Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(auramba @ 2013 10 10, 06:46)
Tai vat, as ir neisivaizduoju kaip man reiktu tas 2 savaites nieko nedirbt po anginos operacijos. Mano mama dirba, uosviai gyvena toli, o ir nera tokie artimi su vaikais, is vyro pagalbos nulis. Jauciu dar lauksiu bent koki pusmeti, taikysiu operacija i mamos atostogas.

Jei galima sustabdyt sia liga (arba bent bandyt sustabdyt), tai as vezciau vaikus kad ir menesiui pas uosvius, kad ir nelabai artimi, kad ir toli, net jei uosviu nebutu samdyciau aukles, prasyciau mamos eit nemokamu atostogu ir t.t., o ne laukciau pusmeti schmoll.gif Gal ir nepades operacija, kas cia zino. Bet jeigu pades? Juk su sia liga ateity neaisku kiek pagalbos gali prireikt ir vaikus ziuret ir ne savaitem, ir kt. 2 savaites juk labai trumpas laikas. Mes del dukrytes ligos net gyvenamaja sali keiciam... Bet aisku cia tik nuomone, kiekvienas elgiames kaip ismanom, nesupykit jei as per daug kategoriskai 4u.gif
Atsakyti
Tikrai nepykstu, labai gerai kita nuomone isgirsti. Aciu uz "paprotinima" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 10 10, 08:46)
Tai vat, as ir neisivaizduoju kaip man reiktu tas 2 savaites nieko nedirbt po anginos operacijos. Mano mama dirba, uosviai gyvena toli, o ir nera tokie artimi su vaikais, is vyro pagalbos nulis. Jauciu dar lauksiu bent koki pusmeti, taikysiu operacija i mamos atostogas.
Skaiciau cia kazkuri buvote minejusi, kad negalima vasara maudytis ezeruose, i pirti lysti. Ar tai issaukia RA paumejima?

seniau vengdavau ezeru, siemet nevengiau ir tikrai viskas su sanariais geriau buvo, nei anksciau,tik viska reik proto ribose daryt. Pirtys tai isvis jega, siluma geris, tik po to nesusalt reikia, o ezerai, tai super su protu, juroj net maudziausi ir viskas vel proto ribose buvo, tad nieko neskaudejo ypatingai.
Atsakyti

Magnifique tavo RA jaunatvinis, ( ar blogai pamenu) aš taip suprantu ,kad mūsų Ra skiriasi, kaip kažkas minėjo,kad riaumatologija tai "tamsus miškas" .Matyt kad keikvienas RAelgiasi kaip jam labiau patinka.

Liolio Jūs teisi. Šeip jei įmanoma kažkaip stabdyt liga,reik stabdyti.

auramba[B] 2 savaitės nieko neveikt žinokit smulkmena.galima ir uošviene atsivežt ir pačiai namie padrypsot ir vaikam pavadovaut. Vaikai nezrzės, o uošviėnė padarys darbus.
Man teko po 2 operaciju gryšti tik atsipaipaliojus po narkozės. lotuliukas.gif doh.gif Nes dvynėm buvo 9 mėnesiai. Vaikai cypė bliovė, nieks nesusitvarkė. Nu tai man vyras sofa ištiesė, paguldė ir gulėjau, dėlgero klimato namie. tada vaikai aplink ropinėjo ir tėtis susitvarkė normaliai.
Mano vaikai kai maži buvo, taisesė buvo 15 tai mama net norėdama pas manene galėjo atvažiuot, nes nepilnametei laivės per daug būtu lotuliukas.gif kažkaip su tėčiu tvarkėmės.
žinai tėčiui reik suteikt galimybe ir susitvarkys tu vaikais... mes mažai jais pasitikim, pačios viska vežam, paskui gaunasi ,kad tėčiai nieko nemoka.
nu nepyk tik.

