Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaloringi patiekalai

man skanu biski apvirtas sparagines pupeles pakepinti ant nedaug sviestuko ir iberti daug smulkinto cesnako rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (agniux @ 2004 07 23, 10:19)
be to ne visada reikia ziureti tu kaloriju, o ir i riebaliuku kieki zvilgtelt reikia, nes buna kaloriju kiekis panasus, na bet riebaliuku porcijos skiriasi, o tai daug ka reiskia.

Hmmm.kazkaip niekad apie tai nesusimastydavau g.gif g.gif Reiks atetity atkreipt demesi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (langana @ 2004 07 23, 12:37)
Tie ledai "Optim linija" yra pagaminti iš gyvulinių ir augalinių riebalų mišinio, kaip ir visi tie vadinamieji "sviestai", kur smulkesnėm raidelėm parašyta, kad tai tepamieji riebalų mišiniai. Todėl jie gal ir mažiau turi kalorijų, bet skonis tikrai neprilygsta tikriesiems pieniškiems ledams. "Rama" grietinėlė irgi pagaminta tuo pačiu principu. Beje, dar būtų gerai išgirsti Rasmos nuomonę, ar ten nėra kokių kensmingų E ir pan.
O Rokiškio fermentinis sūris, kuris mažai kaloringas, yra ypač neskanus, bent jau man. Kažkoks kietas, beskomis. Nu net nemoku pasakyti. Pirmą kartą, kai pamačiau, apsidžiaugiau, kad valgysiu nekaloringą sūrį, ne jį labai mėgstu, nusipirkau, paragavai ir išmečiau sad.gif

o man tas suris skanus! tongue.gif o kas del gietineles,jei paskaicius daugumos produktu atiketes~tai isvis geriau nieko nevalgyti sad.gif
Atsakyti
QUOTE (leduke @ 2004 07 25, 21:10)
jei paskaicius daugumos produktu atiketes~tai isvis geriau nieko nevalgyti sad.gif

Visiškai su tavimi sutinku:) Ypač jei žiūrėti dar ir į kalorijų kiekį. Paprastai tai, kas nekaloringa, turi daugiau neleistinų E, o tai kas kaloringa, mažiau sad.gif
Atsakyti
QUOTE (langana @ 2004 07 26, 07:59)
Visiškai su tavimi sutinku:) Ypač jei žiūrėti dar ir į kalorijų kiekį. Paprastai tai, kas nekaloringa, turi daugiau neleistinų E, o tai kas kaloringa, mažiau sad.gif

na kiekvienas renkasi pagal save...nors nesutinku del to visiskai dry.gif as kalbedama apie nekaloringus patiekalus neturiu omeny tu sintetiniu prekiu, kurios yra atsakas i nauja kaloriju skaiciavomo mada. ten visokie neskanus ir nesveiki produktai , kurie dazniausiai yra atvezami is kokios amerikos ar pan. ir dazniausiai yra netokie jau nekaloringi kaip kad reklamuojami blink.gif as tiesiog kalbu apie naturalius ir lietuviskus produktus, kad ir tie duoniukai, jie tikrai yra sveiki. taip pat kalbu apie pasirinkima valgyti liesesne mesa, zuvi , darzoves ir pan. wink.gif as tikrai neskatinu ir pati nevalgau tu tipo nekaloringu produktu ohmy.gif
Atsakyti
Baikt prasau! Iki pietu dar visa valanda, o man seile taip tysta, kad tuoj kolegas pirmam aukste uzliesiu laugh.gif

Beje is nekaloringu sriubu dar labai skanu pertrintu darzoviu sriuba- manau daug aiskinti nereikia- isverdat kokias norit darzoves ir pertrinat jas- tada dar minute paverdat su sultinio kubeliu...O as dar surio truputi itarkuoju, tai galima su visu saukstu ir su visu puodu suvalgyti smile.gif (nebegaliu kaip uzsinorejau est laugh.gif )
Atsakyti
Mergikes, Jus labiau ne kaloriju ziurekit, o genetiskai modifikuotu produktu, zhiurekit, kad konservantu kuo maziau suvalgytumete...smile.gif vaikeliu savo ir, zhinoma, saves pagailekit valgydamos tas krabu lazdeles - jose krabu tai ne gramelio... Geriau jau naturalia zhuvi valgykit. Venkite produktu laminatuose - jie issaugomi konservantu deka. Beje, stulbinantis dalykas, bet visi gydytojai kaip susitare tvirtina, kad vengciau sojos - joje yra genetiskai modifikuotu medizagu. Brrrr...

