Įkraunama...
Įkraunama...

Vienmetės gėlės

QUOTE(Marmaledas @ 2013 05 13, 19:50)
nei vienais metais pas mane jos nesudygsta- nelemta kai kurioms gėlėms pas mane žydėt, matomai,užtat šiltnamyje, indukyje jau skleidžiasi trispalvio vijokliuko žiedai  wub.gif  wub.gif  Gal kas žino kada jį laukan galima kraustyt? tunbergija irgi jau norėtų laisvės, ale man vis dar vėsu atrodo g.gif

Pas mane diascijos sudygo. Bet tokios miniatiūrinės, neskuba augti. Persodinau, gal nuspręs ūgtelt.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Tylu čia pas jus. Noriu paklausti, kada laikas sėti verbenas, ar aš jau pavėlavau? Gavau dovanų visokių vienmečių sėklų, dabar turėsiu zabovos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 02 02, 16:38)
Sveikos  4u.gif
Tylu čia pas jus. Noriu paklausti, kada laikas sėti verbenas, ar aš jau pavėlavau? Gavau dovanų visokių vienmečių sėklų, dabar turėsiu zabovos  doh.gif

O kas ant geliu pokelio parasyta? g.gif bent jau as tai verbenu be kovo pabaigos nezadu set unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmina @ 2014 02 02, 17:08)
O  kas ant geliu pokelio parasyta?  g.gif  bent jau as tai verbenu be kovo pabaigos nezadu set unsure.gif

Aišku, ačiū. Sėklos iš Airijos. pakelyje 6 rūšių gėlės: svyrančios lobelijos, petunijos, sprigės, nasturtos, convolvulus (kiek suprantu trispalvis vijokliukas), verbenos. Tai inrormacija bendra - sėti vasario- birželio mėnesį. Niekada verbenų neauginus todėl ir įdomu pasidarė ar spės užaugti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 02 02, 19:12)
Aišku, ačiū. Sėklos iš Airijos. pakelyje 6 rūšių gėlės: svyrančios lobelijos, petunijos, sprigės, nasturtos, convolvulus (kiek suprantu trispalvis vijokliukas), verbenos. Tai inrormacija bendra - sėti vasario- birželio mėnesį. Niekada verbenų neauginus todėl ir įdomu pasidarė ar spės užaugti mastau.gif

Štai radau šiek tiek informacijos apie verbenų sėjimą ( taip pat ir aš domėjausi, nes planuoju sėt arba pirkt daigelių ax.gif ):
Lietuvoje dažniausiai auginamos darželinės, kanadinės, paprastosios ir švelniosios verbenos. Sėklos sėjamos kovo mėn. į dėžutes šiltnamyje arba ant palangės. Pirmieji daigai pasirodo po 2 savaičių. Kai užauga pirmoji tikrų lapų pora, išpikuojama kas 3 cm į dėžutes arba po vieną į puodelius. Paaugę daigai persodinami į 9-12 cm vazonėlius.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 02 02, 21:12)

o tai tam pokelyje visos ir sukistos i viena? Paziurek, gal viduj bus atskiri pokuciai. nes siaip jau labai skirtingi sodinimo laikai visu geliu. Petunijas pvz. tai jau reiketu seti, o nasturtas paprastai visi seja tiesiai i zeme...
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmina @ 2014 02 03, 00:16)
o tai tam pokelyje visos ir sukistos i viena? Paziurek, gal viduj bus atskiri pokuciai. nes siaip jau labai skirtingi sodinimo laikai visu geliu. Petunijas pvz. tai jau reiketu seti, o nasturtas paprastai visi seja tiesiai i zeme...

Taip, atskiri pakučiai iš folijos, bet tie pakučiai viename didesniame. O ant to informacija nelabai informatyvim, bet čia dar nieko. Kitą dėžutę su sėklomis padovanojo. Kaip nedidelė saldainių dėžutė. pagalvojau, kur reikės jas dėti doh.gif Ten kažkoks rožinių gėlių miksas (pink garden): ant nuotraukos petunijos, kaip ir šiurpiniai gvazdikai ir dar vienos, kurių pavadinimo neprisimenu. Galvojau, kad ten tiek daug sėklų. Pradarau, pasirodo, kad sėklos kažkokiose pjuvenose. O instrukcija, tai griūk negyvas, kaip pirmokui parašyta. Išpurenti, išravėti, akmenis išrinkti, sugrėbliuoti ir t.t. doh.gif Negi jau tokia instrukcija smulki būtina, keista man. O gėlių pavadinimų anei kvapo. Keistuoliai mastau.gif
Paprašiau sėklų, bet nepasakiau kokių noriu, tai pridovanojo vienmečių gėlių. Galėsiu dabar žaisti su jomis doh.gif Nieko, prie ūkio susigadys lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 02 vasario 2014 - 22:55
O kada seti bakopas, gal kas zinot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 02 02, 22:56)
O kada seti bakopas, gal kas zinot? g.gif

Ne anksciau vasario pabaigos manau smile.gif

Para, o tos rozines, kuriu nezinot, gal Darateles?
Atsakyti
Sveikos. Jungiuosi I jusu gretas, priimsit? ax.gif
Dar nieko nesejau bet ruosiuosi. Turiu pora klausimu: maciau kad kazkurios augina vienkartiniuise puideliuose serencius,ar tuose puodeliuose skylute apacioje vandeniu isbegti padaryti?
Atsakyti
ir dar.. vienoje laidoje maciau kad i indelius sejimui dedamas akmenelis kad zeme neuzmirktu ar del ko nezinau. o jus dedat kazka?
Atsakyti
QUOTE(vivita @ 2014 02 09, 10:21)
ir dar.. vienoje laidoje maciau kad i indelius sejimui dedamas akmenelis kad zeme neuzmirktu ar del ko nezinau. o jus dedat kazka?

kiek nugirdau (nes daug darbų tuo metu dariau)vakar svajonių soduose dėjo,nes sėjo į gražų vazonėlį,kuris neturi skylutės dugne mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 09 vasario 2014 - 10:57