Nepykit panos kartais kategoriškai pasireiškiu. doh.gif blush2.gif
Bet man kartais atrodo,kad nelabai suvokiat kas ta RA. nesakau, kad aš žinau..... bet man karta į savaite paskambina viena ponia i vis primena, kaip prastai jos sesei... paaiškina kaip rankos tik kabo kaip basliai...kaip pati nei apsirengt nei pavalgyt negali........ ir dar poliklinikoj matau daug ir pačių krutančiu močiučiu.Nors ir jos skundėsi,kad rankom nelabai ju ka be padaro.
Tai va kažkaip įtariu, kad skirtingos ligos eigos labai priklauso ir nuo mūsų požiūrio., nuo bendraarbiavimo su daktrais, dar nuo kažko. Nuo sugebėjimo prisitaikyti irsusitaikyti su liga.

na man kažkaip nesonori senatvėj būt našta ax.gif
Atsakyti
Vat butent, as, asmeniskai, visiskai nesuvokiu kas tai per liga, ir kol man nieko rimtai neskauda ir viskas dar "sviezia", tai ir atrodo kitaip smile.gif
Atsakyti
Turbut kad viskas priklauso nuo musu poziurio ir informacijos drinks_cheers.gif Kadangi aplink mane daug mediku, tai as tokiu istoriju apie reumata prisiklausius, kad nuolatinej panikoj gyvenu. Bet aisku cia neviesinsiu, juk reikia tiketi ir gyvent viltim. Bet griebciaus bet kokio siaudo, kad tik liga stabdyt. Kartais man atrodo ligos rimtumas ne iki galo suvokiamas.

O jaunatvinis artritas ir RA tikrai skiriasi. Va apie jaunatvini tu istoriju praktiskai ir nezinau, nerimas vis tiek nepalieka. Bet kad prie jaunatvinio galima maudytis, pirtys ir t.t., tai girdejau ne is vieno daktaro, tiek LT, tiek UK. Plaukiojimas apskritai vienas is geriausiu sportu. Ir visi labai pabrezia judejimo bei sporto butinybe. Man kazkaip pasirode, kad dukrytei pablogeja po atostogu siltuose krastuose, kur baseinas, jura, karstas oras. Bet visi daktarai kaip susitare aiskina, kad tai tikrai jokios itakos neturi, kad tai tik sutapimas. O siaip vaiksto nuolat i baseina plaukiot, sportuot ir visi sia veikla itin giria. Kaip su suaugusiuju RA tai nezinau...
Atsakyti
Kadangi ir aš turiu tą bėdą, prisijungiu prie jūsų.

Paskaičiau, kad daugelis operavotės anginą, man irgi kai padarė ASO tyrimą, jo rado virš 700...tada nusiuntė pas LOR, o tas rekomendavo, neskubėti su operacija, nes gali būti, kad jokių pokyčių ir nebus. Dabar žiūriu, kad gal ir gerai padariau, kad nelėkiau tuoj pat.

Bet ką aš norėjau pasakyti, ar kuri pabandėte atsisakyti kviečių? Aš pasidomėjau, kad maistas irgi gali padėti kovoti su šia bėda, o kviečiuose pilna gliutino, kuris kenkia sąnariams.

O rekomenduojama valgyti daug fermentuoto pieno produktų, tai kad ir visokie sūriai ar jogurtai.

Žodžiu po truputį pradedu atsisakyti miltinių produktų ir ieškoti produktų, kurie veikia gerai sąnarius. Gal man čia įsikalbėjimas ir psichologinis nusiteikimas, bet jaučiu, kad skausmas tikrai mažėja. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 10, 13:30)
Dabar žiūriu, kad gal ir gerai padariau, kad nelėkiau tuoj pat.

O rekomenduojama valgyti daug fermentuoto pieno produktų, tai kad ir visokie sūriai ar jogurtai.

O kodel gerai padaret, kad tuoj pat neleket? Nesupratau.

