QUOTE(Liolio @ 2013 10 10, 15:32)
*...Kadangi aplink mane daug mediku, tai as tokiu istoriju apie reumata prisiklausius, kad nuolatinej panikoj gyvenu. Bet aisku cia neviesinsiu, juk reikia tiketi ir gyvent viltim. Bet griebciaus bet kokio siaudo, kad tik liga stabdyt. Kartais man atrodo ligos rimtumas ne iki galo suvokiamas.......
**.... Plaukiojimas apskritai vienas is geriausiu sportu. Ir visi labai pabrezia judejimo bei sporto butinybe. Man kazkaip pasirode, kad dukrytei pablogeja po atostogu siltuose krastuose, kur baseinas, jura, karstas oras. Bet visi daktarai kaip susitare aiskina, kad tai tikrai jokios itakos neturi, kad tai tik sutapimas....
* Na aš daugiausia susidurusi su RA sergančiom nuo 40 metu babutėm. Nu pati irgi susirgau 40-ties... šeip nepanikuoju,. tik daugiau nebesilankau slaugos namuose.

tai va pastebėjau,kad miestietės kažkaip mažiau ligos pakirstos. Na matyt nepersidirbdavo .. Man aktarė irgi sakė jokių vakavimu, jokio žemės ūkio ir viskas bus gerai.
** plaukiot baseine tikrai gerai, einu kartais. Baseine paprastai šilta ir vanduo normalus. Bet čia buvo kalbama apie ežera.... man tai asocijuojasi tik su lietuvišku šaltu vandenėliu. Ai šiemet vaikai juokavo,kad kai užaugs veš mane į šiltą jūra nusimaudyti.( kažkaip šiemet tokia nostalgija buvo užėjus)
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 10, 16:30)
......*
Bet ką aš norėjau pasakyti, ar kuri pabandėte atsisakyti kviečių? Aš pasidomėjau, kad maistas irgi gali padėti kovoti su šia bėda, o kviečiuose pilna gliutino, kuris kenkia sąnariams.
O rekomenduojama valgyti daug fermentuoto pieno produktų, tai kad ir visokie sūriai ar jogurtai.
Žodžiu po truputį pradedu atsisakyti miltinių produktų ir ieškoti produktų, kurie veikia gerai sąnarius. Gal man čia įsikalbėjimas ir psichologinis nusiteikimas, bet jaučiu, kad skausmas tikrai mažėja.
oi ko mes tik nebandėm

iš tikro mergaitės eisios.Nėra vieningos info, ko nebūtu galima valgyti. Pradžioj sirgimo labai laikiausi jokiu bulbu ir grudu. Sėdėjau skausmuos ir pikta. Nepadėjo. kita vertus pati tuo metu sugebėjau išvirt tik makaronus ir sasiskas. taip kad atsisakyt kai ko tikrai sudėtingabuvo.
ai dar diskutavom su daktare apie maisto produktus. JOs nuomonė: tipo lygtais nustatyta, kad raudona mėsa negerai.... bet jei jos nevalgysi tai labai greit puls anemija. nes anemija su mūsų diagnoze labai draugauja. kita vertus atrodo būtu galima valgyt vištiena, bet namie auginta be hormonu. nes įtariama, kad hormonai kenkia ......... pasaka be galo. liepė valgyti viska, įvairų maistą, kad kraujas geras būtu. nes jei dar ir kraujas suprastės, tai sunku bus iš vis kapstytis iš ligos gnaužtu.
QUOTE(egii @ 2013 10 10, 17:03)
Pabandykit paskambinti arba nuvažiuoti, jei netoli pas Balvočiūtę
Jadvygos žolės
Papildyta:
Arba žuvų taukus + D3
na žolės aišku niekad dar nepakenkė, jai vartot prie vaistu ir nemokėt už tai dideliu pinigu.
Ai per bėdu turgu rodė moteri, kuri išsėtine skleroze serga, ir kažkoks šarlatanas žadėjo pagyditi......... ištraukė pinigus visus, pardavė moteris net žeme...sukišo. Dabar guli ant patalo prižiūrima nepilnametės dukros......... jei nesimest i tokius kraštutinumus, tai žolytės nepakenks.
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 10 10, 17:11)
*as tai nelendu i joki ezera ar lietuviska jura.Tunise kai buvom,maudziaus,bet ten vanduo laabai siltas.
**man uztenka kad pas tevus jei ka saltu vandeniu paplaunu,iskart rankos ima tinti.matau,kaip organizmas reaguoja i salti.
***ir dabar,kol neijungtas sildymas,jau maudena peti,kluba,kelys labiau patines..nors ir vaistus geriau,bet matyt saltis savo daro
****Rimuleee,manau pirtis gerai yra,juk silta.bet va ,sedejai arti duru,pertrauke ir psio.mums jokio skersvejo negalima
* jo jau pasvajoju nuvažiuotprie šiltos jūros ir pagulėt kaip žmogus ir nusimaudyt keik noriu.
** aš tai su šiltu net uogas plaunu......
*** jo jei ryte nepakurtas pečius, tai iškart pradeda sukt vos ne visus sanarius. jei tik i adijala susisuki praeina, pečiu užkuria irgi liuks. pasdrauges nbevažiuoju, nes visos butuose gyvena, nešildo dar........
**** ai negalėjo ten pratraukt...šeip jei būtu pratrauk, gal būtu bendras blogumas, o man labai čiurnas skaudėjo.
ai šia vasara kai labai karšta buvo supratau ,kad per didelis karštis man negerai.

bijau pameluot bet iki 30 tai normaliai............. kaifiuoju o jei virš tai vėl bloga. suka visus sanarius. atrodo, jog jaučiu net savo prakaita ir į ji surguoju.