Baisiai didelio skirtumo nėr, apart to,kad jaunatviniu susergama jaunystėje ir kaip žinia, sergama DAUG ilgiau nei RA, nes aš, būdama 21 jau turiu 5 metų stažą ligos jau rimtos, o taip tai nuo pirmo simptomo praėjo jau kokie 9 metai... Daug mieliau turėčiau RA nuo 30 ar 35m. nei JIA nuo 16m.
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 10 10, 16:11)
as tai nelendu i joki ezera ar lietuviska jura.Tunise kai buvom,maudziaus,bet ten vanduo laabai siltas.
man uztenka kad pas tevus jei ka saltu vandeniu paplaunu,iskart rankos ima tinti.matau,kaip organizmas reaguoja i salti.
ir dabar,kol neijungtas sildymas,jau maudena peti,kluba,kelys labiau patines..nors ir vaistus geriau,bet matyt saltis savo daro
Rimuleee,manau pirtis gerai yra,juk silta.bet va ,sedejai arti duru,pertrauke ir psio.mums jokio skersvejo negalima
man uztenka kad pas tevus jei ka saltu vandeniu paplaunu,iskart rankos ima tinti.matau,kaip organizmas reaguoja i salti.
ir dabar,kol neijungtas sildymas,jau maudena peti,kluba,kelys labiau patines..nors ir vaistus geriau,bet matyt saltis savo daro
Rimuleee,manau pirtis gerai yra,juk silta.bet va ,sedejai arti duru,pertrauke ir psio.mums jokio skersvejo negalima

man irgi jei tik pirstai gauna salcio, ar salto vandens iskart skauda ir tinsta

QUOTE(Magnifique @ 2013 10 10, 23:40)
Baisiai didelio skirtumo nėr, apart to,kad jaunatviniu susergama jaunystėje ir kaip žinia, sergama DAUG ilgiau nei RA, nes aš, būdama 21 jau turiu 5 metų stažą ligos jau rimtos, o taip tai nuo pirmo simptomo praėjo jau kokie 9 metai... Daug mieliau turėčiau RA nuo 30 ar 35m. nei JIA nuo 16m.
Oi nu ir aprašei

Na šiaip tavo tas RA tai netgi labai agresyvus. Bet kažkaip skaičiau šioj temoj,kad kažkam net nėra pakitimu per eile metu sirgimo.( nebent pasivaideno

QUOTE(liutuke05 @ 2013 10 10, 23:53)
na mano vyro tetai tai nuo šalčio , darbo lauke ištinsta visi smulkus plaštaku kauliukai. Bet ji nesigydo, fastumgeliu pasitepa tiesiog ,..ir taip baigia nugyvent gyvenima.
QUOTE(rimulėėė @ 2013 10 11, 09:25)
Oi nu ir aprašei
o ko nebesvajoji visai nesirgt.
Na šiaip tavo tas RA tai netgi labai agresyvus. Bet kažkaip skaičiau šioj temoj,kad kažkam net nėra pakitimu per eile metu sirgimo.( nebent pasivaideno
) tai ir pagalvojau ........ Bet šiaiptai tie mūsų RA labai skirtingai elgiasi, kaip sakant kiekvienai savo.
na mano vyro tetai tai nuo šalčio , darbo lauke ištinsta visi smulkus plaštaku kauliukai. Bet ji nesigydo, fastumgeliu pasitepa tiesiog ,..ir taip baigia nugyvent gyvenima.

aš realistė,dėl to ir nekalbu apie visišką nesirgimą. Tai ir JIA ir RA gali būti ir labai švelnių ir labai agresyvių formų....
QUOTE(Liolio @ 2013 10 10, 15:51)
O kodel gerai padaret, kad tuoj pat neleket? Nesupratau.
Nu va, vieni sako kvieciu atsisakyt ir rekomenduoja daug pieno produktu valgyt. O kitur kiek as skaiciau kaip tik pirmiausia liepia atsisakyti pieno produktu
Apie ka sutaria, tai turbut tik apie zuvi, kad labai naudinga valgyti. Skaiciau ir apie griezta dieta kai berods pora savaiciu valgai tik kopustus ir morkas, o paskui po truputi ivedineji kitus produktus. Kai suaugusiu RA, tai galima viska bandyt, ziuret ar rimsta, ar ne. Nors irgi labai sunku atitaikyti, nes gali sutapimai del kitu dalyku but ir pan. Bet turbut kad verta atrinkti kas vienam ar kitam tinka 
Nu va, vieni sako kvieciu atsisakyt ir rekomenduoja daug pieno produktu valgyt. O kitur kiek as skaiciau kaip tik pirmiausia liepia atsisakyti pieno produktu

Aš sakiau fermentuoto pieno, tai reikia nemaišyti, čia labiau jogurtai visokie ir sūriai, o paprastas pienas nėra gerai

O pas mane matyt tas jaunatviškas bus, velnias žino, nes taip ir nenusistačiau iki galo, bet jeigu prasidėjo skausmai, kai man kokį 16 metų, tai tas. Tačiau, šiąnakt pirmą kartą po ilgo laiko išsimiegojau be to maudimo ir ryte jaučiaus geriau...nors tikriausiai aš labai noriu tikėti, kad man šita mityba padeda

QUOTE(Magnifique @ 2013 10 11, 11:21)
aš realistė,dėl to ir nekalbu apie visišką nesirgimą. Tai ir JIA ir RA gali būti ir labai švelnių ir labai agresyvių formų....