Nu va, vieni sako kvieciu atsisakyt ir rekomenduoja daug pieno produktu valgyt. O kitur kiek as skaiciau kaip tik pirmiausia liepia atsisakyti pieno produktu doh.gif Apie ka sutaria, tai turbut tik apie zuvi, kad labai naudinga valgyti. Skaiciau ir apie griezta dieta kai berods pora savaiciu valgai tik kopustus ir morkas, o paskui po truputi ivedineji kitus produktus. Kai suaugusiu RA, tai galima viska bandyt, ziuret ar rimsta, ar ne. Nors irgi labai sunku atitaikyti, nes gali sutapimai del kitu dalyku but ir pan. Bet turbut kad verta atrinkti kas vienam ar kitam tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 09 25, 21:07)

Noriu jūsų pasiklaust, ar sportuojat ir jei taip, tai ką? Visur pabrėžia sportas sportas sportas, kad sąnariai visai nenumirtų. Ir ar kuri nors ieškojot prie gydymo kokios žolininkės patarimų, kokius nuvirus galima būtų gerti nuo šios ligos?

Pabandykit paskambinti arba nuvažiuoti, jei netoli pas Balvočiūtę

Jadvygos žolės

Papildyta:
QUOTE(Liolio @ 2013 10 10, 14:51)
Apie ka sutaria, tai turbut tik apie zuvi, kad labai naudinga valgyti.

Arba žuvų taukus + D3
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 10 10, 08:46)
Skaiciau cia kazkuri buvote minejusi, kad negalima vasara maudytis ezeruose, i pirti lysti. Ar tai issaukia RA paumejima?

as tai nelendu i joki ezera ar lietuviska jura.Tunise kai buvom,maudziaus,bet ten vanduo laabai siltas.
man uztenka kad pas tevus jei ka saltu vandeniu paplaunu,iskart rankos ima tinti.matau,kaip organizmas reaguoja i salti.
ir dabar,kol neijungtas sildymas,jau maudena peti,kluba,kelys labiau patines..nors ir vaistus geriau,bet matyt saltis savo daro

Rimuleee,manau pirtis gerai yra,juk silta.bet va ,sedejai arti duru,pertrauke ir psio.mums jokio skersvejo negalima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 10 10, 15:51)
O kodel gerai padaret, kad tuoj pat neleket? Nesupratau.

Nes ar čia paskaičius, ar pakalbėjus, vis tiek pagerėjimo beveik ir nėra, kaip LOR ir sakė, o angina jau ilgas nekamuoja.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 10 10, 15:32)
*...Kadangi aplink mane daug mediku, tai as tokiu istoriju apie reumata prisiklausius, kad nuolatinej panikoj gyvenu. Bet aisku cia neviesinsiu, juk reikia tiketi ir gyvent viltim. Bet griebciaus bet kokio siaudo, kad tik liga stabdyt. Kartais man atrodo ligos rimtumas ne iki galo suvokiamas.......

**.... Plaukiojimas apskritai vienas is geriausiu sportu. Ir visi labai pabrezia judejimo bei sporto butinybe. Man kazkaip pasirode, kad dukrytei pablogeja po atostogu siltuose krastuose, kur baseinas, jura, karstas oras. Bet visi daktarai kaip susitare aiskina, kad tai tikrai jokios itakos neturi, kad tai tik sutapimas....

* Na aš daugiausia susidurusi su RA sergančiom nuo 40 metu babutėm. Nu pati irgi susirgau 40-ties... šeip nepanikuoju,. tik daugiau nebesilankau slaugos namuose. ax.gif blush2.gif tai va pastebėjau,kad miestietės kažkaip mažiau ligos pakirstos. Na matyt nepersidirbdavo .. Man aktarė irgi sakė jokių vakavimu, jokio žemės ūkio ir viskas bus gerai.

** plaukiot baseine tikrai gerai, einu kartais. Baseine paprastai šilta ir vanduo normalus. Bet čia buvo kalbama apie ežera.... man tai asocijuojasi tik su lietuvišku šaltu vandenėliu. Ai šiemet vaikai juokavo,kad kai užaugs veš mane į šiltą jūra nusimaudyti.( kažkaip šiemet tokia nostalgija buvo užėjus)

QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 10, 16:30)
......*

Bet ką aš norėjau pasakyti, ar kuri pabandėte atsisakyti kviečių? Aš pasidomėjau, kad maistas irgi gali padėti kovoti su šia bėda, o kviečiuose pilna gliutino, kuris kenkia sąnariams.

