
QUOTE (agniux @ 2004 07 23, 10:19) |
be to ne visada reikia ziureti tu kaloriju, o ir i riebaliuku kieki zvilgtelt reikia, nes buna kaloriju kiekis panasus, na bet riebaliuku porcijos skiriasi, o tai daug ka reiskia. |
Hmmm.kazkaip niekad apie tai nesusimastydavau



QUOTE (langana @ 2004 07 23, 12:37) |
Tie ledai "Optim linija" yra pagaminti iš gyvulinių ir augalinių riebalų mišinio, kaip ir visi tie vadinamieji "sviestai", kur smulkesnėm raidelėm parašyta, kad tai tepamieji riebalų mišiniai. Todėl jie gal ir mažiau turi kalorijų, bet skonis tikrai neprilygsta tikriesiems pieniškiems ledams. "Rama" grietinėlė irgi pagaminta tuo pačiu principu. Beje, dar būtų gerai išgirsti Rasmos nuomonę, ar ten nėra kokių kensmingų E ir pan. O Rokiškio fermentinis sūris, kuris mažai kaloringas, yra ypač neskanus, bent jau man. Kažkoks kietas, beskomis. Nu net nemoku pasakyti. Pirmą kartą, kai pamačiau, apsidžiaugiau, kad valgysiu nekaloringą sūrį, ne jį labai mėgstu, nusipirkau, paragavai ir išmečiau ![]() |
o man tas suris skanus!


QUOTE (leduke @ 2004 07 25, 21:10) |
jei paskaicius daugumos produktu atiketes~tai isvis geriau nieko nevalgyti ![]() |
Visiškai su tavimi sutinku:) Ypač jei žiūrėti dar ir į kalorijų kiekį. Paprastai tai, kas nekaloringa, turi daugiau neleistinų E, o tai kas kaloringa, mažiau

QUOTE (langana @ 2004 07 26, 07:59) |
Visiškai su tavimi sutinku:) Ypač jei žiūrėti dar ir į kalorijų kiekį. Paprastai tai, kas nekaloringa, turi daugiau neleistinų E, o tai kas kaloringa, mažiau ![]() |
na kiekvienas renkasi pagal save...nors nesutinku del to visiskai




Baikt prasau! Iki pietu dar visa valanda, o man seile taip tysta, kad tuoj kolegas pirmam aukste uzliesiu
Beje is nekaloringu sriubu dar labai skanu pertrintu darzoviu sriuba- manau daug aiskinti nereikia- isverdat kokias norit darzoves ir pertrinat jas- tada dar minute paverdat su sultinio kubeliu...O as dar surio truputi itarkuoju, tai galima su visu saukstu ir su visu puodu suvalgyti
(nebegaliu kaip uzsinorejau est
)

Beje is nekaloringu sriubu dar labai skanu pertrintu darzoviu sriuba- manau daug aiskinti nereikia- isverdat kokias norit darzoves ir pertrinat jas- tada dar minute paverdat su sultinio kubeliu...O as dar surio truputi itarkuoju, tai galima su visu saukstu ir su visu puodu suvalgyti


Mergikes, Jus labiau ne kaloriju ziurekit, o genetiskai modifikuotu produktu, zhiurekit, kad konservantu kuo maziau suvalgytumete...
vaikeliu savo ir, zhinoma, saves pagailekit valgydamos tas krabu lazdeles - jose krabu tai ne gramelio... Geriau jau naturalia zhuvi valgykit. Venkite produktu laminatuose - jie issaugomi konservantu deka. Beje, stulbinantis dalykas, bet visi gydytojai kaip susitare tvirtina, kad vengciau sojos - joje yra genetiskai modifikuotu medizagu. Brrrr...
As atradau, kad Lietuvoje itin mazhai maisto be konservantu ir visu tu tirstikliu, dazikliu, konservantu ir kitu brudu
Bet yra.. Paieskojus imanoma maitintis naturaliai

As atradau, kad Lietuvoje itin mazhai maisto be konservantu ir visu tu tirstikliu, dazikliu, konservantu ir kitu brudu


