. Rate of return, kuri skaiciuojama RAte of return = pinigai gale vieneriu metu - ideti pradiniai pinigeliai ir padalinta tas skirtumas is tu paciu pradinio inaso pinigeliu (verciama viskas i %). Pvz, pradejote su 100Lt ir metu gale jums rodo suma 104LT, tai skaiciuojam (104 - 100)/100 = 4% Apsimokejimo verte arba Rate of Return (RoR). Taip toliau galima skaiciuoti ir antrus, trecius metus ir t.t.
Tai cia butu toks visai grubus skaiciavimas. Tikslesnis skaiciavimas vyksta toliau, kuris vad. efektyvia "apsimokejimo" verte arba "effective Rate of return, kuri yra lygu RoR - (uzdarbio mokesciai+infliacijos procentas). Sitie du faktoriai yra labai svarbus vert. popieriu skaicavime, nes parodo tikresne verte. Taip pat p. Reniote dar anksciau minejo visus administravimo, transakciju mokesciu ir t.t., juos taip pat reikia atminusuoti, kad gauti ta gryna pelna.
Na, o paskum prasideda visokie grynuju pinigu ekvivalentai, kurie taip pat svarbu. Ju yra keletas rusiu ir jie taip pat atsispindi bizoje, kaip Income Investment, Growth Investment ( cia dar skirtoma i smulkuji ir stambuji kapitalo invest. vad. angl. small cap ir great cap ) Sitie small cap ir great cap yra kaip atskiros invvestavimo rusys, pan. kaip ir industrija suskirstyta i sunkiaja ir lengvaja)
Na, dabar jau baigiu siandien.
Laukiu klausimu, atsiliepimu, kritikos ir liaupsiu blink.gif bigsmile.gif drinks_cheers.gif
O siaip butu labai naudinga, kad p. reniote rastu laiko ar kt. profesionales praktikes is sios srities, kurios paaiskintu suprantamai ir vis tiek kokybiskai. Kol kas man neteko Reniotes pagalba nusivilti.. mirksiukas.gif
Papildyta:

blink.gif blink.gif blink.gif sis postas buvo skirtas i investicinio klubo skyreli. Nezinau, kaip jis cia pateko. Gal moderatoriai, perkeltumete sia mano rasliava i Investiviju kluba. Aciu 4u.gif
Atsakyti
as mau kad mokytis auktajame kur kas geriau sulaukus 35 eriu nei 18os..... daug kur praktikuojama po mokyklos metus kitus padirbti, po to pakelaisuti ir tik zianant tikslaiai kokia specialybe isigyt nri- stoti i aukstus moklsu ir rimtai jeima atsideti, kokia nauda is 24iu metu magiostro kuris viska i''ismoko'' nsuirasinedamas???? as pati labai rimtai galvoju po kokiu 4 metu vel eiti i mokslus.....jei ka universitetini islsilavinima turiu, viena is lt kita is se.... dar noreciau vieno is nl....
Atsakyti
Aš irgi palaikau čia atsiliepusias merginas - mokytis NIEKADA nevėlu .
Aš pradžioje irgi daug svarsčiau ir galvojau, o vyras pasakė :
- nori, tai ir nesuk galvos , eik mokytis !
Nors turiu jau vieno aukštojo mokslo diplomą, gautą pradinėje jaunystėje, jei Dievulis padės ir neiškils kokių rimtų bėdų, antrąjį aukštojo mokslo diplomą turiu gauti kai sukas 40...bus dovanėlė.
Aišku mokytis sunkiau, galva jau ne taip lengvai priima informaciją, o dar šeima, darbas, bet vis tiek smagu !
Atsakyti
MOkykis niekada nevelu 4u.gif
Atsakyti
kiek buvau uzsienyje,ten nera tokio "velu ar ne",nes nesusimasto kazkaip,jei nori tai ir mokosi.Ir daug kas jau is vyresniu zmoniu baige ta,toliau ana studijuoja (jei nori). kaip sako - viek zyvi,viek ucis ax.gif o pas mus Lietuvoj ir pati susiduriau su tokiu mastymu (dar tarybiniu)- kam tau reikia,amzina studente busi,jau sena karve esi, du vaikus jau pagimdei ir vis dar studijuoji ir ka ten tiek studijuot...ir t.t. doh.gif o man idomu,as nuolat sekiu nauju ziniu ir neisivaizduoju saves be knygu ax.gif O tas kas taip priestarauja ir nesupranta dirba darba uz minimuma, kalba vien apie muilo operas,pletkas,kartais taip i pievas nuvaziuoja su savo kalbom pvz apie Paksa lotuliukas.gif Taigi as tik uz tai kad mokytis, gal bus sunkiau isimint kazkokius dalykus,bet tikrai verta,nei pvz sedet namie, ziuret muilo operas ar skaityt meiles romanus bigsmile.gif
Atsakyti