Ai aš Taves paklaut norėjau

QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 11, 11:21)
Aš sakiau fermentuoto pieno, tai reikia nemaišyti, čia labiau jogurtai visokie ir sūriai, o paprastas pienas nėra gerai
O pas mane matyt tas jaunatviškas bus, velnias žino, nes taip ir nenusistačiau iki galo, bet jeigu prasidėjo skausmai, kai man kokį 16 metų, tai tas. Tačiau, šiąnakt pirmą kartą po ilgo laiko išsimiegojau be to maudimo ir ryte jaučiaus geriau...nors tikriausiai aš labai noriu tikėti, kad man šita mityba padeda

QUOTE(rimulėėė @ 2013 10 11, 10:44)

Ai kaip jums su draugais , aš kai apsirgau labai daug žmonių atsisijojo, na aišku kletas naujų atsirado.
Pradžioj visi manė, kad liga , kaip plaučiu uždegimas koks su komplikacijom. Tipo jei ne mėnesi tai 2-3 ir pasveiksiu.

kaip jūs laikotės šiame fronte.
kaip antros pusės į ligas reaguoja. visgi kaip suprantu didžioji dalis esat dar jaunos ...........
QUOTE(rimulėėė @ 2013 10 11, 13:57)

Ai kaip jums su draugais , aš kai apsirgau labai daug žmonių atsisijojo, na aišku kletas naujų atsirado.
Pradžioj visi manė, kad liga , kaip plaučiu uždegimas koks su komplikacijom. Tipo jei ne mėnesi tai 2-3 ir pasveiksiu.

kaip jūs laikotės šiame fronte.
kaip antros pusės į ligas reaguoja. visgi kaip suprantu didžioji dalis esat dar jaunos ...........
as tai panasaus amziaus,kaip tu,Rimuleee.man 37.
kadangi gyvenu bute,tai tenka ir pasalt,kol sildyma ijungia.draugiu daug neturiu,bet jei jau kas uzsuka i svecius,vaises nesunkiai pasidarau.man didziausia beda,kad jei sutinsta kelys kuris nors.va tada tai nieko nenoriu,nes sunku vaiksciot.siandien va smarkiai sutines,tai tupim su maze namuose,o taip i lauka eitume..
anksciau megau sokti,gyvenau judru gyvenima.o dabar jis pasikeites is pagrindu..o dar kai svorio su tuo medroliu priaugau,tai visai nepilnaverte jauciuos,tikra to zodzio prasme kompleksuoju.

QUOTE(Magnifique @ 2013 10 11, 08:21)
Na kodel, kiek skaitau, visur akcentuoja jog pagrindinis skirtumas tarp JIA ir RA ir yra tame, kad JIA daznai liga yra isaugama, o RA to nebuna. Vienuose saltiniuose, radau kad JIA atveju liga praeina 70proc vaiku, kituose saltiniuose - 50proc. Nors daktarai sako, jog apskritai ligos yra visai kitokios ir ju net lyginti negalima,kad tai nera tap pati liga, kad visai kitokia eiga ir t.t.. Taciau as tu skirtumu literaturoje nelabai randu. Apskritai tai labai puikiai suprantu, zinoma geriau susirgt 40 metu nei 2 metuku ar 16, apie tai turbut niekas ir nesigincyja

Ziuriu labai pritariu Rimuleee mintims. Zinoma, zoles nepakenkia. Tik gal jau nereiktu nustot gydytis vaistais ir juos ismainyt i zoles

Papildyta:
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 11, 08:21)

Na, va pavyzdys kur sako kad ir surio bei jogurto reikia vengti:
Certain foods trigger the symptoms of rheumatoid arthritis,
and eliminating these foods sometimes causes even long-
standing symptoms to improve or even remit entirely. It is
important to avoid the problem foods completely, as even a
small amount can cause symptoms. All dairy products should
be avoided: skim or whole cow's milk, goat's milk, cheese,
yogurt, cream, etc.
Ir tokiu pavyzdziu pilnas internetas. Del to ir sakau, kad nera vieningo sutarimo del dietos. Vienur raso, kad pirmiausia vengti pieno produktu (ne pieno, bet pieno produktu), kitur kad mesos, kitur miltiniu patiekalu ir t.t. As labai norejau isbandyti tas dietas, bet kai daugiau paskaiciau, supratau, kad nelabai kas belieka valgyti... O daktares buvo tokia pati nuomone kaip kazkas rase: organizmas turi gauti visu medziagu ir jokia dieta nera moksliskai irodyta... Gerai, kai kazkas atranda sau tinkancia dieta, noreciau, kad visos galetume tas dietas surast. Tik va kad sudetingas sitas reikalas, kai neaisku net nuo ko pradet ir ka bandyt, skirtingi saltiniai - kardinaliai priesingi patarimai