Žodžiu po truputį pradedu atsisakyti miltinių produktų ir ieškoti produktų, kurie veikia gerai sąnarius. Gal man čia įsikalbėjimas ir psichologinis nusiteikimas, bet jaučiu, kad skausmas tikrai mažėja.  ax.gif

oi ko mes tik nebandėm mirksiukas.gif doh.gif lotuliukas.gif iš tikro mergaitės eisios.Nėra vieningos info, ko nebūtu galima valgyti. Pradžioj sirgimo labai laikiausi jokiu bulbu ir grudu. Sėdėjau skausmuos ir pikta. Nepadėjo. kita vertus pati tuo metu sugebėjau išvirt tik makaronus ir sasiskas. taip kad atsisakyt kai ko tikrai sudėtingabuvo.

ai dar diskutavom su daktare apie maisto produktus. JOs nuomonė: tipo lygtais nustatyta, kad raudona mėsa negerai.... bet jei jos nevalgysi tai labai greit puls anemija. nes anemija su mūsų diagnoze labai draugauja. kita vertus atrodo būtu galima valgyt vištiena, bet namie auginta be hormonu. nes įtariama, kad hormonai kenkia ......... pasaka be galo. liepė valgyti viska, įvairų maistą, kad kraujas geras būtu. nes jei dar ir kraujas suprastės, tai sunku bus iš vis kapstytis iš ligos gnaužtu.

QUOTE(egii @ 2013 10 10, 17:03)
Pabandykit paskambinti arba nuvažiuoti, jei netoli pas Balvočiūtę

Jadvygos žolės
Papildyta:
Arba žuvų taukus + D3

na žolės aišku niekad dar nepakenkė, jai vartot prie vaistu ir nemokėt už tai dideliu pinigu. mirksiukas.gif

Ai per bėdu turgu rodė moteri, kuri išsėtine skleroze serga, ir kažkoks šarlatanas žadėjo pagyditi......... ištraukė pinigus visus, pardavė moteris net žeme...sukišo. Dabar guli ant patalo prižiūrima nepilnametės dukros......... jei nesimest i tokius kraštutinumus, tai žolytės nepakenks.

QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 10 10, 17:11)
*as tai nelendu i joki ezera ar lietuviska jura.Tunise kai buvom,maudziaus,bet ten vanduo laabai siltas.
**man uztenka kad pas tevus jei ka saltu vandeniu paplaunu,iskart rankos ima tinti.matau,kaip organizmas reaguoja i salti.
***ir dabar,kol neijungtas sildymas,jau maudena peti,kluba,kelys labiau patines..nors ir vaistus geriau,bet matyt saltis savo daro

****Rimuleee,manau pirtis gerai yra,juk silta.bet va ,sedejai arti duru,pertrauke ir psio.mums jokio skersvejo negalima 4u.gif

* jo jau pasvajoju nuvažiuotprie šiltos jūros ir pagulėt kaip žmogus ir nusimaudyt keik noriu. lotuliukas.gif

** aš tai su šiltu net uogas plaunu...... ax.gif

*** jo jei ryte nepakurtas pečius, tai iškart pradeda sukt vos ne visus sanarius. jei tik i adijala susisuki praeina, pečiu užkuria irgi liuks. pasdrauges nbevažiuoju, nes visos butuose gyvena, nešildo dar........

**** ai negalėjo ten pratraukt...šeip jei būtu pratrauk, gal būtu bendras blogumas, o man labai čiurnas skaudėjo.

ai šia vasara kai labai karšta buvo supratau ,kad per didelis karštis man negerai. doh.gif lotuliukas.gif bijau pameluot bet iki 30 tai normaliai............. kaifiuoju o jei virš tai vėl bloga. suka visus sanarius. atrodo, jog jaučiu net savo prakaita ir į ji surguoju. doh.gif
Atsakyti