Kadangi užsirašiau į klubą "kam už 70"
pradejau ir aš dometis kas per velnias tos kalorijos
Kokie rezultatai, na perku grietine ne 30%, o 12%, liesa varškė, liesa jogurta, duona pasižiūriu kalorijų kiekį, dažniausiai perku Rugelį, vengiu kečupo bei majonezo: juose yra cukraus, o majoneze dar ir riebalų. Salotom naudoju toki užpila: garstyčios skiestos citrinų sultimis (natūraliomis!) ir su trupučiu šaltai spausto alyvų aliejaus, pradėjau gaminti ant garų, ir visai skanu pasakysiu
arba kepu orkaiteje, mėsos ir anksčiau mes mažai valgėm, darau patiekalus iš vištienos arba kalakutienos, bet tik kad nulupu odą , o šiaip patogu po ranką turėti kalorijų lentelė, atspausdinau ir laikau virtuvėje
O čia vienas receptukas:
Nekaloringas daržovių apkepas
2-3 mažos cukinijos, 1 baklažanas, 2 raudonosios paprikos, 250 g pievagrybių, 10 svogūnų laiškų, 1 maža aitrioji paprika, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos, 3 kiaušiniai, 300 g jogurto, rozmarino lapelių, 300 g tarkuoto fermentinio sūrio, tarkuotų muskato riešutų, maltų kvapniųjų pipirų.
Daržoves nuvalome, nuplauname, supjaustome kubeliais. Aitriąją papriką smulkiai sukapojame. Daržoves pakepiname aliejuje ir apibarstome juodaisiais pipirais ir druska. Sudedame į keturias čanachines. Kiaušinius išplakame su jogurtu, rozmarinu, druska, juodaisiais bei kvapniaisiais pipirais, muskato riešutais. Užpilame ant daržovių, pabarstome sūriu ir kepame 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.
Ir dar, kažkur skaičiau kad japoniškas maistas yra sveikas ir nekaloringas, tad net ir daug jo suvalgęs lieki žvalus, energingas ir darbingas.Pagrindiniai japoniškos virtuvės produktai, ryžiai, žuvis ir daržovės.




O čia vienas receptukas:
Nekaloringas daržovių apkepas
2-3 mažos cukinijos, 1 baklažanas, 2 raudonosios paprikos, 250 g pievagrybių, 10 svogūnų laiškų, 1 maža aitrioji paprika, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos, 3 kiaušiniai, 300 g jogurto, rozmarino lapelių, 300 g tarkuoto fermentinio sūrio, tarkuotų muskato riešutų, maltų kvapniųjų pipirų.
Daržoves nuvalome, nuplauname, supjaustome kubeliais. Aitriąją papriką smulkiai sukapojame. Daržoves pakepiname aliejuje ir apibarstome juodaisiais pipirais ir druska. Sudedame į keturias čanachines. Kiaušinius išplakame su jogurtu, rozmarinu, druska, juodaisiais bei kvapniaisiais pipirais, muskato riešutais. Užpilame ant daržovių, pabarstome sūriu ir kepame 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.
Ir dar, kažkur skaičiau kad japoniškas maistas yra sveikas ir nekaloringas, tad net ir daug jo suvalgęs lieki žvalus, energingas ir darbingas.Pagrindiniai japoniškos virtuvės produktai, ryžiai, žuvis ir daržovės.
Aš tai paskutiniu metu pamėgau žalių daržovių salotoms vietoj grietinės: po truputį: aliejaus, acto arba sidro, cukraus ir druskos.
QUOTE (Lona @ 2004 07 27, 18:04) |
Aš tai paskutiniu metu pamėgau žalių daržovių salotoms vietoj grietinės: po truputį: aliejaus, acto arba sidro, cukraus ir druskos. |
as tai kazkaip nemegstu tuvisokiu aliejiniu padazu...na nebent buna labai skaniai padaryta...o siaip tai labai man patinka 12 proc grietine-neriebi ir gerai issimaiso, ne taip kaip kad 40proc imeti i salotas ir kol ismaisai...na tik minusas tai kad greit vandeniu pabega..tad reik is karto valgyti

Vietoj aliejaus ir grietines labai gerai yra naudoti natralu jogurta ( naturalu- ta prasme be saldikliu
). Ir neriebu, ir skaunu, ir moterims naudinga


Musu megstamiausias padazas sviezioms darzoviu salotoms - saldziarugscio skonio:
alyvu aliejus
citrinos sultys (arba vyno actas)
sojos padazas
medus
Dar visada tarp darzoviu imaisau pjaustyta apelsina.
alyvu aliejus
citrinos sultys (arba vyno actas)
sojos padazas
medus
Dar visada tarp darzoviu imaisau pjaustyta apelsina.