Nium dėl mitybos iš tiesų labai prieštaringi patarimai.. Bet ko norėt, internetas, kas netingi tas ir pataria 
Aš radau štai tokius patarimus dėl poliartritų (antialerginė dieta):
Valgyti ir nevalgyti:
Košės. Sorų, grikių, ryžių, miežių ir t.t. Košes virti vandeny su kuo įmanoma mažesniu kiekiu druskos. Maišyti su daržovėmis, žalumynais. Galima dėti česnakų, svogūnų. Galima dribsnius.
Daržovės. Ypač morkos, moliūgai, burokėliai, kopūstai, pupelės, kukurūzai, pomidorai. Pajungti svogūną, česnaką, krienus, ridikus. Žalumynai ir stipriai kvepiančios daržovės labai naudingos.
Vaisiai. Labai sveika obuoliai (bent du vnt. per dieną), spanguolė, bruknės, slyvos, serbentai, agrastai, sėlenos. Nevalgyti egzotinių vaisių (citrinų, apelsinų, greipfrutų, ananasų, bananų), vynuogių.
Žuvis ir neriebi mėsa. Paukštiena, neriebi mėsa, viskas virta. Žuvis, žuvų taukai.
Kiaušiniai, rauginto pieno produktai. Ypatingai rauginto pieno produktai su bifido ir lakto bakterijomis.
Gėrimai. Daug skysčių. Vanduo, žalių ir džiovintų uogų, vaisių kompotai, morsai, kisieliai, žolelių arbatos. Negalima stiprios arbatos, kavos, limonadų.
Negalima saldaus, aštraus, sūraus, marinuoto, rūkyto, tabako, alkoholio.
Tikrai yra ką valgyti

Aš radau štai tokius patarimus dėl poliartritų (antialerginė dieta):
Valgyti ir nevalgyti:
Košės. Sorų, grikių, ryžių, miežių ir t.t. Košes virti vandeny su kuo įmanoma mažesniu kiekiu druskos. Maišyti su daržovėmis, žalumynais. Galima dėti česnakų, svogūnų. Galima dribsnius.
Daržovės. Ypač morkos, moliūgai, burokėliai, kopūstai, pupelės, kukurūzai, pomidorai. Pajungti svogūną, česnaką, krienus, ridikus. Žalumynai ir stipriai kvepiančios daržovės labai naudingos.
Vaisiai. Labai sveika obuoliai (bent du vnt. per dieną), spanguolė, bruknės, slyvos, serbentai, agrastai, sėlenos. Nevalgyti egzotinių vaisių (citrinų, apelsinų, greipfrutų, ananasų, bananų), vynuogių.
Žuvis ir neriebi mėsa. Paukštiena, neriebi mėsa, viskas virta. Žuvis, žuvų taukai.
Kiaušiniai, rauginto pieno produktai. Ypatingai rauginto pieno produktai su bifido ir lakto bakterijomis.
Gėrimai. Daug skysčių. Vanduo, žalių ir džiovintų uogų, vaisių kompotai, morsai, kisieliai, žolelių arbatos. Negalima stiprios arbatos, kavos, limonadų.
Negalima saldaus, aštraus, sūraus, marinuoto, rūkyto, tabako, alkoholio.
Tikrai yra ką valgyti

QUOTE(Liolio @ 2013 10 11, 13:50)
Ir tokiu pavyzdziu pilnas internetas. Del to ir sakau, kad nera vieningo sutarimo del dietos. Vienur raso, kad pirmiausia vengti pieno produktu (ne pieno, bet pieno produktu), kitur kad mesos, kitur miltiniu patiekalu ir t.t. As labai norejau isbandyti tas dietas, bet kai daugiau paskaiciau, supratau, kad nelabai kas belieka valgyti... O daktares buvo tokia pati nuomone kaip kazkas rase: organizmas turi gauti visu medziagu ir jokia dieta nera moksliskai irodyta... Gerai, kai kazkas atranda sau tinkancia dieta, noreciau, kad visos galetume tas dietas surast. Tik va kad sudetingas sitas reikalas, kai neaisku net nuo ko pradet ir ka bandyt, skirtingi saltiniai - kardinaliai priesingi patarimai 

Mažiau klausykit tų daktarių kas liečia maistą ir pan., o ne vaistus. Paprasčiausias būdas sužinoti tiesą - išbandyti. Nebūtina atsisakyti visko iš karto. Pradžioj išbraukite pieno produktus keliems mėnesiams. Paskui jei labai norėsis sugrįšit prie pieno, išbrauksit miltinius keliems mėnesiams ir t.t. Jokių medžiagų per tiek laiko nepritrūks tikrai.