As atradau, kad Lietuvoje itin mazhai maisto be konservantu ir visu tu tirstikliu, dazikliu, konservantu ir kitu brudu smile.gif Bet yra.. Paieskojus imanoma maitintis naturaliai smile.gif
Atsakyti
Kadangi užsirašiau į klubą "kam už 70" tongue.gif pradejau ir aš dometis kas per velnias tos kalorijos laugh.gif Kokie rezultatai, na perku grietine ne 30%, o 12%, liesa varškė, liesa jogurta, duona pasižiūriu kalorijų kiekį, dažniausiai perku Rugelį, vengiu kečupo bei majonezo: juose yra cukraus, o majoneze — dar ir riebalų. Salotom naudoju toki užpila: garstyčios skiestos citrinų sultimis (natūraliomis!) ir su trupučiu šaltai spausto alyvų aliejaus, pradėjau gaminti ant garų, ir visai skanu pasakysiu tongue.gif arba kepu orkaiteje, mėsos ir anksčiau mes mažai valgėm, darau patiekalus iš vištienos arba kalakutienos, bet tik kad nulupu odą , o šiaip patogu po ranką turėti kalorijų lentelė, atspausdinau ir laikau virtuvėje laugh.gif
O čia vienas receptukas:
Nekaloringas daržovių apkepas
2-3 mažos cukinijos, 1 baklažanas, 2 raudonosios paprikos, 250 g pievagrybių, 10 svogūnų laiškų, 1 maža aitrioji paprika, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos, 3 kiaušiniai, 300 g jogurto, rozmarino lapelių, 300 g tarkuoto fermentinio sūrio, tarkuotų muskato riešutų, maltų kvapniųjų pipirų.
Daržoves nuvalome, nuplauname, supjaustome kubeliais. Aitriąją papriką smulkiai sukapojame. Daržoves pakepiname aliejuje ir apibarstome juodaisiais pipirais ir druska. Sudedame į keturias čanachines. Kiaušinius išplakame su jogurtu, rozmarinu, druska, juodaisiais bei kvapniaisiais pipirais, muskato riešutais. Užpilame ant daržovių, pabarstome sūriu ir kepame 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

Ir dar, kažkur skaičiau kad japoniškas maistas yra sveikas ir nekaloringas, tad net ir daug jo suvalgęs lieki žvalus, energingas ir darbingas.Pagrindiniai japoniškos virtuvės produktai, ryžiai, žuvis ir daržovės.

Atsakyti
Aš tai paskutiniu metu pamėgau žalių daržovių salotoms vietoj grietinės: po truputį: aliejaus, acto arba sidro, cukraus ir druskos.
Atsakyti
QUOTE (Lona @ 2004 07 27, 18:04)
Aš tai paskutiniu metu pamėgau žalių daržovių salotoms vietoj grietinės: po truputį: aliejaus, acto arba sidro, cukraus ir druskos.

as tai kazkaip nemegstu tuvisokiu aliejiniu padazu...na nebent buna labai skaniai padaryta...o siaip tai labai man patinka 12 proc grietine-neriebi ir gerai issimaiso, ne taip kaip kad 40proc imeti i salotas ir kol ismaisai...na tik minusas tai kad greit vandeniu pabega..tad reik is karto valgyti rolleyes.gif
Atsakyti
Vietoj aliejaus ir grietines labai gerai yra naudoti natralu jogurta ( naturalu- ta prasme be saldikliu smile.gif ). Ir neriebu, ir skaunu, ir moterims naudinga rolleyes.gif
Atsakyti
Musu megstamiausias padazas sviezioms darzoviu salotoms - saldziarugscio skonio:

alyvu aliejus
citrinos sultys (arba vyno actas)
sojos padazas
medus

Dar visada tarp darzoviu imaisau pjaustyta apelsina.
Atsakyti